FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
12%
Drugi
38
11%
Treći
116
32%
Četvrti
74
20%
Peti
28
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
27
7%

Ukupno glasova: 361

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 06 mar 2026, 11:07

Stroj1946 je napisao/la:
06 mar 2026, 10:59
NajvecaRadosti je napisao/la:
06 mar 2026, 09:00
Stroj1946 je napisao/la:
05 mar 2026, 15:43
Ma pun raji vise khurac ubleharanja Mirvica, pa za Ajlu, pa sudije i neregularnost lige i mijenjanje ekipe, kamion dodje pa ode, otpustanje trenera, lutanje, i povrh svega sto nam Zrinjski i Borac bjeze po 3000 bodova i to trece mjesto i eventualno kup nam dodje kao neka utjeha za spasavnaje sezone. Ispadanje ko najveci amateri u Evropi.
Pa prije 2 sezone protiv Sloge 9000, Posusje, 7500, pa poslije Velez 8500, pa Zrinjski 8000, pa derbi 21000. Sad iste te ekipe, bude po 2 ili 3 milje i derbi 9000 jbte. Znaci nije do nas, ali nista ne stima zivo, vlada veliko nezadovoljstvo. Znam masu raje koja i ne ide vise na tekme a bili su redovni. Nece niko vise da trosi svoje zdravlje i zivce za nista.
Aposlutno samo do nas.Niko tebe ne moze sprijeciti da dodjes na Kosevo,sve je stvar volje i ljubavi.I meni 1000 stvari ide na k ali nikad me nista nece otjerati sa Koseva.Kad svi sebi uglavimo taj mentalitet od 1 do 36 kola imat cemo ubjedljivo najvecu posjetu.
Nije do nas. Izvini. Ti i mnogi moraju shvatiti da postoje druge obaveze u zivotu, od posla, porodice, djece itd. Lako je nekome ko ima 20-25 godina i jos slobodan da landara, manje obaveza i ljubav prema klubu je jaca i lojalnija, kad krenu prave stvari u zivotu, fokus se mijenja, ali za ljude 35+ godina je malo teze da sazvace ovo sve sto sam naveo. I s pravom. Znaci drugi mogu da sranja prave od kluba a ti ces i dalje da podrzavas sve to ne pitavsi se sto je to tako, i zasto je naglo palo? Meni malo teze to shvatiti ko prati ovaj klub preko dvije decenije, a i to isto dokazuje sablasne tribine stadiona.
Imaju navijaci svih klubova navedene obaveze pa na utakmicama Engleske vidim vise ljudi 30+ nego mladji.To sto mi nemamo kulturu odlaska na stadion to je drugo a mi smo posebna sorta jer smo izuzetno razmazeni i osjetljivi kao zajednica navijaca.Kazem,ne podrzavam puno stvari oko kluba to mozes vidjeti po mojim postovima ali ne dolazak na stadion nista to nece popraviti.Samo se brukamo i pravimo slike da nam se ljudi smiju i cirkuzaju.

I taj krov da stave ljudi bi nesto novo izmislili,da karta bude marka svaku utakmicu garantujem da ne bi podiglo posjetu za vise od 15%
Da ne govorim da smo u situaciji da nemamo pobjedu po 5 mjeseci i da se borimo za opstanak,ne bi 150 ljudi bilo u prosjeku.Pa mi kad smo se borili za duplu krunu mozda proslava duple krune protiv Zvijezde 09 i Zrinjski preslo 5k,ovo ostalo sve kao i danas.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 06 mar 2026, 11:21

Činjenica je da kod nas rijetki imaju kulturu odlaska na utakmicu (kao u Splitu npr.), ali tome sigurno ne pomažu katastrofalni uslovi na samom stadionu (jedan štand za grickalice i sokove protiv Craiove na zapadu, nedostatak krova, narušena statika stadiona, a sada i bombe). Naravno da će sada dežurni filozofi napisati da ko ima volju nađe način, ali svako za svoj novac traži minimum komfora i to je normalno, jer je sada 2026. godina, a uslovi su gore malo bolji nego 1996. godine. Svemu tome ne pomaže ni namještena liga u kojoj je prvak unaprijed poznat...

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 mar 2026, 11:55

Mi i duple kad smo osvajali nije bilo puno

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 06 mar 2026, 11:59

Stroj1946 je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:
05 mar 2026, 15:43
Ma pun raji vise khurac ubleharanja Mirvica, pa za Ajlu, pa sudije i neregularnost lige i mijenjanje ekipe, kamion dodje pa ode, otpustanje trenera, lutanje, i povrh svega sto nam Zrinjski i Borac bjeze po 3000 bodova i to trece mjesto i eventualno kup nam dodje kao neka utjeha za spasavnaje sezone. Ispadanje ko najveci amateri u Evropi.
Pa prije 2 sezone protiv Sloge 9000, Posusje, 7500, pa poslije Velez 8500, pa Zrinjski 8000, pa derbi 21000. Sad iste te ekipe, bude po 2 ili 3 milje i derbi 9000 jbte. Znaci nije do nas, ali nista ne stima zivo, vlada veliko nezadovoljstvo. Znam masu raje koja i ne ide vise na tekme a bili su redovni. Nece niko vise da trosi svoje zdravlje i zivce za nista.
Aposlutno samo do nas.Niko tebe ne moze sprijeciti da dodjes na Kosevo,sve je stvar volje i ljubavi.I meni 1000 stvari ide na k ali nikad me nista nece otjerati sa Koseva.Kad svi sebi uglavimo taj mentalitet od 1 do 36 kola imat cemo ubjedljivo najvecu posjetu.
Nije do nas. Izvini. Ti i mnogi moraju shvatiti da postoje druge obaveze u zivotu, od posla, porodice, djece itd. Lako je nekome ko ima 20-25 godina i jos slobodan da landara, manje obaveza i ljubav prema klubu je jaca i lojalnija, kad krenu prave stvari u zivotu, fokus se mijenja, ali za ljude 35+ godina je malo teze da sazvace ovo sve sto sam naveo. I s pravom. Znaci drugi mogu da sranja prave od kluba a ti ces i dalje da podrzavas sve to ne pitavsi se sto je to tako, i zasto je naglo palo? Meni malo teze to shvatiti ko prati ovaj klub preko dvije decenije, a i to isto dokazuje sablasne tribine stadiona.
Izvini nema se vremena za utakmice. A ima za "ladaranje" po forumu.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 06 mar 2026, 11:59

06 mar 2026, 11:07
Stroj1946 je napisao/la:

Imaju navijaci svih klubova navedene obaveze pa na utakmicama Engleske vidim vise ljudi 30+ nego mladji.To sto mi nemamo kulturu odlaska na stadion to je drugo a mi smo posebna sorta jer smo izuzetno razmazeni i osjetljivi kao zajednica navijaca.Kazem,ne podrzavam puno stvari oko kluba to mozes vidjeti po mojim postovima ali ne dolazak na stadion nista to nece popraviti.Samo se brukamo i pravimo slike da nam se ljudi smiju i cirkuzaju.

I taj krov da stave ljudi bi nesto novo izmislili,da karta bude marka svaku utakmicu garantujem da ne bi podiglo posjetu za vise od 15%
Da ne govorim da smo u situaciji da nemamo pobjedu po 5 mjeseci i da se borimo za opstanak,ne bi 150 ljudi bilo u prosjeku.Pa mi kad smo se borili za duplu krunu mozda proslava duple krune protiv Zvijezde 09 i Zrinjski preslo 5k,ovo ostalo sve kao i danas.
To je to manje vise :thumbup:

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 06 mar 2026, 12:33

GalileoGalilei je napisao/la:
06 mar 2026, 11:55
Jeste protiv Slobode na proslavi titule
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 mar 2026, 12:40

adoado je napisao/la:
06 mar 2026, 12:33
GalileoGalilei je napisao/la:
06 mar 2026, 11:55
Jeste protiv Slobode na proslavi titule
Veliki uspjeh :rol:

Samo treba izmišljati nove "argumente". Katastrofalni navijači..

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 06 mar 2026, 13:00

06 mar 2026, 11:07
Stroj1946 je napisao/la:

Cito sam u Engleskoj su to istrazivali. Prosjecna starost navijaca koji dodje na stadion da gleda Premiership je 41 godina. Druga stvar je sto nas narod ima takav mentalitet da digne ruke i od sebe i od zivota sa 30 godina.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 mar 2026, 13:17

7-8 k ljudi po utakmici bez gradskog derbija je neki optimalan broj, koji nas klub moze privuc. A da bi do imali nas klub mora pratit koliko toliko trendove.

A) krov bar istok
B) bar jedan dio istoka da ima restoran u staklu ( nesto kao leverkuzen naravno nest manje) da mozes kupit nesto za jest popit.
C) DA IMAS FER PLAY, fer sudjenje
D) Da masa navlada manjinu i da se govor mrznje smanji za 50% ( tesko psovanje nasim a i protivnickim igracima kao i sudijama)
Z) cistoca oko i u stadionu (pokosena trava, farsada na stadionu koje drvo bor oko stadiona neki manji parkic pored stadiona sklanjanje onih vagona gdje se kupuju karte napravit neku manju zgradicu sa 4-5 saltera sa tv ekranima iza

Sigurno bi imali 7/8 k ljudi po utakmici bez derbija. Ljudi vole FK SARAJEVO, al jednostavno nece da kisne, nece da se mrzne, nece utakmicu da gleda koda je na prvoj lini na zucu, hoce da kupi sebi sendvic grickalice pice i drugo kad krene prema kosevu i 500 m do stadiona kad pridje ima osjecaj da je doso negdje gdje mafija droga hara.

Ja od tetke dajdze djecu 15+ godina pitam da idemo na utakmicu djeca hoce pitaju baba majku mogul na utakmicu odma ide NEMOZES, kad kazu da idu samnom onda ono nevoljko mozes al da striktno budes sanjim. Koda je pito mama mogul se drogirat

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 06 mar 2026, 13:30

Pitar6785 je napisao/la:
06 mar 2026, 13:17
Ja od tetke dajdze djecu 15+ godina pitam da idemo na utakmicu djeca hoce pitaju baba majku mogul na utakmicu odma ide NEMOZES, kad kazu da idu samnom onda ono nevoljko mozes al da striktno budes sanjim. Koda je pito mama mogul se drogirat
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Ovo je ziva istina ali tu ima po meni i do medija. Predstavljaju godinama posebno navijacke grupe kao da su juznoamericki narko karteli. Ljudi se boje da puste dijete na tekmu kao da ga salju u Bejrut a nidje veze samo nemoj na navijacku tribinu i nikakvih problema. I naravno budi pametan da ne hoda dijete svugdje sa obiljezjima jer ima kretena i to je to.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 06 mar 2026, 13:35

Ja vec sa 13 god nikoga nisam pitao smijem li na utakmice, vec sam poceo sa rajom ici sam. Danasnja djeca su dobrano drugacija.
Mi smo tada imali kult furanja na navijace, na malo uzbudljiviji zivot i sl. Sa 14 prvo gostovanje, Mostar vozom itd.itd.

Danas je sve puno drugacije. Cast izuzetcima.
Zadnja izmjena: Hajdeee, dana/u 06 mar 2026, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.
- FKS -

5arajevo
Kontakt:

Post Postao/la 5arajevo » 06 mar 2026, 13:46

:bih:
Hajdeee je napisao/la:
06 mar 2026, 13:35
Ja wc sa 13 god nikoga nisam pitao smijem li na utakmice, vec sam poceo sa rajom ici sam. Danasnju djeca su dobrano drugacija.
Mi smo tada imali kult furanja na navijace, na malo uzbudljiviji zivot i sl. Sa 14 prvo gostovanje, Mostar vozom itd.itd.

Ja na prvo gostovanje (protiv DINAMA, cini mi se da je bio kup Marsala) sa haverom pobjegao iz doma i umjesto u Vinkovce spičili vozom u Zagreb.
Jbg mi smo negdje culi da se igra protiv dinama, a za vinkovce nismo znali ni da postoje :rol:
Na kraju se u zagrebu potukli izmedju sebe od muke jbg, a neki taksista nam kupio po sendvic i flasu STILA i objasnio nam da dinamo taj dan ne igra i da Sarajevo gostuje u vinkovcima :urnebes:

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 06 mar 2026, 14:31

Nadam se da ovaj odlazag Ignatkova u Ukrainu znaci da ce igrati za njih u buducnosti.
Samo sto dalje od vickove prcije !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 06 mar 2026, 14:54

Oni su definitivno ekipa koja neće stati u bunker i igrati isključivo na kontru, pokušat će definitivno i kroz svoj posjed i na širokom prostoru nama napraviti problem po stranama, tako da po mom mišljenju trebamo što više kontrolisati loptu i što manje srljati.

Možda nekada navijače umara da odigramo 200 dodavanja na utakmici unazad, ali ovo je definitivno utakmica gdje ne bi trebali gubiti previše lopti i ostavljati puno prostora njihovim krilnim igračima koji su dobri tehničari i igraju super 1 na 1.

Banić
Ristovski - Gojković - Mujkić
Hujber - Telalović - Cimirot - Kuprešak
Ljajić
Menalo - Carlos

Imamo dovoljno vremena da se odmorimo do utakmice u srijedu, a već od 60. minute izvaditi Ljajića, Menala, Carlosa, naravno Krdžaliću treba dati bar 20tak minuta da odigra.

Ako je vrijeme da vidimo nekog juniora od prve minute, Mehmedovića bi u startnu postavu, ali ovako:

Banić
Hujber - Gojković - Mujkić - Kuprešak
Cimirot - Telalović
Menalo - Ljajić - Mehmedović
Carlos

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 06 mar 2026, 15:05

5arajevo je napisao/la:
06 mar 2026, 13:46
:bih:
Hajdeee je napisao/la:
Ja wc sa 13 god nikoga nisam pitao smijem li na utakmice, vec sam poceo sa rajom ici sam. Danasnju djeca su dobrano drugacija.

Ja na prvo gostovanje (protiv DINAMA, cini mi se da je bio kup Marsala) sa haverom pobjegao iz doma i umjesto u Vinkovce spičili vozom u Zagreb.
Jbg mi smo negdje culi da se igra protiv dinama, a za vinkovce nismo znali ni da postoje :rol:
Na kraju se u zagrebu potukli izmedju sebe od muke jbg, a neki taksista nam kupio po sendvic i flasu STILA i objasnio nam da dinamo taj dan ne igra i da Sarajevo gostuje u vinkovcima :urnebes:
:rol: :rol: :rol: :rol:

Pisonja i Zuga :kralj: :bow:

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 06 mar 2026, 15:36

Dugoočekivani susret Superkupa Bosne i Hercegovine između ekipa Zrinjskog i Sarajeva konačno je dobio svoj zvanični termin.

Utakmica će biti odigrana 18. marta u Mostaru, a ovu informaciju potvrdio je strateg bordo tima Mario Cvitanović tokom najave prvenstvenog okršaja protiv Rudara iz Prijedora.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 06 mar 2026, 15:41

Turo je napisao/la:
06 mar 2026, 15:36
Dugoočekivani susret Superkupa Bosne i Hercegovine između ekipa Zrinjskog i Sarajeva konačno je dobio svoj zvanični termin.

Utakmica će biti odigrana 18. marta u Mostaru, a ovu informaciju potvrdio je strateg bordo tima Mario Cvitanović tokom najave prvenstvenog okršaja protiv Rudara iz Prijedora.
Ovu utakmicu ne treba ni igrati.
Cuj Mostar? Zar je to taj neutralni teren.. Boze sacuvaj

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 06 mar 2026, 16:05

Turo je napisao/la:
06 mar 2026, 15:36

Između gostovanja na Pecari i Veleža na Koševu.

misstianopenaldo
Kontakt:

Post Postao/la misstianopenaldo » 06 mar 2026, 16:23

Hordas1990 je napisao/la:
06 mar 2026, 13:30
Pitar6785 je napisao/la:
06 mar 2026, 13:17
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Ovo je ziva istina ali tu ima po meni i do medija. Predstavljaju godinama posebno navijacke grupe kao da su juznoamericki narko karteli. Ljudi se boje da puste dijete na tekmu kao da ga salju u Bejrut a nidje veze samo nemoj na navijacku tribinu i nikakvih problema. I naravno budi pametan da ne hoda dijete svugdje sa obiljezjima jer ima kretena i to je to.
Ma nije ni do medija samo. Evo ja svaki put hocu da povedem malo dijete na utakmicu i onda skontam... urlanje, psovanje, topovski udari ko da smo na ratistu u ukrajini. Sto da dijete traumiram i da prva neka sjecanja o fks su strah i nekakve traume. I onda krenem bez njega...

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 mar 2026, 16:30

Hajdeee je napisao/la:
Ja vec sa 13 god nikoga nisam pitao smijem li na utakmice, vec sam poceo sa rajom ici sam. Danasnja djeca su dobrano drugacija.

Ja sa 11 godina nikog nisam pito, jer stari je teski zeljovac poznat u citavom naselju, tako da mu nije to odgovaralo, a stara je srala vise radi toga da bi njega osvjestila i da mi on nebi dao. Posto 1996 dosta djece ginulo na mine skidajuci bajar almini zalazili su u minska polja, od jarana mi otac pogino kad je otiso da obidje stan cetnik svezo minu za vrata pa se bojala. Pogrbavici one zgrade bile sve s j e bane pa je stari govorio njoj nejde on dole on ide gore gdje groblje. Tako da sam presto pitat ono odem ako dobijem batine od njih ureduje boli 5-10 minuta prodje onda opet sledece sedmice isto 5-6 puta istucu onda vidjeli da nema fajde pa su poceli govorit nemoj samo propast u skoli, i bjezat scasova. Ja mislim da sam 1997 cinimi se bio prisiljen da budem u skoli protiv Celika tad sam nosio tranzistor znam da je zakrco na casu biologije zvali mi starog da dodje u skolu kazu snizilimi vladanje jer sam sluso prenos umene stari doso kaze niste trebali snizit mu vladanje mogli ste ga samo zapisat u svesku.. znam da je bilo 2:1 bio penal na ivici sesnesterca sviro nam penal, Rusi su se nesto zalili da he bili van al na kraju penaltik

Sad djecu vodaju u skolu do 8 razreda. I kad krenu u srednju stopamu vrijeme ako 10 minuta kasni zovega na mobitel ako se nejavi zove komsiju zove skolu, a djeca im youtuberi

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Braachuka, Laganini1986, Napapijri i 43 gosta.