San Antonio Spurs

Where amazing happens.

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 feb 2026, 12:12

@Raul Rastu li rastu svima apetiti. :D Logicno je to nakon ovakvih predstava, ali licno imam dovoljno iskustva da znam da je PO druga prica.Ova odbrana ce se prenijeti i na PO bez problema, ali nas napad je kljucan za bilo kakav uspjeh.Zato me raduje sinocnja pobjeda, jer je pokazala ofanzivnu raznovrsnost.Jbg, gotovo je nemoguce da bas nikog ne ide u jednoj tekmi, jer mi imamo 8 ljudi koji imaju dvocifren broj poena, a od toga cetvorica mogu lako preko 20 bilo kad.

Upravu si za back up visokog, zato je tu i doveden Plummlee i mislim da ce ostati do kraja sezone.Vrlo solidna opcija je on kad bude spreman igrati.

U pogledu trosenja lutrijskog pika na visokog? Ne bih bas to radio.Nama ne treba sad neki aman talentovani visoki, jer nece imati ni prostora da igra.Treba nam lik koji je lob prijetnja, blokirati neki sut i da moze skociti i odigrati dobru odbranu.To je to, a realno to se moze lako naci u FAu za MLE, pa cak i manje.

Pikove, sad kad smo sredjeni s kreacijom, treba trositi na krila.Samo krila, jer smo tu najtanji i to ona kojima je 3&D potencijal minimum.Ona daju defanzivnu raznovrsnost.Neracunajuci sad malog Bryanta, mi trenutno imamo problem sa branjenjem ekipa koje imaju 2 malo jaca krila odnosno vanjska igraca gdje jednog ne moze braniti Fox.Barnes je poprilicno usporio, a Champagnie mi je nedovoljno jak. Sreca u svemu je da i nema puno ekipa sa takva 2 igraca, ali ih recimo ima DEN u Murrayu i Gordonu, BOS u Tatumu i Brownu, ORL u Wagneru i Bancheru i sl.Zato nam treba jos krila.

Mada, to je i kraj igrice.Mi kad budemo imali jos takvo krilo, to ce biti nesto jako, jako tesko za preskociti narednih x godina.

Samo lagano, raditi, graditi i biti strpljiv.Niko nema veci plafon od nas.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 24 feb 2026, 21:16

NEZALAGANJE je napisao/la:
24 feb 2026, 11:01
Kugla3 je napisao/la:
24 feb 2026, 03:58
Kakva pobjeda ekipe!!Castle pregazio i unistio Cadea!!
Jedva cekam revans u SA za 10ak dana!
Pokusali su “bad boysi” cvrsto da igraju ali im nije proslo.
Sljedeca protiv TOR koji ce biti na b2b,trebat ce to iskoristiti.
E ako dobijemo i tu tekmu za 10 dana protiv DET, sila smo.

Zasto bas ta tekma? Zato sto je to 1.tekma u SA nakon mjesec dana i uvijek je najteze kad se vratis s puta da uhvatis ritam.Da ne pricam kako ce i oni ovaj put biti spremniji za nas, a mi izmoreni od ovih silnih gostovanja.

Sto se tice TOR, mislim da ce neko odmarati ili tu tekmu ili protiv BKN dan poslije.Bilo bi logicno nakon ovih batina od sinoc.
Ma iskren da ti budem,kad sam ja vidio da se mozemo tući sa OKC sve mi je bilo jasno.Ekipa je puna talenta,ekipa ima sirinu i dubinu a dokaz koliko je ekipa dobra je da su pobjedjivali i bez Wembya i bez Foxa i bez Castlea.
Treba imati na umu da je ovde par standardnih igraca koji su sada u rotaciji vec ovdje duze vrijeme i da igraju jako dobro(Devin,Keldon) a mladi su se samo uklopili u sistem.
Treba odat priznanje Mitchu i pomoćnicima na do sada odlicnom poslu,mada je ovo po meni Popova ekipa koju je ostavio Mitchu.
Ekipa je jos mlada relativno i svaki ovaj teškaški obracun je + u pripremi za PO.Ako nastave sa pobjedama mislim da i 1 seed nije daleko jer OKC ima tezi raspored do kraja a to znaci da bi do kraja PO imali prednost domaceg terena bar sto se tice zapada.
Samo nastavit igrati kao do sada bez obzira na protivnika i mislim da za ekipu nema zime,a rezultat ce doci prije ili kasnije(u ovom slucaju nadam se sto prije :D).
Ove sezone se SA vise mucio sa tim slabijim (trap) ekipama nego sa ovim teškašima iz vrha konferencija!
Boze samo zdravlja mislim da ih nema tko dobiti,MOZDA vec ove sezone!
Being second is to be the first of the ones who lose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 feb 2026, 00:44

Kugla3 je napisao/la:
24 feb 2026, 21:16
NEZALAGANJE je napisao/la:
24 feb 2026, 11:01
Kugla3 je napisao/la:
24 feb 2026, 03:58
Kakva pobjeda ekipe!!Castle pregazio i unistio Cadea!!
Jedva cekam revans u SA za 10ak dana!
Pokusali su “bad boysi” cvrsto da igraju ali im nije proslo.
Sljedeca protiv TOR koji ce biti na b2b,trebat ce to iskoristiti.
E ako dobijemo i tu tekmu za 10 dana protiv DET, sila smo.

Zasto bas ta tekma? Zato sto je to 1.tekma u SA nakon mjesec dana i uvijek je najteze kad se vratis s puta da uhvatis ritam.Da ne pricam kako ce i oni ovaj put biti spremniji za nas, a mi izmoreni od ovih silnih gostovanja.

Sto se tice TOR, mislim da ce neko odmarati ili tu tekmu ili protiv BKN dan poslije.Bilo bi logicno nakon ovih batina od sinoc.
Ma iskren da ti budem,kad sam ja vidio da se mozemo tući sa OKC sve mi je bilo jasno.Ekipa je puna talenta,ekipa ima sirinu i dubinu a dokaz koliko je ekipa dobra je da su pobjedjivali i bez Wembya i bez Foxa i bez Castlea.
Treba imati na umu da je ovde par standardnih igraca koji su sada u rotaciji vec ovdje duze vrijeme i da igraju jako dobro(Devin,Keldon) a mladi su se samo uklopili u sistem.
Treba odat priznanje Mitchu i pomoćnicima na do sada odlicnom poslu,mada je ovo po meni Popova ekipa koju je ostavio Mitchu.
Ekipa je jos mlada relativno i svaki ovaj teškaški obracun je + u pripremi za PO.Ako nastave sa pobjedama mislim da i 1 seed nije daleko jer OKC ima tezi raspored do kraja a to znaci da bi do kraja PO imali prednost domaceg terena bar sto se tice zapada.
Samo nastavit igrati kao do sada bez obzira na protivnika i mislim da za ekipu nema zime,a rezultat ce doci prije ili kasnije(u ovom slucaju nadam se sto prije :D).
Ove sezone se SA vise mucio sa tim slabijim (trap) ekipama nego sa ovim teškašima iz vrha konferencija!
Boze samo zdravlja mislim da ih nema tko dobiti,MOZDA vec ove sezone!
Svakako da treba pohvaliti Mitcha i ekipu oko njega.Gotovo svi smo imali sumnje u njega pred pocetak sezone.Znam da ja jesam, a on je svima pokazao da ipak ima znanje.

Sve je sad moguce u borbi za 1.mjesto, ali imamo i mi jako tezak raspored kad se vratimo kuci sa RRTa.Sve vrhunski protivnici.Taj niz ce odluciti gdje cemo zavrsiti, po meni.

U pogledu OKCa, licno mislim da i dalje imaju mnooogoo dublji roster od nas koji oni koriste cak i u POu.Mi imamo 9 igraca i to je to.10 ako racunas Bryanta. OKC ima 13 legitimnih, sa PO i sampionskim iskustvom za rotirati.To se ne moze podcijeniti. Jbt s klupe imas Wallacea, Mitchella, Carusoa, Joea, Wigginsa i Jaylin Williamsa, a onda jos dodas McCaina, Kenrich Williamsa.Eto da ne pomijem Topica. Njima kad neko s klupe ne bude producirao, samo ga zamjenis drugim.Mi taj luksuz nemamo.Nema ga nijedna ekipa u ligi.Zato oni i jesu sampioni.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 5 gostiju.