Kerim Alajbegović
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Kerim Alajbegović
Ja sam za 'ostanak' u Leverkusenu.
Kad bolje razmislim jedna od najboljih opcija
Njima se izgleda forsira Onyeka koji ce igrati za Njemacku
To se vidjelo i prije kad je Kerim bio ubjedljivo najbolji igrac Onyeka je dobijao minute za prvi tim
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Zar nije Onyeka defanzivniji od Kerima?
Nije igra poziciju amf,poluspica
Mogli bi sljedece godine imati cak tri igraca u engleskoj, a sigurno preko 10 u ligi petice
Yugoslav First League: ⭐️
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
On i Demirovic u Romu
da ozivimo stare uspomene ili ti ga rane. 
Nemoj Allahati
Vec smo najboljeg ikad u drzavi potrosili na taj bezvezni klub.
Ma samo nek ide, takvi klubovi se ne odbijaju
naprijed rejal
Dobra stvar je sto ga otac zastupa pa ce traziti opciju koja mu najvise pogoduje u ovom trenutku. Zato mozda i ne treba bjezati od opcije da ga Leverkusen preproda ako ga ne misle koristiti kao startnu opciju (u nadpolovicnom broju utakmica) . Doduse jos je manje izvjesno da bi se vise naigrao u Chelseau, koji je svakako turbulentna sredina za mladog igraca. Neki od portugalskih velikana uopste nije losa varijanta... Mada svi mi jedva cekamo da odpocne dominaciju u nekoj ligi četvorke. Ako bi recimo Gasperini rekao ocu, jedva cekam da maksimiziram potencijal tvog malca, za kojeg mislim da je enorman, ja ne bih imao nista protiv transfera u Romu iako sumnjam da imaju lovu za njega. Znaci dvije sezone Rome (niposto Lazio, koji je Atletiko Madrid s temua) i onda jedan od najvecih timova svijeta, ako bi sve islo Ok.
Sviđa mi se Salzburg pod novim trenerom.
Danas mu sve blokiraju, znaju da ima bombu u nogama. Igra odličnu utakmicu. 
Proglasen igracem mjeseca februara u Salzburgu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Sindikat12
- Kontakt:
Smiješan si lik.
Skoro pa da je sramota da su uopće birali igrača mjeseca februara u Salzburgu. To je bio zapravo izbor najmanje lošeg igrača u februaru.
I nije ušao u formu još uvijek jer mu nedostaje kontinuitet dobrih igara za takvo sto, a ne da odigra dvije dobro pa tri onako, i sl.., startao i odigrao tri utakmice u februaru u kojima su osvojili 4 od mogucih 9 bodova gdje je on tek u zadnjoj utakmici protiv LASKA upisao gol i asistenciju i odigrao dobro. Prije toga dvije utakmice otprilike za zaborav i za njega i za Salzburg. A prvu utakmicu u februaru je odgledao praktički s klupe. Ušao zadnjih 8 minuta, nebitan faktor. I šta sad?! Mašina?!
I kao sto sam pisao, golovi i asistencije ne moraju biti mjerilo da je neko ušao u formu. To može biti dobra predstava kao sinoc kada nije imao nikakav konkretan učinak ali je odradio dobru utakmicu, bar ono sto sam uspio vidjeti dok sam prebacivao u par navrata.
Dakle, odigrao je zadnje dvije utakmice dobro (računam i sinoćnju martovsku), ali je prije toga imao tri utakmice bez ikakvog učinka.
I nemoj me vise prozivati ako nemaš šta pametno i argumentovano napisati.
Pokušavaš predstaviti kao da neko mrzi Alajbegovica.
Slažem se sve s tobom, ali uvijek treba uzeti faktor da je ovo Kerimu prva seniorska sezona i da su oscilacije prirodna pojava.hurem je napisao/la: ↑02 mar 2026, 22:18Smiješan si lik.
Skoro pa da je sramota da su uopće birali igrača mjeseca februara u Salzburgu. To je bio zapravo izbor najmanje lošeg igrača u februaru.
I nije ušao u formu još uvijek jer mu nedostaje kontinuitet dobrih igara za takvo sto, a ne da odigra dvije dobro pa tri onako, i sl.., startao i odigrao tri utakmice u februaru u kojima su osvojili 4 od mogucih 9 bodova gdje je on tek u zadnjoj utakmici protiv LASKA upisao gol i asistenciju i odigrao dobro. Prije toga dvije utakmice otprilike za zaborav i za njega i za Salzburg. A prvu utakmicu u februaru je odgledao praktički s klupe. Ušao zadnjih 8 minuta, nebitan faktor. I šta sad?! Mašina?!
I kao sto sam pisao, golovi i asistencije ne moraju biti mjerilo da je neko ušao u formu. To može biti dobra predstava kao sinoc kada nije imao nikakav konkretan učinak ali je odradio dobru utakmicu, bar ono sto sam uspio vidjeti dok sam prebacivao u par navrata.
Dakle, odigrao je zadnje dvije utakmice dobro (računam i sinoćnju martovsku), ali je prije toga imao tri utakmice bez ikakvog učinka.
I nemoj me vise prozivati ako nemaš šta pametno i argumentovano napisati.
Pokušavaš predstaviti kao da neko mrzi Alajbegovica.
Kerim je u ovom Salzburgu daleko najbolji igrač, a usuditi ću se reći i najopasniji igrač naše reprezentacije za gol protivnika. Kada uzmem sve naše ofanzivce i njihove mane, vrline, iskustvo, godine - da hipotetički imamo simulaciju 100 mečeva protiv Velsa, siguran sam da bi Kerim najviše puta donio nama pozitivan rezultat. Da li to znači da treba startati protiv Velsa? Naravno da ne. U teoriji da imamo nulu u 60. minuti i da tada ubacimo Džeku i Alajbegovića, na umornu odbranu - a oni svježi, svako može fasovati gol u mreži.
Međutim bio bih debelo razočaran ako Kerim ne uđe makar u 60. minuti i da pokaže šta zna, a sigurno ima najveći fudbalski plafon u obe ekipe. Ali kao što si ti pisao, jedna je stvar plafon, a drugi kontinuitet isporuke tih partija.
Pa ko da starta ispred Kerima ? Esmir ? Kerim je za Esmira drugo svijet.
Za Kerima, Memića, Demirovića, Seu, Tarika, Dedića i Šunjića mora naći mjeato na terenu od samog početka.
Od preostala 4 tu su golman Vasilj (neprikosnoven) i Katić (95% siguran starter).
Od preostala dva igrača na terenu najmanje jedan mora biti čisti veznjak, a jedanaesti igrač će biti Džeko, Tabak, Esmir ili Gigović, u zavisnosti od toga kakvu će formaciju izvesti.
Od preostala 4 tu su golman Vasilj (neprikosnoven) i Katić (95% siguran starter).
Od preostala dva igrača na terenu najmanje jedan mora biti čisti veznjak, a jedanaesti igrač će biti Džeko, Tabak, Esmir ili Gigović, u zavisnosti od toga kakvu će formaciju izvesti.
A treba neko i gol dati.
Vezni red nam je ionako očajan, tako da nam treba Kerim u prvih 11. On može centrirati, osutati, dati zadnji pas.
Tako je jasmin,inace mi se svidja sta pise hurem i dosta se slazem sa njim,ali ako cemo tako gledat onda osim Memica nebi niko trebao da igra,niko nema kontinuitet,po mojem misljenju Vasilj je siguran,Dedic i Kolasinac isto tako,Muharemovic i Katic kao stoperi,na moju zalost jer Ahmedhodzic i Tarik bi bili idealni stoperi,Memic jedini igrac koji u 90min moze istrcat u punom trku 100m,Kerim u ovoj zadnjoj utakmici se vidjelo da ima i liderske sposobnosti,vidio sam kako rasporedjuje neke igrace u toku utakmice,a i bicu mu sve teze igrat jer u poziciji za sut udvajali su se na blok tako da su mu blokirali svaki sut,morace se naviknut na to i skontat kako da ih prevari i sebi oslobi sut,Dzeko isto tako mora igrat,Demirovic isto tako,9 sigurnih ostala su dva mjesta,vjerovatno Sunjic i Tahirovic,to je to
@CaGarfia, lijepo si to napisao.
Svakako da je Kerim nas najnepredvidiviji igrač i kao takav najopasniji za odbranu protivnika i golmana, ima dribling, dobar centaršut, najopasniji šut - lijevom, desnom svejedno.
Wales je na svom terenu preozbiljan protivnik i ako bi Kerim mogao disciplinovano ponoviti utakmicu kao onu protiv Aston Ville, onda ništa protiv. Pitanje je koliko bi mogao kao starter naprijed napraviti na odmorne igrače Walesa, a koliko bismo bili šuplji nazad jer se defanzivno još uvijek dokazuje. Zato je tu prva opcija bio Memic do sada.
Ako bude Kolasinac zdrav, onda bi se i moglo razmišljati o Kerimu sa Seadom iza njega. Bez Kolasinca ovaj ne može biti opcija kao starter.
Zasad ga vise vidim kao opciju s klupe, najkasnije u 60. minuti.
Da li ce u narednim utakmicama dodatno podići formu a Esmir pasti, i na treninzima reprezentacije pokazati da zaslužuje mjesto startera, onda neka tako i bude. Može Memic i desno s Dedicem, a Kerim lijevo sa Seadom.
Ovaj novi trener u Salzburgu je kao naručen za baraz. “Budemo vidjeli”.
Posao koji je Memic odradio u Austriji Kerim nikada ne bi mogao. Mislim da ljudi slabo primjete te momente igre koji su nekada puno važniji od samog driblinga ili nekog šuta s 30 metara koji će se desiti ili neće. A disciplina na cijelom terenu je potrebna svih 90 minuta. U tome je sva poenta.
Utakmica protiv Walesa u gostima je nekoliko nivoa iznad bilo koje utakmice koju je Kerim odigrao ili će odigrati u komplet sezoni u austrijskoj ligi, tim prije će morati mnogo vise pola na cijelom terenu odraditi ako dobije status startera.
Svakako da je Kerim nas najnepredvidiviji igrač i kao takav najopasniji za odbranu protivnika i golmana, ima dribling, dobar centaršut, najopasniji šut - lijevom, desnom svejedno.
Wales je na svom terenu preozbiljan protivnik i ako bi Kerim mogao disciplinovano ponoviti utakmicu kao onu protiv Aston Ville, onda ništa protiv. Pitanje je koliko bi mogao kao starter naprijed napraviti na odmorne igrače Walesa, a koliko bismo bili šuplji nazad jer se defanzivno još uvijek dokazuje. Zato je tu prva opcija bio Memic do sada.
Ako bude Kolasinac zdrav, onda bi se i moglo razmišljati o Kerimu sa Seadom iza njega. Bez Kolasinca ovaj ne može biti opcija kao starter.
Zasad ga vise vidim kao opciju s klupe, najkasnije u 60. minuti.
Da li ce u narednim utakmicama dodatno podići formu a Esmir pasti, i na treninzima reprezentacije pokazati da zaslužuje mjesto startera, onda neka tako i bude. Može Memic i desno s Dedicem, a Kerim lijevo sa Seadom.
Ovaj novi trener u Salzburgu je kao naručen za baraz. “Budemo vidjeli”.
Posao koji je Memic odradio u Austriji Kerim nikada ne bi mogao. Mislim da ljudi slabo primjete te momente igre koji su nekada puno važniji od samog driblinga ili nekog šuta s 30 metara koji će se desiti ili neće. A disciplina na cijelom terenu je potrebna svih 90 minuta. U tome je sva poenta.
Utakmica protiv Walesa u gostima je nekoliko nivoa iznad bilo koje utakmice koju je Kerim odigrao ili će odigrati u komplet sezoni u austrijskoj ligi, tim prije će morati mnogo vise pola na cijelom terenu odraditi ako dobije status startera.
Ne znam kako to Esmir može vise u formi pasti ?
Nema gola mjesec dana, teška klupa je.
Nema gola mjesec dana, teška klupa je.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.
.jpg)