Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

dedo26
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la dedo26 » 15 mar 2026, 21:34

izdzezveubrazil je napisao/la:
15 mar 2026, 19:41
Ljudi ba, apsolutno ne da nije najbolji, ne da nije u pet deka, nego je vjerovatno najgori veznjak kojeg imamo.

Hajde samo malo logički razmišljajte.

Krenuo u Romi, super, imamo potencijalnog igrača svjetske klase, međutim, brzo je postalo jasno da nije to to.

Ajax, ok, stepenica niže, fali mu iskustva, ako se tamo nametne, potvrdit će svijetlu budućnost, Roma krupan zalogaj. Ništa međutim, nije ni za Ajaxa.

Brondby, realno dvije stepenice ispod Ajaxa, prilika da se karijera ponovo lansira, nametne se u Danskoj, postane neupitna zvijezda Brondbyja, opet nije kasno da ide u jače lige. 14-15 mjeseci kasnije, on nije dovoljno dobar za Brondby.

Dakle, mi ovdje imamo igrača za kojeg apsolutno ne znamo koji mu je kvalitetom realan nivo, jer se pokazalo da je preloš za svaki nivo na kojem je igrao. I ovo je činjenica koju nam pokazuje njegova karijera.

U teoriji, iduća stepenica je neka Turska ili Hrvatska, možda čak i Premijer liga BiH, ali apsolutno ne možemo sa sigurnošću tvrditi da bi čovjek bio dovoljno dobar i u tim ligama.

Pljuju se igrači poput recimo Hajradinovića, i meni je on apsolutno bezveze, ali činjenica je da čovjek godinama jede tursku ligu i da je u Kasimpasi zakletva. Tahirović nema ništa u karijeri što je takvo, svugdje gdje je bio, evo čak i u ovom mrtvom Brondbyju koji ga je za svoje uslove masno platio, čovjek se samo vodi kao član. Počne igrati na temelju reputacije, dokaže se da ne može i onda slijedi tjeranje.

Dajte jednog igrača na spisku koji je takav. Nema ga. Analizirajte bilo čiju karijeru i vidjet ćete da se ne može porediti.

Svaki od veznjaka ima neku referentnu tačku kao minimum na kojem je pokazao da je klasa, Benjamin to apsolutno nema.
sve istina, osim da je ajax stepenica ispod rome, mislim da je to stepenica iznad rome.. a tahirovic realno nije igrac za repke, ali nemamo neku konkurenciju pa ga onda gura.. sta ces kad nemamo bolje.. po formi trebali bi sunjic i gigovic igrat u vezi, e sad ko ce bit ofanzivni vezni, da li ce gigovica staviti tamo, bazdara, ili ce mozda s dva napadaca pocet, sa demirovicem malo povucenijim vidit cemo.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 15 mar 2026, 21:57

Veznjaci kojima raspolažemo:
Armin Gigović, Dario Šarić, Amir Hadžiahmetović, Ivan Šunjić, Dženis Burnić i Benjamin Tahirović.

Jednom riječju: jadno. Međutim, to nam je šta nam je, ovo su momci koji imaju naše sportsko državljanstvo, drugih trenutno nemamo.

Žao mi je zbog Benjine situacije, on mora biti glavna uzdanica Brondbija da bi se imao čemu nadati u nastavku karijere, a trenutno situacija u kojoj se nalazi nije nimalo zavidna. Slažem se da bi bilo sramotno da dobije priliku ispred momaka koji su, ako ništa, standardni u svojim klubovima, jer se po kvaliteti niko od gore pobrojanih, nažalost ne izdvaja.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 15 mar 2026, 22:00

Ja mislim da su svi bolji od Tahirovića. Njemu su u najboljem slučaju podjednake šanse da igra sa 27 godina za neki ekvivalent Brondbyja i za neki Varnamo u drugoj ligi Švedske.

Ovi su ipak nivo iznad.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 15 mar 2026, 22:11

Coolpanda24 je napisao/la:
15 mar 2026, 21:57
Armin Gigović, Dario Šarić, Amir Hadžiahmetović, Ivan Šunjić, Dženis Burnić i Benjamin Tahirović.

Jednom riječju: jadno. Međutim, to nam je šta nam je, ovo su momci koji imaju naše sportsko državljanstvo, drugih trenutno nemamo.

Žao mi je zbog Benjine situacije, on mora biti glavna uzdanica Brondbija da bi se imao čemu nadati u nastavku karijere, a trenutno situacija u kojoj se nalazi nije nimalo zavidna. Slažem se da bi bilo sramotno da dobije priliku ispred momaka koji su, ako ništa, standardni u svojim klubovima, jer se po kvaliteti niko od gore pobrojanih, nažalost ne izdvaja.
Ima i Bašić. I ovo je ovako od početka Barbarezovog mandata. Sjecam se haman prve ili druge utakmice kada je krenuo s trojicom pa ih u drugom pol. zamijenio, pa na pressici veli da smo od njih šestorice eto dobili trojicu dostojnih veznjaka heh. Tada cini mi se nije bilo Šunjića, ali bio je Keln.
Prije godinu ili dvije ništa nije slutilo da ćemo biti tako loši u sredini. Imali smo kakvog takvog Krunića, Huseinbašuć bio korektan, Tahirović baš baš obećavao, nadali se Janeltu, na kraju spadosmo na ovo.
Za nadati je se da će ostali biti na ili iznad svoga nivoa kako bismo prekrili ove mane u veznom redu. Belaj je sto cijelu priču znaju u Velsu, napravit će taktiku da ne postojimo nikako u sredini i anulirat će i ovo malo dobra što imamo u veznom redu.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 15 mar 2026, 22:20

Misimović, Pjanić, Medunjanin, Salihović i Bešić birvaktile veznjaci. Pa Mume sam kao najdefanzivniji kreativniji nego svi trenutni skupa. :mrgreen:

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 15 mar 2026, 22:33

231983 je napisao/la:
15 mar 2026, 22:11

Ima i Bašić. I ovo je ovako od početka Barbarezovog mandata. Sjecam se haman prve ili druge utakmice kada je krenuo s trojicom pa ih u drugom pol. zamijenio, pa na pressici veli da smo od njih šestorice eto dobili trojicu dostojnih veznjaka heh. Tada cini mi se nije bilo Šunjića, ali bio je Keln.
Prije godinu ili dvije ništa nije slutilo da ćemo biti tako loši u sredini. Imali smo kakvog takvog Krunića, Huseinbašuć bio korektan, Tahirović baš baš obećavao, nadali se Janeltu, na kraju spadosmo na ovo.
Za nadati je se da će ostali biti na ili iznad svoga nivoa kako bismo prekrili ove mane u veznom redu. Belaj je sto cijelu priču znaju u Velsu, napravit će taktiku da ne postojimo nikako u sredini i anulirat će i ovo malo dobra što imamo u veznom redu.
Ako ćelava ubleha voli kocku i da blefira…neka izvede 433.

Dedić Katić Muharemović Kolašinac
Gigović Šunjić Hadžiahmetović
Bajraktarević Demirović Alajbegović

Može Memić umjesto Bajraktarevića….umjesto da idemo na duge lopte i kroz sredinu…ideš preko bekova i krila…njihovi CB par su slabiji kada je lopta na tlu…natjeraše ih da zaustave driblinge Bajraktarevića, Alajbegovića, Dedića…utrčavanja Demirovića…utrčavanja Kolašinca i Gigovića iz drugog plan….ako si siguran da znaju našu taktiku…promijeniš je. :mrgreen: :bih:

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 15 mar 2026, 23:36

MiranGlasnic je napisao/la:
15 mar 2026, 22:33
231983 je napisao/la:
15 mar 2026, 22:11

Ako ćelava ubleha voli kocku i da blefira…neka izvede 433.

Dedić Katić Muharemović Kolašinac
Gigović Šunjić Hadžiahmetović
Bajraktarević Demirović Alajbegović

Može Memić umjesto Bajraktarevića….umjesto da idemo na duge lopte i kroz sredinu…ideš preko bekova i krila…njihovi CB par su slabiji kada je lopta na tlu…natjeraše ih da zaustave driblinge Bajraktarevića, Alajbegovića, Dedića…utrčavanja Demirovića…utrčavanja Kolašinca i Gigovića iz drugog plan….ako si siguran da znaju našu taktiku…promijeniš je. :mrgreen: :bih:
Naša najveća prednost je ustvari naša taktika. Da stvar bude do kraja apsurdna, to nam je prednost jer i nemamo nikakvu taktiku, pa se nema šta ni pročitat'. Totalno smo nepredvidivi. Možemo dva puta mlatnuti favoriziranu Rumuniju, a zatim jedva dobiti San Marino, vruće nam.
Zapravo, ja vjerujem da mi isključivo na individualni kvalitet možemo nešto napraviti; da čekamo trenutak inspiracije Kerima, Džeke, Ermedina ili nekoga iz sjene.

Esmir meni ne bi počeo ovu utakmicu nipošto. U očajnoj je formi, ne zna kud udara. Istina, i njegov trenutak inspiracije može biti presudan, ali de ti to dočekaj.
Memić mora imati prednost, nema dileme.

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 16 mar 2026, 04:16

MiranGlasnic je napisao/la:
15 mar 2026, 17:54
Diadora je napisao/la:
15 mar 2026, 17:49
DamirT je napisao/la:
15 mar 2026, 17:39

Ne postoji jer su apsolutno svi u 5 deka. Samim time ne postoji najbolji u ovom trenutku.
Jestel vi fakat ozbiljni... Gigovic standardan u jacoj ligi I klubu od brondbija, isto vazi I za sarica, burnica I hadziahmetovica. Ovaj tahirovic s obzirom u kakvoj je sada formi ne bi smio prismrditi rosteru.

Kockar je barem 5 poziva bacio na igrace Koji ce nam samo odmoci... Tahirovic, mujakic, sunjic,radeljic,lukic, basic, a hebali smo jeza u ledza Ako SE vasilj povrijedi jer nijedan rezervni golman koje je pozvao nisu ni blizu evropskog prosjeka a kamoli sta vise.

Ispadamo glat zbog kockara I njegovih debilnih poteza.
Ozbiljni. Svi ti navedeni su prosječni igrači. Ti komentarišeš klubove u kojima igraju…ja njihov kvalitet kao igrači. Burnić, Gigović, Šarić…i dobiješ vezni red nivoa Bugarske. Navedi 6 igrača koji su bolji i koji su trebali dobiti poziv. Ne možeš…jer ih nema.
Svi navedeni su bolji od tahirovica. Gigovic pogotovo.Jesu prosjecni Ali su bolji od benje za kojeg uopste nije jasno sta je on ustvari. Zadnji vezni nije jer nema agresivnist koja je potrebna za tu poziciju. Box to box isto nije jer SE ne ubacuje u napad iz drugog plana. Totalno nedorecen igrac iako ima ogroman talenat. Njegov status u klubu je reflekcija te nedorecenosti. Treneri su zbunjeni jer ne znaju kako da ga koriste.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 16 mar 2026, 09:40

Drago mi je da su i ostali skontali da je ovo najgori veznjak u istoriji repke koji je starter. Ovo je toliko jadno da on u jednom Brodbiju ne da ne moze biti glavna uloga nego je izgubio i tamo mjesto u prvi 11, sve dok nam on bude glavni vezni/kreator mi mozemo zaboraviti SP. Pod hitno se mora traziti rijesenje.

Ponavljam jos jednom on je preko veza dosao do Rome, a tok njegove karijere pokazuje da ce njegov najveci domet biti prosjecne lige po Skandinaviji.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 16 mar 2026, 09:51

Sindikat12 je napisao/la:
16 mar 2026, 09:40
Drago mi je da su i ostali skontali da je ovo najgori veznjak u istoriji repke koji je starter. Ovo je toliko jadno da on u jednom Brodbiju ne da ne moze biti glavna uloga nego je izgubio i tamo mjesto u prvi 11, sve dok nam on bude glavni vezni/kreator mi mozemo zaboraviti SP. Pod hitno se mora traziti rijesenje.

Ponavljam jos jednom on je preko veza dosao do Rome, a tok njegove karijere pokazuje da ce njegov najveci domet biti prosjecne lige po Skandinaviji.
siguran da su svi skontali?:-)

Fudbalbr1
Kontakt:

Post Postao/la Fudbalbr1 » 16 mar 2026, 10:19

Strucnjaci kako vam ne dosadi da palamudite bez veze

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 16 mar 2026, 10:23

Sindikat12 je napisao/la:
16 mar 2026, 09:40

Zar ti nisi ovdje ubjeđivao nas da je imao 50 ponuda nakon Ajaxa? :kafa:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 16 mar 2026, 12:41

Svi pisu da ne zna , da ima bolji, da lose igra a niko da napise zasto igraaa jer vecina ne znaju, a lako je skontat zasto je standardan ko imalo konta i prati igru reprezentaciie..

Moracu opet objasnjenje ...

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 16 mar 2026, 12:49

Zašto je standardan?

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 16 mar 2026, 12:55

izdzezveubrazil je napisao/la:
16 mar 2026, 12:49
Zašto je standardan?
Jer ima dobre duge lopte :rol:

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 16 mar 2026, 14:13

Svi koji su pozvani su zasluženo pozvani i treba ih podržati u najvažnijoj tekmi u zadnjih ne znam ni ja koliko godina ali mi je više nego dovoljno da se sjetim blamaže sa Luxemburgom.
Što se tiče Benje i neigranja treba napomenuti da je trener njegovog kluba velšanin Steeve Cooper. Pritom nije samo Tahirović odstranjen iz prve ekipe nego još nekoliko standardnih igrača između ostalih danski reprezentativac Vestergaard i do tada standardni Pereira og Winks. Posljednji rezultati pokazuju koliko je bio u pravu jer gube tekme u nizu.
Izgleda da ovdje nikom ne pada na pamet da je velšanin pored nestručnosti možda patriotski nastrojen i ne želi držati u formi našeg igrača kao što je Džeko prešao u Šalke uz Muslićevu pomoć da bi bio u formi za baraž.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Roki50
Kontakt:

Post Postao/la Roki50 » 16 mar 2026, 14:39

perun je napisao/la:
16 mar 2026, 14:13
Svi koji su pozvani su zasluženo pozvani i treba ih podržati u najvažnijoj tekmi u zadnjih ne znam ni ja koliko godina ali mi je više nego dovoljno da se sjetim blamaže sa Luxemburgom.
Što se tiče Benje i neigranja treba napomenuti da je trener njegovog kluba velšanin Steeve Cooper. Pritom nije samo Tahirović odstranjen iz prve ekipe nego još nekoliko standardnih igrača između ostalih danski reprezentativac Vestergaard i do tada standardni Pereira og Winks. Posljednji rezultati pokazuju koliko je bio u pravu jer gube tekme u nizu.
Izgleda da ovdje nikom ne pada na pamet da je velšanin pored nestručnosti možda patriotski nastrojen i ne želi držati u formi našeg igrača kao što je Džeko prešao u Šalke uz Muslićevu pomoć da bi bio u formi za baraž.
Kada bi se tako gledalo koje je na klupi ko igra onda ni Barjaktarevic nije trebao da bude pozivan nijednu utakmicu baraza a bogami je i igrao,nego ovdje izgleda je bitno oliko mi je ko simpatican i odakle mu je porijeklo,ako je krajisnik ili hercegovac ovi podrinjci pljuju po njima jos pogotovo ako im ugrozava njihovog nekog,ili neki njihov ljubimac nije se sastavio sa loptom ali njihovi komentari idu jesi li primjetio kako su mu sira ramena ili bas je fizicki spreman ili odlican je u defanzivi a decko nije nikom oduzeo loptu nikad nije presjekao ni jedan napad ovo se odnosi na Esmira ali toliko gluposti se procita da nije normalno,i svi znaju sto Benjo igra kod Barbe i imam osjecaj da Barba ne zna sto ga zove osim da mu je simpatican kao ovim gej populaciji Esmir

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 16 mar 2026, 14:56

Je li ti izvadio Bajraktarević qurac iz matere više? Da mu javimo da prestane.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 mar 2026, 16:37

:urnebes:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 16 mar 2026, 16:46

231983 je napisao/la:
15 mar 2026, 23:36
Naša najveća prednost je ustvari naša taktika. Da stvar bude do kraja apsurdna, to nam je prednost jer i nemamo nikakvu taktiku, pa se nema šta ni pročitat'. Totalno smo nepredvidivi. Možemo dva puta mlatnuti favoriziranu Rumuniju, a zatim jedva dobiti San Marino, vruće nam.
Zapravo, ja vjerujem da mi isključivo na individualni kvalitet možemo nešto napraviti; da čekamo trenutak inspiracije Kerima, Džeke, Ermedina ili nekoga iz sjene.
Off-topic je, ali ovo ne samo da je sada istina, vec je zadnjih 15ak godina istina kada sagledas sve dobre nastupe koje smo kao reprezentacija imali. Manje je dolazilo do izrazaja recimo u famoznom "zlatnom" preiodu pred SP 2014, jer si imao skupinu igraca koji su duzi period konzistentno igrali i svi su pojedinacno imali vise individualnog kvaliteta, pogotovo u veznom redu.

Ali i tada smo imali jednako malo taktike kao i sada.
Sada to samo mnogo bolnije dolazi do izrazaja nego tada, jer osim toga sto je kvalitetnih igraca u zadnjoj trecini manje, kapacitet tih igraca da ucine nesto svojim individualnim kvalitetom je manji (Dzeko puno stariji i tromiji, Kerim/Esmir i dalje mnogo mladi i neiskusni, Ermedin ruku na srce koliko god mi je drag nema napadacke kvalitete ni blizu Ibisevica nekada a kamo li Dzeke). Pored toga, kako vezni red nije u stanju iznijeti loptu po zemlji, igra se svodi na to da se pod pritiskom lopta nabija visoko ne bi li je Dzeko spustio i razigrao nekog od krila, sto pored sto crpi njegovu limitiranu energiju, nije taktika koja se pokazala narocito ucinkovitom u zadnjem ciklusu. Onda zaista ostaje jedino nada da se iz prekida nesto stvori ili iz greske protivnika na kontru uhvati neka prilika.

Na kraju krajeva tema je Tahirovic i on je grozna opcija u veznom redu i sve je vec receno ovdje. S druge strane, alternative nisu narocito bolje. Mislim da je jasno da nas u najmanjem slucaju ceka slicna utakmica kao protiv Kipra ili Austrije gdje necemo biti u stanju sastaviti 5 pasova i mnogo mnogo cuvanja vlastitog gola.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 12 gostiju.