chily-rz je napisao/la: ↑05 mar 2026, 19:58
soko je napisao/la: ↑05 mar 2026, 19:33
chily-rz je napisao/la: ↑05 mar 2026, 16:49
Svejedno plaćaš poreze od koji se finansiralo na stotine hiljada ubijenih i milione raseljenih civila širom svijeta isto kao što mi plaćamo ove naše da nas kradu. Svi mi živimo svoje živote ali sa glavama u pijesku.
Pa mijenjaj nesto. Al evo sta kolega pokaza ko je u kongresu za i protiv rata. Znaci nije isto.
Nisam kadar.
Kad razmišljate o rasnoj jednakosti i građanskim pravima, koja vam politička stranka pada na pamet – republikanci ili demokrati? Vjerojatno bi većina ljudi rekla demokrati. Ali ovaj je odgovor netočan. Demokratska stranka se od svog osnivanja 1829. godine borila protiv svake velike inicijative za građanska prava i ima dugu povijest diskriminacije.
Demokratska stranka branila je ropstvo, započela građanski rat, usprotivila se obnovi (u poslije građanskom ratnom razdoblju), osnovala Ku Klux Klan, nametnula segregaciju, počinila linč i borila se protiv akata o građanskim pravima 1950-ih i 1960-ih”, objašnjava Swain.
Ako te interesuje odgovor na tu temu potrazi sta je "the great switch".
Evo npr ako te interesuje sta je desilo u Poljskoj. Ove godine su presili trilion dolara GDP. I njihova vlada puca pricu, desna strana religija i zabrana imigrantima. Kao to je lijek za neki uspijeh.
Cak i ove maga po americi se furaju na to, eto imigranti su krivi moli se Isusu.
O ovome sa pisao prije neki 10 godina. Da americke korporacije koriste Poljsku zato sto je jeftina radna snaga. Tad je moja firma poslala preko 500 poslova tamo.
Sad nesto manje od jedan milion poljaka je zaposleno u americkim firmama, a da ne govorim za ostale firme iz zapadne europe. I ove maga jos uvjek krive mekse i pede..re npr za stanje u Americi dok su poslovi prebaceni u druge zemlje.
I jos nesto Warsawa puna indijaca, turaka, kebab shop na svakom cosku.
Preporuka za ovaj kebab, jako dobar. Tendur kebab