FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
19%
2. Borbu za Evropu
177
45%
3. Sredinu tabele
64
16%
4. Borbu za opstanak
82
21%

Ukupno glasova: 397

Lynx
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Lynx » 22 feb 2026, 12:14

Da nema investitora bili bismo u većoj dubiozi, a najveće pojačanje bi nam bio neko iz Prve lige FBIH ili druge HNL, jer para nije bilo i potrošene su. S druge strane, Mirvić i predsjednik su pogriješili sa izborom trenera, i umrtvili ekipu više nego što je bila umrtvljena, jer Slaviša očito ima problema pa ne može dobiti nikog u ovoj ligi. Ne može se ni ovim pojačanjima suditi na osnovu 90 (+-45) minuta provedenih na terenu kada svakako ništa ne funkcioniše. Meni su iskreno svi nešto pozitivno pokazali, osim Nastića. Nismo mi doveli Mbappea da sad očekuješ da će on sam uzeti loptu preći pola terena, nanizati 5 igrača i zabit gol. Treba spustiti loptu.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 22 feb 2026, 12:14

Mislim da ovoj ekipi treba Edis Mulalic.

Blueforce21
Kontakt:

Post Postao/la Blueforce21 » 22 feb 2026, 12:18

Ovdje je pitanje dublje od onog što se samo sad dešava naravno. Ključna stvar je detektovati poentu a to je da navijači kao i oni koji su u klubu a zaista vole klub imaju veliku glad za dobrim rezultatima, Evropom i trofejima. Velike promjene su se desile, novi igrači, frustracija oko bivše kompletne strukture, nova struktura, izgleda da bez obzira što je tu investitor nešto od početka ne štima. Kakvi god bili igrači, sigurno većina njih razmišlja da mogu biti bivši sutra kad se pojavi neko ko će doći za neke bolje pare, mislim da je većina svjesna da ih čeka brezova metla. Bojim se da je ove sezone cilj opstanak, a na ljeto da se pregovara sa igračima koje možemo dovesti, da se krene u fresh start, mi smo veliku promjenu napravili u pola sezone, bio ovaj Stojanović tu ili ne, nebitno, treba na ljeto napokon uraditi ono što sam bruku Željovaca znao čuti da izgovore, a to je sve brezovom metlom potjerati na kraju sezone. E sad, neće to naravno biti svako, ali definitivno igrači nivoa Ericka, Odinake, Rakića, Holanđana, Jaganjac je naše dijete ali nije to to, pa čak ni Cveta, ni Vinicius nisu baš ono šta nama treba za naše apetite. Ušli smo u biznis ovim ulaskom Sanina, sad se trebamo navići da kupujemo i plaćamo igrače koji nam mogu donijeti ono što nam treba. Nažalost, mislim da se moramo pomiriti sa ovom sezonom da se moramo čupati.

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 22 feb 2026, 12:19

Najviše zamjeram što trener pored aut linije ne trči ne vrišti ne skače ne urla na igrače. Ne daje im nikakve instrukcije. Samo stoji šuti i gleda. To može bilo ko. Gledajte samo šta rade Arteta i Gvardiola. Pa to su pritisci na sudije, to je konstatno žaljenje 4. sudiji, to je stalno dozivanje igrača, daju im upute, iako vode 4:0 ono opet njima govore šta da rade. Najviše što mrzim je trener koji šuti i glumi nekog trenerčinu.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 feb 2026, 12:22

muharemovicdzelo je napisao/la:
22 feb 2026, 11:06
Gledam šta rade Freeman i Korora juniorima Veleža i pitam se koje smo mi budale. Zar nema nikog da naredi treneru da moraju da budu u rosteru i da postepeno dobijaju šansu? Teško da mogu da budu gori od pojedinaca.

Nije baš momentum da pričamo o ljetu ali još jednom se nadam da naši skauti prate Camaja. Strašan igrač je u pitanju. Jučer 2 maestralna pogotka na utakmici sa Vošom. Peti gol u četiri utakmice.

Čudi me kako još nema članaka o stanju. Baš je potrebna neka pamet da se zaključi šta se desilo i šta se događa sa trenerom?
Nemamo mi trenera da ima muda i znanja da ih osposobi za prvi tim. Svaki trener sto je dosao gleda sebe svoj posao i karijeru bez da nesto rizikuje.
Sigurno da bi dobili dobre igrace kad bi se neko s njima zabavio
Mi smo klub sa najmanje u21 igraca u nastavku i ako to nije neki znak sa ovakvim rezuktatima, onda neka nastave gurati Krpica i slicne
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 22 feb 2026, 12:31

Imamo problem sa balansom ekipe, U21 pozicija, te napadačke pozicije, tj. Prvenstveno krilne pozicije, jer eto napadač je doveden pa kakav god Huskovic bude.

Razlog toga je pretpostavljam, sto za haman dva mjeseca naprosto nije bilo moguće uspostaviti jasnu strukturu kluba. Evo naprimjer za sportski sektor, nemamo sportskog direktora, sto je i normalno jer tek je investitor dosao, tako da je i za očekivati da ce se lutati u tom smislu dok se sve to ne poslozi.

Jedino opet ne razumijem, sta su oni razmisljali u vezi krilnih pozicija, to zaista ne mogu da razumijem, pa i prosječno krilo, pogotovo koje igra lijevom nogom bi bio korak naprijed i sigurno bi pomogao. A pogotovo sto smo vezani za dva losa napadača zbog U21 pravila, gdje ti onda pogotovo trebaju jaka krila koja ce postici dosta golova.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 22 feb 2026, 12:37

imal brke....
da zapjevam odma Ima li nadeee zaaa nas
nek crknu dusmani, najjaci smo

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 22 feb 2026, 12:38

Pogledajte tabeli u19, u17, u15 bice svima jasno sto nijedan igrač ne moze igrati. Ne moras gledati utakmice, samo tabeli pogledas. Uz to djeca se nikad ne ubacuju kad nemas okosnicu ekipe, kad si dramaticno los, kad si u poziciji alarmatne situacije. I ako ima neko da valja samo ga mozes gurnuti u provaliju.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 22 feb 2026, 12:46

Veliki je problem što treneri na ovom prostoru a i šire redovno igraju u sistemima sa jakim naglaskom na krilima.

U ovom trenutku mi ne možemo igrati 4-2-3-1 ili 4-3-3 jer nemaš krila jaka. Ne možemo igrati sa tri nazad jer nemaš dovoljno štopera. Ni brojem ni kvalitetom.

Mi kao da smo napravili ekipu za 4-4-2 (4-1-2-1-2) romb a to niko živ ne igra. Ja ne znam da trenutno postoji trener u BiH koji zna to kvalitetno postaviti a svakako je jedna od težih varijanti za uigrati.

Najbezbolnije je gurnuti Freeman-a i poslati Erick-a na tribine jer imaš dovoljno veznih a moraš se riješiti jednog strance. Ne znam ima li ijedan krilni ljevak u juniorima jer ovo što igra mali Šaba ne liči ni na šta. Šaba je, prije svega vezni igrač i nikad neće biti krilo.

Najgore od svega što je i Freeman lijevo krilo. Pravo desno krilo u ekipi ne postoji a ovo lijevih što imaš kad bi ih sastavio u jedno imaš tek pristojnog igrača.

Sad sve i da dovedeš nekoga trebat će mu mjesec da zaigra.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 feb 2026, 12:47

GavranBeli je napisao/la:
22 feb 2026, 12:38
Pogledajte tabeli u19, u17, u15 bice svima jasno sto nijedan igrač ne moze igrati. Ne moras gledati utakmice, samo tabeli pogledas. Uz to djeca se nikad ne ubacuju kad nemas okosnicu ekipe, kad si dramaticno los, kad si u poziciji alarmatne situacije. I ako ima neko da valja samo ga mozes gurnuti u provaliju.
Tabela je timski rezultat i to nije mjerilo jesu li neki pojedinci talenti ili nisu
Hajduk jednom bio u19 prvak od rata, a ni prvi tim nije bio od 2006, pa opet izbace i prodaju igrace koje trenutno mozemo sanjati
Slazem da bi valjalo da junior igraju dobro , ali kao kad ni prvi tim nema siststem
Treba sve skupiti i napraviti sistem od pioniora do prvog tima da svi igraju na isti nacin
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 22 feb 2026, 12:51

NoDi80 je napisao/la:
22 feb 2026, 12:47
22 feb 2026, 12:38
Tabela je timski rezultat i to nije mjerilo jesu li neki pojedinci talenti ili nisu
Hajduk jednom bio u19 prvak od rata, a ni prvi tim nije bio od 2006, pa opet izbace i prodaju igrace koje trenutno mozemo sanjati
Zato nisu osvojili nista ne sjecaju se ni oni kad. A druga stvar je sto nije isto igraca prodati iz HNL a a Drugo iz Premijer lige valjda je to jasno ljudima.

Objasni mi onda Nidala Celika to neki talenat bio pa otisao za 2 miliona ili je u pitanju samo šema ljudi koji rade na transfer??

SG1921
Kontakt:

Post Postao/la SG1921 » 22 feb 2026, 13:07

Virtu4l je napisao/la:
22 feb 2026, 07:30
SG1921 je napisao/la:
22 feb 2026, 01:17
Još nešto vezano za Amara, sa njim su očekivanja uvijek bila najveća jer su kriteriji koje je sam postavio bili visoki. Navikao nas je na titule, na borbu do zadnjeg kola, na to da je drugo mjesto neuspjeh. Nije trpio prosjek i nije nas učio da se zadovoljavamo mrvicama. Zato je razočaranje nakon posljednjeg mandata bilo ogromno, ali budimo realni doživio je ozbiljnu nepravdu na svojoj Grbavici od dobrog dijela navijača. Danas kad gledamo kako lutamo vidi se koliko smo olako zaboravili šta smo imali. Ako ćemo biti pošteni prema sebi, ne samo grupa, mnogi bi mu se trebali izviniti kad vidimo gdje smo sada.

Nikad se niko neće izviniti Amaru, to da ti bude jasno, jer da su imali gram mozga ne bi se ni okrenuli protiv njega. Nešto sasvim drugo je to ko ih je huškao protiv njega i filovao ih lažnim informacijama, i iz kojeg interesa.

Mi smo jednostavno kao narod takvi i to se neće promijeniti. Džaba sve presude, sva lažna svjedočenja, sve propale tužbe, sve silne stvari koje su kasnije postale očigledne... ništa od toga nije dovoljno, jer zadrti glupan nikad neće promijeniti svoje mišljenje. Hajka koju su određeni ljudi zbog egoizma i sujete pokrenuli protiv Amara je bila nevjerovatna, a on je kriv što je dozvolio da im to prođe jer se nikad nije oglasio.

Oni nisu kapacitet da stvari poredaju onako kako treba i da sami sebi postave nekoliko pitanja. Prije svega zašto je Amar uradio određene poteze i ko ga je natjerao na to, kad kažem natjerao mislim na inat i moral.

Nikad niko od njih nije uradio ni 5% onoga što je Amar Osim uradio za FK Željezničar, na terenu i van terena, a neki od njih su mogli. Oni koji su mu pisali onaj sramni transparent su brzo zaboravili ko je jedini trener u istoriji koji nije dao igračima da izađu iz svlačionice dok Manijaci ne uđu na stadion. ;)

Zato si danas tu gdje jesi, zato jer si prave vrijednosti pomnožio sa nulom i pregazio ih. :cool:
To se mora raščistiti, ma kojim god putem. Prije svega mislim na grupu i onu parolu koju su digli protiv njega, ne interesuje me između pojedinaca kakvi su stavovi, jer pojedinci nisu Željo. Meni je bitnije da grupa očisti obraz koji su očigledno uprljali tom glupom parolom, za ostale mislim da će se lagano sve riješiti. Ako hoćemo da pričamo o dostojanstvu i veličini kluba, onda moramo imati hrabrosti da priznamo kad smo pogriješili, a ta parola je bila greška, ma iz kojeg god ugla je gledali. Naravno da postoji još opcija, i niko ne kaže da je jedino rješenje jedno ime, ali realno gledajući, mislim da je ovo ubjedljivo najbolja opcija za nas i ne zato što živimo od prošlosti nego zato što je čovjek dokazao da zna kako se gradi sistem, kako se postavlja autoritet i kako se od ničega pravi red. Mi trenutno lutamo bez jasne vizije, bez identiteta na terenu i van njega, igramo bez glave i repa i to se vidi iz kola u kolo.
Zadnja izmjena: SG1921, dana/u 22 feb 2026, 13:14, ukupno mijenjano 2 puta.
The South will rise again

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 22 feb 2026, 13:08

Lutanje se nastavlja, na trenutak smo bolje izgledali nego protiv Rudara i Posušja.
Ovi igrači su psihički uništeni, a o manjku fudbalskog znanja da ne govorim, nikakve hrabrosti.
Po meni glavni problem su napad i krila.
Imaš dva krilna igrača, koji nemaju nikakvu konkurenciju, bukvalno sigurni su u prvih 11. Nama krila ne treba da igraju. Toliko su loši, bez znanja, bez muda, bez ikakvog poteza.
Napadači su tek posebna priča, toliko igrača, bez šanse, dodira sa loptom.

Čestitke igračima na debiju i penalima (Bičakčić i Bugar)
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 22 feb 2026, 13:12

Prica o omladini vise dosadno i smara da valja. Dobijali sansu od Bece, Gasala, Sabica, da ne nabrajam vise pa bolje da nisu.
Kakvu to djecu Zrinjski izbacuje pa igraju grupnu fazu, ne izgube od Kristal Palasa, osvajaju titule.
A kod nas samo neke suplje price, daj ovog, daj onog. Nase dijete Muftic, daj ga na gol, a onda za godinu dana sklanjaj ga s gola pojma nema. Dosadni ste vise do Boga s tom pričom.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 22 feb 2026, 13:16

Levin je napisao/la:
22 feb 2026, 12:46
Veliki je problem što treneri na ovom prostoru a i šire redovno igraju u sistemima sa jakim naglaskom na krilima.

U ovom trenutku mi ne možemo igrati 4-2-3-1 ili 4-3-3 jer nemaš krila jaka. Ne možemo igrati sa tri nazad jer nemaš dovoljno štopera. Ni brojem ni kvalitetom.

Mi kao da smo napravili ekipu za 4-4-2 (4-1-2-1-2) romb a to niko živ ne igra. Ja ne znam da trenutno postoji trener u BiH koji zna to kvalitetno postaviti a svakako je jedna od težih varijanti za uigrati.

Najbezbolnije je gurnuti Freeman-a i poslati Erick-a na tribine jer imaš dovoljno veznih a moraš se riješiti jednog strance. Ne znam ima li ijedan krilni ljevak u juniorima jer ovo što igra mali Šaba ne liči ni na šta. Šaba je, prije svega vezni igrač i nikad neće biti krilo.

Najgore od svega što je i Freeman lijevo krilo. Pravo desno krilo u ekipi ne postoji a ovo lijevih što imaš kad bi ih sastavio u jedno imaš tek pristojnog igrača.

Sad sve i da dovedeš nekoga trebat će mu mjesec da zaigra.
Treba tako probat, ne vidim smisao da igramo po krilima kad nemamo kvalitet za takvo nešto.
Muftić
Galchev - Osmanović - Bičakčić - Alić
Dragović - Pejić - Hodžić
Prokop
Jaganjac - Husković

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 feb 2026, 13:18

Jeste li primjetili jednu stvar - otkako je Deni Milosevic glavni veznjak, Zelljo vise ne zna za pobjedu. Bilo kod Adzema ili Slavise.
Veznjak koji izbjegava duele i koji ne zna precizno dodavati lopte :tokralju:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 22 feb 2026, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 feb 2026, 13:19

22 feb 2026, 12:51

Objasni mi onda Nidala Celika to neki talenat bio pa otisao za 2 miliona ili je u pitanju samo šema ljudi koji rade na transfer??
Celik je talenat svidjelo se to nekome ili ne
Bio je kapiten kluba koji je izborio Europu
Ovdje je bio jak, ali i smotan ispadao je puno, jer BiH liga onodsno fks takticki slaba sredina, ali bio je mlad i fizicki spreman sto je kljuc njegovog transfera
Kljuc je bio maksmimalno fizicki da ga spreme, pormovisu, prodaju i jedino na cemu je morao da radi jeste psiha odnosno taktika, kretnje, jezik…
Nas Korora ima 16 i ako ga budemo fizicki spremili on ce napraviti karijeru, jer je pametan, radan momak koji ce vani nauciti sve ostalo
Imas dva najvaznija aspekta fizicka sprema i psihicka sprema i talenat ne vrijedi bez toga pogotovo iz BiH
Ja da sam Mirvic za pocetak bih platio bi dva solidna onladinska trenera iz razvojnih klubova poput Dinama, Slazburga, Psva koji ce raditi s nasim OP na usvarasvanju taktike, pozicioniranja…
Nasi igraci ne znaju da se sinhornizovano krecu, traze dupli pas, drze neku paralelnu liniju kretanja
Treba nam sistem koji ce se korisiti od pjetlica do prvog tima da bi sutra junior bez problema upao u sistem prvog tima
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 22 feb 2026, 13:22, ukupno mijenjano 1 put.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 22 feb 2026, 13:21

Nidal talenat nema se s tobom sta pisati realno.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 feb 2026, 13:24

22 feb 2026, 13:21
Nidal talenat nema se s tobom sta pisati realno.
Poceo igrati prvih 11 za tim koji je prvi na tabeli u Francuskoj
Transfer se moze srediti, ali igranje u prvom timu tamo ne mozes kupiti parama
Ne znam jesi li gledao ove dvije utakmice sto je igrao po 90 minuta, momak sto puta bolji nego sto je bio u nasoj ligi
Bio je nas najbolji igrac na turnirama po Hrvatskoj i izgubili smo ga, jer smo neozbiljna sredina koja stangira
Vrijeme je naprijed da krenemo sad kad imamo pare postepeno se moze sve srediti
Ne trebamo nabacivati igrace u prvi tim i misliti da je sve super. Kuca se pravi od temelja i rezultata nema preko noci
Mora se klub srrediti iz korijena, jer bez dobre podloge ni prvi tim nece biti dobar
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 22 feb 2026, 13:29, ukupno mijenjano 2 puta.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 22 feb 2026, 13:28

let3 je napisao/la:
22 feb 2026, 13:18
Jeste li primjetili jednu stvar - otkako je Deni Milosevic glavni veznjak, Zelljo vise ne zna za pobjedu. Bilo kod Adzema ili Slavise.
Veznjak koji izbjegava duele i koji ne zna precizno dodavati lopte :tokralju:
Joj kad sam to napisao u decembru. Kad me napadose 😂

Kao nije do Denija do Adzema je gura ga na pogresne pozicije.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Mana i 34 gosta.