NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

SoloControTutti
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la SoloControTutti » 28 feb 2026, 08:10

Sto se tice price, navijanja i same grupe problem je sto su Biscani pasivni ljudi, nisam vidio pasivnije ljude u drzavi sto se tice bilo kakvog dizanja glasa za bilo sta, nekih subkultura itd. Ovo sto ima od grupe momci rade kvalitetno i vrijedi pomenuti da su odradili sva gostovanja, a na domacim su imali par odlicnih izdanja. Rade i na marketingu solidno i sto je do njih odradjeno je, problem su ljudi okolo koji ne pokazuju volju, mladi momci danas nisu ni blizu aktivni kao neke generacije prije. Pored toga klub je 20 i kusur godina bio vodjen na mahalski nacin, sama grupa je izigrana 100x od raznoraznih olosa iz uprave. Sve to ima utjecaj i nekima je ogadilo sve, ali najveci problem lezi u tome sto je neko vec naveo 70% ljudi sto su npr odradili nasu najjacu sezonu 2013/2014 je otislo vani u inostranstvo narednih godina i to se ne moze nadomjestiti, Bihac i Krajina su dio BiH gdje najvise ljudi i odlazi zapravo vani tako da svi ti cimbenici dovode do male brojnosti.

P.S. Ne treba to da bude izgovor mnogima koji su jos tu da sada poguraju pricu i da se pojave u vecem broju, da se zakotrlja neka nova prica u gradu s ovim momcima koji su jos tu. :)

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 28 feb 2026, 09:24

SoloControTutti je napisao/la:
28 feb 2026, 08:10
Sto se tice price, navijanja i same grupe problem je sto su Biscani pasivni ljudi, nisam vidio pasivnije ljude u drzavi sto se tice bilo kakvog dizanja glasa za bilo sta, nekih subkultura itd. Ovo sto ima od grupe momci rade kvalitetno i vrijedi pomenuti da su odradili sva gostovanja, a na domacim su imali par odlicnih izdanja. Rade i na marketingu solidno i sto je do njih odradjeno je, problem su ljudi okolo koji ne pokazuju volju, mladi momci danas nisu ni blizu aktivni kao neke generacije prije. Pored toga klub je 20 i kusur godina bio vodjen na mahalski nacin, sama grupa je izigrana 100x od raznoraznih olosa iz uprave. Sve to ima utjecaj i nekima je ogadilo sve, ali najveci problem lezi u tome sto je neko vec naveo 70% ljudi sto su npr odradili nasu najjacu sezonu 2013/2014 je otislo vani u inostranstvo narednih godina i to se ne moze nadomjestiti, Bihac i Krajina su dio BiH gdje najvise ljudi i odlazi zapravo vani tako da svi ti cimbenici dovode do male brojnosti.

P.S. Ne treba to da bude izgovor mnogima koji su jos tu da sada poguraju pricu i da se pojave u vecem broju, da se zakotrlja neka nova prica u gradu s ovim momcima koji su jos tu. :)
Ako se ljubav sad ne usadi mladjoj djeci, nece imati ko ni preuzeti tribinu. Svi mi smo vec ostarili za tog, mislim ne bas ostarili, ali vecina nas nije za tog. Malo dici glas, malo pricati o tome, vjerujem da bi doslo dosta ovih mladjih

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 01 mar 2026, 15:43

Moze neko napisati nesto o utakmici? Teren ne izgleda lose u Krupi, barem na slikama, nisam uspio otici.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 01 mar 2026, 16:19

harden je napisao/la:
01 mar 2026, 15:43
Moze neko napisati nesto o utakmici? Teren ne izgleda lose u Krupi, barem na slikama, nisam uspio otici.
Teren možda na slikama izgleda dobro, dok je frgav da frgaviji ne može biti i teško je kontrolisati loptu.

Bratstvo nije napravilo prilike, ali nismo ni mi nešto bili puni želje da ih natrpamo, iako je razlika u kvaliteti evidentna.

Istina da smo ih dobili 0-2, ali nisam nešto preoduševljen željom i zalaganjem, iako nije ova utakmica mjerilo.

Vjerujem da će prvenstvena utakmica protiv Stupčanice biti totalno druga priča.

Danas su se po meni jedino Mislav Petrović i Ognjen Obradov bili agilniji od drugih.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 01 mar 2026, 16:42

Omladinska škola nogometa 3E, koja važi za jednu od najboljih škola nogometa omladinskog pogona u Bihaću, nakon pet godina uspješnog rada odlučila je napraviti značajan korak naprijed i ujediniti se s NK Jedinstvo Bihać. Dosadašnji rezultati škole potvrđuju kvalitet njenog rada, a jedan od najsvježijih uspjeha je osvajanje turnira „Djeca Bosne“ u Cazinu.

Ova promjena je zvanično stupila na snagu 1. marta 2026. godine. Rad sa djecom će se i dalje odvijati u okviru NK Jedinstvo Bihać, dok će formalno postojanje Omladinske škole nogometa 3E biti očuvano. Za djecu i roditelje se, kako navode iz škole, suštinski ništa ne mijenja – ostaju isti treneri, isti način rada i isti ciljevi, uz očekivanje da će ujedinjenje omogućiti još bolje uslove za treniranje i napredak mladih sportista.

Predstavnici škole potvrdili su ove informacije portalu BiscaniNET. „Ovim ujedinjenjem želimo osigurati kontinuitet kvalitetnog rada sa djecom i stvoriti još bolje uslove za njihov razvoj“, istakli su.

Iz škole su se zahvalili roditeljima na dosadašnjem povjerenju i podršci, te istakli da se raduju nastavku zajedničkog rada. Poruka je završena čestitkom povodom Dana nezavisnosti BiH.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 01 mar 2026, 16:59

Tako i treba, odlican potez.

@Neri Mislav ce mozda biti starter kao bek, U21?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

legendarnadruga
Kontakt:

Post Postao/la legendarnadruga » 01 mar 2026, 17:08

harden je napisao/la:
01 mar 2026, 16:59

Ili on ili Jasarevic oba su do 21

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 01 mar 2026, 17:09

harden je napisao/la:
01 mar 2026, 16:59

Tako je, Mislav je desni bočni, ispred njega je Balić, obojica U21 igrači.

Napomenuo bih da je ekipa Bratstva sastavljena od bivših igrača NK Jedinstvo, tačno se vidi zašto su bivši i zašto danas u prvoj postavi nismo imali nikoga iz Bihaća.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

Nim
Kontakt:

Post Postao/la Nim » 01 mar 2026, 20:25

harden je napisao/la:
01 mar 2026, 15:43
I nije teren toliko dobar bio odskace lopta dosta. Prvo poluvrijeme svaki sut preko gola kako im lopta odskoci. Balic dobar, vidi se da je igrac koji zna napraviti razliku. Obradov strasan za klasu bolji od svih na terenu. Prvo poluvrijeme onako, svidja mi se sto ne igraju na dugu loptu ko god Zere igraju preki oba krila. Drugo poluvrijeme bolje, tu se od starta vidjela razlika u kvaliteti u odnosu na protivnika. Blazevic mi je djelovao bolje kad se spustio u vezu nego u spicu, Bozic igra zadnjeg veznog i dobar je, Salkanovic nikako da se pronadje spusta se nesto u vezu, doduse igrao je od drugog poluvremena tek. Nadam se da ce neko od napadaca proraditi u drugoj polusezoni. Na kraju se njihovi krenuse tuci neko udari Sektica jel nesto opsovao ili sta je vec bilo ne znam, seljakluk i tu utakmica zvarsava. Uglavnom izgleda to dobro , zavrsnicu moraju popraviti. Za igrace sa klupe i nemam puni reci jedini je Salkanovic usao na poluvremenu i odigrao 45 ostali manje.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 01 mar 2026, 21:37

Ma nama je napad problem. Mi smo dali najmanje golova u ligi jbt. Napad mora raditi vise. Kakav je Medjuseljac bio.

Nim
Kontakt:

Post Postao/la Nim » 01 mar 2026, 22:00

nebeskasila je napisao/la:
01 mar 2026, 21:37
Ma nama je napad problem. Mi smo dali najmanje golova u ligi jbt. Napad mora raditi vise. Kakav je Medjuseljac bio.
Ne znam ga jos prepoznati 🤣 koji broj nosi? Nisu losi bili ali niko se osim Obradova nije posebno istakao

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.