FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Treba li Neuer ostati još jednu godinu

1) Da
9
38%
2) Ne
10
42%
3) Svejedno
5
21%

Ukupno glasova: 24

Huske
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Huske » 19 mar 2026, 19:11

Sensei je napisao/la:
19 mar 2026, 18:38
Courtois out za obje utakmice. Ne znam znaci li nam ovo nesto, buduci da je i zadnji put Lunin branio u obje tekme, cini mi se..
Da branio Lunjin i bio prava pantera, kao nekad Julio Cesar kad nije bilo Casillasa, pretvore se te Realove rezerve u najbolje golmane svijeta. Još se čudim zašto Lunin i dalje sjedi na klupi, a protiv nas bio najbolji golman svijeta.

2014 ispali ubjedljivo, 2017 na produžetke i ofsajde, 2018 Ulrih i knap, 2024 knap u finišu, ne znam je li tu bilo sudije njihovog igrača? 2017 je igrao za njih, za 2018 i 2024 nisam siguran, dok su 2014 odškolovali Guardiolu.

Prije svega ovog 2012 slatko protiv Murinja koji gubi prvi put od nas, a prije toga potcjenjivao je Bayern godinama unazad, 2007 presladak volej Bomela u Madridu i ona proslava evo vam ga. :mrgreen:

Vrlo zanimljivo, iako zadnjih 10 godina Real pobjeđuje 4 puta, sada je naš omjer u LP 12-12-4. Uspjeli su izjednačiti protivnika koji im je godinama crna mačka, red je vala da se ovo ponovo okrene na pravu stranu. :)

B1988K
Kontakt:

Post Postao/la B1988K » 19 mar 2026, 19:35

Ispadnemo li ove godine od njih, to bi već bili kompleksi od njih. Bolji smo, samo je pitanje psihe, kako ćemo to savladati

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 19 mar 2026, 19:37

2014. je vjerovatno jedina godina kad su nas kvalitetom na terenu izbacili. Kako bi bilo lijepo osvetiti se za ono sramocenje na AA.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 19 mar 2026, 20:20

Pa i sad su ubili pepicu komedijaša, ta budala je jedino protiv Bayerna odigrao normalno, sve ostalo je bilo šizo ludiranje a LP je osvojio jer ga je Lukaku počastio...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 mar 2026, 22:20

Huske je napisao/la:
19 mar 2026, 19:11

Vrlo zanimljivo, iako zadnjih 10 godina Real pobjeđuje 4 puta, sada je naš omjer u LP 12-12-4. Uspjeli su izjednačiti protivnika koji im je godinama crna mačka, red je vala da se ovo ponovo okrene na pravu stranu. :)
Treba opet vratiti stvari na pravo mjesto. Ima i Realovaca na forumu, koji rado onako taj period isključe kada smo ih dosta tamburali.
Usput kod tog zadnjeg uspjeha 2012. diontima kao igrač je baš bio Arbeloa.
A pored ovih uspjeha spomenuo bi i 2001. kada smo možda čak i za klasu bili slabiji od Reala i dobili smo ih u 2 utakmice, a posebno nas je krasila kompaktnost. I taj duel je bio zanimljiv i po rođenju Owena Hargreavesa. Nakon što je Effenberg odigrao odlično prvi susret u Madridu, u revanšu ga je zamijenio mlađahni Owen i odigrao brilijantnu utakmicu ko da je do tad imao 100 utakmica, a ovo.mu je zapravo bila prva ozbiljna.
I onda kad se počne pričati kao Bayern ima toliku finansijsku moć pa ne mogu drugi protiv njega u BuLi, a kako je onda Bayern pomenute godine mogao protiv mnogo finansijski moćniji ekipa.
Može Bayern sve, pa i sa 9 igrača protiv 11 ostvarit uspjeh. Ovo su gore fakti koji čine ovaj klub velikim, a ne samo finansijska moć.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 20 mar 2026, 11:03

effe_sa je napisao/la:
19 mar 2026, 22:20
Treba opet vratiti stvari na pravo mjesto. Ima i Realovaca na forumu, koji rado onako taj period isključe kada smo ih dosta tamburali.
Usput kod tog zadnjeg uspjeha 2012. diontima kao igrač je baš bio Arbeloa.
A pored ovih uspjeha spomenuo bi i 2001. kada smo možda čak i za klasu bili slabiji od Reala i dobili smo ih u 2 utakmice, a posebno nas je krasila kompaktnost. I taj duel je bio zanimljiv i po rođenju Owena Hargreavesa. Nakon što je Effenberg odigrao odlično prvi susret u Madridu, u revanšu ga je zamijenio mlađahni Owen i odigrao brilijantnu utakmicu ko da je do tad imao 100 utakmica, a ovo.mu je zapravo bila prva ozbiljna.
I onda kad se počne pričati kao Bayern ima toliku finansijsku moć pa ne mogu drugi protiv njega u BuLi, a kako je onda Bayern pomenute godine mogao protiv mnogo finansijski moćniji ekipa.
Može Bayern sve, pa i sa 9 igrača protiv 11 ostvarit uspjeh. Ovo su gore fakti koji čine ovaj klub velikim, a ne samo finansijska moć.

Tako je sve, iako su nama sve ostale drage i ova 2013 koja je došla nakon dva izgubljena finala i one 2012 gdje smo izgubili na kraju sve, a igrali smo odličnu sezonu(od Borusije kup i ligu od Chelsea LP, sve izgubili u nekakvim utakmicama čudnim, te godine kao da je bio gubilački mentalitet, odlični ali sve izgubismo, i ta 2012 je na kraju gorka bila skroz, tako da nam je 2013 bila osveta i za Borusija i za nas same gdje smo godinu prije sami sebe pobijedili.

Ta je bila slatka, ali vjerujem daleko najslađa i vama kao i meni 2001. Tada su pale osvete za prošle dvije godine Man utd i Real, četvrtina i polutka, identičnom igrom i identičnim rezultatima, kao preslikana 2 dvomeča. Tadašnje zvijezde ništa nsiu mogle srcu koje je za nas igralo, Kufour kako je samo tada on čistio sve, jedna nezaboravna generacija. A dobro si napomenuo i Owena, njega sam skoro zaboravio, kako je samo on tada odigrao, to je bila njegova partija kao Zidane protiv Brazila 2006. A to mu je bio skoro i debi, niotkud.

Ali meni najslađi period kontra Reala još sezonu prije kada smo ih u osminifinala(tada su to bile grupe) baš ono razmontiravali 4:2 i 4:1. Nažalost oni nas u poliufinalu te godine izbaciše nekako, Anelka tad neriješiv sa 2 odlična gola, baš protiv nas a bio je samo tu sezonu u Realu, i ne znam je li im uopšte bio bitan, ali protiv nas nevjerovatan.

Manje pamtimo sezonu poslije kada nas Real opet izbaci nekako, ali tada pamtimo itekako nastup Brace našeg koji tek oporavljen poslije povrede uđe i uradi dar-marmi okrenemo tu utakmicu na kraju i pobijedimo 2:1. Nismo se ni tu lahko dali, ali Real je i osvojio te godine.

2004 je već ulazak u slabiji period, tadašnji galaktikosi isto nisu bili uigrani, ali opet smo i tako slabi odigrali najbolje protiv Reala. To je nama bio signal, kada nam ništa ne ide, nismo u formi, ali Real kad dođe tada smo najbolji. I nadigrali smo ih baš ono, ali frljoka Karlosa iz daljine prođe Kahnu kroz ruke i opet smo ispali.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 mar 2026, 12:59

Nekoc su se ovakvi derbiji pratili u krugovima navijaca, bilo je raznih okupljanja pa mislim da ne bi bilo lose nesto slicno ponoviti.
Ako ima zainteresovanih sa Tuzlanskog kantona za neku aktivnost moze se meni javiti u pp…

Bajram Šerif Mubarek Olsun.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

CrvenoCrnaArmija
Kontakt:

Post Postao/la CrvenoCrnaArmija » 20 mar 2026, 13:46

Omerbavarac je napisao/la:
20 mar 2026, 12:59
Nekoc su se ovakvi derbiji pratili u krugovima navijaca, bilo je raznih okupljanja pa mislim da ne bi bilo lose nesto slicno ponoviti.
Ako ima zainteresovanih sa Tuzlanskog kantona za neku aktivnost moze se meni javiti u pp…

Mozemo gdje u Tuzli 😁

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 20 mar 2026, 16:05

[media][/
Naci nasi stari rivali i duznici :twisted: :cool:

[media]. [/

:cool:

Imam osjećaj da ce ovo biti deranje guzova rejala :cool:

Uzgred dečki svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti Bajram Šerif Mubarek Olsun sve najbolje i svako dobro :cool: .
Pravda za Tyson Furya

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 mar 2026, 17:06

CrvenoCrnaArmija je napisao/la:
20 mar 2026, 13:46
Omerbavarac je napisao/la:
20 mar 2026, 12:59

Mozemo gdje u Tuzli 😁
Dogovoreno, cekamo ostatak ekipe da se oglasi, vjerujem da ima jos zainteresovanih a po potrebi cemo osvjezavati stranicu ovom informacijom.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 21 mar 2026, 16:15

divno je imati najboljeg igrača svijeta u svojim redovima :kafa:

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 21 mar 2026, 16:17

po svemu me ova sezona podsjeća na 2013. :pray:

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 21 mar 2026, 16:22

coelho41 je napisao/la:
21 mar 2026, 16:15
divno je imati najboljeg igrača svijeta u svojim redovima :kafa:
A hiš bolje kad imaš dva najbolja igraċa svijeta!

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 21 mar 2026, 16:26

Ovaj mali bi mogao na pozajmicu u Real, Gorettzka kao u najboljim danima, Harrijevi pasovi su jači nego što umjetna inteligencija može nacrtati.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 21 mar 2026, 17:12

Da li ce se Karl izvinjavati publici u Madridu kad udje u 70-oj minuti i zabije doppel pack?

Vec je krenuo da vice "Vamos" kad zabije. Ja mu procitao sa usmina protiv Atalante.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 21 mar 2026, 17:57

Ovo bi bilo odlicno, isto kao i sa Musialom. Trebaju nam svi 100% spremni pred Madrid.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 21 mar 2026, 20:40

farinelli123 je napisao/la:
21 mar 2026, 17:12
Da li ce se Karl izvinjavati publici u Madridu kad udje u 70-oj minuti i zabije doppel pack?

Vec je krenuo da vice "Vamos" kad zabije. Ja mu procitao sa usmina protiv Atalante.
Hahaha, samo ti dolijevaj ulje na vatru 😜

Rijetko je ko igrao u Bayernu a da nije zavolio taj klub. Mali i da je imao nekih bubica i preletio sa izjavom, svakim danom postaje dio ekipe, pred kojom stoji mnogo uspjeha.
Govanceta kao Kroos se ne pojavljuju često.

Propustih današnju utakmicu nakon dugo vremena. Vidim da je Kane propustio par zicera i baš je šteta, jer bi mi baš bilo drago da skine Poljaka po pitanju 50godišnjeg rekorda Gerda Müllera.
Inače, igračina Kane je postigao golova isto kao kompletna ekipa današnjeg protivnika.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 21 mar 2026, 21:27

Odgledao snimak današnje utakmice, jako dominantna i sigurna pobjeda. Krenuli smo nekako lagano za standarde koje je postavila ovogodišnja ekipa.
Nakon 25 minuta igre počeli smo konkretno pritiskati protivnika, koji nije imao danas apsolutno nikakvu šansu.
Pored četiri gola, imali smo još dvije stative i još nekoliko 100% prilika.
Na kraju, Vincent je uveo još nekoliko omladinaca iz škole Bayerna.
Nadam se da će reprezentativna pauza proći bez povreda i onda nam u aprilu dolazi najzanimljiviji dio sezone

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 21 mar 2026, 21:29

Vensan spawnuje ove omladince iz kampusa na terenu, da poslije kad bilo koji od njih uspije može pokupit kajmak da ih je otkrio

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 21 mar 2026, 21:32

Vensan osim što je simpatičan, očito je i lukav :D
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: CrvenoCrnaArmija i 13 gostiju.