Snooker

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

tarikz
Kontakt:

Re: Bilijar

Post Postao/la tarikz » 28 apr 2011, 17:21

Ispade Selby :(
Nadam se finalu Trump - Williams, Higginsa ne volim previse iako je dobar igrac, Dingu zelim lagano ispadanje jer je izbacio Selbyja :lol:
Selby je pokazao da moze divno igrati kad hoce, no moram priznati i da nije imao srece, momak je pravio breakove od po 60 poena i gubio frejmove, nesto slicno kao i Dott. Vratio se sa 10-6 na 10-10 i onda izgubio 3 uzastopna frejma. Williams je rutinski izbacio Allena, momka koji je nekad igrao atraktivno, a sada je to striktno defanzivni igrac, nesto kao simpaticni McCleod :lol: Higgins - O'Sullivan je bio dobar mec, mislio sam da moze Ronnie izvuci pobjedu, odavno ga nije bilo u polufinalu nekog turnira ali je Higgins pokazao da je psihicki sigurno najjaci igrac od profesionalaca. Sto se tice Trumpa, lagano protiv Dotta, ocekivao sam da ce biti mnogo uzbudljiviji mec.
Ostaje nam da uzivamo u vrhunskom snookeru ovih par dana.
Someone's mouth said paint them all red.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 28 apr 2011, 20:56

Zavrsena je prva 'sesija' prvog polufinala prvenstva, gdje igraju Dzad Tramp - Ding Zunhui. Tramp nastavlja odusevljavati, i vodi sa 5:3.

Drugo polufinale je pocelo prije mozda 15-ak minuta, gdje igraju Vilijams i Higins. Trenutno je 1:1, a prijenos imate na Eurosportu.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 29 apr 2011, 19:20

ma Willy ovo uzima hladno, čovjek je nevjerovatan, vratio se na br. 1 poostaće šampion i opet odmarati par godina, zado je dosta zadaće ovim jadama....
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 29 apr 2011, 19:39

muXmania je napisao/la:ma Willy ovo uzima hladno, čovjek je nevjerovatan, vratio se na br. 1 poostaće šampion i opet odmarati par godina, zado je dosta zadaće ovim jadama....
Kako stvari stoje, Vili je jako blizu finala. Nakon druge 'sesije', vodi sa 9:7 protiv Higinsa... u drugom polufinalu, Ding je potpuno preokrenuo jucerasnje vodstvo Trampa, te sada vodi sa 9:7.
Nadam se preokretu Trampa u pretposljednoj 'sesiji', koja pocinje za oko pola sata...
Greatness dies

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 30 apr 2011, 23:43

Konacno smo dobili i oba finalista ovogodisnjeg SPa u snukeru.. to su Dzad Tramp i Dzon Higins.

Dzad Tramp je u fenomenalnom mecu, konacnim rezultatom 17:15, savladao Kineza Dinga Zunhuija. Pocetak posljednje sesije je nagovijestio da bi Englez mogao stici u svoje prvo finale SPa, kada je poveo sa 14:12, no vrlo brzo, Ding izjednacava na 14:14, da bi potom i poveo sa 15:14. No, ispostavilo se da je to bio i posljednji frejm Kineza, jer je Dzad do kraja osvojio sve frejmove, te postao najmladi finalista SPa jos od '90. godine, kada je Stiven Hendri usao i finale, te ga na kraju i osvojio...

Posljednja sesija drugog polufinala je pocela rezultatom 13:11 u korist Higinsa, koji je to uspio sacuvati do kraja, te proci u svoje trece finale SPa u posljednjih pet godina.

Prva sesija finala pocinje sutra od 15:00 po nasem vremenu, a druga u vecernjem terminu, od 20:00. Ista satnica vazi i za dvije preostale sesije, koje se igraju u ponedjeljak...
Greatness dies

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 01 maj 2011, 01:04

hodža je napisao/la:Williams-Higgins

Trump-Junhui

Prednost dajem Trumpu i Higginsu za plasman u finale.

Higins je pokazao danas protiv O'sullivana o kakvoj se igračini radi, a i nedavno je uspio stići veliki zaostatak protiv Marka kojem je falio samo jedan frejm za pobjedu, tako da će i to sigurno biti u podsvijesti Williamsu i da će u nekim trenutcima biti veoma oprezan, što će definitivno uticati na njegovu prepoznatljivu igru.

Trump dokazuje zašto ga pojedini stručnjaci smatraju nasljednikom velikog O'Sullivana.Čovjek jednostavno igra bez ikakvog pritiska jer nema šta izgubiti, što mu je jedan ogroman vjetar u leđa i pokazuje sav svoj raskošni talenat, i definitivno ima mu.da :D Sa druge strane, Ding već neko vrijeme oscilira u igri, i baš rijetko se desi da poveže 2-3 odlična meča. Danas je odlično iskoristio svaku grešku Selbya i mislim da ga očekuje kraj u duelu sa nadolazećom zvijezdom :D

p.s. Da dodam da mi je žao što je "Raketa" ispala danas iako je imao vodstvo i igrao, za njega poprilično neobično, veoma disciplinovano...ali pred kraj meča se ipak osjetilo da to još uvijek nije onaj stari Ronnie. Definitivno će mu prijati nadolazeća pauza, i ako nastavi biti ovako uporan u nastojanju da se ponovo u potpunosti vrati snukeru, a nadam se da hoće, iduća sezona bi mogla biti njegova ;)

Kao što i rekoh :D

U finalu očekujem ipak da iskustvo bude prevaga ;)
FORZA MARŠAL !!!

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 01 maj 2011, 08:38

Bertrand je napisao/la:Konacno smo dobili i oba finalista ovogodisnjeg SPa u snukeru.. to su Dzad Tramp i Dzon Higins.

Dzad Tramp je u fenomenalnom mecu, konacnim rezultatom 17:15, savladao Kineza Dinga Zunhuija. Pocetak posljednje sesije je nagovijestio da bi Englez mogao stici u svoje prvo finale SPa, kada je poveo sa 14:12, no vrlo brzo, Ding izjednacava na 14:14, da bi potom i poveo sa 15:14. No, ispostavilo se da je to bio i posljednji frejm Kineza, jer je Dzad do kraja osvojio sve frejmove, te postao najmladi finalista SPa jos od '90. godine, kada je Stiven Hendri usao i finale, te ga na kraju i osvojio...

Posljednja sesija drugog polufinala je pocela rezultatom 13:11 u korist Higinsa, koji je to uspio sacuvati do kraja, te proci u svoje trece finale SPa u posljednjih pet godina.

Prva sesija finala pocinje sutra od 15:00 po nasem vremenu, a druga u vecernjem terminu, od 20:00. Ista satnica vazi i za dvije preostale sesije, koje se igraju u ponedjeljak...
maximalan broj frejmova je 35.ne kontam kako ce onda ici sesije ??? Prva mozda 8 frejmova a ostale 4 po 9 ???

Inace od Chine sam poceo bas ono simpatisat malog Dzada , nisam siguran moze li preko Johna medjutim mnogo je ovaj mladic u ovom mjesecu pobrao ne samo simpatija nego i mnogo iskustva dobio.On igra svoju igru, agresivno.U koliko vidi rupu kugla kod njega nema dvoumljenja.Voli tako odlucne igrace, sto je sinoc obrnuto demonstrirao Ding.Svaku iole tezu kuglu nije gadzao nego isao na sejfti.Mada ga pohvalit moram jer covjek igra onaj pravi školski snuker.John je imao dosta srece, ne odnosi se na ovaj mech nego na onaj sa Ronnijem.Vise puta ga je sreca pomilovala dok je ista Ronniju ledja okrenula.Iako sam veliki fan Ronnija i ostat cu, drago mi je sto se igrac nacinom igre ,samim razmisljanjem i atraktivnoscu pojavio a da je slican Ronniju.Ne treniraju oni slucajno zajedno :D
Trump je novi Ronnie to je definitvno i buduci veliki sampion.Ima nerealan talenat, kakav ja niasm vidio cak ni u Ronniju ili recimo pokojnom Hunteru.Mislim da ce u buducnosti sam sebi poput Ronnija biti najveci protivnik, u koliko pobjedi sebe harat ce ovom igrom dugo vremena.

Mec Higgins i Williams gledao sam prve 2 sesije citave a 3-cu i 4vrtu ono kraickom oka.
Mogu reci ono sto sam vidio da je totalno pripalo Marku.Covjek je totalno dominirao.Izgledao jednostavno bolje i ubjedljivije.Medjutim John je veliki sampion, i kad mu ne ide on je tu , drzao je rezultat...Fascinantno je kako je bukvalno svaki gusti frej on uzeo ,dok je Mark uzimao najcesce sa nekim nedostiznim brejkovima.

Et toliko od mene :D
Nadam se da ce ofu fantasticnu igru pocet jos veci broj ljudi pratiti.

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 01 maj 2011, 10:02

Fin post @Andres.

U vezi sesija.. polufinale se igralo do maksimalna 33 frejma, sto znaci da je maksimalan rezultat mogao biti 17:16. E sad, evo uzmimo za primjer polufinalni dvoboj izmedu Trampa i Dinga...
Tramp je dobio prvu sesiju sa 5:3 (to je 8 frejmova).. Ding zavrsava drugu sa 9:7 (to je sesnaest frejmova, dakle duplo).. treca je zavrsila 12:12 (to je 24, znaci troduplo).. i na kraju, u posljednjoj sesiji, rezultat je glasio 17:15 (32, dakle cetveroduplo). Ovdje se bas poklopilo da budu cetiri standardne sesije. Ali vjerujem da bi se mec samo nastavio, ili bi se nesto kasnije odigrao taj jedan frejm, da je kojim slucajem posljednja sesija zavrsila 16:16..
Finale se igra do maksimalno 35 frejmova, znaci 18:17 moze biti najveci rezultat. Dakle, to su cetiri sesije od po osam frejmova, te jos jedna naknadna (ako do tada mec ne bude gotov) od tri frejma. Barem ja tako shvatam.

Inace, pobjednik turnira dobija 250,000 funti, a to vam dovoljno govori kakve su novcane nagrade zastupljene u snukeru..
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 01 maj 2011, 14:10

Konacno sam upratio ovdje hvaljenog Dzed Trampa. Momak je zaista fantastican, nije mala stvar pobjediti Dinga koji je psihoslki nevjerovatno jak. Zaista imponira sa kakvim samopouzdanjem i smirenoscu momak igra. To je onaj 'x faktor' koji je urodjen kod svakog velikog sampiona.

Higins je najkompletniji igrac kojeg sam ikada gled'o. Ima podjednako jaku ofanzivu i defanzivu, te nevjerovatno izrazen pobjednicki mentalitet, samopouzdanje, koncentraciju, smirenost,.. Psiholoski je daleko najjaci igrac i to je njegova velika prednost u odnosu na rivale.

Nisam siguran kako ce se Tramp nositi sa pritiskom koje nosi finale sa Higinsom. Po onome sto je prikaz'o do sada, sigurno moze pobjediti Higinsa ako psiholoski bude na visokom nivou. Ako bude sputan pritiskom, Higins ce ga pomesti. Iako je Ding defanzivno jako dobar igrac, Higins je prica za sebe. Bice zanimljivo vidjeti kako ce Tramp odgovoriti na fantasticnu defanzivnu igru Higinsa. Pokaz'o je da je odlican ofanzivac, a vidjet cemo kako ce odgovoriti na Higinsovu fantasticnu takticko - defanzivnu igru. Ako polozi taj ispit, ako psiholoski bude jak, uz malo srece moze pobjediti Higinsa.

Dakle, do sada ste mogli zakljuciti da je po meni Higins apsolutni favorit da osvoji titulu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 01 maj 2011, 14:16

Tramp odusevljava svojom strpljivoscu, sto se tice defanzivne igre. Dakle, nije mu problem igrati 'sejftije' dvadeset minuta bez prestanka, i to je pokazao, kako u Pekingu, tako i u Sefildu..
Bas sam jucer gledao takav jedan frejm protiv Dinga, gdje je bio veoma strpljiv, i vecina mladica bi jednostavno izgubila strpljivost, i odigrala nesto besmisleno, ali ne i on. Momak je nevjerovatno zreo za svoje godine. Na kraju je i dobio tu 'bitku sejftija', cisto da se zna.
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 01 maj 2011, 21:44

Kako juce ubaci jednu protiv Dinga kod rezultata 12:12 :shock: Da je otisla milimetar na bilo koju stranu nebi ubacio. Sa jedne strane druga crvena, a sa druge band i jos preko citavog stola :o

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 02 maj 2011, 00:14

Poslije prve dvije sesije finala SPa, Dzad Tramp vodi protiv Dzona Higinsa sa 10:7. Prva je zavrsena nerijeseno 4:4, dok je drugu Tramp dobio sa 6:3.
Nastavak pocinje sutra u 15:00...

GGMU
Kontakt:

Post Postao/la GGMU » 02 maj 2011, 20:55

Ima li večeras išta na programo što se tiče snookera, konkretno mislim na finale između Higinsa i Trumpa.

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 02 maj 2011, 21:17

Pa naravno. Eurosport tradicionalno prenosi turnire snukera, pa tako i ovo SP...

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 02 maj 2011, 23:16

Dzon Higins 18 - 15 Dzad Tramp.

Sta reci, Higins je ovo dobio na iskustvo, nista vise. Tramp bio odlican, uostalom kao i tokom kompletne dvije sedmice, i svakako imamo novu zvijezdu snukera. Sa druge strane, Higins je osvojio svoje cetvrto SP, i time prestigao recimo OSalivena po tom pitanju...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 maj 2011, 23:25

Valencia je napisao/la:Nisam siguran kako ce se Tramp nositi sa pritiskom koje nosi finale sa Higinsom. Po onome sto je prikaz'o do sada, sigurno moze pobjediti Higinsa ako psiholoski bude na visokom nivou. Ako bude sputan pritiskom, Higins ce ga pomesti.
Tramp se dosta dobro nosio sa pritiskom sve do same zavrsnice dvoboja kada je poceo pucati pod pritiskom koje nosi finale sa Higinsom. Takve greske Higins nikada ne prasta,... On je uvijek na vrhunskom nivou, spreman da kazni svaku gresku protivnika. Stvarno genijalac, najbolji snuker igrac kojeg sam ikada gled'o. Tramp je nagovjestio blistavu buducnost, al' bilo je i drugih igraca koji su obecavali, pa se onda izgubili,.. Mark Alen je igr'o jednako dobro kao Tramp, al' se izgubio u posljednje vrijeme. Vidjet cemo kako ce Tramp okoncati ovu sezonu i kako ce nastaviti u sljedecoj,.. Ako bude jednako dobar, onda mozemo o njemu govoriti kao o buducem velikom sampionu. Iskustvo me naucilo da ne padam u euforiju, da se ne impresioniram na prvu :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 02 maj 2011, 23:34

Odlican mec finala tacnije odlicna ova posljednja sesija koja je bila odlicna za gledati i bila je puna preokreta mozda je Tramp malo vise i grijesio u ovoj posljednjoj sesiji ali je takodje isto tako osjecao veliki pritisak ali ipak je Tramp odigrao odlicno ne samo u finalu ego citavih ovih 17 dana turnira i on ce sigurno u buducnosti biti jedan od velikana ove igre kao sto su to danas Higgins,Williams,Osalliven itd.Sto se tice Higginsa drago mi je da je osvojio svoju 4 titulu svjetskog sampiona i siguran sam da moze mozda da i prestigne velikog Stivena Hendriya koji ima 7 titula.
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 03 maj 2011, 00:51

Kakvo finale! Mogao sam bez brige gledati ovo, zato sto ne navijam ni za jednog ni za drugog, cak nisam volio Higginsa prije ovog meca, uvijek sam navijao protiv njega, ali sad se misljenje promjenilo. Navijam za O'Sullivana, ljutog protivnika Higginsa, ali ovaj majstor je pokazao sve sto snuker moze ponuditi i nakon suspenzije se vratio i igra najbolji snuker zivota! U ovom finalu, protiv fantasticnog Trumpa, primjenio je sve sto jedan snukeras moze primjeniti, vjestinu, znanje, takticki dio igre i iskustvo, sto je presudilo. Trump ce biti jedan od najvecih snukerasa svih vremena, covjek je nevjerovatan, onako igrati sa 21 godinom je strasno. Rekao je Higgins da je Trump bio bolji, znaci Trump ima bolju snuker vjestinu od Higginsa, vec sad (sto se tice ubacivanja kugli), ali ovde se gleda sve moguce, tako da je Dzonovo iskustvo i veliki pritisak na Trumpu presudio (promasio je nekoliko kljucih i laganih kugli u kljucnim frejmovima). Takodje, Dzon je rekao da nikad nije vidio da neko igra ovakav napadacki snuker, impresivan je Judd, pogadja iz svih pozicija, za 2-3 godine, sve ce osvojiti... Cestitke obojici.

Navijam za O'Sullivana, po meni najboljeg igraca ove svih vremena, koji se, mislim, zasitio snukera, u zadnje vrijeme, ne igra na onom nivou kako zna, kao da prestaje osjecati zar prema ovoj igri, no tako je radio i Mark Williams, pa se vratio, nadam se da ce i Ronnie. Najbrzi igrac snukera, leti po stolu, igra maksimalno ofanzivno itd..

Dalje, najdrazi igrac poslije O'Sullivena mi je Stephen Hendry, on je dominirao devedesetim, jedan od najvecih majstora ove igre, ima i najvise titula svjetskog prvensta, poslije njih je jos jedna legenda, Steve Davis, on je pak dominirao sedamdesetim... Tu su se pojavila i nova imena, poput Dinga, Robertsona i Trumpa itd.

I sto najvise volim u snukeru je to da igraci u penziju idu tek u poznim godinama, sto je nemoguce u ostalim sportovima (npr fudbal, kosarka itd gdje je potrebna fizicka snaga) volite nekog igraca i on ubrzo zavrsi karijeru, dok ovde mozete uzivati u majstorijama igraca koji imaju i po 50-60 godina...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 03 maj 2011, 15:00

hodža je napisao/la:
hodža je napisao/la:Williams-Higgins

Trump-Junhui

Prednost dajem Trumpu i Higginsu za plasman u finale.

Higins je pokazao danas protiv O'sullivana o kakvoj se igračini radi, a i nedavno je uspio stići veliki zaostatak protiv Marka kojem je falio samo jedan frejm za pobjedu, tako da će i to sigurno biti u podsvijesti Williamsu i da će u nekim trenutcima biti veoma oprezan, što će definitivno uticati na njegovu prepoznatljivu igru.

Trump dokazuje zašto ga pojedini stručnjaci smatraju nasljednikom velikog O'Sullivana.Čovjek jednostavno igra bez ikakvog pritiska jer nema šta izgubiti, što mu je jedan ogroman vjetar u leđa i pokazuje sav svoj raskošni talenat, i definitivno ima mu.da :D Sa druge strane, Ding već neko vrijeme oscilira u igri, i baš rijetko se desi da poveže 2-3 odlična meča. Danas je odlično iskoristio svaku grešku Selbya i mislim da ga očekuje kraj u duelu sa nadolazećom zvijezdom :D

p.s. Da dodam da mi je žao što je "Raketa" ispala danas iako je imao vodstvo i igrao, za njega poprilično neobično, veoma disciplinovano...ali pred kraj meča se ipak osjetilo da to još uvijek nije onaj stari Ronnie. Definitivno će mu prijati nadolazeća pauza, i ako nastavi biti ovako uporan u nastojanju da se ponovo u potpunosti vrati snukeru, a nadam se da hoće, iduća sezona bi mogla biti njegova ;)

Kao što i rekoh :D

U finalu očekujem ipak da iskustvo bude prevaga ;)

Tako i bijaše :mrgreen:

Uskoro će i Trump-ovo ime biti urezano u peharu namijenjenom svjetskom prvaku ;)
FORZA MARŠAL !!!

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 31 avg 2011, 15:20

Evo da oživim ovu temu ako iko ima zainteresiran :mrgreen:
28.10. ove godine u Sarajevu počinje vrlo jaki međunarodni turnir u bilijarau-disciplina ''desetka'' pod nazivom ''Coloseum Sarajevo Open 2011''.
Kotizacija za učešće iznosi 70€, za žene 35€, a za invalidne osobe nema kotizacije. Ukupni nagradni fond iznosi 13.500€ i to pobjednik osvaja 4000€, poraženi u finalu 2000€, poraženi u polufinalu osvajaju po 1000€, poraženi u četvrfinalu po 500€, u osmini finala po 250€, te poraženi u šesnaestini finala (17.-32. mjesto) po 70€. Turnir se održava u velikoj kongresnoj dvorani Radon plaza hotela na 24 stola. Noćenje s doručkom za učešće i goste turnira iznosi 35€. Dolazak, prijave i akreditacija 27.10.2011. do 19 sati. Izvlačenje parova je u 19.30, a početak turnira je 28.10. u 9 sati. Neki od igrača koji su se prijavili su: Ralf Souquet (bivši prvak Svijeta u ''osmici'' i ''devetki''), Darren Appleton (bivši prvak svijeta u ''desetki''), Karl Boyes, Raj Hundal, Nick van der Berg (bivši prvak Europe u ''devetki''), Francisco Bustamante (bivši prvak svijeta u ''devetki''), Karlo dalmatin, Robert Šudić, ...
Od naših igrača vrijedi istaknuti mladu nadu bh. bilijara, petnaestogodišnjeg Alena Muratovića, najboljeg bh. igrača Dinu Ćerimagića, te Damira Rešića.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.