RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Ma niko nije ni rekao da će biti savršeno, aloži zar nismo više siti stalnih turbulencija, pa nismo amaterski klub, zar ne? U mostaru ima sposobnih ljudi siguran sam u to ljudi vole klub, mada ove borbe za opstanak svakom dosade, ali valjda neće se ponavljati više
Kad bi bilo savrseno,igrali bi Ligu prvaka.Pa pogledaj Hajduk iza kojeg stoji cijeli Split,gdje milioneri imaju dionice pa ne moze dobit Cibaliju ili Pulu i mi onda pricamo o Velezu?Kad se spomene Velez,treba ustat jer sta je Velez dozivio,to je strahota i da je to dozivio bilo koji klub ne bi ga bilo vise.Ukradeni mu pehari,ukraden mu stadion,igraci se do prije godinu dana skidali pod borovima,nije bilo 2 bojlera i mi pricamo o savrsenstvu.Sta se god uradi u Velezu i vidi se pomak,to je pozitivno i ne trebamo pretjerivat jer se u danasnje vrijeme moze uradit toliko da budemo iznad sivila a ne u sivilu a pricat o savrsenstvu je fantazija.
Savrsenstvo je kad klub ima plan programa unaprijed 3-4 godine i koja god uprava bila,samo se taj plan moze doradit ali ostaje isti,zna se unaprijed pola godine gdje se ide na pripreme i s kim se igra,ima svoj trening kamp,ima dobru opremu a Velez je siroce poslje rata i polako ali sigurno pravimo sebi mali stadion koji moze biti od ljepsih u drzavi,imamo ime koje je i danas brend,rijesili smo se nekih ljudi i sad se koliko toliko moze radit normalno u klubu,imamo iza sebe covijeka koji ima dobru funkciju u drzavi u naredne 3 ipo godine i mislim da se moze uradit dosta ali svi se trebamo dignut iznad sivila a ne da nas na stadionu bude po 200
Savrsenstvo je kad klub ima plan programa unaprijed 3-4 godine i koja god uprava bila,samo se taj plan moze doradit ali ostaje isti,zna se unaprijed pola godine gdje se ide na pripreme i s kim se igra,ima svoj trening kamp,ima dobru opremu a Velez je siroce poslje rata i polako ali sigurno pravimo sebi mali stadion koji moze biti od ljepsih u drzavi,imamo ime koje je i danas brend,rijesili smo se nekih ljudi i sad se koliko toliko moze radit normalno u klubu,imamo iza sebe covijeka koji ima dobru funkciju u drzavi u naredne 3 ipo godine i mislim da se moze uradit dosta ali svi se trebamo dignut iznad sivila a ne da nas na stadionu bude po 200
@ cubami s tobom se slaćem po ko zna koji put, i da u pravu si da su neki doživjeli našu sudinu, bio bi ključ u bravu budi siguran, evo stadion se pomalo radi, čujem radit će se i na ljeto ako ne lažem, dalje, u sjevernom će se postavljati umjetna trava, ma to je više nego pozitivno, velež tek sada dobiva konture pravog kluba, mada je to uvijek i bio
Ako se bude radio stadion na ljeto a i ja sam cuo da hoce,onda je to jos jedan veliki plus.Neko je spomenuo da je Tana novi direktor kluba i meni je ta opcija sasvim normalna i bolja od prethodne jer je covijek iz sporta i citav zivot je u Velezu i mislim da ce mu biti puno lakse radit i ostvarit neke planove uz Niksica.
Volio bi da se ta umjetna trava napravi ali da se teren ogradi elementima i da ne moze svak da to koristi nego fino kljuc i mogu koristit samo klub Velez i ljudi koji ce to finansirat a to je oko 120 hiljda maraka ako se ne varam.
Pocinjemo iz pocetka,pravimo stadion,rjesavamo neke dugove cuo sam i svaki pocetak je tezak pa i Velezov i nadam se da cemo iduce sezone biti medju 7-8 ekipa i da ce se klub stabilizovat jos vise ali je vidljivo da nam je najpotrebnija DISCIPLINA
Volio bi da se ta umjetna trava napravi ali da se teren ogradi elementima i da ne moze svak da to koristi nego fino kljuc i mogu koristit samo klub Velez i ljudi koji ce to finansirat a to je oko 120 hiljda maraka ako se ne varam.
Pocinjemo iz pocetka,pravimo stadion,rjesavamo neke dugove cuo sam i svaki pocetak je tezak pa i Velezov i nadam se da cemo iduce sezone biti medju 7-8 ekipa i da ce se klub stabilizovat jos vise ali je vidljivo da nam je najpotrebnija DISCIPLINA
cunami je napisao/la:Ako se bude radio stadion na ljeto a i ja sam cuo da hoce,onda je to jos jedan veliki plus.Neko je spomenuo da je Tana novi direktor kluba i meni je ta opcija sasvim normalna i bolja od prethodne jer je covijek iz sporta i citav zivot je u Velezu i mislim da ce mu biti puno lakse radit i ostvarit neke planove uz Niksica.
e tu sam te čekao, disciplina, a kad je imaš i kad gubiš nema predaje, to nam godinam fali, nego sad pročitah članak o đonku i kaže više nisam moga izdržati i ostavka je bila neminovna, te da je umoran od svega, i dalje kaže da će se vidjeti ko je želio dobro klubu, pa sad ne znam šta je htio pod ovim reći, možda nešto zna što navijači ne znaju...
Dovoljno je da znam da pojedini igraci nemaju pravo da jedu u restoranima jer taj isti Đonko nije placao usluge tih restorana ili je mozda trebalo da mu Niksic ili neko drugi i za to pare obezbijedi?
Ko odlazi ima pravo da se ljuti i prica svasta ali kad su meni pojedini igraci govorili kako je on uzrok vecine problema onda mi je sve jasno jer se u Mostaru vrlo brzo sve sazna ali opet kazem,treba se fokusirat na buducnost kluba ali se definitivno moraju navijaci jos vise probudti jer je sramota da nas je na utakmici protiv Leotara bilo 200-tinjak
Ko odlazi ima pravo da se ljuti i prica svasta ali kad su meni pojedini igraci govorili kako je on uzrok vecine problema onda mi je sve jasno jer se u Mostaru vrlo brzo sve sazna ali opet kazem,treba se fokusirat na buducnost kluba ali se definitivno moraju navijaci jos vise probudti jer je sramota da nas je na utakmici protiv Leotara bilo 200-tinjak
Nego reci mi je li završena navijačka tribina i oni wc - ovi ispod velike?
Rasterećeni idemo u Široki, opstanak je osiguran. Ne treba nešto očekivati previše, ali nadam se da ćemo kako treba lopte igrati pa nek izgubimo šta fali.
Who dares, wins !
u ovom trenutku, i u ovoj situaciji ocekivat da uzmemo neke bodeve sirokom mislim da nema smisla, ali bar neka rodjeni odigraju posteno za crveni dres... svima je jasno siroki ovo mora dobit po svaku cijenu, a kad se kod nas nesto mora...
-
- Kontakt:
Treće mjesto za „male Rođene“
Mladi fudbaleri Veleža, selekcija U-15, na turniru u Francuskoj, u konkurenciji 12 ekipa, osvojili su treće mjesto, uz gol razliku 10:1.
[Treće mjesto za „male Rođene“]
„Rođeni“ su zabilježili četiri pobjede i jedan neriješen rezultat u polufinalu protiv poljske ekipe Podbeskidzie, a nakon izvođenja penala, Poljaci su se plasirali u finale.
U utakmici za treće mjesto, „mali Rođeni“ su savladali ekipu fudbalske akademije El Progreso. Najbolji strijelci Veleža bili Dino Ćemalović i Adnan Bašić sa po tri postignuta gola.
U ekipi Veleža, koju je predvodio mladi trener Širaz Novaković, igral: su Alem Juklo, Salih Burić, Nino Jakirović, Sulejman Isić, Amel Šabanović, Benjamin Čamo, Tarik Isić, Demir Peco, Mirsad Svinjar, Adnan Bašić, Dino Ćemalovic, Amar Šikalo, Adin Žetica, Benjamin Isić, Dino Milišić, Adin Husić i Tarik Islamović.
Konačni plasman na turniru:
1. Le Ciotat (Francuska)
2. Podbeskidzie (Poljska)
3. Velež (BiH)
4. El Progreso (Španija).
Mladi fudbaleri Veleža, selekcija U-15, na turniru u Francuskoj, u konkurenciji 12 ekipa, osvojili su treće mjesto, uz gol razliku 10:1.
[Treće mjesto za „male Rođene“]
„Rođeni“ su zabilježili četiri pobjede i jedan neriješen rezultat u polufinalu protiv poljske ekipe Podbeskidzie, a nakon izvođenja penala, Poljaci su se plasirali u finale.
U utakmici za treće mjesto, „mali Rođeni“ su savladali ekipu fudbalske akademije El Progreso. Najbolji strijelci Veleža bili Dino Ćemalović i Adnan Bašić sa po tri postignuta gola.
U ekipi Veleža, koju je predvodio mladi trener Širaz Novaković, igral: su Alem Juklo, Salih Burić, Nino Jakirović, Sulejman Isić, Amel Šabanović, Benjamin Čamo, Tarik Isić, Demir Peco, Mirsad Svinjar, Adnan Bašić, Dino Ćemalovic, Amar Šikalo, Adin Žetica, Benjamin Isić, Dino Milišić, Adin Husić i Tarik Islamović.
Konačni plasman na turniru:
1. Le Ciotat (Francuska)
2. Podbeskidzie (Poljska)
3. Velež (BiH)
4. El Progreso (Španija).
Zna li ko kako igramo, ima li promjene rezultata?
2-0 za siroki...losi smo totalno, drugi go hadzija dribla i izgubi loptu..lose lose
U 7 minuti gubimo 1:0 goran zakarić ga zabio, e bogamo loše smo krenuli...
Samo nemoj da doživimo brodolom, plašim se ali su sve prilike, pa otišao je đonko, što sad ne igraju šta im sad fali?dalton je napisao/la:2-0 za siroki...losi smo totalno, drugi go hadzija dribla i izgubi loptu..lose lose
eve ga roooovcAniiiin
2:1
2:1
Dobra tekma ipak, ali vidjet ćemo.
- el-fighter
- Kontakt:
Ajmo momci možete vi to.......Rovčanin smanjio na 2-1
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.