KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Zabit
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Zabit » 05 mar 2026, 01:26

DirkNowitzki je napisao/la:
04 mar 2026, 23:22
Velizar je napisao/la:
03 mar 2026, 17:31
zanima me misljenke Dirka, moze li se sta zanimljivo dovest iz A1 ili A2 lige, tipa malog Medunjanina? nije toliko mlad, ali mozda se moze razviti u igraca rotacije. prvo za nasu ligu, pa onda preci i na Abu. ja bih licno volio da se mali Teletovic dogodine razvija kod nas (prevelika je guzva u Megi), ali ne znam kakve su relacije sa Miskom/Mirzom, mozda ce ga ovaj gurnut u neki Vrsac i slicno, da igra srbijansku ligu i sl.
A vidi, ima nekog kvaliteta, ali ovo sto Bosna radi s razvojnim timom nazalost nije pravi put. Grdno su pogrijesili s Jojom, masno ga platili i u ruke mu dali neadekvatne igrace. U razvojnom timu trebaju igrati klinci po 17 godina, maksimalno 18 (visoki igraci), koji igraju uz 1/2 iskusna igraca za taj nivo, ali koji ne smetaju njihovom razvoju i ne soliraju. Nakon Joje doveli su Acu Damjanovica. I to je pogresna odluka. Samo mlad trener, energican, zeljan znanja i napretka. Pa ne postavlja Misko slucajno sve mlade trenera da rade s mladim. Od pokojnog Miloja pa Baraca, pa da Avdalovica.

Nakon 5/6 kola ti mladi, talentovani momci se jednostavno naviknu na seniorsku kosarku i krenu da pruzaju dobre partije. Od ovih trenutnih u razvojnom timu, pitanje je da li ce ijedan napraviti iole solidnu karijeru. Nazalost, ali je tako. Sto se tice Benje Teletovica, on ce ostati u Megi. Misko to pametno gurne u OKK Beograd (pisao sam prije izvjesnog vremena ko je sve s Vuletom Avdalovicem bio tamo, od Bogoljuba Markovica pa nadalje).

Npr. sin od Seada Peste, Emin Pesto igra za Igman Burch kod Mirnesa Muminovica, to dijete u ovom trenutku nije NIKOME na radaru, a kadet je. Znaci, igra u selekciji koju Bosna nema i pitanje da li ce imati. Apsolutno je potrebna ta selekcija, a nista ne kosta. Na ovaj cijeli hype oko Bosne i jednog mladog trenera, pokupis besplatno svu djecu koja ista vrijedi u Kantonu Sarajevo i oformis kadetsku ekipu. Djeca idu za trenerom, a ne obratno.

Sto se tice Medunjanina, nisam iskreno optimista i mislim da nema potencijal za nesto vise. Npr. pobjegli su nam i Hrelja i Skalonjic, prije toga i Bulajic. Bulajic je imao problema s povredom, ali Skalonjic nije smio otici u Spartak pored Bosne. Platio je Spartak solidnu cifru Sparsima za obestecenje.
Ode taj preko bare, sta ce u Studentima A1 da igra opet.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 05 mar 2026, 09:06

svrakino1921 je napisao/la:
03 mar 2026, 19:28
Kažu da ce Dubai rekonstruirati Zetru
Novi teleskopi , Spalding LJEPOTANI itd
Zetra zahtjeva renoviranje, prije svega treba nabaviti 4 nove teleskopske tribine, kao i vanjski dio (plato ispred).
Ovako svaka tribina svoju politiku vodi, plus su drvene klupe davno prevazidjene, jos prije bar 20-25 godina..
Da li ce Dubai pomoci u tome, vidjet cemo, mada da se to moze i bez njih uraditi, ali eto..
U svakom slucaju euroligaške utakmice ćemo imati priliku gledati u Sarajevu, sto je za ljubitelje kosarke, a i reputaciju samog grada Sarajeva velika stvar.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 05 mar 2026, 10:30

bosnas_ je napisao/la:
05 mar 2026, 09:06
svrakino1921 je napisao/la:
03 mar 2026, 19:28
Kažu da ce Dubai rekonstruirati Zetru
Novi teleskopi , Spalding LJEPOTANI itd
Zetra zahtjeva renoviranje, prije svega treba nabaviti 4 nove teleskopske tribine, kao i vanjski dio (plato ispred).
Ovako svaka tribina svoju politiku vodi, plus su drvene klupe davno prevazidjene, jos prije bar 20-25 godina..
Da li ce Dubai pomoci u tome, vidjet cemo, mada da se to moze i bez njih uraditi, ali eto..
U svakom slucaju euroligaške utakmice ćemo imati priliku gledati u Sarajevu, sto je za ljubitelje kosarke, a i reputaciju samog grada Sarajeva velika stvar.

Tako je
Ja se slažem sve što ste napisali

Al navodno Euroliga traži od Dubai - a pored Spalding koševa koji moraju bit u tom takmičenju da nešto urade po pitanju teleskopskih tribina jer protiv Hapoela nije trebalo jer se igralo bez prisustva gledalaca
Opet kažem prica se da se Dubai obratio vladi KS a ovi rekli mi smo pali ne možemo ništa
Pa je valjda gazda Dubai rekao da ce oni odraditi tribine
Ima tu još nekoliko stvari koje traži Euroliga da se poprave - preprave -

Ako odradi Dubai bit ce super

Al opet kažem - kako cuo tako sam i prodao ovdje

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 mar 2026, 16:33

Hoce li nam ovaj put ostaviti koseve :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

huntingseason
Kontakt:

Post Postao/la huntingseason » 05 mar 2026, 19:06

Ako nekom trebaju 2 karte (teleskop sjever 3) nek se javi PP. Imam viska za prodaju

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 05 mar 2026, 19:58

Dubravko ubacio još jedan "mini" teleskop, vala ta mjesta su za qrac, ne vrijede 35 KM.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 05 mar 2026, 22:48

Surreal je napisao/la:
05 mar 2026, 19:58
Dubravko ubacio još jedan "mini" teleskop, vala ta mjesta su za qrac, ne vrijede 35 KM.
Kupio sam danas dvije , 38 KM po karti . :D
Na greškama se uči .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 05 mar 2026, 23:21

A sta je problem kod zetre da parket bude blize onoj glavnoj tribini i zasto je onaj kontra teleskop onoliko daleko, jel fiksiran ili??
Sto se tice Dubaia moraju neku naknadu dati sto ce koristiti dvoranu, njima je to sića
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 06 mar 2026, 07:46

slika

Cijene ulaznica ovise od kategorije, odnosno sektora:

Courtside

Courtside Premium - 200 KM (VIP iskustvo: gledaj utakmicu iz nesposredne blizine terena - 1. red, poseban ulaz ("fast track", bez gužvi), piće dobrodošlice)

Courtside Elite - 150 KM (VIP iskustvo: gledaj utakmicu iz nesposredne blizine terena - 2. red, poseban ulaz ("fast track", bez gužvi), piće dobrodošlice)

Courtiside Silver – 100 KM (VIP iskustvo: gledaj utakmicu iz nesposredne blizine terena - 3. red, poseban ulaz ("fast track", bez gužvi), piće dobrodošlice)

Courtiside – 4. red – 90 KM (VIP iskustvo: gledaj utakmicu iz nesposredne blizine terena - 4. red, poseban ulaz ("fast track", bez gužvi), piće dobrodošlice)

Courtiside – 5. red – 80 KM (VIP iskustvo: gledaj utakmicu iz nesposredne blizine terena - 5. red, poseban ulaz ("fast track", bez gužvi), piće dobrodošlice)

Courtiside – 6. red – 70 KM (VIP iskustvo: gledaj utakmicu iz nesposredne blizine terena - 6. red, poseban ulaz ("fast track", bez gužvi), piće dobrodošlice)

Courtiside – 7. red – 60 KM (VIP iskustvo: gledaj utakmicu iz nesposredne blizine terena - 7. red, poseban ulaz ("fast track", bez gužvi), piće dobrodošlice)

Teleskop tribine

Teleskop Sjever - popust za navijače KK Bosna (10 KM)*
Teleskop Jug - popust za navijače KK Bosna (10 KM)*
Teleskop Sjever - popust za djecu (5 KM)*
Teleskop Jug - popust za djecu (5 KM)*
Teleskop Zapad - sektor 1 - 35 KM
Teleskop Zapad - sektor 2 - 35 KM
Teleskop Istok - sektor 1 - 35 KM
Teleskop Istok - sektor 2 - 25 KM
Teleskop Sjever - sektor 1 - 30 KM
Teleskop Sjever - sektor 2 - 35 KM
Teleskop Sjever - sektor 3 - 30 KM
Teleskop Jug - sektor 1 - 30 KM
Teleskop Jug - sektor 2 - 35 KM
Teleskop Jug - sektor 3 - 30 KM

Ubi paru k.k.Bosna

Ovo je poslije Željo - Newcastle United F.C.najveća zarada od ulaznica na jednoj sportskoj priredbi ne samo u KS nego i u cijeloj voljenoj BiH
I da ima sportske infrastrukture ( kapacitet) izvan KS opet je u tim provincijama ulaznica 10 maraka najskuplja

Tako da svaka čast gosp.Dubravko

slika

slika

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 06 mar 2026, 07:58

esprit24 je napisao/la:
05 mar 2026, 23:21
A sta je problem kod zetre da parket bude blize onoj glavnoj tribini i zasto je onaj kontra teleskop onoliko daleko, jel fiksiran ili??
Sto se tice Dubaia moraju neku naknadu dati sto ce koristiti dvoranu, njima je to sića
Parket treba pozicionirati na sredini, i nema ga potrebe pomjerati. To su uradili kobajagi zbog atmosfere, ali napravili ruglo..i ona tribina iza koša je mala, nisu je trebali skraćivati (da mi je znati ko je ovo osmislio, moguce Bukva, ccc). Ne mogu vjerovati da sve ove godine u Zetri nisu nabavljene normalne teleskopske tribine, stvarno je vrijeme da se one drvene klupe izbace i da dvorana lici na nesto.. bio bi to sasvim drugi izgled.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 06 mar 2026, 10:55

Pozdrav raja,dolazim gledati Bosnu prvi put otkad je u Aba Ligi,zanimaju me informacije za parking ispod istoka Koševa,bude li u funkciji za vrijeme utakmice ?

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 06 mar 2026, 11:04

MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
06 mar 2026, 10:55
Pozdrav raja,dolazim gledati Bosnu prvi put otkad je u Aba Ligi,zanimaju me informacije za parking ispod istoka Koševa,bude li u funkciji za vrijeme utakmice ?
Zvagu, probaj naci dzabaleze oko ladelicije i dzamije ili plati marsela snajdera ili parking kod jezero bolnice

Jedva cekam nedjelju, kao vuk ja zavijammmmm bosno igrajjjjj.

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 06 mar 2026, 12:25

Protiv CZ sam parkirao na Ciglanama.
Koševo Zapad

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 06 mar 2026, 14:08

MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
06 mar 2026, 10:55
Jutros su dali obavijest da parking ispred Zetre neće raditi, tako da će ispred istoka garant biti kolaps. Parkiraj negdje malo dalje i prošetaj najpametnije.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 06 mar 2026, 14:52

Uredu,hvala vam svakako na savjetima.Do pobjede Bosnaa ❤️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 mar 2026, 18:35

West,Shepard,Lopez,Delalic jesu li spremni za Partizan odnosno nastavak sezone ??

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 06 mar 2026, 22:06

Ovo je prvi puta u sezoni da ce Zetra biti dupke puna.
Preko 7000 gledalaca,spektakl u najavi.
BosnaE

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.