Ode taj preko bare, sta ce u Studentima A1 da igra opet.DirkNowitzki je napisao/la: ↑04 mar 2026, 23:22A vidi, ima nekog kvaliteta, ali ovo sto Bosna radi s razvojnim timom nazalost nije pravi put. Grdno su pogrijesili s Jojom, masno ga platili i u ruke mu dali neadekvatne igrace. U razvojnom timu trebaju igrati klinci po 17 godina, maksimalno 18 (visoki igraci), koji igraju uz 1/2 iskusna igraca za taj nivo, ali koji ne smetaju njihovom razvoju i ne soliraju. Nakon Joje doveli su Acu Damjanovica. I to je pogresna odluka. Samo mlad trener, energican, zeljan znanja i napretka. Pa ne postavlja Misko slucajno sve mlade trenera da rade s mladim. Od pokojnog Miloja pa Baraca, pa da Avdalovica.Velizar je napisao/la: ↑03 mar 2026, 17:31zanima me misljenke Dirka, moze li se sta zanimljivo dovest iz A1 ili A2 lige, tipa malog Medunjanina? nije toliko mlad, ali mozda se moze razviti u igraca rotacije. prvo za nasu ligu, pa onda preci i na Abu. ja bih licno volio da se mali Teletovic dogodine razvija kod nas (prevelika je guzva u Megi), ali ne znam kakve su relacije sa Miskom/Mirzom, mozda ce ga ovaj gurnut u neki Vrsac i slicno, da igra srbijansku ligu i sl.
Nakon 5/6 kola ti mladi, talentovani momci se jednostavno naviknu na seniorsku kosarku i krenu da pruzaju dobre partije. Od ovih trenutnih u razvojnom timu, pitanje je da li ce ijedan napraviti iole solidnu karijeru. Nazalost, ali je tako. Sto se tice Benje Teletovica, on ce ostati u Megi. Misko to pametno gurne u OKK Beograd (pisao sam prije izvjesnog vremena ko je sve s Vuletom Avdalovicem bio tamo, od Bogoljuba Markovica pa nadalje).
Npr. sin od Seada Peste, Emin Pesto igra za Igman Burch kod Mirnesa Muminovica, to dijete u ovom trenutku nije NIKOME na radaru, a kadet je. Znaci, igra u selekciji koju Bosna nema i pitanje da li ce imati. Apsolutno je potrebna ta selekcija, a nista ne kosta. Na ovaj cijeli hype oko Bosne i jednog mladog trenera, pokupis besplatno svu djecu koja ista vrijedi u Kantonu Sarajevo i oformis kadetsku ekipu. Djeca idu za trenerom, a ne obratno.
Sto se tice Medunjanina, nisam iskreno optimista i mislim da nema potencijal za nesto vise. Npr. pobjegli su nam i Hrelja i Skalonjic, prije toga i Bulajic. Bulajic je imao problema s povredom, ali Skalonjic nije smio otici u Spartak pored Bosne. Platio je Spartak solidnu cifru Sparsima za obestecenje.
KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Zetra zahtjeva renoviranje, prije svega treba nabaviti 4 nove teleskopske tribine, kao i vanjski dio (plato ispred).svrakino1921 je napisao/la: ↑03 mar 2026, 19:28Kažu da ce Dubai rekonstruirati Zetru
Novi teleskopi , Spalding LJEPOTANI itd
Ovako svaka tribina svoju politiku vodi, plus su drvene klupe davno prevazidjene, jos prije bar 20-25 godina..
Da li ce Dubai pomoci u tome, vidjet cemo, mada da se to moze i bez njih uraditi, ali eto..
U svakom slucaju euroligaške utakmice ćemo imati priliku gledati u Sarajevu, sto je za ljubitelje kosarke, a i reputaciju samog grada Sarajeva velika stvar.
- svrakino1921
- Kontakt:
bosnas_ je napisao/la: ↑05 mar 2026, 09:06Zetra zahtjeva renoviranje, prije svega treba nabaviti 4 nove teleskopske tribine, kao i vanjski dio (plato ispred).svrakino1921 je napisao/la: ↑03 mar 2026, 19:28Kažu da ce Dubai rekonstruirati Zetru
Novi teleskopi , Spalding LJEPOTANI itd
Ovako svaka tribina svoju politiku vodi, plus su drvene klupe davno prevazidjene, jos prije bar 20-25 godina..
Da li ce Dubai pomoci u tome, vidjet cemo, mada da se to moze i bez njih uraditi, ali eto..
U svakom slucaju euroligaške utakmice ćemo imati priliku gledati u Sarajevu, sto je za ljubitelje kosarke, a i reputaciju samog grada Sarajeva velika stvar.
Tako je
Ja se slažem sve što ste napisali
Al navodno Euroliga traži od Dubai - a pored Spalding koševa koji moraju bit u tom takmičenju da nešto urade po pitanju teleskopskih tribina jer protiv Hapoela nije trebalo jer se igralo bez prisustva gledalaca
Opet kažem prica se da se Dubai obratio vladi KS a ovi rekli mi smo pali ne možemo ništa
Pa je valjda gazda Dubai rekao da ce oni odraditi tribine
Ima tu još nekoliko stvari koje traži Euroliga da se poprave - preprave -
Ako odradi Dubai bit ce super
Al opet kažem - kako cuo tako sam i prodao ovdje
Hoce li nam ovaj put ostaviti koseve 
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- huntingseason
- Kontakt:
Ako nekom trebaju 2 karte (teleskop sjever 3) nek se javi PP. Imam viska za prodaju
Dubravko ubacio još jedan "mini" teleskop, vala ta mjesta su za qrac, ne vrijede 35 KM.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- VensanKasel
- Kontakt:
Kupio sam danas dvije , 38 KM po karti .
Na greškama se uči .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
A sta je problem kod zetre da parket bude blize onoj glavnoj tribini i zasto je onaj kontra teleskop onoliko daleko, jel fiksiran ili??
Sto se tice Dubaia moraju neku naknadu dati sto ce koristiti dvoranu, njima je to sića
Sto se tice Dubaia moraju neku naknadu dati sto ce koristiti dvoranu, njima je to sića
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.