KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Re: KK Bosna
Zadnja izmjena: HeraklitMracni, dana/u 16 mar 2026, 22:28, ukupno mijenjano 1 put.
Fizikom nije, ali igra i ponasa se kao klasicno krilo. Problem je sto je gradjen kao klasicni europski centar iz devedesetih.bordobijeli je napisao/la: ↑16 mar 2026, 19:54Nije Salic ni blizu krila klasična 5. Vise su Halilovic I Kovačević 4.
Pa Kovacevic i jeste krilni centar.
-
TripleThreat
- Kontakt:
A s druge strane, Halilović je više građen kao krilni centar, a karakteristike skill seta su mu centarske 
"Your favorite player's favorite player" - MB
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Irfo drug postujem te kao forumasa, al ova ti nije nikako na mjestu.irfo je napisao/la: ↑16 mar 2026, 12:19a koja je logika dubaiju da placaju ekipu u Sarajevu? Pa mogu za manje pare bilo kojem klubu u euroligi biti sponzor u imenu. Ljudi su napravili ekipu jer zele da imaju vrhunski sport u svom graduInatSilniBosanski je napisao/la: ↑16 mar 2026, 12:10Davno sam ja rekao da je najbolja opcija za sve fuzija Dubaija i Bosne. Kad je mogla biti Zvezda FMP, Cedevita Olimpija sto ne bi i Bosna Dubai.
Oni ni sa botovima placenim ne mogu ovo imati u Dubaiju. Pored toga pate i sebe i druge sa stalnim letovima. Ja mislim da su igraci najsretniji trenutno pred ovu seriju gostovanja, zamisli da sve ovo, pa puta tri moraju putovati. Jos nasi reprezentativci igraju, ma milina
Mi s druge strane strepimo svaki put kad Dubravko izadje u medije i kaze realno stanje. Ovako bi rjesili neovisno o bilo kome bar 3-4 godine naredne. Na kraju krajeva kosarka u Europi je u takvom belaju da se ne zna hoce li i kako ce postojati za taj period.
Ima ogromna razlika izmedju toga da se ime Dubai nadje u nazivu i fuzije dva kluba. Na kraju krajeva mozes dogovoriti i par utakmica u sezoni u Dubaiu zasto da ne.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Zato sto ovakvih igraca kao Plummer fali generalno i sto sigurno ce htjeti stepenicu vise da ide. Eurocup npr. sto mi ne mozemo pruziti.CAZIN je napisao/la: ↑16 mar 2026, 21:48To bi bilo top kad bi prošli u srijedu.
Ma valjda Young napokon odigra kvalitetno na domaćem terenu i zajedno sa Plummerom i Joesaarom uz kvalitetnu odbranu nas odvede u polufinale.
Zašto misliš da Plummera nećemo moći zadržati za sljedeću sezonu? Ja sam upravo suprotnog mišljenja i ako se uzme titule ove sezone i bude igrala BCL sljedeće sezone uz malo veći budžet se može zadržati u Bosni.
Sto se tice produzenja ugovora, nista se to nece znati do kraja sezone, jer se jos ne zna kojim ce se budzetom raspolagati. Dubravko ce sigurno ovisno o budzetu gledati da li ce ostati ili ne, ako bude mogao osigurati budzet kao ove sezone, ostaje sigurno.
Bosna ce u utakmicama koje predstoje protiv Dubaija, Cluja, Igokee, itd zaraditi jos novca, imaju tu i eventualno finalni mecevi protiv Igokee.
Mogao je sigurno na ovaj hype prodati i nesto dresova, majica, salova, ali..
Slažem se da ovakvih igrača fali i da on želi da se sljedeće sezone dokaže na EC nivou jer je baš iz Manrese koja igra EC došao kod nas.DirkNowitzki je napisao/la: ↑16 mar 2026, 23:19Zato sto ovakvih igraca kao Plummer fali generalno i sto sigurno ce htjeti stepenicu vise da ide. Eurocup npr. sto mi ne mozemo pruziti.CAZIN je napisao/la: ↑16 mar 2026, 21:48To bi bilo top kad bi prošli u srijedu.
Ma valjda Young napokon odigra kvalitetno na domaćem terenu i zajedno sa Plummerom i Joesaarom uz kvalitetnu odbranu nas odvede u polufinale.
Zašto misliš da Plummera nećemo moći zadržati za sljedeću sezonu? Ja sam upravo suprotnog mišljenja i ako se uzme titule ove sezone i bude igrala BCL sljedeće sezone uz malo veći budžet se može zadržati u Bosni.
Sto se tice produzenja ugovora, nista se to nece znati do kraja sezone, jer se jos ne zna kojim ce se budzetom raspolagati. Dubravko ce sigurno ovisno o budzetu gledati da li ce ostati ili ne, ako bude mogao osigurati budzet kao ove sezone, ostaje sigurno.
Bosna ce u utakmicama koje predstoje protiv Dubaija, Cluja, Igokee, itd zaraditi jos novca, imaju tu i eventualno finalni mecevi protiv Igokee.
Mogao je sigurno na ovaj hype prodati i nesto dresova, majica, salova, ali..
Možemo mi na forumu pisati koga god mi želimo zadržati i kome god želimo dati šut kartu ali sve će zavisiti od budžeta za sljedeeću sezonu. Ove sezone se sigurno po imenima mogla sastaviti bolja ekipa ali ko garantuje da bi uspjeli ovo što smo trenutno odradili. Isto to se mođe reći i za trenera.
Nadam se da je Dubravko uvidio na svojim greškama u ovoj sezoni i da će ih ispraviti u sljedećoj.
Nego kad bi West/Shepherd trebali da dođu na teren.
Shepard navodno uskoro.
Ja rame me boli, mozda za prvenstvo budem ready
Ja rame me boli, mozda za prvenstvo budem ready
DaTripleThreat je napisao/la: ↑16 mar 2026, 22:40A s druge strane, Halilović je više građen kao krilni centar, a karakteristike skill seta su mu centarske![]()
Kako god, ja se nadam da cemo za dva dana ostvariti pobjedu koja nam treba i aBd ici dalje u polufinale.
Ono sto me posebno raduje je cinjenica i da smo pored ovako lose forme i igre dobili Igokeu u Aleksandrovcu. Nadam se da ce se taj trend nastaviti i u finalu nase lige gdje cemo navjerovatnije biti mi i Igokea opet. Osvajanjem nase lige bi obezbjedili mjesto u FIBA Ligi prvaka sljedece sezone. Samim tim, ozbiljnije sponzore i nadam se ozbiljniju podrsku vlasti.
Ono sto me brine je vjerovatan odlazak Dubravka na kraju sezone. Nadam se da ce i uprava poslije njega djeliti njegovu ljubav prema klubu i da cemo uspjeti da klub zastitimo od onih koji bi radili za svoju korist.
Pa mora Dubravko kriviti malo i sebe i ljude oko sebe jer se ova sezona, misleći pod tim na rezultate i protivnike, morala eksploatisati puno bolje u smislu animacije publike, prihoda od ulaznica, marketinga i sl. To što postoji iznimno mala grupa ljudi koja uopšte zna kada se igra neka utakmica, a još manja koja dolazi na te utakmice, direktna je krivica ljudi u Bosni.
Zvezda, Olimpija, Budućnost, Dubai, Partizan, Murcia, plus masa utakmica gdje se mogao stvoriti hajp (od Kengura, Lublina, Reggiane, Oradee, ovih Mađara, početka sezone u ABA, završetka i borbe za play off). I biće toga još, prvenstvo BiH, play-in ili play-off u ABA, potencijalno Bilbao. Helem, na kraju će biti oko 25 utakmica na domaćem terenu. S prosjekom od 4000 ljudi po utakmici i prosječnom cijenom ulaznice 10KM, to je 1 milion KM. A moglo je i iznad ovoga, debelo. Plus, sponzori bi se lijepili da postoji priča tog nivoa. Ovako, i dalje se mora moljakati ljude da ulože i sponzorišu Bosnu, i dalje je to ograničeno na te lične kontakte.
Inače, ne bi trebalo biti problema da, čak i ako ne osvoji titulu, Bosna naredne godine igra kvalifikacije za FIBA Ligu prvaka. Igokea je 92. u Evropi, a Bosna 102. (ove godine napravljen napredak za 144 pozicije, što je daleko najviše u Evropi). A i Igokea je popravila poziciju BiH u Ligi prvaka (sada je BiH 12.). Ako Bosna dobije Mađare (pa čak i ako ispadne), ide na 97. mjesto.
Zvezda, Olimpija, Budućnost, Dubai, Partizan, Murcia, plus masa utakmica gdje se mogao stvoriti hajp (od Kengura, Lublina, Reggiane, Oradee, ovih Mađara, početka sezone u ABA, završetka i borbe za play off). I biće toga još, prvenstvo BiH, play-in ili play-off u ABA, potencijalno Bilbao. Helem, na kraju će biti oko 25 utakmica na domaćem terenu. S prosjekom od 4000 ljudi po utakmici i prosječnom cijenom ulaznice 10KM, to je 1 milion KM. A moglo je i iznad ovoga, debelo. Plus, sponzori bi se lijepili da postoji priča tog nivoa. Ovako, i dalje se mora moljakati ljude da ulože i sponzorišu Bosnu, i dalje je to ograničeno na te lične kontakte.
Inače, ne bi trebalo biti problema da, čak i ako ne osvoji titulu, Bosna naredne godine igra kvalifikacije za FIBA Ligu prvaka. Igokea je 92. u Evropi, a Bosna 102. (ove godine napravljen napredak za 144 pozicije, što je daleko najviše u Evropi). A i Igokea je popravila poziciju BiH u Ligi prvaka (sada je BiH 12.). Ako Bosna dobije Mađare (pa čak i ako ispadne), ide na 97. mjesto.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.