FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

cassanova
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la cassanova » 20 jun 2009, 09:40

Joj ja nemogu da vjerujem kako je Osim zagonetan kad daje izjave :roll:
1996

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 20 jun 2009, 09:48

cassanova je napisao/la:Joj ja nemogu da vjerujem kako je Osim zagonetan kad daje izjave :roll:
nisi ti dobar

Dzoka The maniacs
Kontakt:

Post Postao/la Dzoka The maniacs » 20 jun 2009, 09:57

E KOD OSIMA TI JE MANJE PRICE VISE RADA! NEMA HWALJENJA! NAJJACI CEMO BITI ABD!
TheManiacs 1987 BarceLona Catalonia! ZlaTan IBraHimoviC!

cassanova
Kontakt:

Post Postao/la cassanova » 20 jun 2009, 11:16

eliminator nisi ti OK,boze sacuvaj :oops: :roll: :!:
1996

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 20 jun 2009, 11:41

cassanova je napisao/la:eliminator nisi ti OK,boze sacuvaj :oops: :roll: :!:
:lol:

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 20 jun 2009, 11:44

Osim ne voli medije i publicitet kao i tata sto mu ne voli,koga to cudi nek se objesi :oops:

Amar Osim će biti glavni menadžer kluba

Go­di­na­ma su na­vi­ja­či Že­lje­zni­ča­ra pri­že­ljki­va­li po­vra­tak Sa­ba­hu­di­na Žu­je, du­go­go­diš­njeg spor­tskog ra­dnika, ugle­dnog pri­vre­dni­ka, do­ka­za­nog me­na­dže­ra... Za nje­gov pri­jaš­nji man­dat ve­žu se naj­bo­lji klup­ski re­zul­ta­ti ka­da je Že­ljo pu­nio sta­di­one, igrao sa Nju­ka­slom, Ma­la­gom... U pro­te­klih sko­ro de­set go­di­na, na­kon Žu­je, mi­je­nja­li su se pred­sje­dni­ci, di­re­kto­ri (di­re­kto­ri do­du­še rje­đe, jer se Ahme­dbe­go­vić vjen­čao za tu po­zi­ci­ju), tre­ne­ri, ali i imidž klu­ba. Na­go­re. Že­ljo se spa­ša­vao u po­slje­dnjim ko­li­ma, Upra­ve ili po­je­din­ci su pro­da­va­li naj­bo­lje igra­če i pu­ni­li svo­je dže­po­ve, a klub je to­nuo sve ni­že i ni­že.

Do­las­kom, odno­sno po­vrat­kom Žu­je, ni­šta vi­še ne­će bi­ti kao pri­je.

- Mo­jim do­las­kom ja ću bi­ti na gu­bit­ku, a klub na do­bit­ku - ka­zao je na po­čet­ku raz­go­vo­ra za "San" Žu­jo, ko­jeg smo za­te­kli pred zgra­dom Opći­ne No­vo Sa­ra­je­vo, gdje ga je če­kao Ne­džad Kol­džo, prvi čo­vi­jek opći­ne, ina­če do­ka­za­ni Že­ljo­vac.

Ka­ko mi­sli­te da će­te bi­ti na gu­bit­ku?

- Bit ću sre­tan što ću svo­jim an­ga­žma­nom i sa ti­mom lju­di vra­ti­ti Že­lju gdje mu je mjes­to. Me­đu­tim, bit će ma­nje vre­me­na za po­ro­di­cu, za me­ne. Od sa­da svo­je ra­dno vri­je­me mo­ram po­de­si­ti pre­ma klu­bu. Že­ljo je sa­da moj pri­ori­tet.

Sve su do­sa­daš­nje Upra­ve ta­ko go­vo­ri­le. Biv­ši su pred­sje­dni­ci na­jav­lji­va­li "Že­lju ko­jeg se ni­ko ne­će sti­dje­ti"...

- Ne za­ni­ma me šta su go­vo­ri­li i ra­di­li mo­ji pret­ho­dni­ci, ali znam šta ja ho­ću. Oni su ima­li dos­ta vre­me­na da sre­de stva­ri u klu­bu. Na­ža­lost, svi zna­te u ka­kvom je sta­nju klub bio pro­te­klih go­di­na; bez gle­da­la­ca, bez spon­zo­ra, da­le­ko od Evro­pe...

Ka­ko mi­sli­te sve to vra­ti­ti?

- Ne­će ni­šta ići pre­ko no­ći, ali nam je sva­ki dan dra­go­cjen. Ne­ra­dni­ke ne trpim, ho­ću sa­mo one ko­ji že­le i mo­gu po­mo­ći. Tra­žim lju­de ko­ji će da­va­ti se­be i sve za Že­lju. Pa, ne­ka i za­ra­de, obos­tra­ni in­te­res mo­ra pos­to­ja­ti, ali pod uslo­vom da je Že­ljo svi­ma na prvom mjes­tu.

Pre­tpos­tav­ljam da ste bi­li na slat­kim mu­ka­ma oko sas­tav­lja­nja Pred­sje­dniš­tva?

- Uh, ka­kve slat­ke mu­ke... Bi­lo je sve­ga pro­te­klih da­na. Zva­li su me zna­ni i ne­zna­ni. Ne­ki su mo­li­li da za­držim po­je­di­ne biv­še čla­no­ve Pred­sje­dniš­tva, ne­ki su se nu­di­li, dru­gi na­ja­vi­li kon­kre­tnu po­moć. Je­dan me pri­ja­telj, po­slo­vni čo­vi­jek, na­zvao i re­kao: Žu­jo, od me­ne ima­te odmah 100.000 ma­ra­ka... To je ve­li­ka stvar.

Amar Osim, ni­je ti­pi­čni bo­san­ski tre­ner, onaj ko­ji če­ka da mu ja­ve ko su­di, ko je kon­tro­lor... Uz to, on tra­ži ispu­nje­nje du­ga, ko­je ni­je ta­ko ma­lo...

- Vra­tio sam se u klub i ra­di Ama­ra, ra­di Brko­vi­ća i ci­je­log ti­ma lju­di sa ko­ji­ma sam ra­dio, ka­da smo za­je­dni­čki stva­ra­li mo­ćnog Že­lju. Ni­kom ne­ću do­pu­si­ti da me ucje­nju­je. Evo im svi­ma pri­li­ke; ne­ka ra­de i ne­ka za­ra­de. Amar je naš naj­bo­lji tre­ner, ima­li smo us­pje­šnu sa­ra­dnju, a u bu­du­ćnos­ti oče­ku­jem još us­pje­šni­ju za do­bro­bit Že­lje. Amar će ima­ti ovlas­ti gla­vnog me­na­dže­ra klu­ba, ka­kve ima­ju svi tre­ne­ri u ve­li­kim klu­bo­vi­ma.

Pra­ti­te li rea­kci­je, ko­men­ta­re po fo­ru­mi­ma?

- Ne­mam ti ja vre­me­na za to. Pa, gdje bi sti­gao ako bih to či­tao. Me­ne za­ni­ma rad i kon­kre­tni re­zul­ta­ti, a ni­ka­kvi ko­men­ta­ri. Do­du­še, ču­jem sa stra­ne, ja­ve mi šta ne­ki pi­šu, ali to su glu­pos­ti. Ne­ki zlo­bni­ci po tim fo­ru­mi­ma pi­šu ne­bu­lo­ze, ko­je ne­ma­ju ni­ka­kva osno­va. Kao kad bi, re­ci­mo, te­bi ne­ko pri­ka­čio da si lje­to­vao sa An­đe­li­nom Džo­li.

To bi bi­la pra­va re­kla­ma...

- Ne vo­lim ja pu­bli­ci­tet, ne pa­tim da se po­jav­lju­jem u me­di­ji­ma, ni­ti me sme­ta što me ne­ko pro­zi­va. Me­ne za­ni­ma­ju sa­mo re­zul­ta­ti, a ja obe­ća­vam da će Že­ljo bi­ti bo­lji ne­go ikad ra­ni­je.

Za kraj, po­ru­ka na­vi­ja­či­ma?

- Igrat će se na Grba­vi­ci uta­kmi­ce Li­ge prva­ka - krat­ko i ja­sno po­ru­čio na kra­ju raz­go­vo­ra za "San" Sa­ba­hu­din Žu­jo.

S. Si­na­no­vić

Vla­da­vić, Šti­lić, Bu­ba­kar...

Pro­te­klih go­di­na Upra­ve su pro­da­le sve što je vri­je­di­lo od igra­ča. Naj­češ­će za ša­ku ma­ra­ka, pu­ne­ći svo­je dže­po­ve. Klub je bio po­li­gon za pro­da­ju i pro­mo­ci­ju igra­ča, ko­je su me­na­dže­ri do­vo­di­li u ta­lu sa po­je­din­ci­ma iz klu­ba. Sa­mo u pro­te­klih šest, se­dam go­di­na, Grba­vi­cu su na­pus­ti­li igra­či po­put Ha­sa­gi­ća, Kaj­ga­ne, Be­šli­je, Jol­di­ća, Vla­da­vi­ća, Šti­li­ća, Bu­ba­ka­ra, Vrša­je­vi­ća... Odla­zio je pa se vra­ćao Da­mir Me­mi­še­vić... Ta­len­ti po­put Ha­sa­no­vića i Du­ra­ka ni­su do­bi­li ade­kva­tnu šan­su, pa su oti­šli za si­tniš. Ja­mak je pro­šao Že­lji­nu ško­lu, a on­da je na­ju­ren, Er­vin Zu­ka­no­vić je iz­gu­bio strplje­nje, pa je oti­šao sa Grba­vi­ce... Upra­ve su se poi­gra­va­le sa tre­ne­ri­ma. Naj­go­ri po­tez bio je do­vo­đe­nje me­na­dže­ra De­mi­ra Ho­ti­ća, ko­ji je obru­kao Že­lju odlas­kom na pla­ni­na­re­nje u Nje­ma­čku, oda­kle su se vra­ti­li sa mi­los­ti­njom od de­set eura i pu­nim re­zer­vo­arom go­ri­va...

Brko­vić bo­san­ski Ma­mić
:lol:

Ni­jaz Brko­vić će, po­red pred­sje­dni­ka ima­ti naj­ve­će ovlas­ti. Ne­što sli­čno kao Zdrav­ko Ma­mić u Di­na­mu. I u Ma­ksi­mi­ru no­vac na­mi­če pred­sje­dnik Ba­ri­šić, a Ma­mić stva­ra po­zi­ti­vno ozra­čje, do­vo­di atra­kti­vna po­ja­ča­nja, ko­ja do­no­se tro­fe­je i no­vac u klub. Brko­vić je pro­vje­re­ni spor­tski ra­dnik. La­knu­lo je i Mu­ni­bu Uša­no­vi­ću, jer je Brko­vić slo­vio kao naj­bo­lji kan­di­dat za ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra NS BiH. No, ni­je la­knu­lo Že­lji­nom ri­va­lu. Na­pro­tiv u Sa­ra­je­vu se hva­ta­ju za gla­vu, bo­je se pro­zi­va­nja od stra­ne na­vi­ja­ča, a klup­ska je ka­sa oda­vno pre­su­ši­la. Ne ta­ko da­vno, u vri­je­me ka­da je Mus­ta­fa Du­čić vo­dio spor­tsku po­li­ti­ku, atra­kti­vna po­ja­ča­nja su če­ka­la u re­du, na­vi­ja­či su hrli­li na Ko­še­vo. Da­nas se pa­uči­na na­vu­kla u klup­skoj bla­gaj­ni, a ope­ra­tiv­ci u klu­bu udo­bno sje­de u svo­jim fo­te­lja­ma.

sa.n.ba
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

cassanova
Kontakt:

Post Postao/la cassanova » 20 jun 2009, 12:53

Ma bistrik čitali smo to xD ;)
1996

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 jun 2009, 14:26

moze li mi netko od Željinih navijača reći nesto o Vladi Hrkaću(kvalitete i to),igrao je prošlu sezonu ili pola u Želji, lijevi bočni..hvala
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

cassanova
Kontakt:

Post Postao/la cassanova » 20 jun 2009, 14:51

Ma lik nije nešto ,nije odigro 1 tekmu kako treba , ali možda kad dođe Osim možda otkrije ttaj skriveni talenat :? :D ;)
1996

kinone
Kontakt:

Post Postao/la kinone » 20 jun 2009, 15:03

vlado hrkac, igrac koji je odigrao par utakmica na poziciji ljevog beka, mnogo je bolji od sadikovica koji igra istu poziciju kao i on. centarsut mu nije los :D
www.fkzeljeznicar.com - novi, do sada najbolji portal o nasem klubu!

cassanova
Kontakt:

Post Postao/la cassanova » 20 jun 2009, 15:09

Pohvalio si ga ko da je Mirsad Bešlija....mislim da nije loš igrač ,ali sad da ga hvalisamo toliko odigro bi puno više tekmi... :oops:
Zadnja izmjena: cassanova, dana/u 09 maj 2010, 20:44, ukupno mijenjano 1 put.
1996

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 20 jun 2009, 15:21

Dzaba Amar ako nebude pojacanja nece im puno pomoci Amar niti Zujo samo sa dobrim pojacanjima mozemo uspjeti a sa ovim sadasnjim primadonima NISTA

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 jun 2009, 15:27

cassanova je napisao/la:Ma lik nije nešto ,nije odigro 1 tekmu kako treba , ali možda kad dođe Osim možda otkrije ttaj skriveni talenat :? :D ;)
sta ce mu Osim..kad se Hrkać vratio u Široki igrat će u Širokom iducu sezonu....zanimalo me samo kakav je na bocnom,prvenstveno borbenost..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

cassanova
Kontakt:

Post Postao/la cassanova » 20 jun 2009, 16:22

Borbenost niđee veze on samo kad mu neko da loptu sutira centarsut nema prolazena nista boji se lopte :roll: :roll:
1996

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 20 jun 2009, 16:30

Harač nidje veze igrac,a Sadikovic još gori...Šimić isto tako loš igrac...dakle,ta tri bocna podhitno treba otjerati iz kluba.
Svega i svacega je došlo u Želju za ovih 5 godina...valja sad to sve otjerati,a oni pod ugovorima :x ...gadna situacija.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

cassanova
Kontakt:

Post Postao/la cassanova » 20 jun 2009, 16:34

Još samo da kažem da je Amar Osim već počeo da one "bespotrebne" nagomilane igrače da "čisti",a i prvi nam je primjer Vlado Hrkač,a još oni koji će dobiti ispisnicu su Semir Mujaknović,možda Sadiković i Stanić i još neki dosada neznam koji i imam provjeren info da je Amar već sklopio davno listu želja(igrača) i da će mu pare definitivno biti osigurane za otkup ;)
1996

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 20 jun 2009, 16:41

Šta je sa Bajicem?? i njemu bi volio vidjeti ledja....Muharemovic jeste djete kluba i vazda borben,ali fudbalsko znanje je ograniceno....Jamak više nije u klubu i to je dobra stvar.
Šimić,Stanić,Redžepi,ona nejač Mujkanović sve to treba nabiti nogom u pakaš...ti igracu su nas blamirali godinama :oops: ...ima ih još samo se ne mogu sjetiti svih.
Bice posla za Amara jaoooo
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 20 jun 2009, 16:45

cassanova je napisao/la:Još samo da kažem da je Amar Osim već počeo da one "bespotrebne" nagomilane igrače da "čisti",a i prvi nam je primjer Vlado Hrkač,a još oni koji će dobiti ispisnicu su Semir Mujaknović,možda Sadiković i Stanić i još neki dosada neznam koji i imam provjeren info da je Amar već sklopio davno listu želja(igrača) i da će mu pare definitivno biti osigurane za otkup ;)
Stanic je dobar igrac, samo mu treba dati sasnu da se pokaze, sto mu Hotic i Krunic svakako nisu dali...
njega treba ostaviti jos 2-3 godine i moze ga se prodati za dobre pare...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 20 jun 2009, 16:50

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
cassanova je napisao/la:Još samo da kažem da je Amar Osim već počeo da one "bespotrebne" nagomilane igrače da "čisti",a i prvi nam je primjer Vlado Hrkač,a još oni koji će dobiti ispisnicu su Semir Mujaknović,možda Sadiković i Stanić i još neki dosada neznam koji i imam provjeren info da je Amar već sklopio davno listu želja(igrača) i da će mu pare definitivno biti osigurane za otkup ;)
Stanic je dobar igrac, samo mu treba dati sasnu da se pokaze, sto mu Hotic i Krunic svakako nisu dali...
Buraz,Bogami davao mu je Hotić šanse ove polusezone (više nego dovoljno)...e sad što je momak letva i što ne zna dati gola,što nema brzinu,ne zna probiti stranu,ne zna napraviti višak,ne zna nabaciti loptu kako treba...jednostavno nema agresivnost i pristup igri...možda jest talantovan ali igra ko kakva splačina,ko da je na infuzijama,****...to je tako moglo prolaziti kod "strucnjaka" poput Krunica ili Hotica....moglo im se,e kod Osima to nece moci tako.
Bucan možda tehnicki nije neki znalac,ali je daleko korisniji,brži,prodorniji.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 20 jun 2009, 16:58

drop je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la:
Buraz,Bogami davao mu je Hotić šanse ove polusezone (više nego dovoljno)...e sad što je momak letva i što ne zna dati gola,što nema brzinu,ne zna probiti stranu,ne zna napraviti višak,ne zna nabaciti loptu kako treba...jednostavno nema agresivnost i pristup igri...možda jest talantovan ali igra ko kakva splačina,ko da je na infuzijama,****...to je tako moglo prolaziti kod "strucnjaka" poput Krunica ili Hotica....moglo im se,e kod Osima to nece moci tako.
Bucan možda tehnicki nije neki znalac,ali je daleko korisniji,brži,prodorniji.
pa to sve nema i Xavi, al dobro, mislim mozda s nija znalo iskoristiti sve to sto ima...neznam, ja sam cuo da nije los, da ga traze neki malo vec klubovi, neznam vidjecemo...ako bude imo kvaliteta bice u Zelji, ako ne onda arrivederci Stanicu
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Mamba21 i 61 gost.