FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
A kakva će biti...
Leti janez ko fišek.
Leti janez ko fišek.
Problem je sto ne mozete shvatiti da nisu to ta vremena. Iskreno pitanje sta mislis koju bi poziciju izborio da smo ga doveli sad na zimu i da mu dolaze jedan po jedan igrac? Da se razumijemo ne branim Slavisu nesto posebno, ali malo realnosti. Samo moderni treneri iz Hrvatske je kljuc uspjeha na duze staze.muharemovicdzelo je napisao/la: ↑22 feb 2026, 02:08Mene je lično sramota da čitam budalaštine koje se pišu na račun našeg najboljeg i najtrofejnijeg trenera u historiji Fudbalskog Kluba Željezničar. Meni je suludo bilo šta pričati o tom magu. Samo pogledati sa čim je ganjao titulu i to je dosta. Ludilo. Samo pogledajte odakle su igrači došli i onda možemo da diskutujemo kako on nema pojma. Gdje su ti igrači danas? Treba reći da neki sa duplim budžetom nisu mogli šta je on radio sa jednim.
Što se tiče kamatarenja i otimačine najbolje je pogledati kako teku presude na sudu. Optužbe ti redom padaju. Pojedinci lažu pred sudom ali i dalje ne mogu na najtrofejnijeg. Posljednji spor je pri kraju a nema sumnje da je na pomolu još jedna pobjeda Brke. Neko je bio pametan pa je odlučio da ga tuži. Potrošene su na desetine hiljada maraka na ročišta. U pitanju su Željine pare. Ničije druge nego Željine. Gdje su još odštete koje moraju da plate radi kršenja odredbi? Još mu duguju pare. Pametnice.
Najgora bruka je ona sa spomen pločom. Sramota. Stidite se našeg počasnog predsjednika i supruge mu. Ublehaši. Brko je Željo, Željo je Brko i tako će i da ostane.
Fk Željezničar.
-
Bojudaosinebu
- Kontakt:
I sad mi kao treba da slavimo sto je otišao jos jedan levat. Bio tu dva mjeseca izgubio 3 utakmice uzeo 100 000 razgulio. Mi ostajemo u borbi za opstanak s kamarom nekakvih sumnjivih igra gdje ces izgubiti jos brdo para dok buded raskidao ugovore da njima i tako u krug. Sad cekaj novog da dodje da otpise 5.6 igraca dovede neke nove i idemo dalje. Para od transfera sto je bilo potrošili na raskide ugovora, namirivanje raznih managera i nikom nista. Ovo samo u zelji ima nigdje drugo.
Btw. Ispadanje nije toliko strasna opcija za jedan restart kolektivni, ako je cilj opstanak Vlado Jagodic.
Btw. Ispadanje nije toliko strasna opcija za jedan restart kolektivni, ako je cilj opstanak Vlado Jagodic.
-
19vendetta87
- Kontakt:
Pa kakve veze Slavisa ima sa pojacanjima? Nije ih on birao, nego Brkovic iskljucivo.Bojudaosinebu je napisao/la: ↑22 feb 2026, 05:03I sad mi kao treba da slavimo sto je otišao jos jedan levat. Bio tu dva mjeseca izgubio 3 utakmice uzeo 100 000 razgulio. Mi ostajemo u borbi za opstanak s kamarom nekakvih sumnjivih igra gdje ces izgubiti jos brdo para dok buded raskidao ugovore da njima i tako u krug. Sad cekaj novog da dodje da otpise 5.6 igraca dovede neke nove i idemo dalje. Para od transfera sto je bilo potrošili na raskide ugovora, namirivanje raznih managera i nikom nista. Ovo samo u zelji ima nigdje drugo.
Jedino za Galcheva mislim da je garantovao.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Jeli Kekec već krenuo nazad kući?
Vjerovao sam da je Slaviša čovjek za nas, posebno sad u ovoj tranziciji, ali veoma je teško vratiti se nakon ova tri poraza. Siguran sam da je on dobar trener, veoma iskusan, ipak teško da će ovo preživjeti. Niko od njega nije očekivao čudo u ovom trenutku, ali ovakvu katastrofu ni u najluđim snovima nisam očekivao.
Promijenili smo desetak trenera u posljednjih 5-6 godina i svaki je isto završio.
Ako će Slaviša dobiti otkaz onda to treba da se desi odmah, već sljedeće sedmice, da bi novi trener imao vremena da ovo privede kraju i da se upozna sa ekipom i sa klubom.
Siguran sam da se u klubu radi punom parom, da se odvija mnogo procesa u pozadini i da svi ciljaju na sljedeću sezonu, ali ova se mora privesti kraju sa što manjim posljedicama.
Ima popriličan broj slobodnih trenera, ne sumnjam da ih možemo platiti, samo se mora veoma pametno odabrati - bojim se da ovoga puta nemamo pravo na grešku.
Promijenili smo desetak trenera u posljednjih 5-6 godina i svaki je isto završio.
Ako će Slaviša dobiti otkaz onda to treba da se desi odmah, već sljedeće sedmice, da bi novi trener imao vremena da ovo privede kraju i da se upozna sa ekipom i sa klubom.
Siguran sam da se u klubu radi punom parom, da se odvija mnogo procesa u pozadini i da svi ciljaju na sljedeću sezonu, ali ova se mora privesti kraju sa što manjim posljedicama.
Ima popriličan broj slobodnih trenera, ne sumnjam da ih možemo platiti, samo se mora veoma pametno odabrati - bojim se da ovoga puta nemamo pravo na grešku.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
SG1921 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 01:17Još nešto vezano za Amara, sa njim su očekivanja uvijek bila najveća jer su kriteriji koje je sam postavio bili visoki. Navikao nas je na titule, na borbu do zadnjeg kola, na to da je drugo mjesto neuspjeh. Nije trpio prosjek i nije nas učio da se zadovoljavamo mrvicama. Zato je razočaranje nakon posljednjeg mandata bilo ogromno, ali budimo realni doživio je ozbiljnu nepravdu na svojoj Grbavici od dobrog dijela navijača. Danas kad gledamo kako lutamo vidi se koliko smo olako zaboravili šta smo imali. Ako ćemo biti pošteni prema sebi, ne samo grupa, mnogi bi mu se trebali izviniti kad vidimo gdje smo sada.
Nikad se niko neće izviniti Amaru, to da ti bude jasno, jer da su imali gram mozga ne bi se ni okrenuli protiv njega. Nešto sasvim drugo je to ko ih je huškao protiv njega i filovao ih lažnim informacijama, i iz kojeg interesa.
Mi smo jednostavno kao narod takvi i to se neće promijeniti. Džaba sve presude, sva lažna svjedočenja, sve propale tužbe, sve silne stvari koje su kasnije postale očigledne... ništa od toga nije dovoljno, jer zadrti glupan nikad neće promijeniti svoje mišljenje. Hajka koju su određeni ljudi zbog egoizma i sujete pokrenuli protiv Amara je bila nevjerovatna, a on je kriv što je dozvolio da im to prođe jer se nikad nije oglasio.
Oni nisu kapacitet da stvari poredaju onako kako treba i da sami sebi postave nekoliko pitanja. Prije svega zašto je Amar uradio određene poteze i ko ga je natjerao na to, kad kažem natjerao mislim na inat i moral.
Nikad niko od njih nije uradio ni 5% onoga što je Amar Osim uradio za FK Željezničar, na terenu i van terena, a neki od njih su mogli. Oni koji su mu pisali onaj sramni transparent su brzo zaboravili ko je jedini trener u istoriji koji nije dao igračima da izađu iz svlačionice dok Manijaci ne uđu na stadion.
Zato si danas tu gdje jesi, zato jer si prave vrijednosti pomnožio sa nulom i pregazio ih.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
perodeformero
- Kontakt:
Amar je buducnost Zelje isto ko sto je Kemo Hafizovic buducnost Celika, ili Husref Sarajeva. Nista nije ni slicno danas u poredjenju sa vremenom kada je on bio trener, pa zadnji njegov mandat je gori nego ovo sto danas gledamo sa Slavisom
mislim da Amar nije lud da u ovakvom momentu preuzme ekipu, čisto sumnjam i sad da je problem najveći trener (donekle jeste naravno) te je i on sam svjestan kakvi likovi obvitavaju na stadionu od raznih klošara i djece kojoj su glave napunjene bolesnim komentarima raznih plaćenika. ne treba mu da mu poslije prvog slabog rezultata ovi isti skandiraju i psuju porodicu, vidjelo se protiv Veleža pravo lice takvih te navijači koji imaju malo duže pamćenje će ostati u sjeni istih. eventualno na ljeto, mislim da bi tad i Džeku lakše privukli a ove zgubidane nek vodi do kraja sezone Mulalić, opstanak neće doći u pitanje svakako te probati na hajc kup uzeti
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Kakav Mulalic ljudi dragi, zar se on bavi jos trenrskim poslom?
Mi samo vrtimo u krug trenere, ko god da dodje sa strane taj nema sanse kod nas pa makar i Zidane to bio.
Ovdje je truhlo u klubu, postali smo pravi luzerski klub, mahala se pita za sve.
Mi samo vrtimo u krug trenere, ko god da dodje sa strane taj nema sanse kod nas pa makar i Zidane to bio.
Ovdje je truhlo u klubu, postali smo pravi luzerski klub, mahala se pita za sve.
Možemo li danas očekivati kakve vijesti? Ostavke, otkaz, saopćenja? Pa ovo je horor sta se desava sa Zeljom, kao da su sihre bacili.
Zadnja izmjena: eldin1987, dana/u 22 feb 2026, 09:36, ukupno mijenjano 1 put.
- svrakino1921
- Kontakt:
-
LoveFootball1987
- Kontakt:
Vratite nam osmijeh na lice nesposobne izdajice!
-
perodeformero
- Kontakt:
Meni nije jasno kako onaj ko daje novac, ako ga uopste i daje i ako uopste taj i postoji, moze da dozvoli ovako nesto. Sve sto nije bilo dobro u komsiluku je iskopirano i preslikano, pa kako se niko nije sjetio da iskopira ono sto je dobro, nego bas ono sto je lose. Stotine hiljada neke valute bukvalno baciti u vatru, nema sanse da se dokopaš evrope, nemas igrače niti mlade igrace koje mozes prodati, niti imas kostur ekipe koju ces vremenom da nadogradjujes, nemas nista bukvalno, a i dalje dovodiš skupe kršine od igrača. Pa ne može se glavom kroz zid, vidi li investitor da ovo nigdje ne vodi
-
GavranBeli
Kakve pare daje, pa cim je dosao prodao je dva igrača uzeo pola milke glat. Jedini trošak njegov je 1000 clanskih.
Doveli nam napadaca momak jedva ziv ostao. Doveli nam veznog iz.Izraela decko ima 25 poraza I jednu pobjedu, mentalitet igraca za druge lige. Jos nije ni prosao pripreme rodilo mu se dijete, pa ima vremena kad ces igrati. Pristali Bicakcicu ugovor na pola godine, uzet ce nam pare i za sest mjeseci opet nemamo stopera ne jednog, ne dva, nego nam cetiri trebaju. I da ne nabrajam dzaba ne daj Boze nikom.
Doveli nam napadaca momak jedva ziv ostao. Doveli nam veznog iz.Izraela decko ima 25 poraza I jednu pobjedu, mentalitet igraca za druge lige. Jos nije ni prosao pripreme rodilo mu se dijete, pa ima vremena kad ces igrati. Pristali Bicakcicu ugovor na pola godine, uzet ce nam pare i za sest mjeseci opet nemamo stopera ne jednog, ne dva, nego nam cetiri trebaju. I da ne nabrajam dzaba ne daj Boze nikom.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
- Lokomotifa
- Kontakt:
Realno, slabije se komunicira sa javnošću u zadnje vrijeme.
1) Klub je morao još sinoć objaviti da je Slaviša bivši jer navijači gube strpljenje. Sramotno smo odigrali sve tri utakmice u ligi pod njegovim vodstvom.
2) Klub je prestao objavljivati informacije o jugu. Izgleda da ova firma što je dobila posao nije u stanju ni šator razapeti (što je raja i govorila kad smo vidjeli da Butmir nije prošao).
3) Klub je prestao objavljivati vlogove sa treninga i utakmica, što je bilo nešto što su svi navijači voljeli.
Šta se ba dešava?
1) Klub je morao još sinoć objaviti da je Slaviša bivši jer navijači gube strpljenje. Sramotno smo odigrali sve tri utakmice u ligi pod njegovim vodstvom.
2) Klub je prestao objavljivati informacije o jugu. Izgleda da ova firma što je dobila posao nije u stanju ni šator razapeti (što je raja i govorila kad smo vidjeli da Butmir nije prošao).
3) Klub je prestao objavljivati vlogove sa treninga i utakmica, što je bilo nešto što su svi navijači voljeli.
Šta se ba dešava?
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Ne valja sa investitorom, problem ako se ne izglasa, sad problem sto je dosao. Stanje uma i mentaliteta, zato i jeste ovako stanje u drustvu.GavranBeli je napisao/la: ↑22 feb 2026, 09:35Kakve pare daje, pa cim je dosao prodao je dva igrača uzeo pola milke glat. Jedini trošak njegov je 1000 clanskih.
Informacije koje iznosis nisu tacne i vise su nego polovicne.
Kad god smo imali ere gdje se ne pita ulica i mahala, klub je ima uspjeh. Neka je dosao investitor i nadam se da nece bendati nista od mahale.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Trenutno korisnika/ca: AvantiBL, Bing [Bot], epidemija, Levin, MoSaZeLjo1921, MrkiMedo, ristagrad, sakahuligana, Taree, teamnorth1989 i 141 gost.