Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

UtdBiH21
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la UtdBiH21 » 16 mar 2026, 17:05

Tahirovic nazalost jeste trenutno nas najbolji veznjak ne racunajuci Krunica , vise sto su ostali losi nego sto je on dobar , nas mentalitet je takav da uvjek moramo naci dezurnog krivca za pljuvat , u ovoj generaciji je to sada on , da ga se skloni nasli bi drugog i to je vazda tako bilo , ko kaze da je Amir ili ko vec bolji od njega taj pojma nema , nazalost je tako jer nikad losija konkurencija u sredini nije bila od osnivanja reprezentacije .

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 mar 2026, 17:07

UtdBiH21 je napisao/la:
16 mar 2026, 17:05
Tahirovic nazalost jeste trenutno nas najbolji veznjak ne racunajuci Krunica , vise sto su ostali losi nego sto je on dobar , nas mentalitet je takav da uvjek moramo naci dezurnog krivca za pljuvat , u ovoj generaciji je to sada on , da ga se skloni nasli bi drugog i to je vazda tako bilo , ko kaze da je Amir ili ko vec bolji od njega taj pojma nema , nazalost je tako jer nikad losija konkurencija u sredini nije bila od osnivanja reprezentacije .
Boga mi, to za dezurnog krivca je vise Mujakic nego on :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

UtdBiH21
Kontakt:

Post Postao/la UtdBiH21 » 16 mar 2026, 17:15

DamirT je napisao/la:
16 mar 2026, 17:07
UtdBiH21 je napisao/la:
Sreca on nije standardan inace bi bio opravdani krivac :D , al ja mislim da smo mi uvjek imali igrace u reprezentaciji koji kada god udju ode sve niz brdo , prije su to bili Civic i Kovacevic sada Mujakic , imam osjecaj da imamo u Velsu 0 2 u 90 minuti da udje Mujakic zavrsilo bi 2 2 iako ne bi bio kriv ni za jedan gol, kad je usao protiv Austrije ja sam znao da gubimo , moliti boga da ne udje , jednostavno prokleti igraci i gotovo :D

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 16 mar 2026, 17:18

DamirT je napisao/la:
16 mar 2026, 17:07
UtdBiH21 je napisao/la:
Ne tako davno Pjanić je bio dežurni krivac u veznom redu…dodaje prvom do sebe…vuče se po terenu… :mrgreen:

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 16 mar 2026, 19:47

Svi koji ste protiv momkaa tjerate ga i komentariste lose morate znati da je mali naš fudbalski najinteligentniji i najbolji veznjak koji odgovara ovom našem stilu igre ili ne igre,...

I tu mu niko, ne da nije slican od ovog sto trenutno imamo i sto se nudi, vec niko mu ni blizu nije

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 16 mar 2026, 20:21

General505 je napisao/la:
16 mar 2026, 19:47
Svi koji ste protiv momkaa tjerate ga i komentariste lose morate znati da je mali naš fudbalski najinteligentniji i najbolji veznjak koji odgovara ovom našem stilu igre ili ne igre,...

I tu mu niko, ne da nije slican od ovog sto trenutno imamo i sto se nudi, vec niko mu ni blizu nije
Vrlo moguće. Problem je što on ne igra…da li bi tebi bilo normalno da on počne protiv veznog reda Walesa? On će se njima suprostaviti sa svojom formom i minutažom…šta ćemo sa njegovom inteligencijom kada on ne bude mogao meda poslije 20 minuta utakmice i počne praviti greške?

Roki50
Kontakt:

Post Postao/la Roki50 » 16 mar 2026, 20:41

CAGarfia je napisao/la:
16 mar 2026, 14:56
Je li ti izvadio Bajraktarević qurac iz matere više? Da mu javimo da prestane.
Eno ga kod tvoje majke,jos nije dosao kod moje,kazu kurava prava,smrdo,ako ne znas replicirat moras vrijedjat...

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 16 mar 2026, 21:00

perun je napisao/la:
16 mar 2026, 14:13
Svi koji su pozvani su zasluženo pozvani i treba ih podržati u najvažnijoj tekmi u zadnjih ne znam ni ja koliko godina ali mi je više nego dovoljno da se sjetim blamaže sa Luxemburgom.
Što se tiče Benje i neigranja treba napomenuti da je trener njegovog kluba velšanin Steeve Cooper. Pritom nije samo Tahirović odstranjen iz prve ekipe nego još nekoliko standardnih igrača između ostalih danski reprezentativac Vestergaard i do tada standardni Pereira og Winks. Posljednji rezultati pokazuju koliko je bio u pravu jer gube tekme u nizu.
Izgleda da ovdje nikom ne pada na pamet da je velšanin pored nestručnosti možda patriotski nastrojen i ne želi držati u formi našeg igrača kao što je Džeko prešao u Šalke uz Muslićevu pomoć da bi bio u formi za baraž.
Ti si ona prava Barbarezova lola, retardirani Fan Boy bez principa i morala. Blamiramo se godinama gledajući antifudbal na sredini terena, a lola brani sve to, eto kriv je trener velšanin :rol:. Tahirovic je garant za beba duel igru i to niko živ više ne želi na sredini terena.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 16 mar 2026, 22:12

viKK je napisao/la:
16 mar 2026, 16:46
231983 je napisao/la:
15 mar 2026, 23:36
Naša najveća prednost je ustvari naša taktika. Da stvar bude do kraja apsurdna, to nam je prednost jer i nemamo nikakvu taktiku, pa se nema šta ni pročitat'. Totalno smo nepredvidivi. Možemo dva puta mlatnuti favoriziranu Rumuniju, a zatim jedva dobiti San Marino, vruće nam.
Zapravo, ja vjerujem da mi isključivo na individualni kvalitet možemo nešto napraviti; da čekamo trenutak inspiracije Kerima, Džeke, Ermedina ili nekoga iz sjene.
Off-topic je, ali ovo ne samo da je sada istina, vec je zadnjih 15ak godina istina kada sagledas sve dobre nastupe koje smo kao reprezentacija imali. Manje je dolazilo do izrazaja recimo u famoznom "zlatnom" preiodu pred SP 2014, jer si imao skupinu igraca koji su duzi period konzistentno igrali i svi su pojedinacno imali vise individualnog kvaliteta, pogotovo u veznom redu.

Ali i tada smo imali jednako malo taktike kao i sada.
Sada to samo mnogo bolnije dolazi do izrazaja nego tada, jer osim toga sto je kvalitetnih igraca u zadnjoj trecini manje, kapacitet tih igraca da ucine nesto svojim individualnim kvalitetom je manji (Dzeko puno stariji i tromiji, Kerim/Esmir i dalje mnogo mladi i neiskusni, Ermedin ruku na srce koliko god mi je drag nema napadacke kvalitete ni blizu Ibisevica nekada a kamo li Dzeke). Pored toga, kako vezni red nije u stanju iznijeti loptu po zemlji, igra se svodi na to da se pod pritiskom lopta nabija visoko ne bi li je Dzeko spustio i razigrao nekog od krila, sto pored sto crpi njegovu limitiranu energiju, nije taktika koja se pokazala narocito ucinkovitom u zadnjem ciklusu. Onda zaista ostaje jedino nada da se iz prekida nesto stvori ili iz greske protivnika na kontru uhvati neka prilika.

Na kraju krajeva tema je Tahirovic i on je grozna opcija u veznom redu i sve je vec receno ovdje. S druge strane, alternative nisu narocito bolje. Mislim da je jasno da nas u najmanjem slucaju ceka slicna utakmica kao protiv Kipra ili Austrije gdje necemo biti u stanju sastaviti 5 pasova i mnogo mnogo cuvanja vlastitog gola.
Tahirović je bio projektovan kao nekakav organizator igre, čovjek koji diriguje ne samo veznim redom nego cijelom ekipom, diktira tempo, povezuje linije. Međutim, očito je da smo svi, a ponajviše selektor, imali previsoka očekivanja. Sada je to jasno.
Sada selektor mora pronaći način kako da sakrije ovaj nedostatak, iako je to gotovo nemoguće jer je to, valjda, najvažnija pozicija jedne ekipe.
Ne znam, na hajr i na dobro. Ja i dalje vjerujem da možemo na svjetsko, Boga mi. Pa makar naguzove. I ne bismo mogli drugačije doduše.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 16 mar 2026, 22:13

Mi uvijek imamo dežurnog krivca kojem se naklatimo na kosti i često pretjeramo.

Međutim, zaslužio je u više navrata da bude kritikovan i da se eventualno traži neko drugo rješenje umjesto Tahirovića. Ono što trenutno radi u klubu je apsolutno nedovoljno za reprezentaciju. U Brondbyju jednostavno mora biti neizostavan u prvih 11 da bi se uopšte dovodio u kontekst reprezentacije.

Ali opet, svi smo vidjeli da ima određeni kvalitet (ne duge lopte :mrgreen: ). Odigrao je nekoliko dobrih utakmica… ili bolje rečeno, u određenim trenucima je bljesnuo i pokazao šta može. Distribucija lopte, pregled igre, odlično zatvaranje prostora, pa čak i markiranje igrača (još se sjećam onog klizećeg starta gdje je uzeo loptu bez faula).

Barbarez i stručni štab ga gotive i mogu da razumijem zašto. Vjeruju da može postati vrhunski igrač i da mu treba podrška. Još je relativno mlad i još uvijek može napraviti fantastičnu karijeru, ali s trenutnom situacijom.. teško. Vremena je sve manje.

S druge strane, ostali naši veznjaci, nažalost, ne odskaču kvalitetom i teško da bi iko tu napravio drastičnu razliku. Možda bi neko imao bolji potez ili asistenciju više, a možda bi situacija bila i gora.

Nema više Pjanića, Misimovića i Medunjanina..svi su bili virtuozi s loptom i tehnički smo mogli parirati bilo kome na sredini terena. Sad su drugi igrači, drugi stručni štab i drugačija ideja igre.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 16 mar 2026, 22:18

Ko god misli da ovaj može nešto povezati neka se sjeti scene kada mu Katić, koji je krampa sa loptom u nogama, objašnjava kuda se treba kretati.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 16 mar 2026, 22:26

jasmin10 je napisao/la:
16 mar 2026, 22:18
Ko god misli da ovaj može nešto povezati neka se sjeti scene kada mu Katić, koji je krampa sa loptom u nogama, objašnjava kuda se treba kretati.
Gigović Šunjić Hadžiahmetović. Barem mogu trčati.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 16 mar 2026, 22:46

perun je napisao/la:
Izgleda da ovdje nikom ne pada na pamet da je velšanin pored nestručnosti možda patriotski nastrojen i ne želi držati u formi našeg igrača
:tokralju:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 16 mar 2026, 23:17

Svi su standardni u klubu i samim time su ispred Tahirovica(ako cemo suditi prema onome sto Barbarez prica da je kriterij prilikom poziva pa na kraju krajeva i igranja u 1. Postavi)
Gigovic dosad nije nista bolji u reprezentaciji od Tahirovica ali je za razliku od Benje standardan u klubu i apsolutno zasluzuje da bude ispred njega na ovom okupljanju.
Hadziahmetovic nije u potpunosti standardan ali je odigrao vec 33 utakmice u sezoni u fizicki prezahtjevnoj ligi od cega ih sigurno 20ak poceo i na dosta njih medju prvim usao u igru. Takodjer je trenutno po svemu ispred Benje.
Basicu je liga tek pocela i imao je pauzu preko 4 mjeseci, sumnjam da je on uopste ikakva opcija za igru u njihovim glavama.
Sunjic je tu neprikosnoven i siguran starter, to je jasno kao dan.
O Burnicu je smijesno i pricati, ako njega stavi od pocetka to je siguran debakl.

Tako da.. Sunjic i Hadziahmetovic je trenutno realno a da li ce se ostvariti veliko je pitanje

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 16 mar 2026, 23:28

Arvid je napisao/la:
16 mar 2026, 22:46
perun je napisao/la:
Izgleda da ovdje nikom ne pada na pamet da je velšanin pored nestručnosti možda patriotski nastrojen i ne želi držati u formi našeg igrača
:tokralju:
Hehe, i ja sam ovo neki dan spomenuo. Eno na repstaciji pisu da se po Danskoj prica o tome. Naravno, nista zvanicno.
Ja ne bih u potpunosti odbacio ovu stvar.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 10 gostiju.