Zimske olimpijske igre - Milano Cortina 2026

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: insider,ribery,rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Zimske olimpijske igre - Milano Cortina 2026

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 feb 2026, 11:14

Nadam se da će ubaciti i još disciplina za ski mo na narednim igrama, vertikalnu utrku i individualnu prije svega jer ovo je premalo, osim toga penjanje u ledu mislim da ima šanse da uleti također kao novi sport jer je i na ljetnim penjanje već ozbiljno zaživilo.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 19 feb 2026, 11:50

rio_Ferdy88 je napisao/la:
19 feb 2026, 11:14
Nadam se da će ubaciti i još disciplina za ski mo na narednim igrama, vertikalnu utrku i individualnu prije svega jer ovo je premalo, osim toga penjanje u ledu mislim da ima šanse da uleti također kao novi sport jer je i na ljetnim penjanje već ozbiljno zaživilo.
Meni je individulana najbolja ,ali razumijem zašto su sprint ubacili jer kratko traje i zabavna je za širu publiku koja sigurno
ne bi gledala utrku od cca 1;30h , više gledatelja ovdje nego na alpskom skijanju.

Španjolska 4/4 u polufinalu ,dobre šanse za medalju.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 19 feb 2026, 12:09

Opa, Švabeci u nordijskoj kombinaciji na pol poziciji nakon skokova.

Geiger, koji inače slovi za top atletu na stazi, ako se ne raspadne, onda su solidne šanse za mukotrpnu 6. zlatnu medalju.

Dešavalo mu se msm prije nekoliko dana da krahira, sad jel do forme ili neke prehlade, ćemo da vidimo.
A smooth sea never made a skilled sailor.

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 19 feb 2026, 12:16

akisarajevo92 je napisao/la:
18 feb 2026, 23:41
sljivo je napisao/la:
18 feb 2026, 23:19
kako ono kaze ziban-jad, najezim se
"Ajkel"
"Gansel"

Vec 5-6 godina NHL je americka liga koju najvise pratim i poprilicno je tesko gledati, tj. slusati ove prenose na domacim kanalima, ista je situacija i na BHT/HRT/RTS/ES, prilicno ocito je svi komentatori hokej gledaju samo na Olimpijadama

A i na forumu po upisima pojedinih je ista stvar ocita :mrgreen:
Kako je tek meni koji pratim većinu zimski sportova. :rol:

Neki dan u štafeti /biatlon komentator nakon što je jedan bitalonac uzeo još dva dodatna metka na gađanju ,govori kako mu je
ostao još samo jedan za sljedeće gađanje.Razumijem da ne prate ,ali makar bi mogli naučiti osnovna pravila kad već rade ,a danas to je pet minuta posla.

Hokej se gleda na strimu ameri ili kanađani ,navikao sam tako i teško mi se prebaciti da slušam domaće ,plus što im je jako siromašno poznavanje hokeja kao igre i povijesti natjecanja ,jer ipak treba napraviti distinkciju između best on the best i ostali turnira jer je to jako bitno u hokejaškom svijetu.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 19 feb 2026, 12:28

Asteriks je napisao/la:
19 feb 2026, 12:09
Opa, Švabeci u nordijskoj kombinaciji na pol poziciji nakon skokova.

Geiger, koji inače slovi za top atletu na stazi, ako se ne raspadne, onda su solidne šanse za mukotrpnu 6. zlatnu medalju.

Dešavalo mu se msm prije nekoliko dana da krahira, sad jel do forme ili neke prehlade, ćemo da vidimo.
Male su razlike između top 5 ekipa i trebalo bi biti zanimljivo ,japance bi izbacio iz igre jer su slabi trkački dok ove 4 repke
će se boriti za medalje.JF Ofterbro je najjači trkač i vjerujem da će pokušati na usponima napasti da ne dođe do grupnog sprinta.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 19 feb 2026, 12:55

Rydzek je iskusni lisac, a msm da je 2026. imao top 3 vremena na stazi.

Ova prednost u odnosu na Austriju trebala bi biti dovoljna, dok opet od Geigera zavisi da li će parirati Norvežanima. U sprintu je sve moguće.

Ali, veliko ali, na onom usponu prije nekoliko dana, pomenuti Geiger je doživio nevjerovatan raspad.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 19 feb 2026, 13:38

branimir85 je napisao/la:
19 feb 2026, 12:16
akisarajevo92 je napisao/la:
18 feb 2026, 23:41
sljivo je napisao/la:
18 feb 2026, 23:19
kako ono kaze ziban-jad, najezim se
"Ajkel"
"Gansel"

Vec 5-6 godina NHL je americka liga koju najvise pratim i poprilicno je tesko gledati, tj. slusati ove prenose na domacim kanalima, ista je situacija i na BHT/HRT/RTS/ES, prilicno ocito je svi komentatori hokej gledaju samo na Olimpijadama

A i na forumu po upisima pojedinih je ista stvar ocita :mrgreen:
Kako je tek meni koji pratim većinu zimski sportova. :rol:

Neki dan u štafeti /biatlon komentator nakon što je jedan bitalonac uzeo još dva dodatna metka na gađanju ,govori kako mu je
ostao još samo jedan za sljedeće gađanje.Razumijem da ne prate ,ali makar bi mogli naučiti osnovna pravila kad već rade ,a danas to je pet minuta posla.

Hokej se gleda na strimu ameri ili kanađani ,navikao sam tako i teško mi se prebaciti da slušam domaće ,plus što im je jako siromašno poznavanje hokeja kao igre i povijesti natjecanja ,jer ipak treba napraviti distinkciju između best on the best i ostali turnira jer je to jako bitno u hokejaškom svijetu.
prokleto je teško biti dobar live komentator.

naravno, američki sportovi se gledaju isklučivo sa američkim komentatorima itd, ali sve zavisi od toga gdje si. kući nije problem, kad si na putu ili negdje vani onda to više nije lako
slično je sa tenisom, ako radi eurosport onda znaš da je na njemačkom becker, ili skijanje, sve osim austrijanaca je tri klase ispod. košarku naravno iz navike najrađe kad je avdić itd.

kod fudbala je daleko najteže. ja prije i poslije lige šampiona uvijek pokušam da gledam kate, jamiea, micaha i thierryja u studiju ali sam prijenos iznimno zavisi od toga ko komentariše, ako nije tyldesley onda tražim po našim kanalima

eto sutra sam cijeli dan napolju, nema teorije da odgledam prvu hokeja a i za drugu je pitanje kada ću se moći uključiti. ja jednostavno ne mogu gledati na mobitelu, imam neki blok kontra toga :cry:

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 19 feb 2026, 14:10

Ne smeta mi kad komentator pogriješi ,već je problem kad ne zna osnovna pravila ..zamisli neko ti radi nogomet,
ali ne zna pravilo zaleđa.

Alonso do medalje u sprintu za Španjolsku. :thumbup: Nordijcima danas snijeg ne oprašta, pada li pada..

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 19 feb 2026, 14:14

19 feb 2026, 14:10
Ne smeta mi kad komentator pogriješi ,već je problem kad ne zna osnovna pravila ..zamisli neko ti radi nogomet,
ali ne zna pravilo zaleđa.
ja ponekad nisam siguran ni znaju li sudije :D

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 19 feb 2026, 14:24

Cardona ubio penjanje ,kao Heras na Angliru . :D

Prvo španjolsko zlato nakon 1972. i Ochoe u slalomu .

@jesta jesi gledao taj slalom :mrgreen:

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 19 feb 2026, 14:43

Geiger jednostavno ni blizu neke ozbiljne forme, totalni raspad, plus pad.

Inače fenomenalna završnica i duel za zlato.

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 19 feb 2026, 14:50

Asteriks je napisao/la:
19 feb 2026, 14:43

Dvaput je pao kao Ebba u skijaškom trčanju , da top utrka u teškim uvjetima.

Volio bi da su Finci uzeli ,čini se da je Hirvonen uzeo lošiju stazu gdje ima više snijega.

Sad sam pogledao kad su zadnji put finci uzeli zlato i malo mi je nevjerovatno da veliki Hannu Manninen nema zlatnu
pojedinačnu medalju.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 19 feb 2026, 15:32

19 feb 2026, 14:50
Asteriks je napisao/la:
19 feb 2026, 14:43

Dvaput je pao kao Ebba u skijaškom trčanju , da top utrka u teškim uvjetima.

Volio bi da su Finci uzeli ,čini se da je Hirvonen uzeo lošiju stazu gdje ima više snijega.

Sad sam pogledao kad su zadnji put finci uzeli zlato i malo mi je nevjerovatno da veliki Hannu Manninen nema zlatnu
pojedinačnu medalju.
jamislim da on nema nijednu pojedinačnu medalju.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 feb 2026, 15:57

19 feb 2026, 14:24
Cardona ubio penjanje ,kao Heras na Angliru . :D

Prvo španjolsko zlato nakon 1972. i Ochoe u slalomu .

@jesta jesi gledao taj slalom :mrgreen:
Španci imaju velikog Kyliana Jorneta, šteta što nije ranije uveden ski mo na OI, on je bukvalno to učinio toliko popoularnim danas.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 19 feb 2026, 18:14

Ning tukao Stolza na 1500m .

Nuisu treća zaredom medalja na 1500m na ZOI, dok je Wennemars koji rušio prvi OR večeras ostao bez medalje.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 feb 2026, 18:50

Ning se iskupio za Peking prije 4 godine kad je bio medju favoritima za zlato, strasna utrka danas, jedino tako se i moze dobiti Stolz.

Ana Alonso koja je uzela broncu danas u ski mo sprintu pocetkom oktobra dozivila udes kad ju je auto udario dok je bila na biciklu i pokidala ACL i MCL, polomila nogu i koljeno, i vratila se i uzela broncu danas, 5 mjeseci poslije :bow:

Sad da vidimo finale hokeja, amerikanke favoritkinje nakon onog onog samaranja u grupi.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 19 feb 2026, 19:34

19 feb 2026, 12:16
Ja gledam preko IPTV, ima i NHL paket, a imaju i skandivanski kanali koji prenose sve meceve, sa engleskim komentatorima

Od domacih odlicni su bili momci na SK HR, ali onda je Arena odlucila uzeti prava na NHL, mozda prenose par meceva sedmicno, ni ne znam, dok je SK prenosio po par meceva dnevno i to na dosta bolji nacin (mislim na HR verziju, nikako srpska)
Don't believe the hype.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 feb 2026, 00:18

Kako losa izmjena Kanadjanki u OT, kostala ih poraza, i opet 3 vs 3 iako je finale :crazy:

U drugoj ledenoj dvorani u Milanu jos jedno slavlje Amerikanki, Liu imala odlican slobodni program, sjajna prica jer se oprostila sa 16 pa vratila nakon 2 godine pauze i uzela zlato, cak je i Glenn odradila super slobodni al ona je previse imala pogresaka u kratkom, Kaori na kraju se oprasta bez zlata, al sjajna je zato bila Ami sa 17 godina i na prvom velikom takmicenju bronza.

Britanci napokon u finalu karlinga i imaju medalju u dzepu i to su dobili Svicarce koji su bili bez poraza u grupnoj fazi i imali 8-0, Bruce je bio sjajan i vodio ih do finala, s druge strane Kanadjani nakon extra enda protiv Norvezana slavili tako da nakon onog skandala sa diranjem kamena idu do medalje :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.