FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Lokomotifa
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ne ulazim u meritum ovog članka, jer ima dosta (polu)informacija.
Ali u jedno sam siguran: gade mi se ovi novinari i bivši članovi UO što kao vole Želju, a lične sujete im važnije od kluba koji je svetinja hiljadama ljudi. Oni nisu navijači Želje, oni su navijači svog ega.
Sad nakon ovoga (ako sam i imao neke dileme) još više podržavam Sanina Mirvića, druže samo gazi ove miševe što su se nakotili oko kluba. Drugačije ozdraviti nećemo. Armija ljudi želi zdravu i normalnu upravu kluba. Ne bojte se. VTŽ!
Ali u jedno sam siguran: gade mi se ovi novinari i bivši članovi UO što kao vole Želju, a lične sujete im važnije od kluba koji je svetinja hiljadama ljudi. Oni nisu navijači Želje, oni su navijači svog ega.
Sad nakon ovoga (ako sam i imao neke dileme) još više podržavam Sanina Mirvića, druže samo gazi ove miševe što su se nakotili oko kluba. Drugačije ozdraviti nećemo. Armija ljudi želi zdravu i normalnu upravu kluba. Ne bojte se. VTŽ!
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Razmisli malo dublje brate, ovo mirise na kuhinju otjerane uprave. NEMA vise u Zelji guranje problema pod tepih bez ikavih sankcija za odgovorna lica koja vuku lose potezemamonelafo je napisao/la: ↑16 mar 2026, 16:01Ma nevjerovatno je da neko vjeruje. I istom tekstu, piše kako smo imali 1.150 KM na računima. I u nastavku, piše da smo od naših prihoda (koji su u skladu s rashodima, negdje oko 300k) i dijela transfera AlJabera skupili 2M i onda zamolili Sanina da doda ne znam koliko napisaše, 300k i da se isplati dug... I sve su to uspjeli za 45 dana, legle sve pare, došao dio kolača od AlJabera hahaha... Onda kaže, da moramo sve isplatiti do 31. marta za lcience i slično, a objavili su ti isti iz te uprave da imamo licence... (ako sam dobro shvatio ovo što su naškrabali).
moraš biti paglu da vjeruješ u ovo što je napisano. Nek ide i Mirvić vala, bolje sa onih milju i dvjesto na računu.
Nakon duze godina dugovi su stoposto vraceni, kako je moguce da smo mogli vratiti dugove bez investitora?
Te dugove smo nakupili bas zato sto su ovakvi ljudi poput ovih otjeranih uhljeba vodili klub
Vratili smo dugove zato sto imamo osigurane pare od investitora za dalje funkcionisanje kluba
Drago mi je sto su otjerani i ne moze me niko ubjediti da ovo nije njihov placen clanak
Suludo kriviti investitora za losu igru ekipe, a Zeljo je vratio sve dugove, igraci imaju profesionalne, ozbiljne ugovore, djeca ne placaju clanarinu i formiramo zensku ekipu
Za lose rezultate krivi su ljudi koji su otjerani, jer oni su imali tu odgovornost sastavljanju ekipe i strucnog staba na pripremama za drugi dio
Puna podrska Saninu da nam Ibisevic, Stanic, Osim, Bazdarevic, Salihamidzic ili neko drugi ozbiljan sto prije dodju za sportskog direktora i da preguramo ovo do kraja sezone
Vjeruj mi dosta pozitive ce biti ovo ljeto od igraca, trenera op, sportskog direktora, novi jug,novi teren, pitanje kampa, nova fasadaa za sjever i plan za zapad koji bi trebao poceti sa izgradnjom 2027
Ove pricalice odmah uhljebile djecu u klub, promasili sa trenerom, promasili sa transferima i to je sve skola za Sanina
Kad su ovoliko promasili za “sitne pare”, zasmili da im je dao tri miliona…
Mirvic ce uskoro detaljno objaviti plan kluba, pustite covjeka malo da stekne iskustva, sigurno je da ce Zeljo ici pravim putem
Kad nasi manijaci sa novog juga povedu Grbavica ce da grmi kao nikad do sad u historiji
Ako Zeljo ne bude igrao grupnu fazu za tri godine svi me udarajte. Fudbal je samo pocetak , a mnogi od nas su za to da se nadje rijesenje za SD Zeljeznicar i da cijelo sportsko drustvo napreduje.
Nodi vam garantuje svojim zivotom da cemo uz punu podrsku svi zajedno krenuti naprijed u neke ljepse dane koji su pred nama. Vjerujte meni i ne pecetajte se na pitarske spinove
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 16 mar 2026, 16:41, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
Manijakdokraja9
- Kontakt:
Preglup tekst, prica za malu djecu. Je*ace vam i Zeljo i Sanin svima majku uskoro.
+1Lokomotifa je napisao/la: ↑16 mar 2026, 16:15Ne ulazim u meritum ovog članka, jer ima dosta (polu)informacija.
-
JuzniVjetar1979
- Kontakt:
Mene zanima da li je u izvjestaju navedeno koliko je Sanin placao naknade clanovima UO? Da li je i to u onih 320 milja ili se to ne racuna. Da li je u izvjestaju naveden trosak na ime naknade za savjetnika UO Faruka Brkovica?
Naravno da nije.Petica presjednik,clanovi uprave po 3 ipo kao i sincic savjetnik.Pricamo o kaemu (km).JuzniVjetar1979 je napisao/la: ↑16 mar 2026, 16:44Mene zanima da li je u izvjestaju navedeno koliko je Sanin placao naknade clanovima UO? Da li je i to u onih 320 milja ili se to ne racuna. Da li je u izvjestaju naveden trosak na ime naknade za savjetnika UO Faruka Brkovica?
Brko iz druge galaksije!
Ma ko je to meni gjup ko kujac
Moj nijaze bolje bi ti bilo da se nikad nisi ni vracao i uzivao neki mit strasnog strucnjaka ovako ces biti upamcen kao veliki supak zajedno sa laznim milionerom nasufom.
E cega su se oni dosjetili cccc
Zgazi ih Mirvicu ko zabu!!
Moj nijaze bolje bi ti bilo da se nikad nisi ni vracao i uzivao neki mit strasnog strucnjaka ovako ces biti upamcen kao veliki supak zajedno sa laznim milionerom nasufom.
E cega su se oni dosjetili cccc
Zgazi ih Mirvicu ko zabu!!
Koliko bezobrazan je ovaj tekst koji je napravljen od strane bivših uprava, trenera, negljebovica, lopova.
Ovim saopcenjima hoće da opravdaju svoj bezobrazluk, nerad, ugradjivanje u transferima, platama. Pa mi smo plaćali 10-ak igraca koje je bivša uprava dovela a da minutu nisu bili u ekipi. Za neke od njih sada moramo plaćati kompenzacije. Preko milion km moramo uplatiti do kraja marta.
Da ovaj čovjek nije došao mi bi se ugasili.
Nadam se da će pospremiti sve u klubu. Zahvaliti se svima, ali bukvalnooooo svima i dovesti nove ljude. Ovo je zagrizlo vise u kriminal. Nikakvim “legendama” kluba vise ne dozvoliti da budu u klubu. Osim onim prijeratnim Ala Smajloviću.
Ovim saopcenjima hoće da opravdaju svoj bezobrazluk, nerad, ugradjivanje u transferima, platama. Pa mi smo plaćali 10-ak igraca koje je bivša uprava dovela a da minutu nisu bili u ekipi. Za neke od njih sada moramo plaćati kompenzacije. Preko milion km moramo uplatiti do kraja marta.
Da ovaj čovjek nije došao mi bi se ugasili.
Nadam se da će pospremiti sve u klubu. Zahvaliti se svima, ali bukvalnooooo svima i dovesti nove ljude. Ovo je zagrizlo vise u kriminal. Nikakvim “legendama” kluba vise ne dozvoliti da budu u klubu. Osim onim prijeratnim Ala Smajloviću.
-
sanjinusto
- Kontakt:
Dovoljno o namjerama govori cinjenica da su dokumenti proslijedjeni emailom na 60-ak adresa.
-
GavranBeli
Svi ste vi nama pisali kako su ti ljudi dobri, kako rade odlican posao, kako se bore, vratite stranice sest mjeseci ranije pa ce te vidjeti ako meni ne vjerujete. Pisali kako imaju puno dugova od ranije, I da ne nabrajam vise. E sad je druga prica sest mjeseci poslije. Ne zna covjek da li bi se smijao ili plakao.
-
GavranBeli
Evo ovog pokemona, jedan od tih. Tunovic je gigant,bla,bla. A gledaj mu danas post. Vi ste meni komedija svi skupa Allaha mi. Mrsko mi tražiti za ostale al smijuruja teška.NoDi80 je napisao/la: ↑27 sep 2025, 22:45Kako lijep period za nas
Sta znaci ozbiljna uprava
Bez da ikog osporavam ili uzdizem, ali Tunovic je gigant
Adzem, Starovlah ljudi koji su Zeljo rade dobar posao
Mladi igraci su tu, iskusni su tu, tim je tu
Evo 2, 3 godine sve mi se vrte ideje kroz glavu, od infrastukture, mladih igraca do domacih sportskih radnika poput Adzema, Starovlaha, Svrake
Drago mi je da su se mnoge implemetirale u nas Željezničar
Željo ima najveci historiju, a i najveci potencijal u BiH
Samo da ovako nastavimo i da stvorimo konstatnost
Ne sumnjam da ce Zeljo jednog dana biti ponovo poznato ime u europskom fudbalu
-
JuzniVjetar1979
- Kontakt:
Zadnji put te citiram smradu pitarskiGavranBeli je napisao/la: ↑16 mar 2026, 17:21
Evo ovog pokemona, jedan od tih. Tunovic je gigant,bla,bla. A gledaj mu danas post. Vi ste meni komedija svi skupa Allaha mi. Mrsko mi tražiti za ostale al smijuruja teška.
Napisao sam ono nakon pobjeda protiv Borca, vas i Zrinjskog i bili smo prvi na tabeli kad sam ovo napisao
27.09 Zeljeznicar fks 2:0 eto za derbi napisan
Nisam na vrijeme vidio, ali sad mi je jasno duska pitaru da su vam neki od otjeranih prodavali informacije za sitne pare
Pusiste ga svi zajedno statut ce biti usvojen, novi sportski direktor stize
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 16 mar 2026, 17:35, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
Bojudaosinebu
- Kontakt:
Ovaj ce brzo razguliti odavde, vracaju de opet neki stari, krece skupljanje para od navijaca za dugove borba za preživljavanje i idemo u krug. Ukratko rekapitulacija blize budućnosti FK Zeljeznicar.
Nedostatak smisla za stvaranje, upravljanje, odrzavanje. Na svim nivoima i u svim oblastima. Samo nezajazljiva pohlepa i ubleha. Cega se dohvate, nestane, prije ili kasnije. Sta je Zeljo, nista, zalogaj.
Najbolje ovo ugasiti,previse je lopova oko kluba da nema vise smisla bilo sta.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Ti sa saninom? Prestani lupetati i baljezgati po forumu.NoDi80 je napisao/la: ↑16 mar 2026, 15:01Nodi je tu sa Saninom, svakako gledamo po Austriji, ali sad se jos nista ne zna
Huskovic i Prokop ne igraju, jer ovdje se igra krkanski fudbal i njihova mana za nase lige jeste sto su mrsavi i nejaki
Sad je sve do kluba kakav cemo fudbal igrati u biducnost moderan od noge do noge ili ovo standardno na duele, tucu, dugu loptu…
Mozda dovedemo malog Muharemovica na ljeto brata od Tarika on je fajter za razliku od Huskovica i Prokopa
Fk Željezničar.
-
ZeljeznicarUberAlles
- Kontakt:
Meni je ovaj Nodi bas simpatican lik danas pise jedno sutra drugo prekosutra trece i sve te kontra stavove lagano pomiri