Bez 30 milona nema šanse da imas tim ko Dubai I to samo za ekipu.Rule_hz je napisao/la: ↑16 mar 2026, 00:39Treba 10 milki da bi imao nesto priblizno dubaiu, i oni su doveli za godinu dana staff i sve ostalo samo treba novac zelja i volja, svako voli gledat ovakve kosarkase a ne đoku miralema i slicneod kojih te hercika strefi,nadam se da ce se proraditi na svim nivoima u klubu. I da imas posjetu 5 6 hiljada
KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
-
bordobijeli
- Kontakt:
Re: KK Bosna
-
costacurta08
- Kontakt:
Iako stoji dosta toga moramo biti iskreni i priznati da mi ustvari nemamo sistema, nemamo cilja i sve ovo što se radi u i oko sporta je čisti amaterizam.Student94 je napisao/la: ↑15 mar 2026, 22:59Kakva navijanje za Dubai protiv Zvezde kakva atmosfera, gdje su ovi ljudi kada igra Bosna? Ali navijaju na plus 30 za Dubai, izvinite na izrazu ali bas samo balije. I ne nije to navijanje za Musu i Kamenog to je zvizdanje od prvog slobodnog. Nista mi svoje ne postujemo ne zasluzujemo ovaj klub, ima nas mozda 200 koji zapravo volimo ovaj klub ovo ostalo talasika. Necemo nikada imati ni 20% sto Srbija ima samo radi ovog jadnog mentaliteta samo da komsiji umre krava.
Srbija je u košarci tu gdje jeste zbog izuzetno jakog lobija, imaju možda najjači skauting ali je fol što u tom poslu učestvuju uglavnom bivši i proslavljeni igrači koji imaju veze i poznanstva u svim jakim svjetskim ligama.
Država je odriješila kesu, Zvezda i Partizan zajedno dobiju oko 50M € godišnje što je ogroman iznos za košarku ali kao u slučaju Partizana to ne garantuje sa ćeš sa tolikim novcem imati rezultat. Svejedno i pored toga sa tih 25M koje pojedinačno dobiju od države rade strašnu promociju Beograda i Srbije uopšte. Od sponzora, TV prava, ulaznica, turista itd imaju ogromne prihode. Znači imaju cilj, sistem i ne gledaju kratkoročno već na duge staze.
Ono što je manje pozitivno je forsiranje stranaca koje ih je dovelo u situacij da,, iako imaju dobre škole košarke, svi oni kad dođu do seniora (18 godina) uglavnom gledaju da odu iz Srbije jer nemaju mjesta u Par i Czv. Gubi se autohtonost košarke na uštrb miliona. Jbga. Globalna kretanja, odkud znam.
Ovo sa Dubaijem može da bude izuzetno korisno, kako za našu košarku tako i za državu, grad i to na duže staze, ali poznavajući naš mentalitet tu će se okoristiti njih par, uzrti neki dinar i sve će to o mila moja pokriti šaš.
Zadnja izmjena: costacurta08, dana/u 16 mar 2026, 04:41, ukupno mijenjano 1 put.
Najmanji budžet u Euroligi ima Asvel koji samo na plate igrača u sezoni 2025/2026 izdvaja 5.584.00 Eura, bez ostalih troškova.Rule_hz je napisao/la: ↑16 mar 2026, 00:39Treba 10 milki da bi imao nesto priblizno dubaiu, i oni su doveli za godinu dana staff i sve ostalo samo treba novac zelja i volja, svako voli gledat ovakve kosarkase a ne đoku miralema i slicneod kojih te hercika strefi,nadam se da ce se proraditi na svim nivoima u klubu. I da imas posjetu 5 6 hiljada
[url https://www.klix.ba/sport/kosarka/otkri ... /250430049][/url]
Budžet KK Dubai samo za plate igrača je 11-12 milki eura.
Treba biti realan da je to za nas naučna fantastika i nivo koji nikad nećemo dočekati. Za početak Bosnu treba održati na ovom nivou i da se ne vraća nazad, neka realna budućnost je da igramo FIBA CL, a nivo Eurocup-a je baš baš velika stvar ako nekad uspijemo dobaciti.
- svrakino1921
- Kontakt:
Match
DUB - CZV
Top8 - R3, AdmiralBet ABA League, Season 2025/26
Sunday, 15.03.2026 20:00 CET
5250
Venue: Zetra Olympic Hall
P.S.
Dvije različite dvorane kad igra Dubai i kad igra Bosna
-
bordobijeli
- Kontakt:
Puno vise je to . Oni imaju 20 igraca a Musa ima ima godišnje 3.2 milona eura . Baicon slicno nesto, Bertans 2 milona itdAdnan33 je napisao/la: ↑16 mar 2026, 04:38Najmanji budžet u Euroligi ima Asvel koji samo na plate igrača u sezoni 2025/2026 izdvaja 5.584.00 Eura, bez ostalih troškova.Rule_hz je napisao/la: ↑16 mar 2026, 00:39Treba 10 milki da bi imao nesto priblizno dubaiu, i oni su doveli za godinu dana staff i sve ostalo samo treba novac zelja i volja, svako voli gledat ovakve kosarkase a ne đoku miralema i slicneod kojih te hercika strefi,nadam se da ce se proraditi na svim nivoima u klubu. I da imas posjetu 5 6 hiljada
[url https://www.klix.ba/sport/kosarka/otkri ... /250430049][/url]
Budžet KK Dubai samo za plate igrača je 11-12 milki eura.
Treba biti realan da je to za nas naučna fantastika i nivo koji nikad nećemo dočekati. Za početak Bosnu treba održati na ovom nivou i da se ne vraća nazad, neka realna budućnost je da igramo FIBA CL, a nivo Eurocup-a je baš baš velika stvar ako nekad uspijemo dobaciti.
Salic je produzio ugovor i za sljedecu sezonu. Sto se mene tice, ok je to. Salic je sasvim solidan drugi centar za ABA liguJarodwest je napisao/la: ↑15 mar 2026, 19:20Da skratim gutic, zubac, halilovic, karuters, brook lopez, Kovačević, salic noga u dupe na kraju sezone.DirkNowitzki je napisao/la: ↑15 mar 2026, 12:46Ocekivao sam tesku utakmicu jucer i pobjedu, ali ovako tesku sigurno ne. Ekipa je upala u veliku krizu, ali jucerasnja pobjeda bi mogla biti nagovjestaj da imamo sanse protiv Madjara da udjemo u polufinale, sto bi bio sjajan rezultat, docekati Bilbao i jos jednom napuniti Zetru.
Jednostavno su zadnje vrijeme limiti igraca o kojima se pricalo izasli na vidjelo, ali je fascinantna cinjenica da su doprinosi tri najplacenija igraca bili jucer smijesni i kao takvi smo uspjeli dobiti Igokeu na strani. Igokea je jucer odigrala ubjedljivo najlosiju utakmicu sezone, a mi smo odbranom dobili ovaj mec.
Cinjenica je da smo i proigrali u trenutku kada je Atic napustio teren, jer jednostavno svaki napad usporava, nema protoka lopte. U posljednje vrijeme i poenterski nije prisutan, a u odbrani osim blokada iz drugog plana cesto zna da zaboravi svog igraca. O doprinosu Halilovica jednostavno ne treba trositi rijeci.
Caruthers - Igrom slucaja je prvi playmaker ekipe, a on to jednostavno na ovom nivou tesko moze iznijeti. Da ima sut, to bi bila druga prica totalno. Uvijek mu idu ispod u bloku, provociraju njegov sut, ali energijom i dobrom odbranom on cesto uspije da nadoknadi mane koje u sutu ima. Na ovom nivou ako zelis dobiti ozbiljnu ekipu, playmaker u danasnjoj kosarci MORA imati vanjski sut.
Atic - Nazalost nikada ne znas na cemu si s njim. Bio je odlican na Eurobasketu, sigurno se i on pokajao sto je za Bosnu potpisao, jer mogao je dobiti vecu lovu negdje drugo, ali kako igra tokom sezone treba biti sretan sto ima lovu koju ima, njegov najveci problem je sto na terenu misli da je iznad svih igraca protivnickog tima, da je ovo njemu “samo jedan obican dan u uredu”.
Plummer - Jucer je ponudio partiju kojom je najavio izlazak iz krize. Protiv Madjara mora biti na 20+ poena da imamo sansu da se plasiramo u polufinale. Treba mu jedan playmaker koji je u sistemu, koji moze da probije i vrati povratni pas da on ostane sam da sutne. Caruthers mu ovako navlaci igraca jer svi znaju da ne moze izvana da pogodi.
Joesar - Igra sve bolje i bolje, ali Janari je jednostavno skolovan igrac koji se najbolje snalazi u sistemu. Ne moze puno da kreira za sebe, ali isto tako kada se namjeste pozicije i kada se igra organizovana kosarka, njegova inteligencija dolazi do izrazaja. Da ima jakog centra uz sebe, jos vise bi njegov skakacki doprinos bio prisutan.
Young - Jucer losa partija, ali dao je odredjeni doprinos. Previse je pokusavao ledjima da “ugura” Lazica, a to ne ide bas tako, Lazo je prejak u tome. Nije nikako koristio izolacije da sutne, kako je radio na svim gostovanjima.
Salic - Veliki pad u formi, cim su dosle ozbiljne ekipe on jednostavno ne postoji. Fizicka sprema je problem, ne moze ledjima nista da odigra, a vanjski sut je stao.
Halilovic - Bespredmetno je ista reci o tom momku. Razumijem Dubravkov kont, zelio je kapitena reprezentacije, da privuce nase ostale igrace, ali jednostavno ne ide. Miralem je najvece razocarenje sezone.
Zubac - Daje doprinos u odbrani, ali napadacki jednostavno mu se desava kao i u ABA 2, promasuje zicere, nema konstantu.
Kovacevic - Veliki pad u formi, poceo je da stalno sutira izvana, a sut ga rijetko kad sluzi. Bas rijetko. Atletski je limitiran, ali ako povrati formu iz prethodnog perioda, moze puno koristiti u mecevima protiv Igokee.
Gutica ne treba komentarisati, Novak se pogubio izmedju razvojnog i prvog tima, ali jucer npr. nista losije ne bi odigrao umjesto Djoke. Dela je van forme totalno, vidjet cemo da li ce uspjeti da uhvati ritam.
Sezona je odlicna sad za sad, Muha je izvukao maksimum iz ovog rostera koji nije adekvatno sklopljen. Ima puno propusta u svakom segmentu, ali ako udjemo u polufinale i titulu osvojimo, bice odlicno. Imamo nikad vecu sansu protiv nikad gore Igokee u posljednjih deset godina.
Halilu bi ja dao veceras
- Shategabri
Halilović je grozan, al Šalić uopšte nije centar.
Tip ne zna zagraditi loptu, pod košem mu radi ko šta hoće.
Bosni su naredne sezone potrebni i prvi i backup centar.
Koševo Zapad
Ma ne mora u eurima mislio sam na km. Sasvim dobar tim za takve pare napravit mozes svih 12 13 igraca sa staffom...helem nejse valjda bude oriblizno nedto bar za fiba ligu prvaka postepeno da se gradi i pravi ekipa, ima dobrih igraca svugdjeu turskoj i rusiji pogotovo rumunija spanija evo iz splita i onog studenskig mozes po sva dobra igraca dovest jer ce vjerovatno ispas iz aba lige. Vidjet cemo sta ce buducnodt donijeti
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Davno sam ja rekao da je najbolja opcija za sve fuzija Dubaija i Bosne. Kad je mogla biti Zvezda FMP, Cedevita Olimpija sto ne bi i Bosna Dubai.
Oni ni sa botovima placenim ne mogu ovo imati u Dubaiju. Pored toga pate i sebe i druge sa stalnim letovima. Ja mislim da su igraci najsretniji trenutno pred ovu seriju gostovanja, zamisli da sve ovo, pa puta tri moraju putovati. Jos nasi reprezentativci igraju, ma milina
Mi s druge strane strepimo svaki put kad Dubravko izadje u medije i kaze realno stanje. Ovako bi rjesili neovisno o bilo kome bar 3-4 godine naredne. Na kraju krajeva kosarka u Europi je u takvom belaju da se ne zna hoce li i kako ce postojati za taj period.
Oni ni sa botovima placenim ne mogu ovo imati u Dubaiju. Pored toga pate i sebe i druge sa stalnim letovima. Ja mislim da su igraci najsretniji trenutno pred ovu seriju gostovanja, zamisli da sve ovo, pa puta tri moraju putovati. Jos nasi reprezentativci igraju, ma milina
Mi s druge strane strepimo svaki put kad Dubravko izadje u medije i kaze realno stanje. Ovako bi rjesili neovisno o bilo kome bar 3-4 godine naredne. Na kraju krajeva kosarka u Europi je u takvom belaju da se ne zna hoce li i kako ce postojati za taj period.
Ili ovo ili da Bosna postane sta je zvezdi fmp sta je buducnosti studentski centarInatSilniBosanski je napisao/la: ↑16 mar 2026, 12:10Davno sam ja rekao da je najbolja opcija za sve fuzija Dubaija i Bosne. Kad je mogla biti Zvezda FMP, Cedevita Olimpija sto ne bi i Bosna Dubai.
Bar bi malo dugorocnije rjesili finansiranje
a koja je logika dubaiju da placaju ekipu u Sarajevu? Pa mogu za manje pare bilo kojem klubu u euroligi biti sponzor u imenu. Ljudi su napravili ekipu jer zele da imaju vrhunski sport u svom graduInatSilniBosanski je napisao/la: ↑16 mar 2026, 12:10Davno sam ja rekao da je najbolja opcija za sve fuzija Dubaija i Bosne. Kad je mogla biti Zvezda FMP, Cedevita Olimpija sto ne bi i Bosna Dubai.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Donekle se slazem, Salic je vise krilo nego centar, ali ne vjerujem da on ima neku ogromnu platu tako da je sasvim okej opcija za drugog centra. Protiv slabijih ekipa sasvim okej opcija, a protiv jacih okej da odigra 10ak minuta. Uz jednog veoma dobrog centra i recimo Novaka na klupi ja mislim da bi rijesili sve probleme na centarskoj poziciji.Shategabri je napisao/la: ↑16 mar 2026, 11:30Halilović je grozan, al Šalić uopšte nije centar.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Nije Salic ni blizu krila klasična 5. Vise su Halilovic I Kovačević 4.lonewolf je napisao/la: ↑16 mar 2026, 12:48Donekle se slazem, Salic je vise krilo nego centar, ali ne vjerujem da on ima neku ogromnu platu tako da je sasvim okej opcija za drugog centra. Protiv slabijih ekipa sasvim okej opcija, a protiv jacih okej da odigra 10ak minuta. Uz jednog veoma dobrog centra i recimo Novaka na klupi ja mislim da bi rijesili sve probleme na centarskoj poziciji.Shategabri je napisao/la: ↑16 mar 2026, 11:30Halilović je grozan, al Šalić uopšte nije centar.
Meni bi prva meta za narednu sezonu bio Mihailovic.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Ako bi prošli u polufinale gdje bi igrali prvu utakmicu a gdje revanš ako se već zna?
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Ne znam sta bi ti rekao. Vlado je zaista sjajnu sezonu igrao, ali vec ulazi u 37. godinu za narednu sezonu, bojim se povreda. Iako je spreman cijelu karijeru, mislim da je ovu sezonu igrao za 14.000 eura mjesecno. Sigurno ce traziti slican novac i za narednu sezonu.
Plummera cemo 99% izgubiti, pa tu treba traziti neko rjesenje. Sve to ovisi o budzetu, ali ja bi za narednu sezonu npr. volio vidjeti nekog mladog igraca tipa Nikole Sarica iz Borca ili slicno. Manojlovic je trebao biti posudjen u nekog ABA 2 ligasa ovu sezonu, prakticno je izgubio ovu sezonu.
Srijeda ce biti vrlo znacajna za ovu sezonu. Da li cemo uspjeti izaci iz krize i okrenuti stvari na svoj mlin. Ako to uspijemo proci (opet ce sigurno biti malo ljudi u dvorani), previse kosarke je bilo zadnjih dana u gradu, onda se opet vracamo na pravi put. Puno je putovanja, povreda, jos ce Young po obicaju lose igrati na domacem terenu, potrebne su nam vrhunske partije Joesara i Plummera.
To bi bilo top kad bi prošli u srijedu.
Ma valjda Young napokon odigra kvalitetno na domaćem terenu i zajedno sa Plummerom i Joesaarom uz kvalitetnu odbranu nas odvede u polufinale.
Zašto misliš da Plummera nećemo moći zadržati za sljedeću sezonu? Ja sam upravo suprotnog mišljenja i ako se uzme titule ove sezone i bude igrala BCL sljedeće sezone uz malo veći budžet se može zadržati u Bosni.
Oj produzili kloc panja šalica, nagradili izdajnika. Na Sokolac bi on meni cijepo drva sa babom sa kokardama
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ovaj ludak predsjednik Panate traži 1000 karti za navijače Panate da dodju u Sarajevo
. Nece ih biti sigurno toliko al doći ce neka brojka sigurno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.