effe_sa je napisao/la: ↑19 mar 2026, 22:20
Treba opet vratiti stvari na pravo mjesto. Ima i Realovaca na forumu, koji rado onako taj period isključe kada smo ih dosta tamburali.
Usput kod tog zadnjeg uspjeha 2012. diontima kao igrač je baš bio Arbeloa.
A pored ovih uspjeha spomenuo bi i 2001. kada smo možda čak i za klasu bili slabiji od Reala i dobili smo ih u 2 utakmice, a posebno nas je krasila kompaktnost. I taj duel je bio zanimljiv i po rođenju Owena Hargreavesa. Nakon što je Effenberg odigrao odlično prvi susret u Madridu, u revanšu ga je zamijenio mlađahni Owen i odigrao brilijantnu utakmicu ko da je do tad imao 100 utakmica, a ovo.mu je zapravo bila prva ozbiljna.
I onda kad se počne pričati kao Bayern ima toliku finansijsku moć pa ne mogu drugi protiv njega u BuLi, a kako je onda Bayern pomenute godine mogao protiv mnogo finansijski moćniji ekipa.
Može Bayern sve, pa i sa 9 igrača protiv 11 ostvarit uspjeh. Ovo su gore fakti koji čine ovaj klub velikim, a ne samo finansijska moć.
Tako je sve, iako su nama sve ostale drage i ova 2013 koja je došla nakon dva izgubljena finala i one 2012 gdje smo izgubili na kraju sve, a igrali smo odličnu sezonu(od Borusije kup i ligu od Chelsea LP, sve izgubili u nekakvim utakmicama čudnim, te godine kao da je bio gubilački mentalitet, odlični ali sve izgubismo, i ta 2012 je na kraju gorka bila skroz, tako da nam je 2013 bila osveta i za Borusija i za nas same gdje smo godinu prije sami sebe pobijedili.
Ta je bila slatka, ali vjerujem daleko najslađa i vama kao i meni 2001. Tada su pale osvete za prošle dvije godine Man utd i Real, četvrtina i polutka, identičnom igrom i identičnim rezultatima, kao preslikana 2 dvomeča. Tadašnje zvijezde ništa nsiu mogle srcu koje je za nas igralo, Kufour kako je samo tada on čistio sve, jedna nezaboravna generacija. A dobro si napomenuo i Owena, njega sam skoro zaboravio, kako je samo on tada odigrao, to je bila njegova partija kao Zidane protiv Brazila 2006. A to mu je bio skoro i debi, niotkud.
Ali meni najslađi period kontra Reala još sezonu prije kada smo ih u osminifinala(tada su to bile grupe) baš ono razmontiravali 4:2 i 4:1. Nažalost oni nas u poliufinalu te godine izbaciše nekako, Anelka tad neriješiv sa 2 odlična gola, baš protiv nas a bio je samo tu sezonu u Realu, i ne znam je li im uopšte bio bitan, ali protiv nas nevjerovatan.
Manje pamtimo sezonu poslije kada nas Real opet izbaci nekako, ali tada pamtimo itekako nastup Brace našeg koji tek oporavljen poslije povrede uđe i uradi dar-marmi okrenemo tu utakmicu na kraju i pobijedimo 2:1. Nismo se ni tu lahko dali, ali Real je i osvojio te godine.
2004 je već ulazak u slabiji period, tadašnji galaktikosi isto nisu bili uigrani, ali opet smo i tako slabi odigrali najbolje protiv Reala. To je nama bio signal, kada nam ništa ne ide, nismo u formi, ali Real kad dođe tada smo najbolji. I nadigrali smo ih baš ono, ali frljoka Karlosa iz daljine prođe Kahnu kroz ruke i opet smo ispali.