KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

CAZIN
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la CAZIN » 20 mar 2026, 13:36

lonewolf je napisao/la:
20 mar 2026, 13:17
Posto klub nije objavio finansijski izvjestaj, ja se nadam da ovdje ima neko ko nam moze reci da li i koliko se radilo na tome u protekle dvije sezone.
Rekao je Dubravko na kraju sezone objaviti financijski izvještaj pa da se zna ko je obećao pare a kasnio sa uplatama

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 20 mar 2026, 14:03

Polako ljudi, prva je sezona nakon godina i godina bez košarke u gradu. Mislim da smo i takvi po prosjeku navijača u top 3 aba lige?
Sljedeće sezone malo prilagoditi cijenu ulaznica i preći u skenderiju, pa da ganjamo prosjek od 4-5 hiljada.

lonewolf
Kontakt:

Post Postao/la lonewolf » 20 mar 2026, 14:09

CAZIN je napisao/la:
20 mar 2026, 13:36
Rekao je Dubravko na kraju sezone objaviti financijski izvještaj pa da se zna ko je obećao pare a kasnio sa uplatama
To bi bilo odlicno. I da, bas jadno od strane pojedinih da obecaju sredstva i tako kupe politicke poene, a zatim ne ispostuju obecano.
S obzirom da ce izbori za koji mjesec, nadam se da ce glasaci reci sta misle o tome za njih.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 20 mar 2026, 14:17

lonewolf je napisao/la:
Pa dobro. Cinjenica je da je Bosna izgubila znacajan dio navijacke baze u proteklih 15 godina i da ce potrajati dok se publika ne vrati u dvoranu. Ono sto je najbitnije je da klub bude konstantan i da se uspostavi temelj za dalji razvoj omladinskog pogona i seniorske ekipe.
Najbitnije je rijesiti pitanje finansiranja. Odlican rezultat ove sezone ce sigurno privuci jace sponzore za sljedecu sezonu. Takodje, ako bi vlast nastavila podrzavati klub sa 3-5 miliona ubuduce kao sto su i ove godine, mogla bi se napraviti lijepa prica i uspjeh u svim takmicenjima. S druge strane, glavni prioritet mora biti smanjenje duga prema igracima i drugim licima koji se akumulirao proteklih 20 godina. Posto klub nije objavio finansijski izvjestaj, ja se nadam da ovdje ima neko ko nam moze reci da li i koliko se radilo na tome u protekle dvije sezone.

Ultras Bosna - meni zanimljiva grupa. Tek su poceli, navijanje jos uvijek i nije bas na nivou, ali bitno je da su tu i da rastu sa klubom. Imati takvu bazu navijaca ce sigurno rezultirati tome da na utakmice dolazi i vise obicnih gledalaca. Samo je bitno da ne krenu pratiti klosarsku furku i praviti belaje u i oko dvorane.

Kako god, ponosan sam na ovu sezonu i nadam se da ce svaka sljedeca biti bolja od prethodne. Vakat je da se vrhunska kosarka vrati u Seher!

Bajram Serif Mubarek Olsun
Royal nema duga. Dugovi Bosne od 7-8 miliona su vecinom zastarjeli. Kada bi sada neko to uzeo realnost je da bi trebalo vratiti 3-3.5 miliona duga, a pitanje je da li i toliko.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 20 mar 2026, 14:22

mirzatele je napisao/la:
20 mar 2026, 14:03
Polako ljudi, prva je sezona nakon godina i godina bez košarke u gradu. Mislim da smo i takvi po prosjeku navijača u top 3 aba lige?
Sljedeće sezone malo prilagoditi cijenu ulaznica i preći u skenderiju, pa da ganjamo prosjek od 4-5 hiljada.
Prema službenim podacima sa ABA stranice, nakon devet odigranih devet domaćih utakmica u Zetri, ukupan broj posjetilaca je 22691 dakle u prosjeku 2521 po utakmici. Mislim da su podaci malo umanjeni i da je ovo bar 2600-2700 po utakmici.

lonewolf
Kontakt:

Post Postao/la lonewolf » 20 mar 2026, 16:03

DirkNowitzki je napisao/la:
20 mar 2026, 14:17
lonewolf je napisao/la:
Pa dobro. Cinjenica je da je Bosna izgubila znacajan dio navijacke baze u proteklih 15 godina i da ce potrajati dok se publika ne vrati u dvoranu. Ono sto je najbitnije je da klub bude konstantan i da se uspostavi temelj za dalji razvoj omladinskog pogona i seniorske ekipe.
Najbitnije je rijesiti pitanje finansiranja. Odlican rezultat ove sezone ce sigurno privuci jace sponzore za sljedecu sezonu. Takodje, ako bi vlast nastavila podrzavati klub sa 3-5 miliona ubuduce kao sto su i ove godine, mogla bi se napraviti lijepa prica i uspjeh u svim takmicenjima. S druge strane, glavni prioritet mora biti smanjenje duga prema igracima i drugim licima koji se akumulirao proteklih 20 godina. Posto klub nije objavio finansijski izvjestaj, ja se nadam da ovdje ima neko ko nam moze reci da li i koliko se radilo na tome u protekle dvije sezone.

Ultras Bosna - meni zanimljiva grupa. Tek su poceli, navijanje jos uvijek i nije bas na nivou, ali bitno je da su tu i da rastu sa klubom. Imati takvu bazu navijaca ce sigurno rezultirati tome da na utakmice dolazi i vise obicnih gledalaca. Samo je bitno da ne krenu pratiti klosarsku furku i praviti belaje u i oko dvorane.

Kako god, ponosan sam na ovu sezonu i nadam se da ce svaka sljedeca biti bolja od prethodne. Vakat je da se vrhunska kosarka vrati u Seher!

Royal nema duga. Dugovi Bosne od 7-8 miliona su vecinom zastarjeli. Kada bi sada neko to uzeo realnost je da bi trebalo vratiti 3-3.5 miliona duga, a pitanje je da li i toliko.
Pa to je odlicno. Uz reprogram i sve sto ide uz to, mogli bi se uskoro i rijesiti Royala i vratiti racune originalnog subjekta.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 20 mar 2026, 18:06

Bosnu ce doci da gleda ko voli Bosnu i kad je jaka utakmica doci ce neki sa strane da vide tu jacu ekipu, dok ce Dubai doci ko god voli kosarku, pa i iz Hrvatske i Srbije jer ipak je euroliga najblize sto mozes pogledati nba igracima i pogledat ces dobru kosarku, sto nije uvijek slucaj sa Bosnom, ljudima nije toliko zanimljivo gledati odbranu..
sto se tice ekipe, ako bude para za sljedecu sezonu, 8 igraca ABA nivoa, ostala 4 da su igraci zadatka i mladi igraci...sto se tice trenutne ekipe, Plummer, Atic, Young, Joessar su nivo ABA lige, Zubac, Kovacevic, West, Delalic igraci zadatka, Shepparda nisam uracunao jer nismo ga jos gledali jel, ostalo se mora mijenjati..Salica ne bih zadrzao ni kao 3. centra, jer ta njegova trica nista ne donosi, i u ABA i u Fiba kupu je na 0.5 trica po utakmici, a mnogo vise usere svaku utakmicu nego sto donese, tih 0.5 moze i Delalic nadoknaditi ili bilo koji igrac iz startne postave..
Znaci, po meni, od tih 8 igraca imas 5 startera i 3 igraca koji mogu pokriti po 2 pozicije i to bi trebalo biti dovoljno da opet budes u top 8 i mozda cak i razvijes kojeg mladog igraca. Muha je uradio super posao s onim sto je naslijedio ali se nadam da ce pametnije sloziti ekipu za sljedecu sezonu

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 20 mar 2026, 18:17

lonewolf je napisao/la:
20 mar 2026, 16:03
DirkNowitzki je napisao/la:
20 mar 2026, 14:17
lonewolf je napisao/la:

Pa to je odlicno. Uz reprogram i sve sto ide uz to, mogli bi se uskoro i rijesiti Royala i vratiti racune originalnog subjekta.
Nema plana za takvo nesto trenutno.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 21 mar 2026, 21:25

Obratiti paznju na ovog Cardacija sto ga je promo doveo, 3 utakmice u nasoj ligi 28 29 i 29 poena.Nevjerovatan suter

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.