Kakvo finale! Mogao sam bez brige gledati ovo, zato sto ne navijam ni za jednog ni za drugog, cak nisam volio Higginsa prije ovog meca, uvijek sam navijao protiv njega, ali sad se misljenje promjenilo. Navijam za O'Sullivana, ljutog protivnika Higginsa, ali ovaj majstor je pokazao sve sto snuker moze ponuditi i nakon suspenzije se vratio i igra najbolji snuker zivota! U ovom finalu, protiv fantasticnog Trumpa, primjenio je sve sto jedan snukeras moze primjeniti, vjestinu, znanje, takticki dio igre i iskustvo, sto je presudilo. Trump ce biti jedan od najvecih snukerasa svih vremena, covjek je nevjerovatan, onako igrati sa 21 godinom je strasno. Rekao je Higgins da je Trump bio bolji, znaci Trump ima bolju snuker vjestinu od Higginsa, vec sad (sto se tice ubacivanja kugli), ali ovde se gleda sve moguce, tako da je Dzonovo iskustvo i veliki pritisak na Trumpu presudio (promasio je nekoliko kljucih i laganih kugli u kljucnim frejmovima). Takodje, Dzon je rekao da nikad nije vidio da neko igra ovakav napadacki snuker, impresivan je Judd, pogadja iz svih pozicija, za 2-3 godine, sve ce osvojiti... Cestitke obojici.
Navijam za O'Sullivana, po meni najboljeg igraca ove svih vremena, koji se, mislim, zasitio snukera, u zadnje vrijeme, ne igra na onom nivou kako zna, kao da prestaje osjecati zar prema ovoj igri, no tako je radio i Mark Williams, pa se vratio, nadam se da ce i Ronnie. Najbrzi igrac snukera, leti po stolu, igra maksimalno ofanzivno itd..
Dalje, najdrazi igrac poslije O'Sullivena mi je Stephen Hendry, on je dominirao devedesetim, jedan od najvecih majstora ove igre, ima i najvise titula svjetskog prvensta, poslije njih je jos jedna legenda, Steve Davis, on je pak dominirao sedamdesetim... Tu su se pojavila i nova imena, poput Dinga, Robertsona i Trumpa itd.
I sto najvise volim u snukeru je to da igraci u penziju idu tek u poznim godinama, sto je nemoguce u ostalim sportovima (npr fudbal, kosarka itd gdje je potrebna fizicka snaga) volite nekog igraca i on ubrzo zavrsi karijeru, dok ovde mozete uzivati u majstorijama igraca koji imaju i po 50-60 godina...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!