NHL
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: NHL 2010/2011
Ovechkinu treba skinuti kapu do poda, čovjek se trudi i bori za svoj klub i vidi se da mu je stalo, čovjek bi sve dao da osvoji Stanley Cup. Ali jednostavno ne ide, teško se vratiti iz ovog ponora, 3-0 je prevelika prednost, mnogo se toga mora ovdje poklopiti
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
- SaltCityAttack
- Kontakt:
MaGiCa je napisao/la:SaltCityAttack je napisao/la:ma kakva trade nema od toga nista...tako je i Kovalchuk jos davno htijeo da bude tradovan, pa je evo sad pogrijesio ebiga...hajde sto je otisao tamo gdje ne moze do playoffa, vec jos i nije isti igrac koji je bio...prvo ovaj salary zeza, tako da slabo ko moze priustiti sebi da dovede njega, a da ujedno pri tome imaju ekipu koja je repektabilna...mozd ajeidno da u Detroit ode, jer oni su stari ,tako da ce par igraca sigurno otici, tako da bi mozda i imali prostora, ali sta da radi tu sa starcima tolike godine?
Ovo je skoro pa gotovo, ali eto treba imat nadu, jer vidjeli smo kako su se hawksi vratili poslije 3:0 i samo im je kriv Luongo koji je u OT skinuo onaj zicer Sharpa, pa nisu i priredili pravu senzaciju
Cekaj malo. Covek je najbolji hokejas sveta. Juce je napravio dva gola svom timu, fauliran je i mlacen bio celu utakmicu. I opet levati primise golove bez veze i opet Capsi ispusise. Sta jos on to treba da uradi, pa da oni dobiju 1 ozbiljnu seriju u PO? Ovu sa Rangersima ne racunam kao ozbiljnu.
A budi siguran da bi pola lige dalo bogatstvo za njega.
jeli ko reko sta za njega?...pa normalno da je clasa igrac, ali nemaju ekipu za titulu to ti pricam....sad je zeznuto praviti trade, jer niko nema salary cap space da dovede njega i to je to....ebote koda Hawksi nebi ostavili Baffa, Niemia i sve one koji su osvojili cup, da nije salary capa...naravno trebalo je potpisati nase zvjezde Kane,Toews,Kaith i Seabrook...ebiga oni zaradjuju puno, tako da se ne moze drugacije.
Ja samo hocu da kazem da ovi capitalsi nece nikad uzeti cup....treba im golman prije svega,a vjeruj mi da druge ekipe golmani vode do titula...ebiga Hwksi nisu prosli dalje uglavnom zato sto nemaju ove godine golmana,Vancouvera izvlaci golman i td....Washingtonu treba golman i jos malo popraviti second line i mozda bi i uzeli nesto, ali ebiga salary cap to ne dozvoljava u ovom trenutku
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- SaltCityAttack
- Kontakt:
eto kraj za Washington, a vjerovatno i za Detroit
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Ipak se na kraju mora čestitati Capitalsima, ovo je bila jedna vrlo dobra sezona, u Play-off-u ispadanje od Tampe, mislim da je presudila ona 2.utakmica, da je umjesto 0-2 bilo 1-1 moglo je biti svega, ovako je bilo kako je bilo
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ebiga brate tako ti je u hockeyu....i Hawksi su u prve trve 4 utakmice bili bolji protivnik od Vancouvera, a posebno u one prve dvije...ebiga, ali Luongo skida 35 packova i jos smo u toj utakmici 4-5 stativa pogodili....znaci opet smo tu zijanili prve dvije i zatim trecu gdje smo dva puta vodili1:0- 2:1 i gubimo u zadnjim minutama tekmu, a takodje r bili puno bolji...u cetvrtoj smo dobili, u petoj dobili, a nismo bili bolji i sestu smo dobili i tu je Vancouver bio nesto bolji.
Ebiga sve je to Hockey mozes ispasti od koga hoces, puno drugacije od NBA playoffa, gdje je ipak favorit favorit
Ebiga sve je to Hockey mozes ispasti od koga hoces, puno drugacije od NBA playoffa, gdje je ipak favorit favorit
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Jasta. NHL je najkonkurentnija liga od svih severnoamerickih.SaltCityAttack je napisao/la:ebiga brate tako ti je u hockeyu....i Hawksi su u prve trve 4 utakmice bili bolji protivnik od Vancouvera, a posebno u one prve dvije...ebiga, ali Luongo skida 35 packova i jos smo u toj utakmici 4-5 stativa pogodili....znaci opet smo tu zijanili prve dvije i zatim trecu gdje smo dva puta vodili1:0- 2:1 i gubimo u zadnjim minutama tekmu, a takodje r bili puno bolji...u cetvrtoj smo dobili, u petoj dobili, a nismo bili bolji i sestu smo dobili i tu je Vancouver bio nesto bolji.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
gotovi su i Predatorsi gube vec 3;1 od umornog Vancouvera..ja sam rekao pobjednik serije Chicago-Vancouver osvaja cup, jer to su trenutno dvije najbolje ekipe
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Kako je Cikago najbolja ekipa kada je odma ispala, a u reg sezoni bili osmiSaltCityAttack je napisao/la:gotovi su i Predatorsi gube vec 3;1 od umornog Vancouvera..ja sam rekao pobjednik serije Chicago-Vancouver osvaja cup, jer to su trenutno dvije najbolje ekipe

nema potpisa
- SaltCityAttack
- Kontakt:
pa ispali su od Vancouvera 4;3, dok niko drugi nece Vancouveru uzeti 3 utakmice...bili su 8 iz razloga koje sam milion puta spomeno...ako pratis Hockey znas sta sampionskoj ekipi Hawksa znaci Hossa,Toews,Kane i Sharp....racunaj da je Hossa bio 2 mjeseca povredjen..Toews se dva puta povrijedio i bio je preko 5 sedmica odsutan, Kane takodjer mjesec dana odsutan, da bi na kraju u samoj zavrsnici sezone kada nam je najvise trebao Sharp bio van stroja 4 sedmice...necu ni da racunam ove druge igrace koji su itekako bitni, ali nisu reprezetativci i all star igraci kao ova cetvorica...Boland bio 7 sedmica vani i tek kad se on vratio u seriju u 3 utakmici odmah covjek imao 4p u utkamici i Hawksi su osmah poceli igrati bolje....jos dodam li da su u tom periodu povreda Hossa i Toews bili skupa odsutni, a zatim drugi put kad se Toews povrijedio, zajedno sa njim odsutan je bio i Kane...znaci ovo je bilo citavu sezonu problem i nista vise...pa bili su oni 8, ali su napucali detroita 3 puta u detroitu koji su recimo bili ispred nas...naprimjer Vancouvera su cak u regularnoj sezoni dobili 7:0 u Vancouveru.
Pa na kraju krajeva prosle godine smo uzeli kup suvise lagano... pomeli smo sharkse sa 4:0, vancouvera,predatorse i na kraju philu 4:2.
Pazi slijedece godine i godine koje dolaze Hawksi ce biti ponovo prvi kandidati za trofej, jer su najmladja ekipa, sa vec velikim iskustvom...samo ponovo kada se stabliziujemo na golu i da ne bude ovih povreda kao ove sezone kup je ponovo u Chicagu
Pa na kraju krajeva prosle godine smo uzeli kup suvise lagano... pomeli smo sharkse sa 4:0, vancouvera,predatorse i na kraju philu 4:2.
Pazi slijedece godine i godine koje dolaze Hawksi ce biti ponovo prvi kandidati za trofej, jer su najmladja ekipa, sa vec velikim iskustvom...samo ponovo kada se stabliziujemo na golu i da ne bude ovih povreda kao ove sezone kup je ponovo u Chicagu

FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Vancouver propustio priliku za rješavanje serije i plasman u finale konferencije
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Tampa sinoć demolirala Bruinse u Bostonu, bilo je 5-2.
Boltsi imaju strašnu napadačku mašineriju koja melje redom sve odbrane u ovogodišnjem PO. Bruinsi su se sretno izvukli protiv mojih Habsa u prvoj rundi, da bi poslije pomeli Flyerse i time im se osvetili za prošlogdišnje ispadanje nakon vodstva od 3-0. Boltsi su me oduševili kao nijedna druga ekipa ove sezone, mada sam nešto slično i očekivao od njih na početku sezone. Uvjeren sam da Boltsi uzimaju ovu i seriju i da ćemo ih gledati u velikom finalu.
U finalu Zapda se sastaju Canucksi i Sharksi, a prvi meč je na programu večeras. Sharksi su sretno i spretno izbacili Detroit u prošloj rundi, dok su se Canucksi lagano obračunali sa slabašnim Predatorima. Jako izjednačena serija u kojoj će nijanse odlučivati, a ja bih ipak veće šanse dao Sharksima, prvenstveno zbog nešto iskusnijeg rostera i nekolicine velikih igrača kojima je ovo jedna od posljednjih šansi da se domognu Kante.

U finalu Zapda se sastaju Canucksi i Sharksi, a prvi meč je na programu večeras. Sharksi su sretno i spretno izbacili Detroit u prošloj rundi, dok su se Canucksi lagano obračunali sa slabašnim Predatorima. Jako izjednačena serija u kojoj će nijanse odlučivati, a ja bih ipak veće šanse dao Sharksima, prvenstveno zbog nešto iskusnijeg rostera i nekolicine velikih igrača kojima je ovo jedna od posljednjih šansi da se domognu Kante.

Der Mann für die entscheidenden Tore.
vancuver u zadnjoj preokrenuo i slavio 3-2....
Philadelphia Eagles
Chicago Bulls
Philadelphia 76ers
Philadelphia Flyers
New York Yankees
The Best American Clubs!!!!
Forever!!!!
Chicago Bulls
Philadelphia 76ers
Philadelphia Flyers
New York Yankees
Forever!!!!
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ma Vancouver je sinoc podigrao najbolju utkamicu playoffa... ja ne znam kako su se Sharksi nosili sa njima onako tvrdo, jer oni su sinoc ih ubijali sa svih strana...objektivno Hawksi su bili najtezi protivnih Vancouveru ubjedljivo, jer u svakoj utkamici su gledjauci prilike bili bolji protivnik...reko sam i ponavljam uzet ce ovo Vancouver, jer najaci su u ovom trenutku
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Baš su ih prebili.SaltCityAttack je napisao/la:ma Vancouver je sinoc podigrao najbolju utkamicu playoffa... ja ne znam kako su se Sharksi nosili sa njima onako tvrdo, jer oni su sinoc ih ubijali sa svih strana...objektivno Hawksi su bili najtezi protivnih Vancouveru ubjedljivo, jer u svakoj utkamici su gledjauci prilike bili bolji protivnik...reko sam i ponavljam uzet ce ovo Vancouver, jer najaci su u ovom trenutku

Der Mann für die entscheidenden Tore.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Ma ja sam gledao ono poslije Bullsa i od tad pa ono na dalje Niemi je branio nemoguce...ebiga da nam je on ostao, ja vjerujem da bi mi opet bili u finalu
...falio nam je golman pravo ebiga

FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Ako danas Tampa Bay pobjedi Boston može se reći da je gotova serija 

Philadelphia Eagles
Chicago Bulls
Philadelphia 76ers
Philadelphia Flyers
New York Yankees
Forever!!!!
Chicago Bulls
Philadelphia 76ers
Philadelphia Flyers
New York Yankees
Forever!!!!
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Hrvatska je napisao/la:Ako danas Tampa Bay pobjedi Boston može se reći da je gotova serija
mozda u NBA, ali u NHL ne to ce ti potvrditi ostlai clanovi foruma, koji prate ovaj sport....vidjeli smo ove sezone i prosle, a i kroz historiju koliko su se puta ekipe vracale...Chicago je gubio 3:0, Detroit 3:0 pa su na kraju vise nesretno ispali..prosle godine Montreal i td
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Znam prijatelju ali kažem da će biti teško to dostići ali ne i nemoguće
Jučer pobjeda Bruinsa protiv Tampe prije zadnje trećine Boston je imao dobrih 6-3 a kasnije se skoro sve to prosuo no ipak je slavio sa 6-5

Jučer pobjeda Bruinsa protiv Tampe prije zadnje trećine Boston je imao dobrih 6-3 a kasnije se skoro sve to prosuo no ipak je slavio sa 6-5

Philadelphia Eagles
Chicago Bulls
Philadelphia 76ers
Philadelphia Flyers
New York Yankees
Forever!!!!
Chicago Bulls
Philadelphia 76ers
Philadelphia Flyers
New York Yankees
Forever!!!!
Čak 11 golova vidjeli smo u drugom finalnom okršaju između Bostona i Tampe. Kroz cijelu sezonu briljantni Tim Thomas i Dwayne Roloson nisu bili u svojim karakterističnim izdanjima, a uzbudljiva utakmica na kraju je otišla na stranu Bruinsa, predvođenih odličnim rookiejem Tylerom Seguinom, koji je u svojoj drugoj utakmici karijere u doigravanju došao do trećeg pogotka i šestog boda.Gledatelji se u Bostonovom TD Gardenu nisu još ni smjestili na svoja mjesta kada je Adam Hall u 13. sekundi utakmice, na odbijenu pločicu Vincenta Lecavaliera, spretno reagirao i doveo goste u vodstvo. Domaćini su tada pritisnuli, preuzeli inicijativu na ledu, a Nathan Horton u 14. minuti zabija za izjednačenje Bruinsa. Kada se činilo da će se na odmor otići s neodlučenim rezultatom, Martin St. Louis na izvrsno proigravanje Stevena Stamkosa odlično reagira i šest sekundi prije kraja trećine probija Tima Thomasa po drugi put na utakmici.
U drugom periodu Bruinsi dolaze do preokreta, ponajviše zahvaljujući fantastičnom mladom rookieju Tyleru Seguinu. U svojoj tek drugoj utakmici doigravanja, izvrsni je tinejdžer na najbolji mogući način opravdao povjerenje Claudea Juliena te s dva pogotka i dvije asistencije predvodio Boston do prve pobjede u finalu Istoka.
Seguin se početkom druge trećine neuhvatljivo probio kroz obranu Lightninga, a potom lijepim backhandom izjednačio rezultat, da bi već u sedmoj minuti ponovno bio precizan za povećanje vodstva domaćina, nakon što je pogodak za preokret Bruinsa zabio David Krejči.
"Prepun sam samopouzdanja i u velikim utakmicama uvijek želim dati najviše što mogu", rekao je mladi centar Bostona i dodao: "Danas sam imao i malo sreće, pokušavao sam iskoristiti sve pružene prilike i večeras mi se otvorilo", oduševljeno je zaključio 19-godišnjak, koji je i više nego dostojno u posljednje dvije utakmice zamijenio ozlijeđenog Patricea Bergerona.
Gosti sa sunčane Floride, međutim, ne dopuštaju svojim suparnicima odvajanje na veću razliku. Već minutu nakon drugog gola Seguina, u ovoj utakmici odlični Vinny Lecavalier zabija za priključak Tampe na samo jedan gol zaostatka.
Golijada u drugoj trećini, nakon pogotka Lecavaliera, privremeno je zaustavljena, ali samo do pred kraj perioda, kada Michael Ryder zabija dva pogotka za novo odvajanje Bostona i mirniji ulazak posljednju trećinu. Šest golova u mreži, nakon 27 udaraca, bilo je previše za veterana Tampe Dwaynea Rolosona, kojeg u trećoj trećini na vratima mijenja Mike Smith.
Uvjerljiva prednost od tri pogotka prednosti činila se i više nego dovoljna za nastavak bez stresa i mirno privođenje utakmice kraju od strane hokejaša Bostona. Međutim, gosti iz Tampe imali su drugačije planove, koji ni u kom slučaju nisu podrazumijevali odustajanje i predaju. Povratak Lightninga u utakmicu nagovijestio je Steven Stamkos u četvrtoj minuti trećeg perioda, a Dominic Moore je polovicom trećine doveo domaće navijače do ruba živaca.
Rasprodana dvorana u zadnjih je šest i pol minuta bila na iglama, no Tim Thomas uspio je do kraja utakmice izdržati sve nalete Lightninga i sačuvati prednost svoje momčadi. Boston je uspio doći do prve pobjede nad Tampom i donekle se iskupiti za poraz i gubitak prednosti domaćeg leda u prvoj utakmici.
NHL doigravanje, rezultati, 18.5.2011.:
Istočna konferencija:
Boston – Tampa Bay 6:5 (1-1) (Horton 14.; Sequin 21., 27.; Krejči 23.; Ryder 37., 39.; / Hall 1.; St. Louis 20.; Lecavalier 28.; Stamkos 44.; Moore 54.)
U drugom periodu Bruinsi dolaze do preokreta, ponajviše zahvaljujući fantastičnom mladom rookieju Tyleru Seguinu. U svojoj tek drugoj utakmici doigravanja, izvrsni je tinejdžer na najbolji mogući način opravdao povjerenje Claudea Juliena te s dva pogotka i dvije asistencije predvodio Boston do prve pobjede u finalu Istoka.
Seguin se početkom druge trećine neuhvatljivo probio kroz obranu Lightninga, a potom lijepim backhandom izjednačio rezultat, da bi već u sedmoj minuti ponovno bio precizan za povećanje vodstva domaćina, nakon što je pogodak za preokret Bruinsa zabio David Krejči.
"Prepun sam samopouzdanja i u velikim utakmicama uvijek želim dati najviše što mogu", rekao je mladi centar Bostona i dodao: "Danas sam imao i malo sreće, pokušavao sam iskoristiti sve pružene prilike i večeras mi se otvorilo", oduševljeno je zaključio 19-godišnjak, koji je i više nego dostojno u posljednje dvije utakmice zamijenio ozlijeđenog Patricea Bergerona.
Gosti sa sunčane Floride, međutim, ne dopuštaju svojim suparnicima odvajanje na veću razliku. Već minutu nakon drugog gola Seguina, u ovoj utakmici odlični Vinny Lecavalier zabija za priključak Tampe na samo jedan gol zaostatka.
Golijada u drugoj trećini, nakon pogotka Lecavaliera, privremeno je zaustavljena, ali samo do pred kraj perioda, kada Michael Ryder zabija dva pogotka za novo odvajanje Bostona i mirniji ulazak posljednju trećinu. Šest golova u mreži, nakon 27 udaraca, bilo je previše za veterana Tampe Dwaynea Rolosona, kojeg u trećoj trećini na vratima mijenja Mike Smith.
Uvjerljiva prednost od tri pogotka prednosti činila se i više nego dovoljna za nastavak bez stresa i mirno privođenje utakmice kraju od strane hokejaša Bostona. Međutim, gosti iz Tampe imali su drugačije planove, koji ni u kom slučaju nisu podrazumijevali odustajanje i predaju. Povratak Lightninga u utakmicu nagovijestio je Steven Stamkos u četvrtoj minuti trećeg perioda, a Dominic Moore je polovicom trećine doveo domaće navijače do ruba živaca.
Rasprodana dvorana u zadnjih je šest i pol minuta bila na iglama, no Tim Thomas uspio je do kraja utakmice izdržati sve nalete Lightninga i sačuvati prednost svoje momčadi. Boston je uspio doći do prve pobjede nad Tampom i donekle se iskupiti za poraz i gubitak prednosti domaćeg leda u prvoj utakmici.
NHL doigravanje, rezultati, 18.5.2011.:
Istočna konferencija:
Boston – Tampa Bay 6:5 (1-1) (Horton 14.; Sequin 21., 27.; Krejči 23.; Ryder 37., 39.; / Hall 1.; St. Louis 20.; Lecavalier 28.; Stamkos 44.; Moore 54.)
Philadelphia Eagles
Chicago Bulls
Philadelphia 76ers
Philadelphia Flyers
New York Yankees
Forever!!!!
Chicago Bulls
Philadelphia 76ers
Philadelphia Flyers
New York Yankees
Forever!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.