FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

rossoner
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la rossoner » 04 maj 2011, 23:14

U subotu Lazo daje 2 gola: Jedan trepavicom, drugi desnim kukom! Imam DOJAVU!
Molim svu ovu finu raju sa foruma sto su ga dugo branili da ga vise ne spominju. Ako vec ne mozemo reci Amaru (a i da kazemo, bi nas poslusao) :Haj' ubaci malog Ramica Cirsu ili Baljica ili bilo koga drugog!; onda bolje da ga i ne spominjemo nikako. Bice lakse i nama i njemu. Ovo je mali fenomen da je jedna ekipa na 2.mjestu i djelimicno u borbi za titulu zahvaljujuci veznim i odbrambenim igracima. Mi moramo biti svjesni da skoro cijelu sezonu igramo bukvalno s igracem manje...
Osim - drugo ime za Želju !

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 04 maj 2011, 23:24

rossoner je napisao/la:U subotu Lazo daje 2 gola: Jedan trepavicom, drugi desnim kukom! Imam DOJAVU!
Molim svu ovu finu raju sa foruma sto su ga dugo branili da ga vise ne spominju. Ako vec ne mozemo reci Amaru (a i da kazemo, bi nas poslusao) :Haj' ubaci malog Ramica Cirsu ili Baljica ili bilo koga drugog!; onda bolje da ga i ne spominjemo nikako. Bice lakse i nama i njemu. Ovo je mali fenomen da je jedna ekipa na 2.mjestu i djelimicno u borbi za titulu zahvaljujuci veznim i odbrambenim igracima. Mi moramo biti svjesni da skoro cijelu sezonu igramo bukvalno s igracem manje...
Šta je s onim Omarom Baljićem ? Kakav je na treninzima ? A Ramic ?

banovan
Kontakt:

Post Postao/la banovan » 04 maj 2011, 23:26

Colorado je napisao/la:
banovan je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:
a sad zbog cega je zeljo navukao opsti animozitet svih koji za njega ne naviajju zakljuci sam
Ti zapravo iz ove rečenice crpiš svoju argumentaciju. To je zapravo suština cijele priče.

Inače, koliko sma pratio pretenciozno nazvanu PL, a jesam, nisam opazio da se ovoliko "prašine" diglo oko jednog kluba. Isto tako, blago rečeno, nisam opazio da se ovoliko navijača nekih drugih klubova ujedinilo u stavu.

Da ne idem na utakmice i da ne pratim fudbal kao i odnose među navijačima možda bi i popušio priču. Ovako, ne pušim jer znam šta se dešava :mrgreen:

U suštini, 4 navijačke skupine su protiv Želje iz raznoraznih razloga. Sada ću obrazložiti koji su ti razlozi.

Njanje

su tradicionalno iskompleksirane Željom. Poslije rata smo im uzeli titulu na guzove. Al brate najslađu :mrgreen: Strane sudije, sve pošteno, jedna šansa i gol. Bol, nema dalje. Nakon toga smo uzeli još dvije titule u nizu. Nastavak boli. Toliko im je bilo krivo da su počeli da navijaju za Leotar :mrgreen:
Onda su se malo smirili jer je Željo bio lošiji 4 godine. Nisamo im predstavljali opasnost pa su samo zajebavali.
Kada se vratio Osim, bila je priča, na početku prošle sezone da ako Željo izbori Europu, biće svjetsko čudo dok su oni bili pretendenti na titulu. Nakon pobjede u Širokom(u drugom dijelu prvenstva) su shvatili da bi Željo mogao postati šampion. Onda je krenula priča o Nijazu Brkoviću i lamentiranju kako mi samo štimamo utakmice :mrgreen: Kako drugačije objasniti da ćemo opet biti bolji od njih do na ovaj način. Spas prošle sezone im je bio Hapoel.
Priča ove sezone je samo nastavak pd prošle kada im je postalo jasno da smo opet iznad njih. Nema veze što na sa x forumu postoji tema gdje se bilježe izjave trenera na svakoj utakmici koju je Željo odigrao ove sezone u ligi. Nema veze što su nama dosudili 8 a njima 7 penala. Nema veze što protiv njih nije dosuđen nijedan penal. Mi smo kvarnjaci a oni nisi. Klasična mantra i demagogija. Doduše, samo im je to ostalo :mrgreen:

Smogovci

odnosi na relaciji Sarajevo Zenica su oduvijek bili loši. Oni misle da sve pare idu njima i da smo mi direktno ili indirektno krivi što je Zenica takva kakva jeste(mislim na finansijsku moć).
Pored tradicionalno loših odnosa između Želje i Čelika postoji još zle krvi. Naš navijač je ubijen u Zenici u sukobu sa policijom. Oni su imli par ekscesa kada su navijali kontra Markala što je registrovano i stalno im se spočitava.
Pored toga, ostali su bez udarnog transa. Koji je mangupski odrađen. Na sve to možemo dodati činjenicu da u zadnjih pet utakmica koje smo odigrali sa Čelikom mi imamo 4 pobjede i 1 remi. Nije teško zaključiti zašto pričaju to što pričaju.

Rođeni

sa njima smo imali "kakav-takav" odnos do kamenovanja u Vrapčićima gdje je bilo dosta razbijenih glava. Nakon tog događaja rađa se dosta zle krvi između nas. Onda su nahvatani na Bradini i baš slupani. Nije bilo par navijača nego kompletna grupa koja se vraćala sa gostovanja(Zenice, čini mi se).Pored toga, oni se tradicionalno ližu sa njanjama.

Ptičice

Željo je Borca dva puta izbacio iz lige. Drugi put je izbačen trans "treći put častite" :mrgreen: Osim toga, Ptičice imaju običaj da misle kako su (skoro svi) nepošteni a samo one poštene. Shodno tome, a takva je i bila priča, prošle sezone Željo je kupio titulu a Borac je oštećen. Ove sezone pak, da s ene bi pobavljala priča iz prošle sezone o nepoštenom prvoplasiranom i da bi se Borac dodatno podigao uz očima, mantra se kako je drugoplasirana ekipa nepoštena, kako im sudije šilje ali čak i to ne pomaže jer je protivnik čvrsta ekipa koja zna šta hoće. Dupli uspjeh i osveta :mrgreen:

Hronologija koju sam napisao je tačna i precizna. Ništa nisam slagao lli izmislio. Priča kako je prošle sezone kupljena titula je smiješna. Da se ne bi ponavljala priča iz prošle sezone, otvorena je tema na sa x forumu o izjavama trenera. Misliš da na sudije šilje, bujrum, pričitaj malo. Nemoj pisati nebuloze kao ostali paćenici :mrgreen:

Prvih deset godina dominacije Želje je najteže, poslije se čovjek navikne :mrgreen:
Paa qume ti si najludji , bravo DERBI NAVIJAC neki si nam objasnio al ' bi se bas volio sresti sa tobom negdje nasamo .. 8-)
I to je kao neki problem :lol:

Imam savršeno oružje protiv tebe :mrgreen:

slika

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 04 maj 2011, 23:27

Omar500 je napisao/la:
rossoner je napisao/la:U subotu Lazo daje 2 gola: Jedan trepavicom, drugi desnim kukom! Imam DOJAVU!
Šta je s onim Omarom Baljićem ? Kakav je na treninzima ? A Ramic ?
Ramica neda Alihodzic jer mu je potreban juniorima u borbi za titulu!! ;) ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 04 maj 2011, 23:28

potpis ;)
...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.

banovan
Kontakt:

Post Postao/la banovan » 04 maj 2011, 23:41

Što nam sudije šilje jebote. Zadnje dvije utakmice u ligi, protiv Čelika ragbi koji se ne sankcioniše a protiv Slavije na Grbavici isključenje Zebe :shock:

Šta bi bilo tek da nas ne guraju sudije, pitam se :mrgreen:

Postoji li iko pametan da može i dalje pričati da nam sudije šilje, baš me zanima.

Po mom skromnom mišljenju Zeba nam neće previše nedostajati na derbiju. AKo se prisjetimo "jačih" utakmica ove sezone(2 x Hapoel, 4 x Široki, 3 x Borac, Njanje) njega skoro da i nije bilo na terenu. Ljudi mu odrede flastera, lopte idu prema njemu i dalje, on uštopan i uglavnom ništa od toga ne bude. Ili fuli prazan gol ko na derbiju i protiv Slobode.

Iskreno, bojao sam se izostanka Markovića, Nijeme i Bešlije. Svi će igrati. Zeba. Pa odigrali smo i bez njega, zadnjih pola sata savim korektno. Meni to i nije neki izostanak. Ima ko da ga zamijeni. A ta zamjena, iako je manji majstor, više će trčati. Jedino ako bude kakav penal. To je problem :mrgreen: S tim da protiv njanja nisu svirali nijedan penal ove sezone a kako nam sudije šilje u zadnje vrijeme, samo može biti penal protiv nas što me uopšte ne bi iznenadilo :mrgreen:

Očekivani sastav

slika

Iako bih ja izbacio Višću i ubacio Stanića na krilo. Jamak i Stančeski je dilema. Jedan će početi. Vjerovatno Stančeski iako se nije proslavio protiv Slavije. Bez Zbee u ekipi bi mogao biti konkretniji.
Nadam se da Vasilićeva ozljeda nije teže prirode i da će biti spreman za derbi. AKo nije, nadam se da neće Mešić početi nego Bogičević.
Isto tako postoji opcija da na lijevom beku zaigra Stanić umjesto Radovanovića iako to nije najbolja opcija. Hem je pitar hem nije odbrambeni igrač :mrgreen:

edit: sad vidim, mrsko mi da ispravljam. Na lijevom beku očekujem Radovanovića a ne Stanića :mrgreen:
Zadnja izmjena: banovan, dana/u 04 maj 2011, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 04 maj 2011, 23:43

Zeljeznicar je fizicki najspremnija ekipa. Iz kola u kolo to pokazuju, vec dvije godine nisu izgubili utakmicu u Kupu, drugi put uzastopno u finalu, druga godina za redom u borbi za titulu do zadnjeg kola. Ovakav ritam u nasoj ligi je ubitacan. Evo vec dvije godine igraci Zelje se uspjesno nose s tim. Treba dodati tome da Zeljo igra i Evropu i da od svih ekipa ima najmanje odmora, odigra najvise prijateljskih utakmica, jednostavno Zeljeznicar iz godine u godinu pocinje da odskace od ostatka lige. . . Samo da nastave u ovakvom tonu i svi zajedno se mozemo nadati Evropskom Zelji.

Sto se tice titule, odluka o tituli ce pasti u naredna dva kola, ubjedjen sam. Ukoliko Borac u naredna dva kola osvoji 4 boda, titula je njihova bez obzira na rezultate Zelje. Nekako imam osjecaj, da ce Borcu ove tvrde, tjesne, minimalne, ponekad i nezasluzene pobjede obiti o glavu. Previse su puta dobili utakmicu sa golom razlike. Ukoliko osvoje u naredna dva kola cetiri boda, treba im priznati, cestitati, bili su konstantno dobri i zasluzeno ce uzeti titulu.

Kad je Kup u pitanju , nabrijani Celik pred svojom publikom moze nadigrati i mnogo jace ekipe od Zelje, imaju jako dobru ekipu, koja je u zadnjoj PL utakmici pokazala i svoju nesportsku stranu, tako da ce se u narednoj- finalnoj utakmici mnogo vise paznje obratiti na sudjenje. Shodno nekoj hronologiji Zeljo bi trebao uzeti kup, kompletnija su ekipa, igracki jaca na vecini pozicija, no nece biti nimalo lako !

Sve u svemu i sa osvojenim jednim trofejom, navijaci Zelje moraju biti prezadovoljni, tu su utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope, koje su mnogo lakse negoli utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka, shodno tome siguran sam da ce biti i vise evropskih utakmica u "Dolini cupova", vise novaca a samim time vise i uspjeha. . .

Frza Zeljo aLe !

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 04 maj 2011, 23:46

Moje misljenje je da ukoliko izgubite,ili cak odigrate nerjeseno u derbiju,da je gotova prica sto se titule tice...Naravno,ukoliko mi ocekivano uzmemo OlimpiC kuci. :)

Bas mi zanimljive ove zadnje dvije sezone,stalno neko "ceranje" izmedju nas.

adoni
Kontakt:

Post Postao/la adoni » 04 maj 2011, 23:53

I meni je ovaj tvoj post jos zanimljiviji...prvi i jedini da se ne dotices Zelje u negativnom kontekstu i da bas nema ni mrve provokacije...samo da te ne urecem :D :D
Jači od ratova,režima i partija...FK ŽELJEZNIČAR

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 04 maj 2011, 23:58

banovan je napisao/la:Što nam sudije šilje jebote. Zadnje dvije utakmice u ligi, protiv Čelika ragbi koji se ne sankcioniše a protiv Slavije na Grbavici isključenje Zebe :shock:

Šta bi bilo tek da nas ne guraju sudije, pitam se :mrgreen:

Postoji li iko pametan da može i dalje pričati da nam sudije šilje, baš me zanima.

Po mom skromnom mišljenju Zeba nam neće previše nedostajati na derbiju. AKo se prisjetimo "jačih" utakmica ove sezone(2 x Hapoel, 4 x Široki, 3 x Borac, Njanje) njega skoro da i nije bilo na terenu. Ljudi mu odrede flastera, lopte idu prema njemu i dalje, on uštopan i uglavnom ništa od toga ne bude. Ili fuli prazan gol ko na derbiju i protiv Slobode.

Iskreno, bojao sam se izostanka Markovića, Nijeme i Bešlije. Svi će igrati. Zeba. Pa odigrali smo i bez njega, zadnjih pola sata savim korektno. Meni to i nije neki izostanak. Ima ko da ga zamijeni. A ta zamjena, iako je manji majstor, više će trčati. Jedino ako bude kakav penal. To je problem :mrgreen: S tim da protiv njanja nisu svirali nijedan penal ove sezone a kako nam sudije šilje u zadnje vrijeme, samo može biti penal protiv nas što me uopšte ne bi iznenadilo :mrgreen:

Očekivani sastav

slika

Iako bih ja izbacio Višću i ubacio Stanića na krilo. Jamak i Stančeski je dilema. Jedan će početi. Vjerovatno Stančeski iako se nije proslavio protiv Slavije. Bez Zbee u ekipi bi mogao biti konkretniji.
Nadam se da Vasilićeva ozljeda nije teže prirode i da će biti spreman za derbi. AKo nije, nadam se da neće Mešić početi nego Bogičević.
Isto tako postoji opcija da na lijevom beku zaigra Stanić umjesto Radovanovića iako to nije najbolja opcija. Hem je pitar hem nije odbrambeni igrač :mrgreen:

edit: sad vidim, mrsko mi da ispravljam. Na lijevom beku očekujem Radovanovića a ne Stanića :mrgreen:

ja fakat ne kontam, svaku trcu utakmicu odigramo kako treba, mah nije bitno ko nam fali jer svi lose igraju i klupa i prvih 11, ja se trudim da vidim nekog ali brate katastrofa, **** ekipu u kojoj je beslija najrastrcaniji... mozemo se nadat samo da je doso red na "onu" utakmicu koju dobro odigramo ali u tom slucaju smo najebali protiv borca :mrgreen:
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

banovan
Kontakt:

Post Postao/la banovan » 05 maj 2011, 00:04

Ako realno pogledamo stvari, zadnje tri utakmice smo odigrali "solidno" ; Znači, Čelik kup, onda Čelik ragbi utakmica gdje smo odlični bili kako su ovi udarali(nivo Travnika, realno) i ova zadnja protiv Slavije.

Kako smo igrali protiv Slobode, Širokog i Veleža gore navedene utakmice su drastičan pomak. Što se tiče Europe, treba nam još par igrača ala Nijema. Bez njih, brrrr, biće loše :mrgreen:

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 05 maj 2011, 00:07

Opet napadate cara Lazara, a on najzaslužniji za današnju pobjedu.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 05 maj 2011, 00:07

Pregled na BHT 1.

A sastav koji ja očekujem za derbi je identičan onom kojeg je postavio kolega @banovan. :D

Iako se on ispravio i napisao da očekuje Radovanovića, ja i dalje mislim da će zaigrati Stanić, prvenstveno zbog njegove brzine, a u odbrani njega mogu pokriti i Ćulum i Nyema...Protiv Čelika su funkcionisali savršeno...

Jao gola Bešlije :lol: :lol: :lol: Tek se iz ugla TV kamerevidi koja je ono golčina :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 05 maj 2011, 00:11

Po meni ovo je sve dobro sto je ovaj banovani stavio, samo bi ja maloga Viscu ostavio ako krene sta po zlu, jer on je bolji uvijek bio kada ude sa klupe, nego kada pocne tekmu. Sto se Radeta tice, mislim da ce on mijenjati Markovica, a onda Stana ide na Markovicevu poziciju, a Rade zauzima svoju.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

Džo_Rigorozni
Kontakt:

Post Postao/la Džo_Rigorozni » 05 maj 2011, 00:13

Capt_Billy je napisao/la:Po meni ovo je sve dobro sto je ovaj banovani stavio, samo bi ja maloga Viscu ostavio ako krene sta po zlu, jer on je bolji uvijek bio kada ude sa klupe, nego kada pocne tekmu. Sto se Radeta tice, mislim da ce on mijenjati Markovica, a onda Stana ide na Markovicevu poziciju, a Rade zauzima svoju.

Hajd prevedi ziv bio
"Fudbal okuplja dvije vrste muškaraca: one koji nemaju djevojke i one koji imaju žene"

Joint Union je najbolji on ce uvjek ostati!!!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 05 maj 2011, 00:14

banovan je napisao/la:Ako realno pogledamo stvari, zadnje tri utakmice smo odigrali "solidno" ; Znači, Čelik kup, onda Čelik ragbi utakmica gdje smo odlični bili kako su ovi udarali(nivo Travnika, realno) i ova zadnja protiv Slavije.

Kako smo igrali protiv Slobode, Širokog i Veleža gore navedene utakmice su drastičan pomak. Što se tiče Europe, treba nam još par igrača ala Nijema. Bez njih, brrrr, biće loše :mrgreen:
treba nam par igraca da trce i bar dva pivota u spicu, nisam ljut na lazu nit imam nesto protiv njega, malo ko se bori ko on ali ako mislimo davat golove moramo naci spica, visca oscilira ko djevojka pred mjesecnicu, beslija nam najrastrcaniji... svraka, jamak, culum , savic nekako se sporo krecu izgledaju mi tromi i sporo se oslobadjaju lopte... iskreno ja bih savica u spic gurno :) frajer kad je u 16 vazda je u prilici a ni glava mu nije mala... :mrgreen:
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 05 maj 2011, 00:16

Za Baljica ne znam kakav je sada ali je onaj Ramic odlican i ako nastavi da bude skroman eto ga u prvi tim iduce sezone. Inace znam momka iz vidjenja, iz mog je grada. Igrao jako dobro u Turbini. Valjda smo neki rasadnik talenata (Salihamidzic,Lulic,Vaha).:-D
Ne znam sta je sa Nikolicem, danas nije bio na klupi koliko se sjecam a Ramic jeste. Sto znaci da Alihodzic ne stvara prepreku da ovaj igra za prvi tim. Mozda bude nesto od njih. Ja samo molim Boga da Amar iducu sezonu ne racuna na Lazara...
Osim - drugo ime za Želju !

banovan
Kontakt:

Post Postao/la banovan » 05 maj 2011, 00:20

nick je napisao/la:
banovan je napisao/la:Ako realno pogledamo stvari, zadnje tri utakmice smo odigrali "solidno" ; Znači, Čelik kup, onda Čelik ragbi utakmica gdje smo odlični bili kako su ovi udarali(nivo Travnika, realno) i ova zadnja protiv Slavije.

treba nam par igraca da trce i bar dva pivota u spicu, nisam ljut na lazu nit imam nesto protiv njega, malo ko se bori ko on ali ako mislimo davat golove moramo naci spica, visca oscilira ko djevojka pred mjesecnicu, beslija nam najrastrcaniji... svraka, jamak, culum , savic nekako se sporo krecu izgledaju mi tromi i sporo se oslobadjaju lopte... iskreno ja bih savica u spic gurno :) frajer kad je u 16 vazda je u prilici a ni glava mu nije mala... :mrgreen:
Meni je Svraka jedan od najboljih igrača Želje. Dobar je bio čak i protiv Hapoela :mrgreen: Radilica, veliki radijus kretanja, nije loš s loptom. Još da nauči da dodaje, Bundesliga mu ne gine :mrgreen:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 05 maj 2011, 00:22

Ibrahim Šehić, Muamer Svraka i Goran Marković, u posljednje vrijeme Nyema su jedini igrači bez kojih je prvih 11 nezamislivo...

I svakako Lazar Popović :mrgreen: :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Džo_Rigorozni
Kontakt:

Post Postao/la Džo_Rigorozni » 05 maj 2011, 00:26

Pa prvi go' je Lazarov...naparavio je pritisak na zadnju liniju Slavije,malo mu podpomogao Bešlija i onda "briljantna" asistencija Zebi. :mrgreen:
"Fudbal okuplja dvije vrste muškaraca: one koji nemaju djevojke i one koji imaju žene"

Joint Union je najbolji on ce uvjek ostati!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.