FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 28 feb 2026, 17:29

Bojim se da ide kiks do kraja. Ovi komedijasi iz odbrane ce morati primiti jos koji gol.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 feb 2026, 17:48

Lamine sine, samo divljaj :salut:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 28 feb 2026, 18:16

Drago mi je zbog hattricka ali šta Pedri uradi svojim ulaskom. Kakve dvije lopte…
Don't hate what you don't understand.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 28 feb 2026, 18:20

3 maestralna proigravanja i 1 gol nakon solo prodora. Konačno igra liči na nešto. Ostaje stara boljka zvana odbrana, ali to će biti tako sve dok je Flick na klupi.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 28 feb 2026, 18:52

Pobjeda u vrlo dobroj, na momente odličnoj, igri, 3 boda, idemo dalje, korak po korak.

P.S. Pedri velemajstor, u pola sata napravi red, a Fermin proigrao njegovim ulaskom.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 28 feb 2026, 19:21

Ako može malo kako je Yamal pao u odnosu na prošlu sezonu, solira, dribla bez kraja, kako ga treba disciplinovati i tako to.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 feb 2026, 20:09

Lamin danas maestralan, realno jest u ovoj sezoni level ispod prosle sezone, no ova sezona tek sad ulazi u svoj najbitniji dio i vjerujem da ce lamin sad da kida, kao sto je pokidao i danas

Primijetit se moglo da je veci dio utakmica odigrao nekako pod rucnom, no sad idu prava iskusenja vjerujem da ce podici formu i kontinuitet. Pedri je pola ekipe i to je i danas pokazao, steta feran se potpuno izgubio, trebace nam ili on ili leva sa dobrim ucinkom sad kad dolaze najbitnije utakmice

Sledeca revans protiv atletica, nadam se da se nece tu previse trositi i zapinjati, hebes kup, posle dolaze teske utakmice, jak ritam svaka tri dana, prvo teska dva gostovanja i bitna kod bilbao i kod new castle, srecom i englezi su u losoj formi i imaju i oni paklen raspored, no ozbiljna su ekipa, bice nabrijani protiv nas i nece biti nimalo lako ih proci
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 28 feb 2026, 20:58

Disciplina, ozbiljnost i odgovornost mora biti.
Ako su tako mogli funkcionirati u Barceloni Xavi, Puyol, Iniesta, Messi i ostali, može i mora i svaki igrač iz ove generacije.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 28 feb 2026, 22:46

Flick mora raditi na CL utakmicama.Ne moze ovako kao sto hendla u Ligi isto igrati u CL.Meni je ovo ultra zabavno gledati ali jao fan-u, nije bas drago da strepis da ti tamo neki Newcastle moze uvaliti 4-5 komada u 2 utakmice.Koliko god Barci bio “lagan” put, moze se ovdje protutnjati ali isto tako izblamirati.Malo balansa nije na odmet.Malo manje rizka i vise disipline i ovdje se moze pregaziti sve do finala.Ne mislim da iko od navedenih igra bolji fudbal, ali u CL je to bitno 20%.Sumnjam da ce ista mjenjati, volio bi.Da malo povuce rucnu, da ekipa igra malo pametnije i da ne puse sa svih strana.Malo zgusnuti redove i jackpot.Ne mjenjati mnogo, samo uci sa respektom prema svima i gledati da je i tvoj go sirok 7m.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 01 mar 2026, 01:37

Kakva perverzija je ovaj drugi dodir kod drugog gola :bow:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 01 mar 2026, 10:42

💎 Lamine Yamal postao je prvi igrač koji je u 21. stoljeću prije 19. rođendana postigao barem 25 golova u nekoj Ligi petice.

📊 Barçina desetka danas je prešla granicu od 100 golova+asistencija u profesionalnoj karijeri. Yamal je 49 puta zatresao protivničku mrežu, a 52 puta je uposlio suigrača za pogodak.

🔙 Postao je najmlađi igrač koji je zabio hat-trick u LaLigi još od 1934. godine.

⚠️ Napomena: Lamine Yamal ima tek 18 godina.

Gasi fudbal :tokralju:
Jabroni je napisao/la:
01 mar 2026, 01:37
Kakva perverzija je ovaj drugi dodir kod drugog gola :bow:
Messi shit bukvalno

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 01 mar 2026, 15:47

Lamine je sve dalje stilom od Messija, sve blize stilu Neymara.I to je odlicno, vazno da mentalitet ima Messijev (ako je moguce)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 mar 2026, 00:11

JoeBleck je napisao/la:
28 feb 2026, 22:46
Flick mora raditi na CL utakmicama.Ne moze ovako kao sto hendla u Ligi isto igrati u CL.Meni je ovo ultra zabavno gledati ali jao fan-u, nije bas drago da strepis da ti tamo neki Newcastle moze uvaliti 4-5 komada u 2 utakmice.Koliko god Barci bio “lagan” put, moze se ovdje protutnjati ali isto tako izblamirati.Malo balansa nije na odmet.Malo manje rizka i vise disipline i ovdje se moze pregaziti sve do finala.Ne mislim da iko od navedenih igra bolji fudbal, ali u CL je to bitno 20%.Sumnjam da ce ista mjenjati, volio bi.Da malo povuce rucnu, da ekipa igra malo pametnije i da ne puse sa svih strana.Malo zgusnuti redove i jackpot.Ne mjenjati mnogo, samo uci sa respektom prema svima i gledati da je i tvoj go sirok 7m.
Slazem se, za ligu prvaka flik mora imati poseban plan, posebno kad vidimo ko su nam protivnici na putu do finala, new castle, atletico, arsenal najvjerovatnije

Dakle ekipe koje nam mogu dati dosta golova, a opet znaju se i braniti kako tako i to su sve ekipe dosta bolje i kompaktnije od velike vecine onih protiv kojih igramo u spaniji , imaju te brze napadace i vezne iz drugog plana koji mogu utrcati u prostor kad je odbrana visoka itd i realno s ovim stilom igre lako mozemo primiti dosta golova, a ne dati bas puno jer nisu to buranije ekipe, znaju igrati odbranu

Ovaj stil flikov moze proci i jest brutalan al kad se sve perfektno odradi, mora znaci sve da se poklopi da bi funkcionisala ova igra i imala rezultat, prije svega kontrola lopte mora biti savrsena, a sve to da prati i brutalan visoki presing u kojem svi nasi igraci zaganjuju protivnika i ne daju mu da dignu glavu kad oni imaju loptu

Sve je to potrebno kako protivnik prvo ne bi imao loptu u nogama uopste da gurne neki pas naprijed , veliki broj golova primali smo kad izgubimo loptu i onda ide pas iza ledja nase odbrane koja pokusava ofsajd zamku na pola centra, a protivnicki igraci izbjegavaju i utrcavaju u prostor, zato je bitno ne gubiti loptu, a ako se i izgubi odma ko ose da navale da onaj njihov igrac s loptom ne moze dici glavu i gurnuti loptu naprijed u for.

Kad se te dvije stvari poklope, i kad se poklopi jos dobra realizacija, da se iz prilika koje stcaramo daju golovi, a ne masa, ne pogadjaju stative i precke i da golmani protivnicki ludjacki ne brane, onda se moze gurati do finala

Al hajd ti to odigraj sve, moze ekipa odigrati tako ne sumnjam ja, al ne ne moze u kontinuitetu to tako 6 utakmica, tj tri dvomeca do finala, negdje mora to zastopati i onda je to ispadanje, zato se mora neka druga taktika, tj reducirana taktika ove postojece

Nije pametno ni sve mijenjati kad si ovako vec navikao, zato mislim da je redukcija najbolje rjesenje, zadnja linija da stoji barem 10 metara blize svom golu nego sad, ono sto igramo mekano kad protivnik ima loptu mora biti cvrsce na granici faula i zutog da protivnik ne moze lako dici glavu razgledati i gurati pas naprijed, onda generalno igrati opreznije i povucenije u svakom segmentu nego sad, jer imamo jamala i pedrija koji su igraci koji svojom igrom i znanjem i potezima mogu napraviti ogromnu razliku i razbiti svaku odbranu, druge ekipe to nemaju i zato nema ni potrebe da svi nasi srljaju u napad i izvode neke rizicne poteze i pasove iz kojih nam slijedi kontra

Uz sve to mora se poraditi na mentalnoj snazi, da se ne primaju rani golovi, neke smusene reakcije nakon kornera, da ne primamo golove minut nakon sto mi damo, neke penale glupe da pravimo i te stvari

Mislim da flik prije svega mora igrati malo opreznije, deset metara da zadnja linija stoji blize svom goli nego sto to radi sad , i napdacka ta igra, srljanje naprijed velikog broja igraca itd da se redukuje za jedno 30 posto i bude opreznije, i s tim stvarima mi bi igrali opet napadacki fudbal i vjerovatno i dalje najofanzivniji fudbal od svih ekipa, al i imali vise nekog balansa

Protiv new castla u prvoj utakmici recimo malo povucenije i sa ericom na zadnjem veznom a arauhom na stoperu, da se dobije na cvrstini , a pedri ce prema naprijed nesto iskreirati ili ce lamin proguliti kroz dvojicu trojicu, ne treba srljati grlom u jagode , i arauho bi mislim u zatvorenijoj postavci kao kod xavija dosao na svoje i izgledo bi dobro, i njega hebe ova visoka odbrana i stil igre
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.