Vorovus je napisao/la: ↑13 mar 2026, 22:49
Lynx je napisao/la: ↑13 mar 2026, 22:30
Govorim o tome koliko su klubovi iz rs-a konkurentni za gornji dio tabele. Najveći apsurd je to da nakon sto je rs dobio rukovodstvo u nsbih, nijedan klub nije igrao veću ulogu, za razliku od prethodnih pet godina kada si imao u vrhu npr. Radnik i Krupu. Uzmi posljednjih 15 godina, samo dva kluba iz rs-a igrala Europu, a 7 (ako sam dobro pobrojao) iz FBiH Europu. Ja čekam da vidim hoće li se pojaviti neki klub iz koji će biti egal sa klubovima iz gornjeg dijela tabele.
Da bi neki klub bio u gornjem dijelu tabele, mora da bude dobro organizovan i da ima novac. Tu ti ne moze pomoci "rs rukovodstvo u nsbih".
Borac je u vrhu jer ima pare da placa dva bivsa igraca Rapida, Borusije Dortmund i druge i jer je dobro organizovan u odnosu na druge. Logistika u savezu ti moze pomoci u nekim slucajevima da nesto prevagne na tvoju stranu, ali to je 3% ukupnog uspjeha. Ako nemas sam onih 97% bices kao sadasnja Sloga.
Radnik sa Krstajicem i Krupa dok su Ilici gurali pare su imali ovo gore sto sam naveo kao potrebno.
Modrica je bila prvak jer je rafinerija gurala pare u klub, sam Milan Jelic im ne bi mogao osigurati ni sredinu tabele kao predsjednik saveza da nije bilo tih para.
Apsurdno je da ti ovo moram objasnjavati, a lafo pratis ligu i fudbal.
Eh ovako se digao Borac:
Prvo stizanje Sarajeva sa - 12 apsolutno sve zivo se zasiljilo Borcu da se stigne ta prednost, namirisala se tada krv i nikad do dana danasnjeg se to nije promjenilo. Tada je Sarajevo prodalo Rahmanovica i Tatara i istina da je slabije igralo ali 100% bi se sacuvala prednost da nije na sve strane se ostetio jedan klub da bi drugi osvojio.
Nakon toga pocinju se ulagati ozbiljne pare i ogromna lova je usla u klub od Europe gdje je Borac (logično) napravio ekipu i poceo da i na terenu pokazuje nesto, ne samo sudije.
Naravno kad 5 godina imas sve poluge u savezu i redovno budes prvak a znamo da samo prvak moze uzeti keš od Europe, da ces i pokupovati dobre igrace i imati kes da to sve platis.
Kad imas takav vjetar u ledja i kad ti protivnici ne smiju prici niti igrati fudbal jer idu crveni, penali itd.. Sve ide ko podmazano,..
Da ne spominjemo mutne radnje sa ostalim klubovima iz RS pa i pojedinim iz HR komponente.
Kakva crna organizacija, jedina organizacija je vama lezi u nsbih. Htjeli vi to priznati ili ne vi cete ostati upamćeni u historiji kao jedini klub koji je vlasništvo političke stranke direktno.
Pa vi stvarno mislite da su svi ludi pa vide ovo ovako, samo vi pametni pa sebi pričate bajke i basne o organizaciji kluba itd.
Jednostavno cete ispuhati kad i politika SNSDa ispuše i ovi kriminalci iz saveza budu iza rešetaka. To je JEDINA realnost i istina. A vi nastavite sa bajkama.