RK Bosna

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la Trigger » 04 maj 2011, 16:37

jovanbl je napisao/la:@Trigger

kao covjek za kojeg vidim da poznaje rukometni sport , jednostavno ne mogu da povjerujem da si dao onakvu analizu utakmice kakvu si dao u svom postu.

Istina je da je Bosna imala ne malu nego znacajnu naklonost sudija u prvom poluvremenu, broj iskljucenja i sedmeraca sve govori, pa i uz evidentnu cinjenicu da je borac igra cvrsto u odbrani na momente priznajem precvrsto, ipak , ni bosna bas nije igrala balet da ne dobi nijedno iskljucnje ni sedmerac.

Ko god poznaje rukomentu igru ne moze reci da je bosna rutinski dobila ovu utakmicu, zato me to i cudi od tebe, jer je borac imao situaciju na +3 kada je melic u ontri pogodio golmana i kada je sustinski mogao prelomiti utakmicu jer sa plus 4 u tom trenutku sve bi bilo rijeseno.

Bosna je odigrala pristojnu odbranu ali je u mnapadu bila cista nula (sem karacica u drugom poluvremenu), pa vise od pola glova u prvom poluvremenu je dala iz sedmerca ili sa igracem vise cesto i jednoi i drugo, dok je u drugom karacic odigrao maestralno , ostali jedna velika nula u napadu.

Ne znam gdje vidis tu veliku razliku u kvaliteti izmedju bosne i borca, ja sam naprotiv zakljucio da se radi o dvije sasvim ravnopravne ekipe po kvalitet
i
Drugar,
imaš puno pravo za svoje mišljenje o bilo cemu ili kome.
O 'analizi' utakmice ne bi - sve je skoro rečeno, konačno je i 'statistika' izašla i ko zna može mnogo toga primjetiti. Ja sam napisao što sam napisao, ali...
"Boldirao" sam tvoj dio teksta upravo iz razloga što sam napisao (pročitaj ponovo) da je Bosna igrala dosta slabo, pola igrača i golmani (do finiša utakmice) indisponirani....napad 'tanak / 2-3 igrača', odbrana 'oscilirala'...i OPET takva ekipa na kraju pobjedi (a vodila je i Bosna +3) ekipu koja je 'izgarala' na parketu i svi igrači (osim Melića) su dali svoj maksimum!
Ako to nije razlika u kvalitetu između dvije ekipe, ja zaista onda ne znam šta jeste!

PS:
Sad je opet 'tema' Pipe, ali 'kontra' "Marke"!!!!
Neuporedivo, ma šta ko rekao.
Pipe - imperator, tiranin...koje sve atribute mu nisu 'prišili'???
Pipe je trener profesionalac, i neko spomenu Maksimova i slične 'tipove' trenera....
Čuj pitaj igrače? Koje? Kako drugar reče one što 'odoše' ili one koji ostaše ili npr. one koji se "dođoše-vratiše se u formu i odoše" (Doborac, npr.)!?
Trener = prijatelj s igračima! Na terenu nikako, privatno - to je već privatno.
Nešto mi naumpade legendarni Ivica Osim -'Štraus', 'Švabo'....je l' i on bijaše 'tiranin' na terenu, svlačionici....

A što se tiče da se "promaši" u procjeni igrača - pa to se stalno dešava, u svakom sportu.... Ćiro je otjerao Prosinečkog.... Mirko Novosel je javno izjavio da od Kukoca i Rađe nikad neće biti igrača...Žeravica nije 'volio' Slavnića...MIljanić nije trpio Sušića - Papeta....
A koji je to, za sad, "uspio" koji nije zadovoljio Pipetove "kriterije" treninga i igre????
Možda Melić, koji postaje sve više "drugi Buljugija", na žalost obojice, jer imaju znanje....

Marković je bio solidan igrač i rezervni srednji bek u Borcu - Samir Nezirović je bio prvi. Kao trener, apsolutno nedokazan - bez autoriteta, kao čovjek (prema pričanju drugih, kojima vjerujem) dobričina ali pokaza i "drugo lice": slabost da se prizna poraz, svoje greške, prihvati realnost....
Činjenica je da od njegovog dolaska 'nestadoše' dobri (čak i veliki) potencijali kao što su Pucarević, Garić, Kulenović...da stagniraju (propadaju) super-talenat Marko Panić, Halilbegović... ima toga još, al' i ovo je dovoljno. A Malinović ode u Izviđač...

Da, u Borcu (kako čuo, u subotu, tako i 'prenosim' od 'izvora' relevantnih u klubu) već razmišljaju da li i dalje nastaviti saradnju sa Markovićem ili ne!? Dovedeno je u 'trku' nekoliko iskusnijih igrača (koji jesu nešto podigli igru Borca) na račun 'banjalučke djece' i sad je pitanje da li je to bilo 'isplativo'....!? Rado bi oni nastavili sa trenerom iz svog grada, kluba...ali - mnogi događaji ne idu u prilog Markoviću koji bi radikalno trebao promijeniti svoj pristup treninzima i igračima i mnogo više koristiti prilike za usavršavanje a manje se šeputiri po novinama i davati nerealne ili netačne izjave i time, dijelom, štetiti i klubu i igračima.
Zašto Pipe ne želi da se medijski eksponira? Mnogima to smeta, ali mnogi već shvataju razloge....

Da, Pipe jeste "tiranin" a zna se i zbog čega, ili kako pročitah u jednom intervjuu, nedavno, (http://****/arhiva/2011/03/15/2715375) - Pipe - "gonič robova" i moram citirati njegovu izjavu po pitanju repke BiH, odnosno jednog igrača:
Sukob selektora Vojislava Rađe sa Mirsadom Terzićem, Damirom Doborcem i Muhamedom Toromanovićem nije, kaže njegova stvar. „Žao mi je samo što se sada momke u javnosti predstavlja kao pijanice, a znam da to nisu. Doborac je kod mene igrao godinu dana, nikad nije pivo popio ni prije nakon utakmice“, kaže Smajlagić.

RK Bosna - šampion, činjenica x 7 :D
Bosno moja poharana....

firefighter
Kontakt:

Post Postao/la firefighter » 04 maj 2011, 17:20

SrdjanBL je napisao/la:A i ti ga sada pretjera:
"pola ekipe borca poginulo da dođe u redove rk bosne. ali, pitanje je - ima li tu mjesta za sve njih?"
Ja koliko znam Smajlagic je slinio ljetos za Vranjesom, i vise puta tim povodom boravio u BL, pa nije od njegovog prelaska bilo nista, Vranjes tada nije zelio otici iz Borca mozda se to i promijeni ko zna.

I nemoj te se zavravati previse, Bosna je jako limitirana ekipa u napadu pored Karacica ostali su u rangu igraca Borca pa cak i ispod. Markovic je trebao igrati flastera na Karacicu zadnjih 20min. i tu je najveca njegova greska, a mozda i nije imao igraca koji je imao snage u tom trenutku.
da je bosna htjela vranješa - on bi i bio u bosni ;)
naravno, možeš ovo odmah da odbaciš kao laž, a možeš malo i da posložiš kockice i razmisliš o svemu. detalji nisu za priču. što se tiče pipetpovog odlaska u bl - pipe nije taj koji traga za igračima, pa nikad nije otišao nigdje ni po jednog od igrača koji igraju danas u bosni. neke je doduše nazvao telefonom. on je uvijek spreman da radi sa onim što mu se da na raspolaganje. postoji nekoliko igrača iz borca - pouzdano znam, koji bi u bosnu prešli za mnogo manje pare nego što im daje borac, samo da rade sa pipetom. možda zbog pipeta, možda zbog lige šampiona. ali, pipe neće svakoga. on traži igrače koji su inteligentni i ambiciozni, i naravno, imaju određene fizičke predispozicije.
a da je neko odigrao flastera na karačiću - hm, hm, šta bi bilo kad bi bilo... :roll:

samba
Kontakt:

Post Postao/la samba » 04 maj 2011, 22:55

"pola ekipe borca poginulo da dođe u redove rk bosne. ali, pitanje je - ima li tu mjesta za sve njih?"
Ja koliko znam Smajlagic je slinio ljetos za Vranjesom, i vise puta tim povodom boravio u BL, pa nije od njegovog prelaska bilo nista, Vranjes tada nije zelio otici iz Borca mozda se to i promijeni ko zna.

I nemoj te se zavravati previse, Bosna je jako limitirana ekipa u napadu pored Karacica ostali su u rangu igraca Borca pa cak i ispod. Markovic je trebao igrati flastera na Karacicu zadnjih 20min. i tu je najveca njegova greska, a mozda i nije imao igraca koji je imao snage u tom trenutku.

Apsolutno podržavam Srđanovo pravo na mišljenje, jer nisam primjetio neku poltičku konotaciju/pozadinu u njegovim procjenama. Jer ovo je ipak samo rukomet.

Ali upravo Markoviću najviše zamjeram "borbu za Srpsku i cijela Srpska navija za Borac" odnosno sličnu političku retoriku (blisku nacionalističkoj), jer ga ne poznajem kao takvog tipa.

A za Vranješa pouzdano znam da zove Bosninog direktora da želi prijedlog ugovora na uvid. I već 2x na istu foru odlazi u Prevent, ap Borac da maše s prijedlogom ugovora s Bosnom. Dobar fol lokalnog mangupa s sportsim pedigreom Mirka Filipovića.

A ko iz Borca će stvarno igrati Ligu šampiona u bordo dresu saznaćemo uskoro. Jedan sigurno neće, a on je desno krilo. Jer mi imamo Faruka Veličanstvenog pardon Vražalića.

lokalac
Kontakt:

Post Postao/la lokalac » 05 maj 2011, 07:06

baggio je napisao/la:U sportu trener ne može biti sa igračem prijatelj.Ne kažem da je Pipe idealan trener ali je u svakom slučaju bolje biti imperator u očima igrača nego prijatelj. Tamo gdje je trener prijatelj sa igračima u 90 % slučajeva igrači kroje satav i treninge. Treba sjesti iza klupe naprimjer Čehovskih medvjeda pa vidjeti koliki autoritet ima njihov trener i kako reaguju igrači na njegove kritike. Nema tu prijateljstva ni sekunde., već dragi strah da će ostatak utakmice presjediti na klupi ako ne ispoštuje to što mu je trener namijenio.
u svakom poslu je zadovoljan radnik-dobar radnik, pa tako i u sportu, sve sto je na strahu izgradjeno, ne moze biti dobro na duze staze..mislim da se itekako moze biti prijatelj igracu, primjer...recimo halid demirovic, pitaj ga jesu li mu igraci govorili kako da pravi trening, i odmah..usporedi njegov i uspjeh irfana smajlagica..koji je sa medvjedima dobio po guzici..dok je halid hamburg pobjedio u sarajevu..u velicanstvenoj atmosferi..koja se ne moze usporediti sa onom koja je bila na tekmi bos-ceh.med.

p.s.i jos nesto.. smajlagic nije imperator, nego trener tiranin..

lokalac
Kontakt:

Post Postao/la lokalac » 05 maj 2011, 07:16

aleksandar_veliki je napisao/la:Porediti trenutno najboljeg trenera koji radi na tlu Bosne i Hercegovine sa Markovicem je u najmanju ruku neumjesno. Trebamo se svi zajedno, ljubitelji bh. sporta zahvaliti celnicima Bosne sto su nam doveli Pipeta i sto imamo priliku, koliko toliko pratiti rad ovog vrhunskog strucnjaka.
hmm..neumjesno poredjenje..koliko-toliko pratiti..vrhunski strucnjak..? zahtjeva zasebnu temu..! ;)

lokalac
Kontakt:

Post Postao/la lokalac » 05 maj 2011, 07:20

matrix1982 je napisao/la:smajlagic i markovic su dva svijeta razlicita.. :)
o njihovoj strucnosti,naravno, govore najvise rezultati, mada bi me zanimalo i misljenje igraca koje su trenirali..

smajlagic je klasican primjer trenera tiranina, koji je u stanju upropastiti igracu i karijeru i zivot, dovoljno je pratiti novine da se dodje do tog zakljucka..evo primjer onog makedonca, da ne idemo dalje, jer jos nije za javnost.. ;)
markovic prilazi igracu kao prijatelju..pouzdano znam!

molim da se javi neko(ako takvih ima na ovom forumu) od igraca, ko je imao priliku raditi sa oba trenera(ima takvih igraca i u bosni i u borcu) i kaze svoje misljenje..jer mi samo pretpostavljamo, ili..ipak ne! ;)))
sportski pozdrav
samo mi molim te LOKALAC reci koga je Markovic vodio i sta je osvojio od TITULA ili Pehara
u svojoj velikoj trenerskoj skoli...... Odakle ti znas kome on upropastava zivot i taj kako kazes
makedonac koji je porijeklom iz Makedonije a inace rodjen u Hrvatskoj je sam KRIV a ne PIPE....
a taj tvoj takozvani trener se toliko prepao tada da vodi Bosnu i prepao se obaveza da je trenirao
Bosnu nepuni 5 dana i pobjegao iz Sarajeva...... Eto prave informacije o tvom treneru[/quote]

da znas..ne bi tako pricao..zasto ne pokusas objasniti sta se desavalo sa nekim bosninim igracima proteklih dana..koji su morali igrati za 2. ekipu... ;)

lokalac
Kontakt:

Post Postao/la lokalac » 05 maj 2011, 10:51

firefighter je napisao/la:ma besmisleno je pitati igrače šta misle o treneru smajlagiću, pogotovo one koji su ”otpali” iz njegovog programa i tima. zna se šta aranaudovski može misliti o pipetu - to je rekao i pokazao. treba vidjeti kako će karijeru završiti taj arnaudovski. to će najbolje reći ko je pipe, a ko je arnaudovski. čemu vrijedi mišljenje jednog prosječnog igrača o jednom vrhunskom treneru koji ga je odbacio kad je shvatio da se od njega ne može napravi ništa veliko. ipak, tačno je i to da na sreću, nemaju svi igrači iste ambicije. neki upravo žele igrati u drugorazrednim austrijskim timovima za bilokakvu platu par godina, i to zamišljaju kao vrh karijere. možda i ne mogu dobaciti dalje. pametni igrači žele napredovati uz pravog sručnjaka. zato treba pitati igrače koji rade sa pipetom zašto ostaju uz njega, bez obzira na teške treninge i njegovu strogost... kako reče ovaj samba, pogledajte primjer melića - sjetite se kakva je bio kad je stigao u borac, i kakav je sada. očigledno nazadovanje. džaba proćerdan talenat. i nikad neće zaigrati u ligi šampiona... a vidite karačića, čakića, vražalića, u šta se pretvaraju, da ne nabrajam sad sve igrače bosne. to je pipetovih ruku djelo. a trenera markovića, neko reče treba rk bosna uzeti za portparola. jer u borcu je dokazo da je najbolji za pričanje priča i pretvaranje poraza u pobjede pred medijima. inače, veoma simpatičan čovjek. trener - tanak. zbog toga bi, pola ekipe borca poginulo da dođe u redove rk bosne. ali, pitanje je - ima li tu mjesta za sve njih?
a ko je to kompetentniji donijeti sud o treneru, ako ne igrac(i) koje(g) trenira..moze jos clan uprave, ali su oni po pravilu subjektivniji od igraca..upravo je kraj karijere tog makedonca, referenca koja sluzi u ocjeni smajlagica.
o ljudskosti treneraaa i pricamo, i meni je nekako normanlno da i prosjecan igrac ima svoje misljenje, obaveze, ali i prava..
a za propadanje melica... evo link...mada golovi nisu najbitniji, al eto..da ne idemo dalje..
http://www.rsbih.com/dokumenti/statisti ... istika.pdf

lokalac
Kontakt:

Post Postao/la lokalac » 05 maj 2011, 10:58

samba je napisao/la:

Apsolutno podržavam Srđanovo pravo na mišljenje, jer nisam primjetio neku poltičku konotaciju/pozadinu u njegovim procjenama. Jer ovo je ipak samo rukomet.

Ali upravo Markoviću najviše zamjeram "borbu za Srpsku i cijela Srpska navija za Borac" odnosno sličnu političku retoriku (blisku nacionalističkoj), jer ga ne poznajem kao takvog tipa.

A za Vranješa pouzdano znam da zove Bosninog direktora da želi prijedlog ugovora na uvid. I već 2x na istu foru odlazi u Prevent, ap Borac da maše s prijedlogom ugovora s Bosnom. Dobar fol lokalnog mangupa s sportsim pedigreom Mirka Filipovića.

A ko iz Borca će stvarno igrati Ligu šampiona u bordo dresu saznaćemo uskoro. Jedan sigurno neće, a on je desno krilo. Jer mi imamo Faruka Veličanstvenog pardon Vražalića.
ni ja ga ne poznajem kao nekog ko bi dao ovu "boldiranu" izjavu.. ako je istina, osudjujem ga najostrije!!!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 05 maj 2011, 11:48

http://www.san.ba/index.php?id=18372

Želim na krov Evrope sa Bosnom

RAK bi trebao ukinuti ovaj san.ba, ako je uopste nadlezan za portale.
Ispasce sad da je Pipe izjavio da planira napad na titulu evropskog prvaka sa Bosnom.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 maj 2011, 12:32

Rosas7 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:cestitke bosni na naslovi prvaka
Mogu se kladiti da si ti navijao protiv Bosne.
navijao sam za bosnu jer je glavni igrac igor karacic mostarac
Da, da isto kao kada su u kosarci izgubili ne znam od koga, napisao si volis vise nego pare sto su izgubili :roll: :roll: :roll: ...I da ih treba ugaziti...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 05 maj 2011, 12:45

Pa i Pipe je nas,tako da je ova prica glupa i bespotrebna....raspravljati se ko je od dva borcevca bolji :oops: Ocekujem da se vrati kuci za godinu dvije ,ustvari cim krene ova regionalna liga i pojacamo budzet.
ŽEPČE 2005.

NIKAD ZABORAVITI,NIKAD OPROSTITI!!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 maj 2011, 12:48

Denis Ispušlić je napisao/la:Pa i Pipe je nas,tako da je ova prica glupa i bespotrebna....raspravljati se ko je od dva borcevca bolji :oops: Ocekujem da se vrati kuci za godinu dvije ,ustvari cim krene ova regionalna liga i pojacamo budzet.
Sigurno, covjek jedva ceka...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 05 maj 2011, 12:52

Ma vidio sam ja njemu na faci i na isostanku bilo kakvih emocija da je i on bio svjestan da sjedi na pogresnoj klupi i da je njegovo mjesto kod nas....Svjestan je on,protiv srca se ne moze!
ŽEPČE 2005.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 05 maj 2011, 12:52

Denis Ispušlić je napisao/la:Pa i Pipe je nas,tako da je ova prica glupa i bespotrebna....raspravljati se ko je od dva borcevca bolji :oops: Ocekujem da se vrati kuci za godinu dvije ,ustvari cim krene ova regionalna liga i pojacamo budzet.
Da mu odsvirate "marš na Drinu"? Mislim da mu je to životna želja :lol:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

firefighter
Kontakt:

Post Postao/la firefighter » 05 maj 2011, 12:53

tanzla je napisao/la:http://www.san.ba/index.php?id=18372

Ispasce sad da je Pipe izjavio da planira napad na titulu evropskog prvaka sa Bosnom.
dobra opaska - svako ko je barem 5 minuta razgovarao s pipetom zna da on ne bi izgovorio nešto ovako bombastično. čovjek je samozatajan, matematički precizan u svojim izjavama. nikad nije obećao ništa što nije mogao ostvraiti. zato je nama koji smo bili okupljeni prije par mjeseci u jednom društvu simpatizera rk bosna i rukometnog sporta generalno, njegova izjava ”konačno imamo pobjednički tim” značila mnogo više nego što bi se na prvu ruku moglo procijeniti. ta relativno skromna izjava, jer se odnosi na šampionski tim kojemu već godinama niko nije ni blizu na domaćoj sceni, je značila: da, ulazimo u 16 naj ekipa evropske lige, i naravno - mi (p)ostajemo nedostižni na domaćoj sceni, sa izgledima da dogodine uradimo još više! pametnom, dosta.

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 05 maj 2011, 12:54

VanBasten je napisao/la:
Ma nije Pipe opterecen nacionalizmom kao vi,svjetski je to covjek,banjalucanin rodjeni,njemu takve pjesme ne smetaju,pogotovo sto ni jednim miligramom ne diraju narod kome on pripada.
Zadnja izmjena: Denis Ispušlić, dana/u 05 maj 2011, 12:56, ukupno mijenjano 1 put.
ŽEPČE 2005.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 05 maj 2011, 12:56

Denis Ispušlić je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Ma nije Pipe opterecen nacionalizmom kao vi,svjetski je to covjek,njemu takve pjesme ne smetaju,pogotovo sto ni jednim miligramom ne diraju narod kome on pripada.
Koja zamjena teza :lol:

Hoćemol onu drugu : Od topole, od topole :lol:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 05 maj 2011, 12:56

firefighter je napisao/la:
tanzla je napisao/la:http://www.san.ba/index.php?id=18372

dobra opaska - svako ko je barem 5 minuta razgovarao s pipetom zna da on ne bi izgovorio nešto ovako bombastično. čovjek je samozatajan, matematički precizan u svojim izjavama. nikad nije obećao ništa što nije mogao ostvraiti. zato je nama koji smo bili okupljeni prije par mjeseci u jednom društvu simpatizera rk bosna i rukometnog sporta generalno, njegova izjava ”konačno imamo pobjednički tim” značila mnogo više nego što bi se na prvu ruku moglo procijeniti. ta relativno skromna izjava, jer se odnosi na šampionski tim kojemu već godinama niko nije ni blizu na domaćoj sceni, je značila: da, ulazimo u 16 naj ekipa evropske lige, i naravno - mi (p)ostajemo nedostižni na domaćoj sceni, sa izgledima da dogodine uradimo još više! pametnom, dosta.
Upravo zato sam i postavio ovo. Ali san je poznat po bombasticnim i blago receno senzacionalistickim naslovima. Frustrirajuce, al' valjda je to posast vremena u kojem zivimo, svako moze imati portal i zvati se novinarom.

Mene kao nekog ko povrsno prati rukomet, dakle RK Bosnu i reprezentaciju BiH (mada ne namjeravam vise), zanima na koliko Pipe ima ugovor, i jel' zadovoljan u RK Bosni?
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 05 maj 2011, 13:00

Hoćemol onu drugu : Od topole, od topole
To se nije pjevalo,a usotalom pitaj Melu i Faruka kako ih je publika prihvatila ovdje. A Srbi su inace manjina i to debela u nasoj ekipi zato pisete bezveze,ni sami ne vjerujete u to. Na tribinama je bilo jedno 60% cura,tako da vas vasi izvjestaci lazu o nekoj uzarenoj atmosferi.
Naravno,bilo je i 5-6 kojekakvih sa kokardama i sl,koji su pokusavali animirati ostale na svoja skandiranja (bezuspjesno),ali takvih ce biti uvijek. Zato-Tisina!
ŽEPČE 2005.

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 05 maj 2011, 13:07

Uostalom pogledajte obavezno ovaj fenomenalni klip i budite ponosni sto u Bosni postoji ovako nesto.Nasi susjedi bi dali guzicu ispod sebe da imaju ovakve atmosfere i utakmice,a vi umjesto da se radujete-serete ko foke protiv Borca!

[youtube][/youtube]
ŽEPČE 2005.

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.