Svi gledaju svoj interes, vidiš šta je Ryan uradio u BL i sad je taj aerodrom u teškoj situaciji, ljetni red letenja uskoro počinje, a male se su šanse da nađu nekog ko će djelimično pokriti rupu koju je Ryan ostavio, teška godina očekuje BNX.harry_90 je napisao/la: ↑16 okt 2025, 17:25Aerodrom Tuzla mora dovesti jos jednu ili dvije nove aviokompanije,da ne ovise u Wizzu,jer ovima cim malo nesto zasmeta odose,meni je Ryanair pouzdaniji od Wizza koliko hoces.
Citave subvencije letova su namjestene Wizzu,objavis tender,Wizz preda prvi dan sve,ostali nisu ni poceli prikupljat dokumentaciju![]()
Vjerujem da su se i oni malo ugradili.
Avijacija u Bosni i Hercegovini
Moderator/ica: insider
Re: Avijacija u Bosni i Hercegovini
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Sta mislite zasto wizz preskace da spoji salzburg s tuzlom?
Prosto mi je nevjerovatno da ne postoji linija koja bi svaki put bila puna
Prosto mi je nevjerovatno da ne postoji linija koja bi svaki put bila puna
naprijed rejal
Nejasno je svima mislim. S obzirom na broj naše dijaspore u Salzburgu i okolici.
A i to sto je svaka treća nasa osoba u Salzburgu porijeklom iz okolice Tuzle.
A i salzburg pun srba koji bi preko tuzle isli kuci.
Fakat ne shvatam. Bili su pustili prije korone, i cim je lockdown nastupio uklonili su je.
Edit: evo sad citam da se wizz pocetkom 2025 upotpunosti povukao iz salzburga
naprijed rejal
- AshburtonG
- Kontakt:
Salzburg je postao preskup za Wizz. Bas kao sto je i Bec, pa i tamo uskoro zatvaraju bazu. Austrijanci su na drzavnom nivou digli porez zracnog prometa za 60%, a i sam aerodrom je podigao cijene za preko 30%. Nisu ljudi budale. Oni znaju da ako dignu cijene karata, cijeli koncept im pada u vodu i onda korisnik nece imat toliki benefit putovanja s niskobudzetnim kompanijama. Ovako im je lakse trazit alternativne aerodrome. Sto se Salzburga i okoline tice, tu je jednostavno i Memmingen prilicno blizu. Salzburg i sve zapadnije od njega je na oko 2.5h i ispod. FMM trenutno prosiruje terminal.
Njemacka s druge strane od 1. jula 2026. smanjuje porez, kako se ne bi nasli u slicnim go.vnima.
Njemacka s druge strane od 1. jula 2026. smanjuje porez, kako se ne bi nasli u slicnim go.vnima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.