Donald be like :Wilshere10 je napisao/la: ↑20 mar 2026, 19:54Taman smo se donekle oporavili od ruske agresije kad dođe babuka Donald. Mislim da će ovo biti 5x gore. Pitanje je uopšte hoće li Iran vise ikada vratiti prometovanje Hormuskim prolazom na ono stanje koje je bilo prije nego su ih teroristi mučki napali pod izgovorom izmišljenog nuklearnog oružja.Asteriks je napisao/la: ↑20 mar 2026, 19:48Nafta i plin otišli u nebesa, krivicom američkog pajaca. Sada taj stručnjak privremeno ukida sankcije na rusku naftu, dok ne isključuje ukidanje sankcija na iransku naftu, koja je već u tankerima.
Još da izvuku gusare i otimačina može krenuti.
Da bljuvotinama nije kraj, evo počeo blatiti NATO, nakon što je dobio nekoliko pljuski od par zemalja Evrope.![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
- gringoBasJa
- Kontakt:
Citava civilzacija pociva na Arapskim brojevimaCentre forward je napisao/la: ↑20 mar 2026, 04:45Čuj Ameri nisu dobili nijedan rat. U svakom kutku Planete se pije Coca Cola. Niko sem njih to nije uspio.
Temlje svega je iz Perzije i tog podrucja... Medicina je njihov izum... Avicena
Europa je svoju gradjevinu/arhitekturu uzimala iz Spanije dok je bila Islamska...
A da smo svi nasjeli na futskuči foru jesmo... Ali u ovom dobu gdje ti je sve tehnoloski na izvolite(Tesla) nasjedati i dalje je meni nepomljivo...
Prodajel iko poster Ramba da ga postavim umjesto Tite na zid
-
samoposmatram
- Kontakt:
Mislis indijskimgringoBasJa je napisao/la: ↑20 mar 2026, 22:10Citava civilzacija pociva na Arapskim brojevimaCentre forward je napisao/la: ↑20 mar 2026, 04:45Čuj Ameri nisu dobili nijedan rat. U svakom kutku Planete se pije Coca Cola. Niko sem njih to nije uspio.Ne postoji ni jedan softver koji ne pociva na 0 i 1 a ciji su to brojevi?
Europa je svoju gradjevinu/arhitekturu uzimala iz Spanije dok je bila Islamska...
A da smo svi nasjeli na futskuči foru jesmo... Ali u ovom dobu gdje ti je sve tehnoloski na izvolite(Tesla) nasjedati i dalje je meni nepomljivo...
Prodajel iko poster Ramba da ga postavim umjesto Tite na zid![]()
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- Centre forward
- Kontakt:
Jasno je meni šta ti sve vrijeme govoriš. Tamo gdje je nastala civilizacija logično je da tamo krene i neki razvoj. Dok su se tadašnji stanovnici Evrope sladili onim što ulove kopljem i nisu poznavali instituciju čistote tamo je cvjetala nauka, al' ona "sirova", rudimentarna, bazična.gringoBasJa je napisao/la: ↑20 mar 2026, 22:10Citava civilzacija pociva na Arapskim brojevimaCentre forward je napisao/la: ↑20 mar 2026, 04:45Čuj Ameri nisu dobili nijedan rat. U svakom kutku Planete se pije Coca Cola. Niko sem njih to nije uspio.Ne postoji ni jedan softver koji ne pociva na 0 i 1 a ciji su to brojevi?
Ono što je najveći uspjeh Zapadne civilizacije je taj što su oni od osnovnih znanja, kada su ga se dokopali, opredmetili ga u nešto konkretno i to još uvijek "drže". Amerika konkretno, je jedno veliko "mrijestilište", gdje oni apsorbuju znanje iz cijelog svijeta i tako nastavljaju dominaciju. Neće trajati dovijeka, jasno je, al' neće se tako lako dati. Oni svoju propagandu vrše kulturom. To je najtemeljitiji način mijenjanja mentaliteta. Zato sam i spomenuo "Coca Colu".
Pogledaj arapski svijet. On je bio na većem stepenu društvenog razvoja prije 2000 godina nego danas.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
To je bio americki soft power kojim su osvojili cijeli svijet. Trump je sve doslovno pogasio i pogazioCentre forward je napisao/la: ↑20 mar 2026, 23:30Jasno je meni šta ti sve vrijeme govoriš. Tamo gdje je nastala civilizacija logično je da tamo krene i neki razvoj. Dok su se tadašnji stanovnici Evrope sladili onim što ulove kopljem i nisu poznavali instituciju čistote tamo je cvjetala nauka, al' ona "sirova", rudimentarna, bazična.gringoBasJa je napisao/la: ↑20 mar 2026, 22:10Citava civilzacija pociva na Arapskim brojevimaCentre forward je napisao/la: ↑20 mar 2026, 04:45Čuj Ameri nisu dobili nijedan rat. U svakom kutku Planete se pije Coca Cola. Niko sem njih to nije uspio.Ne postoji ni jedan softver koji ne pociva na 0 i 1 a ciji su to brojevi?
Ono što je najveći uspjeh Zapadne civilizacije je taj što su oni od osnovnih znanja, kada su ga se dokopali, opredmetili ga u nešto konkretno i to još uvijek "drže". Amerika konkretno, je jedno veliko "mrijestilište", gdje oni apsorbuju znanje iz cijelog svijeta i tako nastavljaju dominaciju. Neće trajati dovijeka, jasno je, al' neće se tako lako dati. Oni svoju propagandu vrše kulturom. To je najtemeljitiji način mijenjanja mentaliteta. Zato sam i spomenuo "Coca Colu".
Pogledaj arapski svijet. On je bio na većem stepenu društvenog razvoja prije 2000 godina nego danas.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Kad shvatis da je Amerika zapravo unapredjeno Rimsko carstvo, bit ce ti lakse u artikulisanju teza. Ne carstvo, nego Roman Republic koje je trajalo 400 godina prije nego sto su postali imperija. Bukvalno preslikano, sa podesenim stavkama (jer su imali prmjer jel). Tako da ce trajati barem 1000 godina u ovom formatu.gringoBasJa je napisao/la: ↑20 mar 2026, 22:10Citava civilzacija pociva na Arapskim brojevimaCentre forward je napisao/la: ↑20 mar 2026, 04:45Čuj Ameri nisu dobili nijedan rat. U svakom kutku Planete se pije Coca Cola. Niko sem njih to nije uspio.Ne postoji ni jedan softver koji ne pociva na 0 i 1 a ciji su to brojevi?
Vjerovatno najjaca bosanska pjesma.
- bavariapivo
- Kontakt:
Da je pametan, znao bi za tu činjenicu…soko je napisao/la: ↑20 mar 2026, 23:00Mislis indijskimgringoBasJa je napisao/la: ↑20 mar 2026, 22:10Citava civilzacija pociva na Arapskim brojevimaCentre forward je napisao/la: ↑20 mar 2026, 04:45Čuj Ameri nisu dobili nijedan rat. U svakom kutku Planete se pije Coca Cola. Niko sem njih to nije uspio.Ne postoji ni jedan softver koji ne pociva na 0 i 1 a ciji su to brojevi?
-
19vendetta87
- Kontakt:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.