FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
11%
Drugi
38
11%
Treći
115
32%
Četvrti
74
21%
Peti
28
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
27
8%

Ukupno glasova: 359

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 07 mar 2026, 19:13

1000% sad kad bi istupili iz lige nista se nebi promjenilo, velez i zeljo 1000% nebi istupili iz lige bila bi ti prica necemo mi radi toga sto je FK SARAJEVO OSTECENO DA MI ISTUPAMO STA MI IMAMO SATIM BLA BLA BLA.

Gdje sad ona lezbejka sto je rekla da je colpa jedino legalan i koja je otresla magodu ko slinjak …

FK SARAJEVO SIMPATIZERI NAVIJACI FK SARAJEVA SU spali na to da hrid sosk saobracajac ima jace ljude od nas, i da ti klubovi uz jos par NEPOSTOJECI klubova koje colpa samo registrovo RADE REKET NA NAS KLUB NA NIVOU GRADA KANTONA.

Halo nas tuce neki colpa u nasoj kuci pred nasom zenom djecom majkom, pa kad nam ovo colpa i ovaj lezbejka radi, sta mislite da ce radit ustasa BEUS i cetnik Vico i to negdje u capljini.

Unistavaju kriticnu masu kluba, unistavaju velicinu kluba i pokusaju da nabace neke nove klubove iz svog interesa.

Smatram da navijaci moraju uzvrsit pritisak na kantonalni savez da se tu urade smjene i da se do 6 tog mjeseca postavi nas covjek u bh savez.

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 07 mar 2026, 19:22

Ako Mujkić dobije sekunde vise neka ugase klub

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 07 mar 2026, 19:22

ado-hz je napisao/la:
07 mar 2026, 18:44
Kada bi hipoteticki iz lige istupili Sarajevo, Zeljo i Velez desile bi se ozbiljne stvari
- desio bi se veliki odjek u regionu, Evropi pa i svijetu jer nije normalno da trecuina lige napusta takmicenje sto je jako ozbiljna stvar
- liga i Savez bi bili u destabilizaciji i takmicenje bi vjerovatno bilo prekinuto
- UEFA ne upravlja direktno ligom, ali prate desavanja u svim ligama i prate njihovu regularnost
- Savez bi vjerovatno kaznio klubove al mozda to ne bi bio konacan ishod
- ako su razlozi ozbiljni kao sudjenje, korupcija, organizacija vjerovatno bi doslo do istrage UEFA
- nakon istraga moglo bi doci i do novih ferorma u Savezu
- nije bas normalno da tri velika kluba napuste ligu a to cini 1/3 lige
- desio bi se ogroman skandal u drzavi, bio bi veliki pritisak javnosti
- UEFA bi tražila objašnjenje od saveza jer je njihovo pravilo da se nacionalna takmičenja moraju igrati regularno. Ako postoji sumnja u ozbiljne nepravilnosti suđenje, korupcija mogu tražiti istragu.
- najjace oruzje koje imaju Sarajevo, Zeljo i Velez protiv Saveza ako bi istupili iz lige je to sto bi bojkotovanjem i istupanjem iz lige prakticno liga bila paralizovana. Liga ima ugovore za prenos utakmica. Ako se utakmice ne igraju, televizije mogu tražiti odštetu od Saveza.
- Ako bi se digla velika buka, moglo bi doći do:
- promjene sudijske komisije
- smjene ljudi u Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine
Realno, to bi bilo upravo ono što neki i žele od početka – da se BH liga totalno razvali. Godinama gledamo kako se liga urušava, kvalitet pada, sudije prave cirkus, a Savez šuti ili glumi da je sve uredu.
Kad bi Sarajevo, Željo i Velež istupili iz lige, mnogi misle da bi to bio neki pritisak na Savez. Ja mislim da bi bilo obrnuto. Oni bi samo ubacili tri kluba iz nižeg ranga da popune broj i nastavili ligu kao da se ništa nije desilo.
A ove klubove što bi napustili ligu vjerovatno bi oderali kaznama – suspenzije, novčane kazne, zabrane igranja… sve po propisima. I na kraju bi ispalo da su najveću štetu napravili sami sebi.
Istina je da bez Sarajeva, Želje i Veleža liga gubi svaki smisao i interes ali na kraju bi opet najviše ispaštali navijači i klubovi, a ovi gore bi nastavili po starom. Zato mislim da je istupanje iz lige zadnja stvar koja bi trebala da se desi, jer bi to nekima došlo k'o naručeno. :bih:
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 07 mar 2026, 19:23

bvsic je napisao/la:
05 mar 2026, 13:28
Jel bilo situacije kad nam je ovaj iz Kreseva u VARu da nas nije zakinuo?

Djulboni
Kontakt:

Post Postao/la Djulboni » 07 mar 2026, 19:26

Na stranu tendeciozno suđenje naša igra nije ličila na ništa, izdominirani smo od zadnje ekipe prvenstva, a u prvih 11 imamo Cimirota, Ljajića, Menala itd ...

Igra zabrinjava, sva podrška ekipi i treneru, ali treba biti samokritičan i reći makar za prvo poluvrijeme da ono ne liči ni na šta i na tome treba poraditii posvetiti se analizi očajne igre. Sporo, tromo i bezidejno ... :bih:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 07 mar 2026, 19:29

Djulboni je napisao/la:
07 mar 2026, 19:26
Na stranu tendeciozno suđenje naša igra nije ličila na ništa, izdominirani smo od zadnje ekipe prvenstva, a u prvih 11 imamo Cimirota, Ljajića, Menala itd ...

Igra zabrinjava, sva podrška ekipi i treneru, ali treba biti samokritičan i reći makar za prvo poluvrijeme da ono ne liči ni na šta i na tome treba poraditii posvetiti se analizi očajne igre. Sporo, tromo i bezidejno ... :bih:
Majstore poluvrijeme si igrao sa igračem manje.

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 07 mar 2026, 19:29

Ima li neko ko je kuci gledao, gol Menala poslije prilike Carlosa i da li se moze na Areni vratiti. Gledaj sto su na areni cenzuru uradili odnosno crna slika dok ide ta akcija zato i sumnjam da je ofsajd. Je li realno da ovo postoji ovolika nepravda? Ja vjerujem da je i to cist gol bio. Dodje na Kosevo pisljivi Rudar i dobije dva penala igraca vise u polju i poniste nam dva gola. Eto toliko o tome kakva je liga i dokle su je doveli bosnjaci. Sve dok mirno gradom hodaju Pilav Dzemidzic onaj supak iz Cazina itd nema nama naprijed. Nama su najmanji problem skutori i cetnici. Podanicki mentalitet ce nas kostati drzave. Sto se tice tekme nema se sta reci zaista. Zalosno je da toliki broj ljudi ucestvuje u ovome. Ovdje klub treba da organizuje advokate da jednu smislenu i pismenu krivicnu prijavu posalju tuzilastvu pa nek se zakotrlja kad im se pocnu telefoni slusati par mjeseci i da krene akcija autobusom krenuti i pohapsiti citavu organizaciju. A mi do tad da ne damo da se udalje iz Sarajeva bez batina poslije ovakvih lakrdija po cijenu izbacivanja iz lige.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 07 mar 2026, 19:31

Glupo je pričati o našoj igri kada bi ih s normalnim suđenjem dobili bar 2 razlike.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 07 mar 2026, 19:32

Mene samo zanima, kome mi smetamo ? Zbog čega, nismo nikome opasnost za bilo šta ?

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 07 mar 2026, 19:36

Možemo li kako napraviti inicijativu da se stvori opet kakav komitet za normalizaciju? Kako smo prije srušili domaći lopovluk u Savezu i Muniba Ušanovića? Ne razumijem što sad ne dignu svi glas?
I na kraju svijeta, tebe bodriti.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 mar 2026, 19:38

fks74 je napisao/la:
07 mar 2026, 19:32
Mene samo zanima, kome mi smetamo ? Zbog čega, nismo nikome opasnost za bilo šta ?
Ni meni nije jasno danasnje sudjenje al ocito da je to postalo normalno da" bošnjački" klubovi ne volim taj termin al oni tako gledaju na fudbal , tako je uredjen i savez i sve se gleda kroz tu prizmu da nam mogu raditi sta i kako hoće. Svaki sudija kad odluči da nam napravi igranku on i uradi to i to tako lagano i hladno ko danas Bandic bez uzbuđenja odradi jer zna da mu ne mozemo nista .

bozovic10
Kontakt:

Post Postao/la bozovic10 » 07 mar 2026, 19:39

Danas je ovo cetnikovo maslo. Treba cupati jedan klub iz sumske. Ne smiju dva ispasti. Sve je jasno kao dan. Lovit ce Posusje, a ovo **** iz Gruda mora titrati ako hoce da ostane na ino listi.

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 07 mar 2026, 19:39

rimljanin90 je napisao/la:
07 mar 2026, 18:51
Oerde je napisao/la:
07 mar 2026, 18:50
ado-hz je napisao/la:
07 mar 2026, 18:19

To sam i ja mislio dok se nisam malo raspitao sta bi se zaista desilo da Sarajevo, Zeljo i Velez napuste ligu. Nije to bas tako kako ti mislis napuste ligu 3 kluba oni samo ubace nova 3.
Al mrsko mi sad objasnjavati
Mislim da si u pravu, ali cak i da nisi, ja bih realno volio gledat ligu baska, zeljo mi velez, celik sloboda, ima kuveta i u jos ponekom klubu i sredini da se ulozi da gledamo pravi fudbal i pune stadione, jebote dan kad smo ikad pristali igrat zajednicku ligu, bas budalastina, vazda neki ekscesi provokacije i gluporije. Nema ba smisla.
Pusti ih da dobiju ono sto zele. Pametno... sutra ces s tim razmisljanjem bez drzave ostat
Pa mislim da ih je vec neko drugi u nase ime pustio da dobiju sve sto zele, i u pogledu fudbala, a bogme i drzave. Drugo je sto se mi pravimo budale pa kao, o daaa sve je to nase. Na sta god ne pristajes ikad odgovor je “al bice rat” i onda skontas jebote pa neko je tu non stop spreman za rat, a ti si kao sta? Ne kapiram evo ni fudbalski ni politicki, sta je za cilj ici im uz dlaku non stop? Mislim, kontam ja sta ti hoces reci, ali isto tako razgledaj malo okolo sta se radi svakodnevno. Nisu problem lose stvari same po sebi, vec njihova normalizacija.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 07 mar 2026, 19:40

Gomis99 je napisao/la:
07 mar 2026, 19:29
Ima li neko ko je kuci gledao, gol Menala poslije prilike Carlosa i da li se moze na Areni vratiti. Gledaj sto su na areni cenzuru uradili odnosno crna slika dok ide ta akcija zato i sumnjam da je ofsajd. Je li realno da ovo postoji ovolika nepravda? Ja vjerujem da je i to cist gol bio. Dodje na Kosevo pisljivi Rudar i dobije dva penala igraca vise u polju i poniste nam dva gola. Eto toliko o tome kakva je liga i dokle su je doveli bosnjaci. Sve dok mirno gradom hodaju Pilav Dzemidzic onaj supak iz Cazina itd nema nama naprijed. Nama su najmanji problem skutori i cetnici. Podanicki mentalitet ce nas kostati drzave. Sto se tice tekme nema se sta reci zaista. Zalosno je da toliki broj ljudi ucestvuje u ovome. Ovdje klub treba da organizuje advokate da jednu smislenu i pismenu krivicnu prijavu posalju tuzilastvu pa nek se zakotrlja kad im se pocnu telefoni slusati par mjeseci i da krene akcija autobusom krenuti i pohapsiti citavu organizaciju. A mi do tad da ne damo da se udalje iz Sarajeva bez batina poslije ovakvih lakrdija po cijenu izbacivanja iz lige.
Nije prvi put, Zrinjskom su 2021 u Banja Luci oteli ključni bod za Evropu, priznavsi gol Vranjesa iz čistog ofsajda. Arena nije htjela prikazati ponovljeni snimak, jer su pod Vicinom palicom, on je s njima sklopio ugovor.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 07 mar 2026, 19:44

na stranu ova organizovana kradja koja je realizovana preko sudijskog kriminalca bandica, ali mi smo danas lose izgledali.
pocinjemo nesto kao 3421, pa nakon 20min idemo na 433 sto izgleda malo bolje. Cvitanovic je poceo da previse komplikuje, ok je da imas dva sistema spremna sa igracima na terenu, ali ekipe poput Rudara se mora rijesiti u prvih 20min, a ne pustiti da se nesto razigravaju i da imaji veci posjed od nas, jer tada i sudijska lakrdija dolazi do izrazaja.
Onda sta se desava sa Beganovicem lik je postao obicna kurcina, cisti krivac za drugi gol.
Jedino pozitivno ke da smo dobili napadaca, koji je bas jak u duelu, fino prenosi lopte, ali ocito ce mu trebati jos par utakmoca da dodje do izrazaja bas, nadam se d ado tad nece grohnut i pogubit se.
Velez vam je zadnja sansa da spasite sezonu, pa eto vidite dokle cete sa Ademom, Cimirotom, Ristovskim zvijezdama tima.
I da Musa ide na suspenziju, jer veceras ce mu se prezentovati kako se Sarajevo krade, ide na hladjenje da mu se vise Doboj ne ponovi.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 07 mar 2026, 19:45

bozovic10 je napisao/la:
07 mar 2026, 19:07
KarloIvandic je napisao/la:
07 mar 2026, 18:45
Siroki vodi sve je jasno. Sarajevo hoce da se izbaci iz evrope
Nece Siroki dobiti jer Borcu treba. Ovo je neka poruka klubu, a u klubu znaju kakva. Mi ne znamo. Ne moze tek tako da nas ovako zlostavlja **** iz Gruda.
Pa nisu bombe postavljene tek tako na stadionu.

Nevjerovatno velika stvar se desila, a niko da ista kaze. Da neki novinar istrazi, da vidimo skim to imamo posla. Sta nam od kluba rade i ko ga iskoristava za licne interese.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 07 mar 2026, 19:47

SHZ82 je napisao/la:
07 mar 2026, 19:44
na stranu ova organizovana kradja koja je realizovana preko sudijskog kriminalca bandica, ali mi smo danas lose izgledali.
pocinjemo nesto kao 3421, pa nakon 20min idemo na 433 sto izgleda malo bolje. Cvitanovic je poceo da previse komplikuje, ok je da imas dva sistema spremna sa igracima na terenu, ali ekipe poput Rudara se mora rijesiti u prvih 20min, a ne pustiti da se nesto razigravaju i da imaji veci posjed od nas, jer tada i sudijska lakrdija dolazi do izrazaja.
Onda sta se desava sa Beganovicem lik je postao obicna kurcina, cisti krivac za drugi gol.
Jedino pozitivno ke da smo dobili napadaca, koji je bas jak u duelu, fino prenosi lopte, ali ocito ce mu trebati jos par utakmoca da dodje do izrazaja bas, nadam se d ado tad nece grohnut i pogubit se.
Velez vam je zadnja sansa da spasite sezonu, pa eto vidite dokle cete sa Ademom, Cimirotom, Ristovskim zvijezdama tima.
I da Musa ide na suspenziju, jer veceras ce mu se prezentovati kako se Sarajevo krade, ide na hladjenje da mu se vise Doboj ne ponovi.
A ne moze to na stranu ba, to je moglo kad je vico uzeo savez pa nam oteo titulu, mi losi i tako dalje. Sta na stranu nepostojeci crveni, dva penala i ponisteni golovi za koje ne mozemo bi vidjeti sta je rec. Na stranu kradja frajer nam ukro aut za metar? Na koju stranu da stavimo to?

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 07 mar 2026, 19:50

SHZ82 je napisao/la:
07 mar 2026, 19:44
Cvitanović ako ne prođe Velež, slobodno nek produži za Zagreb. Da mu bivši nadređeni iz Dinama i bivsi saigrac, nije nas sportski direktor, on ne bi mogao u Kustošiji dobiti angažman. Ovo sta on radi sa sastavom i formacijom, nije skoro ništa drugacije od onog što su radile prijašnje ublehe koje su nas vodile.
Zadnja izmjena: Lucas, dana/u 07 mar 2026, 19:52, ukupno mijenjano 2 puta.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 07 mar 2026, 19:51

Na stranu 40 faulova na utakmici, na stranu nepostojeci crveni karton, na stranu 2 diskutabilna penala, na stranu nasi ponisteni golovi ali?
Sta ali dan te yebo, ovde drzava ne postoji i tu je kraj.
Nek Iran vamo zaluta neku nuklearku da nas sve pokolje, sevapa bi zaradio

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 07 mar 2026, 19:53

Ja iskreno vjerujem, a i trenutni trend i dešavanja to pokazuju, da ovakav problem jedino može riješiti pritisak javnosti, posebno mladih ljudi. Neće se ovdje ništa promijeniti dok navijači, omladina i ljudi kojima je stvarno stalo do fudbala, države i pravde ne dignu glas.

Ako već treba praviti pritisak, to se radi protestima, izlaskom pred Savez i jasnim porukama da je dosta više cirkusa, lošeg suđenja i svega što godinama urušava ligu.

Realno, klubovi sami nemaju snagu da se izbore sa tim sistemom. Svaki klub pojedinačno je preslab da se bori protiv struktura koje vode ligu, a i svima je jasno da je dobar dio tog sistema duboko kompromitovan, potkupljen i korumpiran.

Zato pritisak mora doći od ljudi – od navijača i posebno od mlađe raje. Mladi imaju najviše energije, najviše volje i obično su najistrajniji kad je u pitanju borba za promjene i istjerivanje pravde.

Realno, ovako kako je sada, liga gubi svaki smisao i interes. Ako se ništa ne promijeni, domaći fudbal će samo nastaviti tonuti. Zato mislim da bez ozbiljnog pritiska javnosti teško da će se išta pomjeriti sa mrtve tačke.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, MrkiMedo, PapakIzSa, ristagrad i 48 gostiju.