Chicago Bulls

Titova-Juga
Kontakt:

Re: Chicago Bulls

Post Postao/la Titova-Juga » 29 apr 2011, 19:07

P.S

Prva utakmica:

2 Maj, Ponedjeljak - (02:00h).

Povratak u neprespavane noći :D
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 29 apr 2011, 23:42

Uzrok lose igre Booza je povreda desnog noznog palca,tako da nije ni trenirao danas,vidjecemo hoce li moc igrat.Ako bude igrao,a bio u stanju kao s Indianom,bolje ga onda odmorit,zaljecit a s Tomasom i Gibsonom zaigrat celicnu odbranu.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 apr 2011, 00:03

Titova-Juga je napisao/la:Mene iskreno zabrinjava Captain Kirk.
On je jedan od najboljih, ako ne i najbolji odbrambeni igrac na svojoj poziciji.
Ne bi to bilo toliko zabrinavajuce da Kirk nije igrao sa Rose-om i na treninzima sigurno procitao dosta toga o Derricku, ali uzdam se u njegovu brzinu, naravno ocekujem da bude zdrav.
NEKA SE BOOZ VISE PROBUDI !

Evo jos jedan u nizu videa o buducem m.v.p.u.

[youtube][/youtube]

brate gledam ove video materijale neki dan i najvise onaj Miler ispasta zbog Rosa :)...na svakom video mozes njega vidjet kako je izradjen u par navrata od Rosa :)....ja mislim d ase njemu vise i ne igra protiv Rosa :)

A sto se tic ekapitena Hinricha da ti iskreno kazem pozelio sam ga, a i svi ovdje :(...ebiga mi smo ga eto trade skoro pa bespotrebno, jer smo trade pravili da bi doveli dva super stara...ebiga sad da njega nismo trade, sigurno nebi doveli Bogansa,Scalabrinea,Lucas,Pargo i td i na taj nacin imali bi Hinricha koji moze igrati PG,SG, a ujedno igra i odbranu...pa mi bi sad sa njim bili beton i stvarno nebi ni sekunde razmisljao mozemo li ili ne doci do titule, cak i ove godine...uglavnom vidjet cemo trebalo bi ga vratiti, ali ne znam kad mu istice ugovor , a vjerujem da bi se on vratio vamo rado...skoro sam ga slusao ovdje davao izjavu,kako je pozelio Chicago i kako se lose osjeca, kada u United Centru mora uci u svlacionicu za gostujuce igrace...kaze da ranije prije nikad nije usao u nju dok je bio igrac Bullsa
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 apr 2011, 00:16

dema je napisao/la:Uzrok lose igre Booza je povreda desnog noznog palca,tako da nije ni trenirao danas,vidjecemo hoce li moc igrat.Ako bude igrao,a bio u stanju kao s Indianom,bolje ga onda odmorit,zaljecit a s Tomasom i Gibsonom zaigrat celicnu odbranu.
to mu je uzrok bio u zadnjoj utkamici i prezadnjoj...doduse u jednoj je on odigrao dosta dobro ne tako lose, ali ebiga prekrsaji su ono sto sam najvise mogao da primjetim u onoj seriji..haman je svaku seriju u napadu napravio dva prekrsaja...da je barem u odbrani ih napravio, a ne onako upropasti nam napad ebiga....nakon tih prekrsaja, naravno na njemu je pritisak, jer ve cu drugoj cetvrtini on je na 3 prekrsaja, pa je logicno da on nece u odbrani biti ono sto mi ocekujemo i naravno zelimo
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 30 apr 2011, 05:41

Worst losses don't happen on court
Taj Gibson fights through personal tragedies to emerge as strong point for Bulls

They talk about Taj Gibson's energy, about the intensity he brings and the support he gives the Chicago Bulls as one of their key contributors off the bench.

But few know of the nights this season when he couldn't sleep but had trouble dragging himself out of bed, when he felt confused and even useless in practice, when he needed the Bulls' help as much as they needed him.

When he couldn't even bear to answer his phone.

"I told the team if they wanted to get in contact with me, I'd have one of the trainers come get me or, when we were on the road, call me on the hotel phone," Gibson said Friday. "I didn't really want to talk to anybody. It seemed like it was always something negative: 'He didn't make it. He didn't survive.' Bad stuff. And I didn't want to hear it."

Even the team was not immediately aware that Gibson's beloved grandfather, Wilbert Gibson Sr., had succumbed to cancer in early February. The Bulls forward was numb.

"I didn't want everybody to know because I didn't want to be a distraction for my teammates," Gibson said. "I didn't want anybody to feel sorry for me. I just wanted to go out there and do my job. And they had already helped me out all through training camp."

[+] EnlargeTaj Gibson
Fernando Medina/Getty ImagesTaj Gibson has been a key contributor to the Bulls in both a starting and bench role this season.

Within a month and a half in August and September, three of Gibson's closest friends from Brooklyn died -- two in separate shootings in New York nightclubs and the third in a car accident.

"They weren't even in gangs," Gibson said of childhood pals he called Cookiehead, Cakes and Johnny. "One went to college, and one went to prep school with me. He had a job and he was taking care of his daughter.

"Things just happened, and they just got caught up in the mix of it. It was just crazy because every one of them seemed to be an accident, one, then another and then a few weeks later, again. The last one happened during training camp, and the team let me go back to the funeral but they were shocked because I kept going back to another funeral."

Gibson remembers the conversations he had with his buddies after he was drafted by the Bulls in June 2009.

"They all talked to me sincerely, in one-on-one conversations, about how proud they were of me because everybody knew my background and how hard I worked," Gibson said. "They respected that. Everybody around my neighborhood knew what kind of guy I am."

Trying to impress new coach Tom Thibodeau after the free-agent acquisition of Carlos Boozer in July, Gibson struggled mightily both physically from the treatments he had received for his plantar fasciitis in both feet and mentally from the strain of losing his friends.

"The whole training camp was hard because I'm thinking about my friends and at the same time you're learning new plays and a new defense from Tibs and I would just forget it. I would forget every play," Gibson said.

"It was frustrating. At night, I couldn't sleep. I'd wake up all teary-eyed knowing I won't see them again and I was always like, 'What if?' What if I could've done something. Who knows? Just even call them and tell them to hang out with me in Chicago for a while. Something."

The friendship and guidance of his teammates and coaching staff helped. He also went for counseling.

Assistant coach Adrian Griffin shared with Gibson the experience of losing his 47-year-old father when, like Gibson, he was in his second year in the league and 25 years old.

"He was definitely a hands-on father, and to lose someone like that was a very tough stage in my life," Griffin said. "And one thing I wanted to let Taj know was that it's OK to grieve, OK to feel sad. Often in society and sometimes in professional sports, they want you to get over things quickly and move on.

"I told him, 'You can use basketball as a way to honor friends and family and take your mind off the heartache and pain ... but sometimes we like to suppress those, repress those feelings we have, and it's not healthy.' I think he has handled it pretty well in a very tough time. He's a very mature guy."

GibsonThe whole training camp was hard because I'm thinking about my friends and at the same time you're learning new plays and a new defense from [new coach Tom Thibodeau] and I would just forget it. I would forget every play.
” -- Taj Gibson, on playing after the deaths of three childhood friends last summer.

Gibson tried to channel his grief into his basketball. After starting 70 games last season while averaging nine points and 7.5 rebounds in 26.8 minutes per game, he was slated to back up Boozer this season. But when Boozer broke his hand in camp, Gibson was back in the starting lineup and responded early with an improved shooting touch as the Bulls proved they could win without their high-priced free agent.

But in February, Gibson would suffer another profound personal loss with the death of his grandfather.

"He played a big role in my life," Gibson said. "He lived in North Carolina, but over the years, we just got closer and closer. Just like any grandkid, as time goes on, you learn to appreciate the small things he does for you.

"He always called me. He'd say, 'Don't worry about all the things around the NBA. Just worry about playing and having fun. Everything else is all gravy.' The only thing he told me after games was, 'You look like you're having fun. You have a great team.' But he was also always telling me how tired he was. 'I'm just tired,' he'd say.

"When my grandfather passed, I didn't want to leave the team. We were pushing for that No. 1 seed, and I told my family to go to the funeral without me. I knew he would want me to stay."

Gibson has done what he has been asked to do all season. As a starting forward in 18 games in relief of Boozer, he averaged 10.6 points and 7.3 rebounds in 28.6 minutes per game. As a reserve, he averaged 6.2 points and 5.3 rebounds in 20 minutes.

Against the Pacers in the decisive Game 5 of their first-round playoff series, Gibson relieved an ineffective Boozer and immediately injected an offensive presence and defensive energy during a key stretch of the third quarter, finishing with 10 points and seven rebounds in 30 minutes.

"Taj is one of those guys who's ready for anything," Bulls assistant Ron Adams said. "In some ways, that has been his background. As a human being, he's ready for those things mentally, that's the first thing. He also enjoys playing and contributing, and I don't think those things are in some specific format. He's not spoiled in that regard. Many players are, but he isn't."

Gibson makes a point of crediting Boozer for helping his development as a big man and Thibodeau for his defensive education.

"One thing about playing for this team, you're around a lot of guys like Carlos, Scottie Pippen, [John Paxson]," Gibson said. "They tell me, 'This is only your second year; don't get all caught up with the minutes.' That's one thing that never bothered me, though. When I get minutes, I produce. Whatever minutes Tibs gives me, I'm having fun with it. And he always gives me great minutes.

"He's such a good coach. He watches film and just knows how you can be better, how to move your body, how to talk on defense. With a little instinct and his coaching, you should be one of the top defensive players in the league if you just listen to him."

Of course, a good season still does not make the pain go away.

On the Bulls' two trips to New York to play the Knicks this season, the last on April 12, Gibson said he did not go home to Brooklyn. He couldn't.

"It's hard. You go home, and they're not there," he said. "Every kid has a place where they used to hang and you have glimpses of your friends being there, and it's hard. I don't want to be around that because my friends are not there."

Surrounded by teammates who love him, a coaching staff who appreciates him and a solid support system at home, Gibson says the loneliness still gets to him.

-izgubio bliske prijatelje i djeda za kojeg je bio vezan sve za manje od godinu,i tvrdi da su Bullsi skroman tim,koji ne kuka zbog svega vec su zahvalni sto su uopste u NBA,on ce bit jos bolji sad kad se vidi sa kojim poteskocama je igrao

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 30 apr 2011, 07:16

nadam se da ce nas Carlito pojacati svojim neigranjem u iducoj utakmici radi povrede (k**ca) palca . Samo tako Carlito, ti to mozes.

od mene nema ni sec. postovanja, jer ga nije ni zasluzio. njegova nonstalantnost u odbrani, i nedostatak ocigledno poveceg dijela mozga me je na to dovelo.
Postovanje treba zaraditi.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 30 apr 2011, 10:25

kad_kako je napisao/la:nadam se da ce nas Carlito pojacati svojim neigranjem u iducoj utakmici radi povrede (k**ca) palca . Samo tako Carlito, ti to mozes.

od mene nema ni sec. postovanja, jer ga nije ni zasluzio. njegova nonstalantnost u odbrani, i nedostatak ocigledno poveceg dijela mozga me je na to dovelo.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hahaha, tata jedini!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 apr 2011, 10:35

kad_kako je napisao/la:nadam se da ce nas Carlito pojacati svojim neigranjem u iducoj utakmici radi povrede (k**ca) palca . Samo tako Carlito, ti to mozes.

haj nemoj zezat ziv bio :)....pa covjek je odigrao dosta dobro regularni dio sezone jos ste ovdje pricali kako je zasluzio i all star, a sad mu ebemo mater i tako dalje....da je oslabio oslabio je nakon druge povrede...pa mi pod kosem i nemamo nekog boljeg ko ce sutati, tako da je on nama jako potreban pa vi kako god hocete....ako ga ne ide lahko ga je izvesti i uvesti Gibsona, a neka nama njega zdravog, jer bice on onaj stari uvjeren sma ja u to
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 30 apr 2011, 10:40

SaltCityAttack je napisao/la:

haj nemoj zezat ziv bio :)....pa covjek je odigrao dosta dobro regularni dio sezone jos ste ovdje pricali kako je zasluzio i all star, a sad mu ebemo mater i tako dalje....da je oslabio oslabio je nakon druge povrede...pa mi pod kosem i nemamo nekog boljeg ko ce sutati, tako da je on nama jako potreban pa vi kako god hocete....ako ga ne ide lahko ga je izvesti i uvesti Gibsona, a neka nama njega zdravog, jer bice on onaj stari uvjeren sma ja u to
tako je jer meni nije bilo jasno,zasto nije mogao da skoci onako visoko kao inace,primao je iz tog razloga i dosta blokada bio je i dosta sporiji,a onda je isao na silu i rezultat je bio ono sto smo vidjeli,meni je drago da se tad nije vadio na povredu vec je rekao pa ko je sad zdrav u ovom dijelu sezone.nek se oporavi trebat ce nam zdrav protiv garneta

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 apr 2011, 12:43

sto bi volio da Buzi bude junak ove serije majkemi ....volio bi brate jer znam koliko smo godinama trazili nekoga da je barem kao Boozer...naokon smo dobili njega i znamo da je on igrac koji ce ubaciti 20p u reketu i napraviti 10-11 skokova...ebajiga znam da mu je ta odbrana losija strana, ali neka ga ne mozemo sad zbog par zadnjih utkamica u sezoni i serije protiv Indiane mi da mu ebemo sve...i mne brate Deng **** pola utakmice, a pola mi on sam podize moral, pa stacu ne mogu mu ebat nista,jer znam da nam je jako koristan covjek u odbrani i kad ga ne ide ofanzivno
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 30 apr 2011, 12:51

SaltCityAttack je napisao/la:sto bi volio da Buzi bude junak ove serije majkemi ....volio bi brate jer znam koliko smo godinama trazili nekoga da je barem kao Boozer...naokon smo dobili njega i znamo da je on igrac koji ce ubaciti 20p u reketu i napraviti 10-11 skokova...ebajiga znam da mu je ta odbrana losija strana, ali neka ga ne mozemo sad zbog par zadnjih utkamica u sezoni i serije protiv Indiane mi da mu ebemo sve...i mne brate Deng **** pola utakmice, a pola mi on sam podize moral, pa stacu ne mogu mu ebat nista,jer znam da nam je jako koristan covjek u odbrani i kad ga ne ide ofanzivno
ipak 3 povrede i to jedna od 2 mjeseca pauze su morale ucinit svoje tek na godinu mi cemo dobit pravog Booza.Bitno je samo da ne igra povredjen nek se oporavi i onda kad god uleti da radi dobre stvari.2-1 S Hawksima 96-80 u poenima i 43-30 u skoku tu ce bit velika prednost Bullsa
.Inace je Atlanta imala malo skokova i s Orlandom ali ipak prosla,to nece proci pored organizovane ekipe koja ce to itekako znat kaznit.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 30 apr 2011, 18:30

Titova-Juga je napisao/la:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hahaha, tata jedini!
:D

Ebiga, kad nekog "volis", kao ja Boozera, onda dobijes uvijek inspiracija. :lol:

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 30 apr 2011, 18:42

SaltCityAttack je napisao/la:sto bi volio da Buzi bude junak ove serije majkemi ....volio bi brate jer znam koliko smo godinama trazili nekoga da je barem kao Boozer...naokon smo dobili njega i znamo da je on igrac koji ce ubaciti 20p u reketu i napraviti 10-11 skokova...ebajiga znam da mu je ta odbrana losija strana, ali neka ga ne mozemo sad zbog par zadnjih utkamica u sezoni i serije protiv Indiane mi da mu ebemo sve...i mne brate Deng **** pola utakmice, a pola mi on sam podize moral, pa stacu ne mogu mu ebat nista,jer znam da nam je jako koristan covjek u odbrani i kad ga ne ide ofanzivno
Samo slusam neka opravdanja za Boozera. Ma nije on zaslusio da ga se toliko opravdava. Te ona povreda, te ova povreda, pa ispo mu na poluvremenu ovaj dio mozga pa radi toga pravi po 2-3 ofanzivna faula u svakoj utakmici, u drugoj mu boxerice stisle m.uda, pa igra kao kacpi. Sta cemo slijedece koristiti kao opravdanje. Mozda moja losa energija prema njemu ce biti uzrok? nikad se nezna kako je krenulo.

Gldedao sam ja tog istog Boozera u Jazzerima, kako igra sa povredama, i poslije velikih povreda. Nikad nije igrao ovako lose.

Ovakva igra NAJSKUPLJEG igraca Bulls, se nemoze i nesmije tolerisati radi ovoga ili onoga.

Ako on zaigra na 50% kako je igrao u Jazzarima, i pokaze malo muda (koja ja jos nevidjoh od kako je u Bullsima), ja cu prvi se izvinuti vama na losoj karmi u vezi njega. :D Ali da to bude konstantno, a ne jednu utakmicu odigra na nekom solidnom nivou, pa ga onda nema nigdje iducih 3-4.

amardelic1
Kontakt:

Post Postao/la amardelic1 » 30 apr 2011, 23:54

E dobro je prosli smo protiv indiane ali nismo nesto igrali posebno ali smo se popravili zadnju i nadam se da cemo se jos popravtiti.protiv atlante ono sto ja znam jednom smo izgubili glupo a jednom ih istriscali,dobro je da se kirk povrijedio sad nam je olaksan put do finala konferencije i nadam se da ce mo proci,u napadu se sve ocekuje da rose uradi i to nevlja,booz katastrofa u oba prvca ali et vljda je ta ozljeda kriva i da kazem ako budemo protiv atlante igrali kao prve 3 utakmice protiv indiane nece nam se pisati dobro,ali sto svi znamo protiv jacih igramo najbolje

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 01 maj 2011, 03:39

Smrt nacionalizmu !!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 01 maj 2011, 03:47

[youtube][/youtube]

Smrt nacionalizmu !!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 01 maj 2011, 17:01

Titova-Juga je napisao/la:[youtube][/youtube]

brat emrak je pjesma, video i sve ocami :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 01 maj 2011, 19:44

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 01 maj 2011, 19:48

kad_kako je napisao/la:THIBS PROGLASEN ZA TRENERA GODINE
pa logicno covjek je stroj od trenera :)...mi budale htijeli dovest Caliparia zbog Jamesa...pa on je nikakav trener i poznat je samo po tome sto je znao naci mlade igrace i privuci ih na svoj college i nista vise....ovako smo napokon pogodili uradili smo ono sto smo trebali i sad lagano mozemo u zlijedecih nekoliko godina uzivati, radovati se i naravno nadati se titulama...ja sumnjam da necemo osvojiti barem jednu u zlijedece 3-4 godine
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 01 maj 2011, 19:50

kad_kako je napisao/la:THIBS PROGLASEN ZA TRENERA GODINE

http://sports.espn.go.com/chicago/nba/n ... id=6460616
Zasluzeno!

Cekamo jos da Derrick aBd dobije svoju nagradu i da udje u historiju.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Odgovori

Natrag na “Chicago Bulls”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.