milanist je napisao/la: ↑19 feb 2026, 21:06
Biscione je napisao/la: ↑19 feb 2026, 20:44
milanist je napisao/la: ↑19 feb 2026, 17:59
Od pocetka je cilj top 4, to sto nekad dobro ide pa navijaci ocekuju i vise to je baska.
I kod nas isto, ovdje su svi pisali Chivu otkaz do Decembra najdalje. Realno i mi i vi smo overachieveri u Seriji A ove sezone, s tim što mi i igramo i imamo rezultate a vi samo imate rezultate iznad svih očekivanja, tzv. slon na drvetu
Pa dobro, od vas se i ocekivalo da napadnete skudeto, jer ste realno prvi favorit, drugi je bio Napoli.
Nije Chivu nista specijalno. Jednostavno Inter je top momcad u Italiji vec par sezona i imaju rutinu igranja ovih "manjih" utakmica, u kojima realno i Milan i Napoli i Juve znaju se muciti. Da Chivu nije taj wow profil, pokazuju i derbiji ili derbi utakmice ove sezone, kao i LP. Misljenja sam, mada ne mora biti tacno, da je Inzaghi bio na klupi sinoc, da ne bi izgubili ali otom potom.
Sto se tice Milana i igre, ne znam sta neki ocekuju. Kao da od juce prate rad i djelo Allegrija. Ovo je upravo on, njegov potpis, gdje se prvenstveno gleda koliko bodova ces uzeti, a kakvom igrom i kojim nacinom nije bitno. Sjecas se izjava ako hocete zabavu idite u cirkus jer je sa Maxom necete vidjeti. Mozda jedino onda kad popizdi kraj aut linije, pa bude komicno
Eto ti Spaletiia i juvea, kazu prodisali su i igraju leprsavo, navijaci zadovoljni, a to sto nisi ni u top 4, ili sto te Galata nabije sa 5 komada, na to zazmiri.....
Pa ti vidi sad sta je bolje. Igrati ruzno i imati neki rezultat, ili igrati lijepo a ne ostvariti ciljeve. ...
Pa nije bas realno ocekivati instant rezultate...Spalu se moze tek ocjenjivati slijedece godine nakon ljetnih priprema, eventualnog dovodjenja nekih igraca, itd.
Tesko je promjeniti mentalitet odbrana, koji je tu bio godinama(fino se ustalio

) do napad, kreativnost, presing, itd...nekada ti i nije zao izgubiti kada igras fudbala, desava se, lopta okrugla..Puno je lakse igrati samo odbranu, i cekati nesto na individualnost, pogotovo kada imas dobre igrace..
Za mene je Spala napravio veliki pomak...ali i njemu treba dovesti igrace koje on zeli, da ih uklopi u tim..kao i svakom treneru..
Kod Maxa smo znali biti prebijeni na nasem stadionu od Salernitane, Empolija, itd..znalo se desiti da posteno ne sutnemo prema golu..Motta i Tudor u pet deka sa Maxom..
Chivu je recimo dobio gotov tim, Inter igra isto zadnjih nekoliko godina, isti stil vise manje...njemu je posao puno laksi..
Juventusu prvenstveno treba barem dva klasa vezna igraca...da nam kojim slucajem dodje Tonali i jedan priblizno dobar kao on...bio bi to jako dobar tim...odbrana/sredina/napad, sve bi bilo puuuuno bolje..
Treba i prodati neke bezkicmenjake...
PS. Ramazan je...necemo se tuci...