FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- eliminator
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
nisi ti dobarcassanova je napisao/la:Joj ja nemogu da vjerujem kako je Osim zagonetan kad daje izjave
- Dzoka The maniacs
- Kontakt:
E KOD OSIMA TI JE MANJE PRICE VISE RADA! NEMA HWALJENJA! NAJJACI CEMO BITI ABD!
TheManiacs 1987 BarceLona Catalonia! ZlaTan IBraHimoviC!
- eliminator
- Kontakt:
cassanova je napisao/la:eliminator nisi ti OK,boze sacuvaj![]()
![]()

- bistrikboy
- Kontakt:
Osim ne voli medije i publicitet kao i tata sto mu ne voli,koga to cudi nek se objesi
Amar Osim će biti glavni menadžer kluba
Godinama su navijači Željezničara priželjkivali povratak Sabahudina Žuje, dugogodišnjeg sportskog radnika, uglednog privrednika, dokazanog menadžera... Za njegov prijašnji mandat vežu se najbolji klupski rezultati kada je Željo punio stadione, igrao sa Njukaslom, Malagom... U proteklih skoro deset godina, nakon Žuje, mijenjali su se predsjednici, direktori (direktori doduše rjeđe, jer se Ahmedbegović vjenčao za tu poziciju), treneri, ali i imidž kluba. Nagore. Željo se spašavao u posljednjim kolima, Uprave ili pojedinci su prodavali najbolje igrače i punili svoje džepove, a klub je tonuo sve niže i niže.
Dolaskom, odnosno povratkom Žuje, ništa više neće biti kao prije.
- Mojim dolaskom ja ću biti na gubitku, a klub na dobitku - kazao je na početku razgovora za "San" Žujo, kojeg smo zatekli pred zgradom Općine Novo Sarajevo, gdje ga je čekao Nedžad Koldžo, prvi čovijek općine, inače dokazani Željovac.
Kako mislite da ćete biti na gubitku?
- Bit ću sretan što ću svojim angažmanom i sa timom ljudi vratiti Želju gdje mu je mjesto. Međutim, bit će manje vremena za porodicu, za mene. Od sada svoje radno vrijeme moram podesiti prema klubu. Željo je sada moj prioritet.
Sve su dosadašnje Uprave tako govorile. Bivši su predsjednici najavljivali "Želju kojeg se niko neće stidjeti"...
- Ne zanima me šta su govorili i radili moji prethodnici, ali znam šta ja hoću. Oni su imali dosta vremena da srede stvari u klubu. Nažalost, svi znate u kakvom je stanju klub bio proteklih godina; bez gledalaca, bez sponzora, daleko od Evrope...
Kako mislite sve to vratiti?
- Neće ništa ići preko noći, ali nam je svaki dan dragocjen. Neradnike ne trpim, hoću samo one koji žele i mogu pomoći. Tražim ljude koji će davati sebe i sve za Želju. Pa, neka i zarade, obostrani interes mora postojati, ali pod uslovom da je Željo svima na prvom mjestu.
Pretpostavljam da ste bili na slatkim mukama oko sastavljanja Predsjedništva?
- Uh, kakve slatke muke... Bilo je svega proteklih dana. Zvali su me znani i neznani. Neki su molili da zadržim pojedine bivše članove Predsjedništva, neki su se nudili, drugi najavili konkretnu pomoć. Jedan me prijatelj, poslovni čovijek, nazvao i rekao: Žujo, od mene imate odmah 100.000 maraka... To je velika stvar.
Amar Osim, nije tipični bosanski trener, onaj koji čeka da mu jave ko sudi, ko je kontrolor... Uz to, on traži ispunjenje duga, koje nije tako malo...
- Vratio sam se u klub i radi Amara, radi Brkovića i cijelog tima ljudi sa kojima sam radio, kada smo zajednički stvarali moćnog Želju. Nikom neću dopusiti da me ucjenjuje. Evo im svima prilike; neka rade i neka zarade. Amar je naš najbolji trener, imali smo uspješnu saradnju, a u budućnosti očekujem još uspješniju za dobrobit Želje. Amar će imati ovlasti glavnog menadžera kluba, kakve imaju svi treneri u velikim klubovima.
Pratite li reakcije, komentare po forumima?
- Nemam ti ja vremena za to. Pa, gdje bi stigao ako bih to čitao. Mene zanima rad i konkretni rezultati, a nikakvi komentari. Doduše, čujem sa strane, jave mi šta neki pišu, ali to su gluposti. Neki zlobnici po tim forumima pišu nebuloze, koje nemaju nikakva osnova. Kao kad bi, recimo, tebi neko prikačio da si ljetovao sa Anđelinom Džoli.
To bi bila prava reklama...
- Ne volim ja publicitet, ne patim da se pojavljujem u medijima, niti me smeta što me neko proziva. Mene zanimaju samo rezultati, a ja obećavam da će Željo biti bolji nego ikad ranije.
Za kraj, poruka navijačima?
- Igrat će se na Grbavici utakmice Lige prvaka - kratko i jasno poručio na kraju razgovora za "San" Sabahudin Žujo.
S. Sinanović
Vladavić, Štilić, Bubakar...
Proteklih godina Uprave su prodale sve što je vrijedilo od igrača. Najčešće za šaku maraka, puneći svoje džepove. Klub je bio poligon za prodaju i promociju igrača, koje su menadžeri dovodili u talu sa pojedincima iz kluba. Samo u proteklih šest, sedam godina, Grbavicu su napustili igrači poput Hasagića, Kajgane, Bešlije, Joldića, Vladavića, Štilića, Bubakara, Vršajevića... Odlazio je pa se vraćao Damir Memišević... Talenti poput Hasanovića i Duraka nisu dobili adekvatnu šansu, pa su otišli za sitniš. Jamak je prošao Željinu školu, a onda je najuren, Ervin Zukanović je izgubio strpljenje, pa je otišao sa Grbavice... Uprave su se poigravale sa trenerima. Najgori potez bio je dovođenje menadžera Demira Hotića, koji je obrukao Želju odlaskom na planinarenje u Njemačku, odakle su se vratili sa milostinjom od deset eura i punim rezervoarom goriva...
Brković bosanski Mamić
Nijaz Brković će, pored predsjednika imati najveće ovlasti. Nešto slično kao Zdravko Mamić u Dinamu. I u Maksimiru novac namiče predsjednik Barišić, a Mamić stvara pozitivno ozračje, dovodi atraktivna pojačanja, koja donose trofeje i novac u klub. Brković je provjereni sportski radnik. Laknulo je i Munibu Ušanoviću, jer je Brković slovio kao najbolji kandidat za generalnog sekretara NS BiH. No, nije laknulo Željinom rivalu. Naprotiv u Sarajevu se hvataju za glavu, boje se prozivanja od strane navijača, a klupska je kasa odavno presušila. Ne tako davno, u vrijeme kada je Mustafa Dučić vodio sportsku politiku, atraktivna pojačanja su čekala u redu, navijači su hrlili na Koševo. Danas se paučina navukla u klupskoj blagajni, a operativci u klubu udobno sjede u svojim foteljama.
sa.n.ba

Amar Osim će biti glavni menadžer kluba
Godinama su navijači Željezničara priželjkivali povratak Sabahudina Žuje, dugogodišnjeg sportskog radnika, uglednog privrednika, dokazanog menadžera... Za njegov prijašnji mandat vežu se najbolji klupski rezultati kada je Željo punio stadione, igrao sa Njukaslom, Malagom... U proteklih skoro deset godina, nakon Žuje, mijenjali su se predsjednici, direktori (direktori doduše rjeđe, jer se Ahmedbegović vjenčao za tu poziciju), treneri, ali i imidž kluba. Nagore. Željo se spašavao u posljednjim kolima, Uprave ili pojedinci su prodavali najbolje igrače i punili svoje džepove, a klub je tonuo sve niže i niže.
Dolaskom, odnosno povratkom Žuje, ništa više neće biti kao prije.
- Mojim dolaskom ja ću biti na gubitku, a klub na dobitku - kazao je na početku razgovora za "San" Žujo, kojeg smo zatekli pred zgradom Općine Novo Sarajevo, gdje ga je čekao Nedžad Koldžo, prvi čovijek općine, inače dokazani Željovac.
Kako mislite da ćete biti na gubitku?
- Bit ću sretan što ću svojim angažmanom i sa timom ljudi vratiti Želju gdje mu je mjesto. Međutim, bit će manje vremena za porodicu, za mene. Od sada svoje radno vrijeme moram podesiti prema klubu. Željo je sada moj prioritet.
Sve su dosadašnje Uprave tako govorile. Bivši su predsjednici najavljivali "Želju kojeg se niko neće stidjeti"...
- Ne zanima me šta su govorili i radili moji prethodnici, ali znam šta ja hoću. Oni su imali dosta vremena da srede stvari u klubu. Nažalost, svi znate u kakvom je stanju klub bio proteklih godina; bez gledalaca, bez sponzora, daleko od Evrope...
Kako mislite sve to vratiti?
- Neće ništa ići preko noći, ali nam je svaki dan dragocjen. Neradnike ne trpim, hoću samo one koji žele i mogu pomoći. Tražim ljude koji će davati sebe i sve za Želju. Pa, neka i zarade, obostrani interes mora postojati, ali pod uslovom da je Željo svima na prvom mjestu.
Pretpostavljam da ste bili na slatkim mukama oko sastavljanja Predsjedništva?
- Uh, kakve slatke muke... Bilo je svega proteklih dana. Zvali su me znani i neznani. Neki su molili da zadržim pojedine bivše članove Predsjedništva, neki su se nudili, drugi najavili konkretnu pomoć. Jedan me prijatelj, poslovni čovijek, nazvao i rekao: Žujo, od mene imate odmah 100.000 maraka... To je velika stvar.
Amar Osim, nije tipični bosanski trener, onaj koji čeka da mu jave ko sudi, ko je kontrolor... Uz to, on traži ispunjenje duga, koje nije tako malo...
- Vratio sam se u klub i radi Amara, radi Brkovića i cijelog tima ljudi sa kojima sam radio, kada smo zajednički stvarali moćnog Želju. Nikom neću dopusiti da me ucjenjuje. Evo im svima prilike; neka rade i neka zarade. Amar je naš najbolji trener, imali smo uspješnu saradnju, a u budućnosti očekujem još uspješniju za dobrobit Želje. Amar će imati ovlasti glavnog menadžera kluba, kakve imaju svi treneri u velikim klubovima.
Pratite li reakcije, komentare po forumima?
- Nemam ti ja vremena za to. Pa, gdje bi stigao ako bih to čitao. Mene zanima rad i konkretni rezultati, a nikakvi komentari. Doduše, čujem sa strane, jave mi šta neki pišu, ali to su gluposti. Neki zlobnici po tim forumima pišu nebuloze, koje nemaju nikakva osnova. Kao kad bi, recimo, tebi neko prikačio da si ljetovao sa Anđelinom Džoli.
To bi bila prava reklama...
- Ne volim ja publicitet, ne patim da se pojavljujem u medijima, niti me smeta što me neko proziva. Mene zanimaju samo rezultati, a ja obećavam da će Željo biti bolji nego ikad ranije.
Za kraj, poruka navijačima?
- Igrat će se na Grbavici utakmice Lige prvaka - kratko i jasno poručio na kraju razgovora za "San" Sabahudin Žujo.
S. Sinanović
Vladavić, Štilić, Bubakar...
Proteklih godina Uprave su prodale sve što je vrijedilo od igrača. Najčešće za šaku maraka, puneći svoje džepove. Klub je bio poligon za prodaju i promociju igrača, koje su menadžeri dovodili u talu sa pojedincima iz kluba. Samo u proteklih šest, sedam godina, Grbavicu su napustili igrači poput Hasagića, Kajgane, Bešlije, Joldića, Vladavića, Štilića, Bubakara, Vršajevića... Odlazio je pa se vraćao Damir Memišević... Talenti poput Hasanovića i Duraka nisu dobili adekvatnu šansu, pa su otišli za sitniš. Jamak je prošao Željinu školu, a onda je najuren, Ervin Zukanović je izgubio strpljenje, pa je otišao sa Grbavice... Uprave su se poigravale sa trenerima. Najgori potez bio je dovođenje menadžera Demira Hotića, koji je obrukao Želju odlaskom na planinarenje u Njemačku, odakle su se vratili sa milostinjom od deset eura i punim rezervoarom goriva...
Brković bosanski Mamić

Nijaz Brković će, pored predsjednika imati najveće ovlasti. Nešto slično kao Zdravko Mamić u Dinamu. I u Maksimiru novac namiče predsjednik Barišić, a Mamić stvara pozitivno ozračje, dovodi atraktivna pojačanja, koja donose trofeje i novac u klub. Brković je provjereni sportski radnik. Laknulo je i Munibu Ušanoviću, jer je Brković slovio kao najbolji kandidat za generalnog sekretara NS BiH. No, nije laknulo Željinom rivalu. Naprotiv u Sarajevu se hvataju za glavu, boje se prozivanja od strane navijača, a klupska je kasa odavno presušila. Ne tako davno, u vrijeme kada je Mustafa Dučić vodio sportsku politiku, atraktivna pojačanja su čekala u redu, navijači su hrlili na Koševo. Danas se paučina navukla u klupskoj blagajni, a operativci u klubu udobno sjede u svojim foteljama.
sa.n.ba
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
moze li mi netko od Željinih navijača reći nesto o Vladi Hrkaću(kvalitete i to),igrao je prošlu sezonu ili pola u Želji, lijevi bočni..hvala
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Ma lik nije nešto ,nije odigro 1 tekmu kako treba , ali možda kad dođe Osim možda otkrije ttaj skriveni talenat

1996
vlado hrkac, igrac koji je odigrao par utakmica na poziciji ljevog beka, mnogo je bolji od sadikovica koji igra istu poziciju kao i on. centarsut mu nije los 

www.fkzeljeznicar.com - novi, do sada najbolji portal o nasem klubu!
Pohvalio si ga ko da je Mirsad Bešlija....mislim da nije loš igrač ,ali sad da ga hvalisamo toliko odigro bi puno više tekmi... 

Zadnja izmjena: cassanova, dana/u 09 maj 2010, 20:44, ukupno mijenjano 1 put.
1996
Dzaba Amar ako nebude pojacanja nece im puno pomoci Amar niti Zujo samo sa dobrim pojacanjima mozemo uspjeti a sa ovim sadasnjim primadonima NISTA
sta ce mu Osim..kad se Hrkać vratio u Široki igrat će u Širokom iducu sezonu....zanimalo me samo kakav je na bocnom,prvenstveno borbenost..cassanova je napisao/la:Ma lik nije nešto ,nije odigro 1 tekmu kako treba , ali možda kad dođe Osim možda otkrije ttaj skriveni talenat![]()
![]()
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Borbenost niđee veze on samo kad mu neko da loptu sutira centarsut nema prolazena nista boji se lopte

1996
Harač nidje veze igrac,a Sadikovic još gori...Šimić isto tako loš igrac...dakle,ta tri bocna podhitno treba otjerati iz kluba.
Svega i svacega je došlo u Želju za ovih 5 godina...valja sad to sve otjerati,a oni pod ugovorima
...gadna situacija.
Svega i svacega je došlo u Želju za ovih 5 godina...valja sad to sve otjerati,a oni pod ugovorima

"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
Još samo da kažem da je Amar Osim već počeo da one "bespotrebne" nagomilane igrače da "čisti",a i prvi nam je primjer Vlado Hrkač,a još oni koji će dobiti ispisnicu su Semir Mujaknović,možda Sadiković i Stanić i još neki dosada neznam koji i imam provjeren info da je Amar već sklopio davno listu želja(igrača) i da će mu pare definitivno biti osigurane za otkup 

1996
Šta je sa Bajicem?? i njemu bi volio vidjeti ledja....Muharemovic jeste djete kluba i vazda borben,ali fudbalsko znanje je ograniceno....Jamak više nije u klubu i to je dobra stvar.
Šimić,Stanić,Redžepi,ona nejač Mujkanović sve to treba nabiti nogom u pakaš...ti igracu su nas blamirali godinama
...ima ih još samo se ne mogu sjetiti svih.
Bice posla za Amara jaoooo
Šimić,Stanić,Redžepi,ona nejač Mujkanović sve to treba nabiti nogom u pakaš...ti igracu su nas blamirali godinama

Bice posla za Amara jaoooo
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
Stanic je dobar igrac, samo mu treba dati sasnu da se pokaze, sto mu Hotic i Krunic svakako nisu dali...cassanova je napisao/la:Još samo da kažem da je Amar Osim već počeo da one "bespotrebne" nagomilane igrače da "čisti",a i prvi nam je primjer Vlado Hrkač,a još oni koji će dobiti ispisnicu su Semir Mujaknović,možda Sadiković i Stanić i još neki dosada neznam koji i imam provjeren info da je Amar već sklopio davno listu želja(igrača) i da će mu pare definitivno biti osigurane za otkup
njega treba ostaviti jos 2-3 godine i moze ga se prodati za dobre pare...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Buraz,Bogami davao mu je Hotić šanse ove polusezone (više nego dovoljno)...e sad što je momak letva i što ne zna dati gola,što nema brzinu,ne zna probiti stranu,ne zna napraviti višak,ne zna nabaciti loptu kako treba...jednostavno nema agresivnost i pristup igri...možda jest talantovan ali igra ko kakva splačina,ko da je na infuzijama,****...to je tako moglo prolaziti kod "strucnjaka" poput Krunica ili Hotica....moglo im se,e kod Osima to nece moci tako.ZELJO DO GROBA je napisao/la:Stanic je dobar igrac, samo mu treba dati sasnu da se pokaze, sto mu Hotic i Krunic svakako nisu dali...cassanova je napisao/la:Još samo da kažem da je Amar Osim već počeo da one "bespotrebne" nagomilane igrače da "čisti",a i prvi nam je primjer Vlado Hrkač,a još oni koji će dobiti ispisnicu su Semir Mujaknović,možda Sadiković i Stanić i još neki dosada neznam koji i imam provjeren info da je Amar već sklopio davno listu želja(igrača) i da će mu pare definitivno biti osigurane za otkup
Bucan možda tehnicki nije neki znalac,ali je daleko korisniji,brži,prodorniji.
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
pa to sve nema i Xavi, al dobro, mislim mozda s nija znalo iskoristiti sve to sto ima...neznam, ja sam cuo da nije los, da ga traze neki malo vec klubovi, neznam vidjecemo...ako bude imo kvaliteta bice u Zelji, ako ne onda arrivederci Stanicudrop je napisao/la:Buraz,Bogami davao mu je Hotić šanse ove polusezone (više nego dovoljno)...e sad što je momak letva i što ne zna dati gola,što nema brzinu,ne zna probiti stranu,ne zna napraviti višak,ne zna nabaciti loptu kako treba...jednostavno nema agresivnost i pristup igri...možda jest talantovan ali igra ko kakva splačina,ko da je na infuzijama,****...to je tako moglo prolaziti kod "strucnjaka" poput Krunica ili Hotica....moglo im se,e kod Osima to nece moci tako.ZELJO DO GROBA je napisao/la:Stanic je dobar igrac, samo mu treba dati sasnu da se pokaze, sto mu Hotic i Krunic svakako nisu dali...cassanova je napisao/la:Još samo da kažem da je Amar Osim već počeo da one "bespotrebne" nagomilane igrače da "čisti",a i prvi nam je primjer Vlado Hrkač,a još oni koji će dobiti ispisnicu su Semir Mujaknović,možda Sadiković i Stanić i još neki dosada neznam koji i imam provjeren info da je Amar već sklopio davno listu želja(igrača) i da će mu pare definitivno biti osigurane za otkup
Bucan možda tehnicki nije neki znalac,ali je daleko korisniji,brži,prodorniji.
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921, DinGospo21, Lokomotifa i 55 gostiju.