FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la admin » 04 maj 2011, 10:28

u medjusobnim duelima Slavija 4 - Željo 6 i 3 nerješene:

kompletno poređenje:
http://www.sportsport.ba/tabele.php?com ... s%5B%5D=10

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 04 maj 2011, 10:30

Jeste, ako gledamo samo ovu Slaviju 1994.

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 04 maj 2011, 10:35

@el saik

Ti vazda dajes "nidje veze" argumente, zadnji prije ovog je bio kada si izjavio da nije cudo sto je zeljeznicar naplacivao gostujucim navijacima karte u finalu kupa, jer je eto to isto radio u proslogoidisnjem fiunalu kupa ( sto je narvno netacno ) , pa dalje da ne nabrajam.

U pogledu adnjeg, hoces da kazes da je zeljeznicar neka turbo ofanzivna ekipa koja maltene igra viktoriju pred golom protivnika pa su stalno u sesnaestercu i zato im se cesto sviraju penali ???

ma daj pusti te djecije argumente!

To sto se tebi nesto ucini kao dobar argument, nije dovoljno, , prvo bi moralo biti istina !

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 04 maj 2011, 10:35

scorpion je napisao/la:Nije lako kada vam smog cijeli zivot znacajno utice na razvoj mozdanih vijuga, shvatite ih malo, da im se mozak ne razvija u punom kapacitetu, a kada tu jos dodamo i sve silne komplekse nize vrijednosti, dobijemo zenicanina(cast izuzecima) :lol:
inace, ovaj post je strogo vezan za temu na kojoj se nalazi pa molim i ostale forumase da se drze ovakvih postova na ovoj temi a ne da lutaju i pricaju o nekoj igri i igracima fk zeljeznicar. Hvala
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 04 maj 2011, 10:38

admin je napisao/la:u medjusobnim duelima Slavija 4 - Željo 6 i 3 nerješene:

kompletno poređenje:
http://www.sportsport.ba/tabele.php?com ... s%5B%5D=10
Prosječno primljenih golova u gostima po meču: 3,72

Ovo ne može biti tačno da ga yebeš... :mrgreen: 253 gola su 1 gol po utakmici, a 379 su 3,72. Ispade da je 379 skoro četiri puta veći broj od 253. :D

@jovanbl - volio bih da mi citiraš gdje sam napisao da je normalne zato što je i prošle godine naplaćivano?

edit:
elSaik je napisao/la: Tačno tako. Prošle godine ni jedni ni drugi, ove godine i jedni i drugi. U čemu je problem?
Toliko o tome ko laže.

Željezničaru sem penala u Travniku i Širokom, niti jedan drugi nije bio posljednji gol na utakmici, u okviru prenstva. Dakle, prije i nakon penala Željo nastavlja napadati. Očito da se ipak, za naše uslove, radi od "turbo ofanzivnoj" ekipi. Doduše, šta tebi imam pričati, kao da vi znate kakav je osjećaj dati nekoj ekipi više od 2 gola, a u posljednje vrijeme dati više od jednog.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 04 maj 2011, 10:44

jovanbl je napisao/la:U pogledu adnjeg, hoces da kazes da je zeljeznicar neka turbo ofanzivna ekipa koja maltene igra viktoriju pred golom protivnika pa su stalno u sesnaestercu i zato im se cesto sviraju penali ???

To sto se tebi nesto ucini kao dobar argument, nije dovoljno, , prvo bi moralo biti istina !
Vidis moj Jovane, to ti dodje slicno kao kad ti kazes ovo:
jovanbl je napisao/la:mislim da borac ima posteno sudjenje na gostovanjima, a to je vec velika stvar, nema ni nekih diskutabilnih situacija, niti penala niti iskljucenja protivnickih igraca itd itd....
jovanbl je napisao/la:sve u svemu bocu je omogucenoda kvalitet dodje do izrazaja i nista vise, recimo to tako
Znaci, kad Borac uzima bodove na strani radi to jer ima dobro sudjenje i omogucava mu se da mu "kvalitet dodje do izrazaja" a Željo kad donosi bodove sa strane radi to jer mu "sudije silje" i sviraju tolike penale.
jovanbl je napisao/la:da sudije silje zeljeznicaru , silje da se ne lazemo, pa ekipa koja ima toliko dosudjenih penala sasvim sigurno nije na zubu sudijama
Na strani su Želji svirana dva penala i ni jedan od ta dva nije donio ni boda sa gostovanja. Sta je sa ostalim gostujucim utakmicama sa kojih su doneseni bodovi? Siljenje DA, mogucnost pokazivanja kvaliteta NE ... 8-)

Razliciti arsini .. ;)
Zadnja izmjena: Stole iz Bora, dana/u 04 maj 2011, 10:47, ukupno mijenjano 1 put.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 04 maj 2011, 10:47

Sad će se on malo povući dok se ne slegne prašina, tj. preći će na temu nekog drugog kluba i tamo pisati isto, i onda se sutra vratiti ovdje i nastaviti gdje je stao, kao da se ništa nije desilo.

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 04 maj 2011, 10:50

jovanbl je napisao/la:@el saik

Ti vazda dajes "nidje veze" argumente, zadnji prije ovog je bio kada si izjavio da nije cudo sto je zeljeznicar naplacivao gostujucim navijacima karte u finalu kupa, jer je eto to isto radio u proslogoidisnjem fiunalu kupa ( sto je narvno netacno ) , pa dalje da ne nabrajam.

U pogledu adnjeg, hoces da kazes da je zeljeznicar neka turbo ofanzivna ekipa koja maltene igra viktoriju pred golom protivnika pa su stalno u sesnaestercu i zato im se cesto sviraju penali ???

I ti stvarno imaš nenadj.e.bive argumente

FK BORAC
24 15 6 3 29 : 11 18 51

FK ŽELJEZNIČAR
24 14 3 7 41 : 19 22 45

Od Borca je čak 6 (šest) ekipa (možda se svima šilji, šta li?) zabilo više golova ove sezone. Sarajevo čiji napad predvodi Alen Avdić, igrač koji je u najboljoj formi bio 1996. vas je prekucalo za 8 golova. Čak i Slavija koja je 11. na tabeli. Ovo komotno može u rubriku "Samo kod nas..."

Npr Velež koji je treći odozdo je zabio 24 a vi 29.

Doduše jeste primili najmanje golova, ali me to i ne čudi obzirom da ste na utakmici protiv nas napravili 40 faulova.
Ko o čemu....

Ali naravno, za nas se sve šilji. Nama se šilji kada jedan sudija sudi 2 kola zaredom konkurentima za titulu i jednog izmasakrira, a da li će drugog izmasakrirati ili pomaziti, vidjećemo danas.

Ako nam se šilji što nam se ne svira penal protiv Širokog ili Slobode, a ne protiv Olimpika ili Leotara kod kuće?

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 04 maj 2011, 10:54

elSaik je napisao/la: Tačno tako. Prošle godine ni jedni ni drugi, ove godine i jedni i drugi. U čemu je problem?
Toliko o tome ko laže.

Željezničaru sem penala u Travniku i Širokom, niti jedan drugi nije bio posljednji gol na utakmici, u okviru prenstva. Dakle, prije i nakon penala Željo nastavlja napadati. Očito da se ipak, za naše uslove, radi od "turbo ofanzivnoj" ekipi. Doduše, šta tebi imam pričati, kao da vi znate kakav je osjećaj dati nekoj ekipi više od 2 gola, a u posljednje vrijeme dati više od jednog.[/quote]

Taj si post napisao nakon sto sam ja napisao da gostujuci navijaci nisu placali prosle godine, a sad da li si obrisao post u kojem si prije toga tvrdio da su i prosle godine gostujuci navijaci placali ili ih je obrisao neko drugi ja ne yna, al ynam da si to bas ti pisao kao jedan od kljucnih argumenata.

Nebitno. evo posto taj post tvoj ne mogu da nadjem a i enmam vremena da rovim , nek bude da sam ja pogirjesio i da ti to nisi napisao nikad.

@stole_iz_bora

ja sam upravo to napisao u kontekstu pitanja koje je prethodilo od banovanonog, koji je aludirao na postenje i bla bla bla.

Samim tim sto sam rekao da borac ima posteno sudjenje u gostima ( a to nije bas uobicajeno za ovu ligu) dosta sam rekao.

S druge strane, jedno je kad imas posteno sudjenje, a drugo kad ti sudije daju vjetar u ledja kao protiv veleza npr sa izmisljenim penalom , nebitno dal je kuci ili u gostima.

Evo uzmi objektivno neke koji nisu ni navijaci borca ni navijaci zeljeznicara i njihovu percepciju a borac je najvise na tv bio

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 04 maj 2011, 10:57

fczeljo je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:@el saik

I ti stvarno imaš nenadj.e.bive argumente

FK BORAC
24 15 6 3 29 : 11 18 51

FK ŽELJEZNIČAR
24 14 3 7 41 : 19 22 45

Od Borca je čak 6 (šest) ekipa (možda se svima šilji, šta li?) zabilo više golova ove sezone. Sarajevo čiji napad predvodi Alen Avdić, igrač koji je u najboljoj formi bio 1996. vas je prekucalo za 8 golova. Čak i Slavija koja je 11. na tabeli. Ovo komotno može u rubriku "Samo kod nas..."

Npr Velež koji je treći odozdo je zabio 24 a vi 29.

Doduše jeste primili najmanje golova, ali me to i ne čudi obzirom da ste na utakmici protiv nas napravili 40 faulova.
Ko o čemu....

Ali naravno, za nas se sve šilji. Nama se šilji kada jedan sudija sudi 2 kola zaredom konkurentima za titulu i jednog izmasakrira, a da li će drugog izmasakrirati ili pomaziti, vidjećemo danas.

Ako nam se šilji što nam se ne svira penal protiv Širokog ili Slobode, a ne protiv Olimpika ili Leotara kod kuće?
i sta sad, broj danih golova je dokaz cega,

jos k tome kazes da je borac do malo golova, pa to je upravo suprotno od teze koju zagovaras, razmisli

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 maj 2011, 11:02

jovanbl je napisao/la:S druge strane, jedno je kad imas posteno sudjenje, a drugo kad ti sudije daju vjetar u ledja kao protiv veleza npr sa izmisljenim penalom , nebitno dal je kuci ili u gostima.
Ja sam gledao utakmicu borac-drina manje vise izmisljen penal za borac koji je promasio mislim veliki napadac koji je stigao iz rumunije :lol: jel to vjetar u ledja, nakon toga ekipa drine puno losije ulazi u utakmicu jer znaju da moraju zijaniti.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 04 maj 2011, 11:04

pile87 je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:S druge strane, jedno je kad imas posteno sudjenje, a drugo kad ti sudije daju vjetar u ledja kao protiv veleza npr sa izmisljenim penalom , nebitno dal je kuci ili u gostima.
Ja sam gledao utakmicu borac-drina manje vise izmisljen penal za borac koji je promasio mislim veliki napadac koji je stigao iz rumunije :lol: jel to vjetar u ledja, nakon toga ekipa drine puno losije ulazi u utakmicu jer znaju da moraju zijaniti.
slazem se da je taj penal bio izmisljen i zbog tog mi je drago sto je promasen.
I to jeste bila odlua koja bi mogla ukazivati na siljenje.
Ali cjelokupno sudjenje na toj utakmici ni u kojem slucaju nije bilo siljenje.

niti je taj penal bio vjetar u ledja, vise pokusaj vjetra u ledja

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 04 maj 2011, 11:06

jovanbl je napisao/la:

jos k tome kazes da je borac do malo golova, pa to je upravo suprotno od teze koju zagovaras, razmisli
Čini mi se da si ti profesionalni provokator.

Razmisli ti, pa se javi, ali prvo pogledaj tabele i statistike lige petice. Znaš, postoje i neke lige u kojima nacionalni ključ i politika ne igraju glavnu ulogu i gdje je posao sudije da zaštiti fudbalere a ne siledžije.

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 04 maj 2011, 11:25

fczeljo je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:

Razmisli ti, pa se javi, ali prvo pogledaj tabele i statistike lige petice. Znaš, postoje i neke lige u kojima nacionalni ključ i politika ne igraju glavnu ulogu i gdje je posao sudije da zaštiti fudbalere a ne siledžije.
hahaha cuj profesionalni provokator 8-)

sta ti to znaci majke ti :)

ne objasni ti vezu izmedju malog broja datih golova borca i tvoje teze da se borcu silji

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 04 maj 2011, 11:34

Stole iz Bora je napisao/la:slika

Ovako je izgledala prva postava na treningu u ponedeljak.
Jako mi se svidja ova postavka, sigurno bi bilo vise kreativnosti u igri Zelje . . . . Zeba - Stancevski, dva igraca koja su najjaca u PL kada imaju loptu u svojim nogama, ovog drugog malo povrede zezaju, pa nije pokazao svoj maksimum !Super ima prenos i ove utakmice na TV-u . . . Jos uvijek je sve moguce, moze Zeljo do kraja i uzet titulu, samo sve moraju pobjedit racunajuci i Saraj'vo u gostima. . . :D

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 04 maj 2011, 11:38

Joj sto je ovaj sto poredi date golove,i time pokusava dokazati da Zeljeznicar zaista "igra viktoriju" pred protivnickim golom,komican.Ma o cemu ti pricas,tu gol razliku ste nabili protiv Leotara,i svaka cast,ali nemojmo se lagati da ste vi kao nesto pretjerano efikasna,i efikasnija ekipa,na primjer od Borca.Jednom vam se "procepilo" i sad ste odmah Barselona,jeste,al kad bi se zekili.

Spominjete taj penal protiv Drine,koji uopste nije realizovan.Ajd da smo ga dali,jer je stvarno bio izmisljen,pa ono,da nas napadate,dobijate utakmice penalima,ovo ono,ali vi se usudjujete pricati o postenju,a protiv Veleza zvizdalo pola stadiona,po vasoj prici.Dzaba sto vi zvizdite,kad imate,kako kolega fino sroci "vjetar u ledja".

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 04 maj 2011, 11:42

jovanbl je napisao/la:
fczeljo je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:

hahaha cuj profesionalni provokator 8-)

sta ti to znaci majke ti :)

ne objasni ti vezu izmedju malog broja datih golova borca i tvoje teze da se borcu silji
Moraćeš se fino uozbiljiti i okupati.

Provokator si jer pišeš i diskutuješ totalno nepovezano, onako kako tebi odgovara.

Ja prvo nisam nigdje spomenuo da se Borcu šilji, samo mi je pun q priče kako se nama šilji (a očigledno vidimo kako nam se šilji da su nam igrači u životnoj opanosti :roll: ). Da li se Borcu šilji to ćemo danas svi vidjeti - da li će Rudar biti agresivan kao Čelik i da li će Vukasović imati jednak kriterij kao u Zenici.

Dalje: Jesi li ti ironično spomenuo "Željin turbo napad"? Ja sam ti dao dokaz da ne samo da Željo o odnosu na vas ima turbo napad, već da pola lige u odnosu na Borac ima turbo napad. To ni u jednoj normalnoj ligi na svijetu nema da ekipa koja je u donjem domu zabije više golova od ekipe koja je prva na tabeli. Da ekipa koja je treća odozdo kasni svega 5 golova za prvom? Jel ti sad jasno?

Npr ove sezone u Bundesligi Eintracht koji je trenutno treći odozdo kasni za Borusijom 34 gola. Ili da Bundesligu skratimo na broj klubova u Premijer ligi, pa da za primjer uzmemo Koln kao 14.plasiranu ekipu, možemo vidjeti da za prvakom kasne 21 gol. Ako Velež nekome zabije 5 komada, stiže prvaka po postignutim golovima.

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 04 maj 2011, 11:50

fczeljo je napisao/la: Dalje: Jesi li ti ironično spomenuo "Željin turbo napad"? Ja sam ti dao dokaz da ne samo da Željo o odnosu na vas ima turbo napad, već da pola lige u odnosu na Borac ima turbo napad. To ni u jednoj normalnoj ligi na svijetu nema da ekipa koja je u donjem domu zabije više golova od ekipe koja je prva na tabeli. Da ekipa koja je treća odozdo kasni svega 5 golova za prvom? Jel ti sad jasno?

Npr ove sezone u Bundesligi Eintracht koji je trenutno treći odozdo kasni za Borusijom 34 gola. Ili da Bundesligu skratimo na broj klubova u Premijer ligi, pa da za primjer uzmemo Koln kao 14.plasiranu ekipu, možemo vidjeti da za prvakom kasne 21 gol. Ako Velež nekome zabije 5 komada, stiže prvaka po postignutim golovima.
A jesi ti razmisljao,gdje bi Zeljeznicar bio,po efikasnosti,da vam nije bilo te pobjede od 8:0,protiv Leotara?Nesto se ne sjecam,da su vam napadaci,odnosno,napadac jedan,nesto pretjerano efikasni... :roll:

Utic
Kontakt:

Post Postao/la Utic » 04 maj 2011, 11:52

jubitubi je napisao/la:
fczeljo je napisao/la: Dalje: Jesi li ti ironično spomenuo "Željin turbo napad"? Ja sam ti dao dokaz da ne samo da Željo o odnosu na vas ima turbo napad, već da pola lige u odnosu na Borac ima turbo napad. To ni u jednoj normalnoj ligi na svijetu nema da ekipa koja je u donjem domu zabije više golova od ekipe koja je prva na tabeli. Da ekipa koja je treća odozdo kasni svega 5 golova za prvom? Jel ti sad jasno?

A jesi ti razmisljao,gdje bi Zeljeznicar bio,po efikasnosti,da vam nije bilo te pobjede od 8:0,protiv Leotara?Nesto se ne sjecam,da su vam napadaci,odnosno,napadac jedan,nesto pretjerano efikasni... :roll:
Ti si ocigledno jako isfrustriran sto smo mi dali vise golova na jednoj utakmici nego vi za cijelu polusezonu...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.