KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Zabit
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Zabit » 05 mar 2026, 01:26

DirkNowitzki je napisao/la:
04 mar 2026, 23:22
Velizar je napisao/la:
03 mar 2026, 17:31
zanima me misljenke Dirka, moze li se sta zanimljivo dovest iz A1 ili A2 lige, tipa malog Medunjanina? nije toliko mlad, ali mozda se moze razviti u igraca rotacije. prvo za nasu ligu, pa onda preci i na Abu. ja bih licno volio da se mali Teletovic dogodine razvija kod nas (prevelika je guzva u Megi), ali ne znam kakve su relacije sa Miskom/Mirzom, mozda ce ga ovaj gurnut u neki Vrsac i slicno, da igra srbijansku ligu i sl.
A vidi, ima nekog kvaliteta, ali ovo sto Bosna radi s razvojnim timom nazalost nije pravi put. Grdno su pogrijesili s Jojom, masno ga platili i u ruke mu dali neadekvatne igrace. U razvojnom timu trebaju igrati klinci po 17 godina, maksimalno 18 (visoki igraci), koji igraju uz 1/2 iskusna igraca za taj nivo, ali koji ne smetaju njihovom razvoju i ne soliraju. Nakon Joje doveli su Acu Damjanovica. I to je pogresna odluka. Samo mlad trener, energican, zeljan znanja i napretka. Pa ne postavlja Misko slucajno sve mlade trenera da rade s mladim. Od pokojnog Miloja pa Baraca, pa da Avdalovica.

Nakon 5/6 kola ti mladi, talentovani momci se jednostavno naviknu na seniorsku kosarku i krenu da pruzaju dobre partije. Od ovih trenutnih u razvojnom timu, pitanje je da li ce ijedan napraviti iole solidnu karijeru. Nazalost, ali je tako. Sto se tice Benje Teletovica, on ce ostati u Megi. Misko to pametno gurne u OKK Beograd (pisao sam prije izvjesnog vremena ko je sve s Vuletom Avdalovicem bio tamo, od Bogoljuba Markovica pa nadalje).

Npr. sin od Seada Peste, Emin Pesto igra za Igman Burch kod Mirnesa Muminovica, to dijete u ovom trenutku nije NIKOME na radaru, a kadet je. Znaci, igra u selekciji koju Bosna nema i pitanje da li ce imati. Apsolutno je potrebna ta selekcija, a nista ne kosta. Na ovaj cijeli hype oko Bosne i jednog mladog trenera, pokupis besplatno svu djecu koja ista vrijedi u Kantonu Sarajevo i oformis kadetsku ekipu. Djeca idu za trenerom, a ne obratno.

Sto se tice Medunjanina, nisam iskreno optimista i mislim da nema potencijal za nesto vise. Npr. pobjegli su nam i Hrelja i Skalonjic, prije toga i Bulajic. Bulajic je imao problema s povredom, ali Skalonjic nije smio otici u Spartak pored Bosne. Platio je Spartak solidnu cifru Sparsima za obestecenje.
Ode taj preko bare, sta ce u Studentima A1 da igra opet.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 05 mar 2026, 09:06

svrakino1921 je napisao/la:
03 mar 2026, 19:28
Kažu da ce Dubai rekonstruirati Zetru
Novi teleskopi , Spalding LJEPOTANI itd
Zetra zahtjeva renoviranje, prije svega treba nabaviti 4 nove teleskopske tribine, kao i vanjski dio (plato ispred).
Ovako svaka tribina svoju politiku vodi, plus su drvene klupe davno prevazidjene, jos prije bar 20-25 godina..
Da li ce Dubai pomoci u tome, vidjet cemo, mada da se to moze i bez njih uraditi, ali eto..
U svakom slucaju euroligaške utakmice ćemo imati priliku gledati u Sarajevu, sto je za ljubitelje kosarke, a i reputaciju samog grada Sarajeva velika stvar.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 05 mar 2026, 10:30

bosnas_ je napisao/la:
05 mar 2026, 09:06
svrakino1921 je napisao/la:
03 mar 2026, 19:28
Kažu da ce Dubai rekonstruirati Zetru
Novi teleskopi , Spalding LJEPOTANI itd
Zetra zahtjeva renoviranje, prije svega treba nabaviti 4 nove teleskopske tribine, kao i vanjski dio (plato ispred).
Ovako svaka tribina svoju politiku vodi, plus su drvene klupe davno prevazidjene, jos prije bar 20-25 godina..
Da li ce Dubai pomoci u tome, vidjet cemo, mada da se to moze i bez njih uraditi, ali eto..
U svakom slucaju euroligaške utakmice ćemo imati priliku gledati u Sarajevu, sto je za ljubitelje kosarke, a i reputaciju samog grada Sarajeva velika stvar.

Tako je
Ja se slažem sve što ste napisali

Al navodno Euroliga traži od Dubai - a pored Spalding koševa koji moraju bit u tom takmičenju da nešto urade po pitanju teleskopskih tribina jer protiv Hapoela nije trebalo jer se igralo bez prisustva gledalaca
Opet kažem prica se da se Dubai obratio vladi KS a ovi rekli mi smo pali ne možemo ništa
Pa je valjda gazda Dubai rekao da ce oni odraditi tribine
Ima tu još nekoliko stvari koje traži Euroliga da se poprave - preprave -

Ako odradi Dubai bit ce super

Al opet kažem - kako cuo tako sam i prodao ovdje

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 mar 2026, 16:33

Hoce li nam ovaj put ostaviti koseve :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

huntingseason
Kontakt:

Post Postao/la huntingseason » 05 mar 2026, 19:06

Ako nekom trebaju 2 karte (teleskop sjever 3) nek se javi PP. Imam viska za prodaju

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 05 mar 2026, 19:58

Dubravko ubacio još jedan "mini" teleskop, vala ta mjesta su za qrac, ne vrijede 35 KM.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 05 mar 2026, 22:48

Surreal je napisao/la:
05 mar 2026, 19:58
Dubravko ubacio još jedan "mini" teleskop, vala ta mjesta su za qrac, ne vrijede 35 KM.
Kupio sam danas dvije , 38 KM po karti . :D
Na greškama se uči .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 05 mar 2026, 23:21

A sta je problem kod zetre da parket bude blize onoj glavnoj tribini i zasto je onaj kontra teleskop onoliko daleko, jel fiksiran ili??
Sto se tice Dubaia moraju neku naknadu dati sto ce koristiti dvoranu, njima je to sića
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.