feniksptica je napisao/la: ↑07 mar 2026, 21:42
AshburtonG je napisao/la: ↑07 mar 2026, 20:41
Ma narodu ni Bog ne moze ugodit. To se ne odnosi samo na nas narod, nego na generalno sve. Prvo se.ru jer mi nemamo avion, da pokupimo svoje drzavljane iz govana kao sto su uradili srbijanci, a kad se obezbijede sredstva, onda i to ne valja jer eto ljudi su otisli u Dubai i po automatizmu bi kao trebali imat para na bacanje. Mozda da su otisli u Makarsku ili Budvu, pa tamo izbio rat, onda bi vrijedilo poslat prijevoz i dat jos po milju.
Svakako extremna situacija.
Drzava reagovala OK, brzo.
U Dubai mozda i ide obicna raja al raja koja svakako ima vise od minimalca il hajmo rec maloiznadprosjecna. Budimo realni. Sto onda ne ide svi u Dubai.
Samo su trebali napravit neki sistem da svako ko je doso tim avionom u roku eto 6 mjeseci treba refundirat dio sredstava ( cijena jedne komercijalne karte). I problem rijesen.
Zato sto se oko Dubaija stvorila neka fama preskupe destinacije, sto apsolutno nije istina. Jeftiniji je Dubai od 90% svjetskih metropola. To sto se u prici o tom gradu konstantno kao referenca uzimaju mjesta za nadrkavanje influencera je drugi par rukava. U Dubaiju i AD i dalje mozes pojest Shawarmu za 2-3€ te pojest pizzu za max 15€ ispod Burj Khalife. To ja ne mogu ni u malom njemackom gradicu.
To sto je nas narod limitiran na Budvu i Makarsku kao destinacije za odmor, ne znaci da je odmor u Dubaiju nesto spektakularno i rezervirano za neku specijalnu klijentelu. Pa iz Sarajeva ti je jeftinije do Dubaija doci Wizzom preko AD, nego busom do Njemacke.
Licno ne gotivim ekipicu iz Dubaija, a posebno mi taj grad nije bio nista posebno, nakon sto je proslo bljestavilo tokom druge posjete, ali ne treba trazit problem svuda gdje ga i nema. Ti ljudi koji su dobili povratak su drzavljani BiH, koji isto tako placaju porez u BiH, pa je to i njihov novac. Nije se poslao avion po grupu Hamasovaca, nego nasih ljudi pobogu.