FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
19%
2. Borbu za Evropu
177
45%
3. Sredinu tabele
64
16%
4. Borbu za opstanak
82
21%

Ukupno glasova: 397

Pact1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pact1921 » 22 feb 2026, 01:29

SG1921 je napisao/la:
22 feb 2026, 01:17
Još nešto vezano za Amara, sa njim su očekivanja uvijek bila najveća jer su kriteriji koje je sam postavio bili visoki. Navikao nas je na titule, na borbu do zadnjeg kola, na to da je drugo mjesto neuspjeh. Nije trpio prosjek i nije nas učio da se zadovoljavamo mrvicama. Zato je razočaranje nakon posljednjeg mandata bilo ogromno, ali budimo realni doživio je ozbiljnu nepravdu na svojoj Grbavici od dobrog dijela navijača. Danas kad gledamo kako lutamo vidi se koliko smo olako zaboravili šta smo imali. Ako ćemo biti pošteni prema sebi, ne samo grupa, mnogi bi mu se trebali izviniti kad vidimo gdje smo sada.
Ali pazi on nikad nije dosao u normalnu situaciju . Prvi mandat sezonu ranije bio je onaj komplikovani sistem nesto iz Federacije ali ko se izjasnjavao kao bosnjacki klub je bio u jednoj ligi pa ovi dole hrvatski u drugoj pa se spajali u 2 grupe pa kao play off uglavno cudno sve. E kad su spojile te lige kao 8 najboljih tad je zeljo zavrsio zadnji u svojoj grupi . A jos nas natamburao Partizan u prijateljskoj . Ali fazon kup je Zeljo osvojio koji je isto imao nakav cudan sistem . Onda dosao Amar odmah duplu krunu digao kad su se spojile lige . I onda titula , pa drugo mjesto i kup i naravno protiv Newcastlea. Drugi mandat famozno 2 i po godine bez pobjede u gostima prva tekma celika pobijedili u Zenici , pored toga 2 sezone prije toga zavrsavali 7 i 9 na tabeli . I tad smo izgubili finale kupa. Sledeca sezona kup ali izgubili titulu . Pa onda 2011/12 po meni najaca ekipa koja je harala ovom ligom sto je digla duplu krunu i naravno 2012/13 finale kupa i osvojena titula . Onda i sezona 2019/20 mi smo sezonu ranije zavrsili 20 bodova iza FK sarajeva. Naravno stala je liga 3 boda od prvog mjesta nakon 22 kola . Ali i sezona nakon mi smo bili u borbi za titulu prvu polusezonu ako se dobro sjecam bilo je oko 2 ili 3 boda razlike izmedju nas i pitara ali eto 2 polusezona jednostavno ekipa se raspala. Ali uglavnom nije on dolazi u neke bajne situacije nego od prosjecnih igraca su se pravile igracine.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 22 feb 2026, 01:33

SG1921 je napisao/la:
Još nešto vezano za Amara, sa njim su očekivanja uvijek bila najveća jer su kriteriji koje je sam postavio bili visoki. Navikao nas je na titule, na borbu do zadnjeg kola, na to da je drugo mjesto neuspjeh. Nije trpio prosjek i nije nas učio da se zadovoljavamo mrvicama. Zato je razočaranje nakon posljednjeg mandata bilo ogromno, ali budimo realni doživio je ozbiljnu nepravdu na svojoj Grbavici od dobrog dijela navijača. Danas kad gledamo kako lutamo vidi se koliko smo olako zaboravili šta smo imali. Ako ćemo biti pošteni prema sebi, ne samo grupa, mnogi bi mu se trebali izviniti kad vidimo gdje smo sada.
Izvini Amawe što si nas kamatario. Izvini. Eto ja bio pošten i izvino se.

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 22 feb 2026, 01:35

istokzeljo je napisao/la:
22 feb 2026, 01:33
SG1921 je napisao/la:
Mogu li se konačno banovati osobe koje nisu navijači FK Željezničar, a konstantno pisu na ovoj temi. Jel te stid vec si provaljen kad si odgovarao s pogrešnog accounta, makar napravi novi pa Pisi.

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 22 feb 2026, 01:38

Meni samo nije jasno bilo kod dovodjenja Slavise, u smislu da se on od 2008. godine nije zadržao duze od godinu dana, na celu nekog kluba. Evo kako ce takav trener dugoročno donijeti bilo kakav uspjeh.

I dalje nam treba krilo, kakvo god, ako postoji ljevak koji igra na krilu, a slobodan je i ima makar pristojnu karijeru, odmah se mora dovesti.

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 22 feb 2026, 01:41

Tramvaji29877 je napisao/la:
22 feb 2026, 01:35
22 feb 2026, 01:33
SG1921 je napisao/la:
Mogu li se konačno banovati osobe koje nisu navijači FK Željezničar, a konstantno pisu na ovoj temi. Jel te stid vec si provaljen kad si odgovarao s pogrešnog accounta, makar napravi novi pa Pisi.
Ti što znaš provalit ne do Bog nikom. Daj druže ne provaljuj se.

SG1921
Kontakt:

Post Postao/la SG1921 » 22 feb 2026, 01:44

Ne interesuju me te priče je li posuđivao pare, kako ih je vraćao i pod kojim uslovima i ne pada mi na pamet da se valjam u tim vašim bolesnim raspravama. Ovdje pričam o klubu, o historiji, i govorim kao realan navijač najvećeg kluba u državi koji gleda kako zbog nesposobnosti, lutanja i konstantnih padova tonemo sve dublje, kako nam se ime razvlači, kako gubimo kredibilitet i ono strahopoštovanje koje je Željo godinama imao gdje god da dođe.
The South will rise again

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 22 feb 2026, 01:44

Tramvaji29877 je napisao/la:
22 feb 2026, 01:38
Meni samo nije jasno bilo kod dovodjenja Slavise, u smislu da se on od 2008. godine nije zadržao duze od godinu dana, na celu nekog kluba. Evo kako ce takav trener dugoročno donijeti bilo kakav uspjeh.

I dalje nam treba krilo, kakvo god, ako postoji ljevak koji igra na krilu, a slobodan je i ima makar pristojnu karijeru, odmah se mora dovesti.
Nama treba neko ko će popraviti međuljudske odnose u klubu u svlačionici, pa tek onda to što ti pričaš. Mi da dovedemo Ronalda u ovakvim okolnostima ništa.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 22 feb 2026, 01:45

NoDi80 je napisao/la:
21 feb 2026, 23:38
Stojanovic je trenirao Zvezdu osvojio titulu, takodjer je osvojio titulu u Sloveniji
Ljudi poput Lakatovica nikad nece prismrditi Zvezdi
Kad nam Stojanovic nije valjao koji je bio trener reprezentacija daleko od toga da ce Milosevic, Lalatovic i slicni biti
Moj ti sine, Nenad Lalatović je bio trener Zvezde, ne prosipaj se više

Jel realno da ovaj lik ne zna da je Lalatović bio trener Zvezde
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 22 feb 2026, 01:49

SG1921 je napisao/la:
22 feb 2026, 01:44
Ne interesuju me te priče je li posuđivao pare, kako ih je vraćao i pod kojim uslovima i ne pada mi na pamet da se valjam u tim vašim bolesnim raspravama. Ovdje pričam o klubu, o historiji, i govorim kao realan navijač najvećeg kluba u državi koji gleda kako zbog nesposobnosti, lutanja i konstantnih padova tonemo sve dublje, kako nam se ime razvlači, kako gubimo kredibilitet i ono strahopoštovanje koje je Željo godinama imao gdje god da dođe.
On je kod mene sve izgubio kada nas je kamatario. Ok je uzeti svoje pare al kamatarit klub za kojeg kažeš da ga voliš to ne mogu halalit. Ko može ok, poštujem.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 22 feb 2026, 01:54

22 feb 2026, 01:49
On je kod mene sve izgubio kada nas je kamatario. Ok je uzeti svoje pare al kamatarit klub za kojeg kažeš da ga voliš to ne mogu halalit. Ko može ok, poštujem.
Hajde ziv bio odje+i sa tebe. Makar promijeni nick pa onda trolaj.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 22 feb 2026, 01:58

Ne znam kako nije sramota moderaciju ovog foruma, čovjek pisao s pogrešnog accounta na ovoj temi (uhvatili ga), a navijac je Sarajeva.
Naravno jos uvijek nije dobio ban s ovim laznim accountom.

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 22 feb 2026, 02:04

I mi se žalimo što nam je u klubu ovako. Pa mora kad kreteni poput ove dvojice imaju pravo glasa.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 22 feb 2026, 02:08

Mene je lično sramota da čitam budalaštine koje se pišu na račun našeg najboljeg i najtrofejnijeg trenera u historiji Fudbalskog Kluba Željezničar. Meni je suludo bilo šta pričati o tom magu. Samo pogledati sa čim je ganjao titulu i to je dosta. Ludilo. Samo pogledajte odakle su igrači došli i onda možemo da diskutujemo kako on nema pojma. Gdje su ti igrači danas? Treba reći da neki sa duplim budžetom nisu mogli šta je on radio sa jednim.

Što se tiče kamatarenja i otimačine najbolje je pogledati kako teku presude na sudu. Optužbe ti redom padaju. Pojedinci lažu pred sudom ali i dalje ne mogu na najtrofejnijeg. Posljednji spor je pri kraju a nema sumnje da je na pomolu još jedna pobjeda Brke. Neko je bio pametan pa je odlučio da ga tuži. Potrošene su na desetine hiljada maraka na ročišta. U pitanju su Željine pare. Ničije druge nego Željine. Gdje su još odštete koje moraju da plate radi kršenja odredbi? Još mu duguju pare. Pametnice.

Najgora bruka je ona sa spomen pločom. Sramota. Stidite se našeg počasnog predsjednika i supruge mu. Ublehaši. Brko je Željo, Željo je Brko i tako će i da ostane.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 22 feb 2026, 02:09

22 feb 2026, 02:04
I mi se žalimo što nam je u klubu ovako. Pa mora kad kreteni poput ove dvojice imaju pravo glasa.
Ti fakat nisi dobar sa glavom...

slika

@Admin postoji li način da se ovaj nick ukloni sa ovog foruma? Nek pravi novi ali da se ovaj blokira.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 22 feb 2026, 02:11

Što se tiče šsš bio je sastanak kako se i pisalo. Donesena je odluka.

Stanceski
Kontakt:

Post Postao/la Stanceski » 22 feb 2026, 02:12

bablaz1 je napisao/la:
21 feb 2026, 19:27
Sanin je strateški partner, koji ubacuje novce u klub i te iste novce je zaštitio. Najjednostavnije da objasnim. Imamo kafanu, i damo čovjeku (mirvić) da upravlja i da uloži neke novce. On postavi da se pita jedan čovjek ( brković), on zamijeni konobare, dovede kuhara koji je radio po sloveniji i srbiji a čovjek zna napraviti mućkalicu i tripice (stojanović). Pomoćne kuhate ostavi iste. Pokuša dovesti zvijezde da pjevaju, i svirače da sviraju, al ne znaju dvije pjesme iste. Jefan repet, jedan roker, džezista... Na kraju hoće čovjek da vrati svoje pare, i da zaradi neki procenat.. moraš prodati stolove, šank..al nidokle para, ostaneš dužan muzičarima jer si ugovor napravio na 2 godine... Šrodaš lokal danamiriš dugove, i odeš na autopijacu prodavati ćevape..
A mušterije zakuhale s bivšim šefom sale ne zna niko zašto, a kafana jedino radila kad se on bavio ugostiteljstvom

TvrtkoPrvi
Kontakt:

Post Postao/la TvrtkoPrvi » 22 feb 2026, 02:16

muharemovicdzelo je napisao/la:
22 feb 2026, 02:11
?

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 22 feb 2026, 02:18

Levin je napisao/la:
22 feb 2026, 02:09
22 feb 2026, 02:04
Ti fakat nisi dobar sa glavom...

slika

@Admin postoji li način da se ovaj nick ukloni sa ovog foruma? Nek pravi novi ali da se ovaj blokira.
:rol: :rol: :rol:

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 22 feb 2026, 02:24

Levin je napisao/la:
22 feb 2026, 00:12
sakahuligana je napisao/la:
21 feb 2026, 23:51
Sto prije prestanete razmisljat o amawu bit ce vam lakse podnijet da od tog nema nista , isto to sto vi mislite da ako Mirvic ulaze pare da ga boli qrc za to kako ce to prihvatiti upravo ti navijaci grdno se varate :tralala:
Hipotetički govoreći, šta ako se to desi? Šta ako sadašnja struktura odluči vratiti Amara? Lično sumnjam ali šta ako? Kakva će reakcija Juga biti?
Hipoteticki govoreci, ako se to desi, automatski cemo dobiti odgovore na mnoga pitanja za koje trenutno nemamo odgovora, a koja se ustrucavamo postaviti i sami sebi, a eventualne reakcije Juga, Sjevera, Istoka ili Zapada bi u tom trenutku bile sasvim irelevantne.

eldin1987
Kontakt:

Post Postao/la eldin1987 » 22 feb 2026, 02:35

muharemovicdzelo je napisao/la:
22 feb 2026, 02:11
Kakva odluka ? 🙄🤔🤔

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”