Zimske olimpijske igre - Milano Cortina 2026

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: insider,ribery,rio_Ferdy88

allend
Kontakt:

Re: Zimske olimpijske igre - Milano Cortina 2026

Post Postao/la allend » 22 feb 2026, 17:09

Nakon svega prikazanog u posljednjih 16 dana, definitivno najbolje organizirane Igre do sada....
Kakvi nastupi Norvežana sa novim rekordom po broju osvojenih medalja...Ameri isto drugi na listi, svaka cast i domaćinu Talijanima....Još ceremonija zatvaranja u Veroni... Tesko da ce Francuzi nadmašiti ove Igre za 4 godine

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 22 feb 2026, 17:12

Ameri pokazali muda i zasluženo uzeli, jako dirljiv gest na kraju kad su podigli dres Gudroa, emotivno baš.

Mali celebrini je igracina samo takva i nek se ugleda na crosbija a ne ove manekene i uzece i on zlato sigurno.
nema potpisa

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 22 feb 2026, 17:56

rio_Ferdy88 je napisao/la:
22 feb 2026, 17:07
Ameri pokazali manje od Ceha protiv Kanade, za klasu losija ekipa, to ovaj OT ne mijenja, zato se u NHL playoffu igra 5 na 5 u OTu i na 4 pobjede, ovako dobar dan nekog golmana i mozes stvoriti 50 suteva i prilika, igrati viktorije na njegov gol i ne pomaze.
da, česi su odigrali istorijsku utakmicu i izgubili. ameri su bili klasu ispod i dobili

kanađani su nevjerovatne stvari promašili a ni trener im nije najbolje regovao. celebriniju je big stage bio prevelik, pogubio se totalno, mckinnon promašio što nikad u životu nije, mcdavid ispod svog nivoa, bekovi su napravili više grešaka danas nego u cijelom turniru. najbolji igrač danas marner igrao duplo manje od ovih iz prve linije. kanadska javnost ga je tražila u prvom napadu, ovaj ga miksao sa drugim i trećim. i onda na kraju odigraše OT ko početnici ….. i opet su (osim OT) bili klasu bolji

izvrsna utakmica, ali ne na nivou onih najboljih

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 feb 2026, 18:17

slika

To je hokej, izgubio zub, nastavio odmah da igra kao da se nista nije desilo i kasnije zabio gol za pobjedu i zlato :salut:
Don't believe the hype.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 feb 2026, 18:25

akisarajevo92 je napisao/la:
22 feb 2026, 18:17
slika

To je hokej, izgubio zub, nastavio odmah da igra kao da se nista nije desilo i kasnije zabio gol za pobjedu i zlato :salut:
Nakon ovog komotno moze staviti i zlatni zub :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 feb 2026, 18:29

slika

Ragbi i hokej su tu daleko ispred ostalih timskih sportova, sta god se desi nastavljas i igras, sudija se postuje, hokej zna biti ponekad simuliranja al opet u odnosu na ove druge sprotive minorno
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

allend
Kontakt:

Post Postao/la allend » 23 feb 2026, 08:49

Generalno, kakvi su vasi dojmovi o Igrama, jesu li Talijani ispunili ocekivanja?

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 23 feb 2026, 09:39

Meni zatvaranje nekako bolje od otvaranja bilo..
Ukupan dojam igara više nego dobar, bilo iznenađenja,olimpijskih rekorda u brzom klizanju, duplo zlato Brignone u skijanju nakon što nije skijala godinu dana..Po meni iznenađenje u hokeju za SAD,ali njih nikad ne mozes u tom sportu otpisati..
Bilo je dobrih ocjena, skokova koji su prvi put sad izvedeni u ovom ekstremnom dijelu olimpijade..

Jedino što meni iskreno kvari utisak jeste nazor guranje nekih mix kombinacija, znači povraća mi se od toga, muško skače žensko skija, onda neko trči pa onaj ne trči, ne zna se ko pije ko plaća..Mimo toga sve za 10!
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 23 feb 2026, 10:01

slika

Isti Kerim Cutuna :urnebes:

allend
Kontakt:

Post Postao/la allend » 23 feb 2026, 10:49

Slatinash_7 je napisao/la:
23 feb 2026, 09:39
Meni zatvaranje nekako bolje od otvaranja bilo..
Ukupan dojam igara više nego dobar, bilo iznenađenja,olimpijskih rekorda u brzom klizanju, duplo zlato Brignone u skijanju nakon što nije skijala godinu dana..Po meni iznenađenje u hokeju za SAD,ali njih nikad ne mozes u tom sportu otpisati..
Bilo je dobrih ocjena, skokova koji su prvi put sad izvedeni u ovom ekstremnom dijelu olimpijade..

Jedino što meni iskreno kvari utisak jeste nazor guranje nekih mix kombinacija, znači povraća mi se od toga, muško skače žensko skija, onda neko trči pa onaj ne trči, ne zna se ko pije ko plaća..Mimo toga sve za 10!
Zatvaranje je bilo čista umjetnost... Slazem se... Vidjet cemo kako ce se Francuzi snaci za cetiri godine, ali sumnjam da ce nadmasiti Talijane... E bilo bi lijepo vidjeti ljetnu Olimpijadu u Rimu, ali sigurno do 2040. od toga nema nista, jer 2032 je Brisbane, a 2036 najvjerovatnije Doha... 89% prodatih karata je zaista impresivno...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 feb 2026, 11:37

allend je napisao/la:
23 feb 2026, 08:49
Generalno, kakvi su vasi dojmovi o Igrama, jesu li Talijani ispunili ocekivanja?
Sjajne igre, za razliku od onih prije 4 godine, kad je sve djelovalo vještačko, sad je bio povratak pravom duhu igara u okruženju koje priliči Zimskim OI.

Ispunili očekivanja i kao domaćini a sa brojem medalja i premašili očekivanja, isto očekujemo i od Francuza za 4 godine :thumbup:

Od onih koji su podbacili to su sigurno Švabe, oni osim boba i sankanja nisu imali bajne Igre. Finska nastavila trend pada isto (jedino im hokej drži nivo), kod njih očigledno nešto ne štima u tom sportskom segmentu čim toliko zaostaju u odnous gdje su im komšije i gdje su oni bili prije kao sportska nacija.

Ove u LAu neće biti baš u dobrom terminu za nas u Evropi, tako da ćemo propustiti ogroman dio zbog vremenske razlike, Brisbane inekako poslije toga jer je tu lakše ustati ujutro ranije negoli ostati čitavu noć budan posebno za primetime sportove, kao što su plivanje i atletika.

Utah i SLC za 2034 opet ima da većinu toga propustimo, izuzev možda alpskog i cc skijanja koje obično bude ujutro pa nam to bude na ruku išlo, umjetničko klizanje i hokej možemo zaboraviti da će biti u nekom prihvatljivom terminu za Evropljane :mrgreen:

Što se tiče Dohe i 2036 ne sumnjam da će Al Thani to završiti, mada bih najviše volio da bude Istanbul, jer je najbliži nama pa da se može i otići pogledati šta uživo. Ili to ili Njemačka, Berlin taman na 100tu godšnjicu :mrgreen:

2038 idu Švicarci sa ZOI :salut:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 23 feb 2026, 11:51

otvranje i zatvaranje grozomorno, ali barem bolje od francuza
olimpijada dobra, ali na previše mjesta raštrkana ... ljudi koju smo mi prednost imali '84 .. mi nismo ni bili svjesni toga, to je bilo svjetski!
trčanja malo dosadna, skokovi super, alpsko isto, hokej senzacionalan, ne znam da li je ikada bio bolji!
x-games isto vrhunske, ostalo baš i ne gledam. klizanje navodno isto dobro bilo, ako hanuma ne pretjeruje. navodno ova naša komentatorka prva klasa. bob i sankanje treba pod hitno ukidati, u to u međuvremenu samo još švabe ulažu. ovo pentranje na skijama je potpuno besmisleno a od biatlona mi se kao i od svih ostalih sportova sa oružjem povraća

bilo mi je par jarana na igrama, svi su jako zadovoljni. kažu nije nivo lilehamera (naravno ni sarajeva :D ) ali je bilo jako lijepo i dobro organizovano. parking, šatl-busevi, sve OK. kafa i hrana naravno vrhunski ko i uvijek u italiji.

za 4 godine bi moglo biti jako slično, a ako se hokej stvarno bude igrao u nici na stadionu i ako to smisleno pokriju plus ako budem pri zdravlju i pri "zdravlju" planiram i ja skoknuti. NHL se kako stvari stoje ugovorom obavezao na dvije olimpijade.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 23 feb 2026, 11:58

23 feb 2026, 11:37

Što se tiče Dohe i 2036 ne sumnjam da će Al Thani to završiti, mada bih najviše volio da bude Istanbul, jer je najbliži nama pa da se može i otići pogledati šta uživo. Ili to ili Njemačka, Berlin taman na 100tu godšnjicu :mrgreen:

2038 ko živ ko mrtav, u švici jedino ako budu išli bez referenduma, ni u jednoj zapadnoj zemlji referendum za ZOI ne može proći
zato će ljetna morati uskoro opet u evropu ... vidjećemo, za 2036 (i to je jeb.eno daleko) je sve moguće, posebno otkako se olimpijada dodjeljuje ispod ruke bez bidding procesa. istanbul bi bio vrhunski izbor, azija/evropa jednim udarcem i genijalna lokacija :thumbup:

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 23 feb 2026, 12:28

allend je napisao/la:
Sjajne igre, za razliku od onih prije 4 godine, kad je sve djelovalo vještačko, sad je bio povratak pravom duhu igara u okruženju koje priliči Zimskim OI.

Ispunili očekivanja i kao domaćini a sa brojem medalja i premašili očekivanja, isto očekujemo i od Francuza za 4 godine :thumbup:

Od onih koji su podbacili to su sigurno Švabe, oni osim boba i sankanja nisu imali bajne Igre. Finska nastavila trend pada isto (jedino im hokej drži nivo), kod njih očigledno nešto ne štima u tom sportskom segmentu čim toliko zaostaju u odnous gdje su im komšije i gdje su oni bili prije kao sportska nacija.

Ove u LAu neće biti baš u dobrom terminu za nas u Evropi, tako da ćemo propustiti ogroman dio zbog vremenske razlike, Brisbane inekako poslije toga jer je tu lakše ustati ujutro ranije negoli ostati čitavu noć budan posebno za primetime sportove, kao što su plivanje i atletika.

Utah i SLC za 2034 opet ima da većinu toga propustimo, izuzev možda alpskog i cc skijanja koje obično bude ujutro pa nam to bude na ruku išlo, umjetničko klizanje i hokej možemo zaboraviti da će biti u nekom prihvatljivom terminu za Evropljane :mrgreen:

Ma očekivano dobre igre , ne mogu azijati pogotovo kinezi sa svojim svemirskim dvoranama nadmašiti europski duh ,jedino bi
australce i novozelanđane prebacio negdje bliže Europi . :D Kao uvijek pogledao sam skoro sve i mali minus mi ima alpsko skijanje zbog posjete .

Ja nemam problema s terminima ,moje prve ljetne koje sam pratio su Atlanta 96 i kao klinjo gledao sam dosta toga kasno u noć,
tako će biti i za LA ,ti 20 dana ne poznajem nikoga...nemam obitelji,prijatelja ..,na mobitel me nitko ne smije zvati i zar ima
išta bolje od toga nego ostati budan čitavu noć i ići spavat kad užegne po danu. :D

Dohu ne želim vidjeti ni na mapi ,dok Istanbul mi je jako dobar opcija ,a Berlin također . :D
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

allend
Kontakt:

Post Postao/la allend » 23 feb 2026, 12:31

allend je napisao/la:

Iskreno ja bih volio vidjeti Olimpijadu u Dohi. Jednostavno, Doha to moze bez problema organizovati. Imaju sjajnu mrezu javnog gradskog prevoza, Aspire Zone je vrhunski sportski kompleks, plus svi stadioni na kojima se igralo SP u nogometu a i sl godine su domacini SP u kosarci... Nadam se da ce Al Thani to zavrsiti

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 23 feb 2026, 12:34

moralo bi biti u decembru ili januaru

ja njima ne bi dao ni SP u klikerima btw.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 feb 2026, 13:02

Yebo ih Doha i Katar vise. Ima li jedan dogadjaj da nece platiti da budu organizatori?

Sto se tice ovih Igara, odlicne nema sta.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 feb 2026, 14:46

:salut:

branimir poslije OI :mrgreen:
slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.