Serie A

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Juventinisimo
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Juventinisimo » 19 feb 2026, 01:37

meepo je napisao/la:
19 feb 2026, 00:19
Juventinisimo je napisao/la:
19 feb 2026, 00:14

Pa bili smo kod siama, u njegovoj kolibi...cijela forumska 5ekta se skupila...pravi domacini su bili, moram reci...
Posto je veliki mulj i blato kod imanja, nije se moglo pjeske, cizme nisam ponio....malo sam se bojao i za sigurnost, jos ima gladnih vukova i medvjeda, da ne duzim...
5ekta mi je obezbjedila helikopter, posudili onaj drzavni od DoDicka...
Pri samom izbacaju iz zrakomlata, 5ekta je postavila zeleni tepih, trubaduri i tamburasi su bili na nivou...Biscione onu tamburu glooovom tuce k'o Maradona nekada loptu...
Nasjekli suhih zmija, da se malo zamezi...reko, nemoj brate siamo, bice mi tesko za zeludac, daj sira i kajmaka...na kraju domacin ispekao janje, odgledali utakmicu...i za rastanak cijela 5ekta mi odpjevala pjesmu...

♫ ♪♪♫ BODO BODE BELLISSIMO, BOLJE NEGO JUVENTINISIMO ♫ ♫ ♪ :mrgreen:

Sada smo kao braca, ne bi na 5ektu vise ruke dig'o bez sablje, nema sanse... :mrgreen:
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Ovo nisam ni vidio, bombasticni naslov na ss.ba?

Ledeni udar sa sjevera

18.02.26. - 22:57,
Edmir Škorić

Od danas, Edmir je brat...uno di noi... :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 19 feb 2026, 08:34

San o 5.mjestu za LP pada u vodu
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

Manuel5
Kontakt:

Post Postao/la Manuel5 » 19 feb 2026, 10:47

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 19 feb 2026, 11:32

adointer10 je napisao/la:
17 feb 2026, 21:39
slika
slika
:mrgreen:
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 19 feb 2026, 11:44

galia95 je napisao/la:
19 feb 2026, 00:18
BocaJuniors1905 je napisao/la:
19 feb 2026, 00:12
Ovo je za težu kaznu šta je Fabregas uradio, suspenzija mjesec minimum. Rvo i Alegri ga nazvao **** i djetetom na presu.
Nevjerovatno šta je uradio.

Kaže Allegri sljedeći put ću uletiti na teren i zaustavljati protivničke igrače hahahaha 😅
😅🤣

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 19 feb 2026, 14:52

:urnebes: ima mister da ulijece klizeci igracima

Ne znam kako ovo ne kaznjavaji. Skoro smo gledali i kad Chivu Rabiotu smeta da izvede aut.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 19 feb 2026, 15:58

Onaj osjećaj kad kiksneš od Bode u CL al istovremeno i Milan kiksne u ligi:
slika
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 19 feb 2026, 16:55

RobertHrkac555 je napisao/la:
19 feb 2026, 08:34
Ma nista od petog mjesta. Inter moze okrenuti Bodu, Atalanta tesko protiv BVB mada ih ne bi otpisao jos. Juventus je vec ispao, Bologna i Fiorentina mogu evtl. po jednu prepreku preskociti i to je to.
embrace the chaos

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 19 feb 2026, 17:02

Biscione je napisao/la:
19 feb 2026, 15:58
Onaj osjećaj kad kiksneš od Bode u CL al istovremeno i Milan kiksne u ligi:
slika
Samo se tjesi :mrgreen: mi smo na dobrom putu da ispunimo cilj tj top 4. Nisi li i sam do skora Napoli smatrao jedinim konkurentom :kafa:

Cuj Bode ih rasuo :rol:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 19 feb 2026, 17:10

Denno je napisao/la:
19 feb 2026, 16:55
Ma nista od petog mjesta. Inter moze okrenuti Bodu, Atalanta tesko protiv BVB mada ih ne bi otpisao jos. Juventus je vec ispao, Bologna i Fiorentina mogu evtl. po jednu prepreku preskociti i to je to.
Ako budemo imali dobar dan, ne pise im se dobro...izgore oni brzo..5 komada ocekujem...i to bez Vlahovica... :kafa:
Nama je jako vazno do poluvremena zabiti barem dva...poslije ce sve doci na svoje..
Top 6 je malo hendikepiran, ali ima Koop, u golgeterskoj je formi :mrgreen: ...samo, on ce vjerovatno na beka..

Ako pobjedimo, 5ekta ce plakati...ako izgubimo, 5ekta ce likovati, uz ponekog milanistu, mene citirati i zay****ati... :rol:
Ko zna, mozda budemo jedini koji prodju dalje..

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 19 feb 2026, 17:14

milanist je napisao/la:
19 feb 2026, 17:02
Samo se tjesi :mrgreen: mi smo na dobrom putu da ispunimo cilj tj top 4. Nisi li i sam do skora Napoli smatrao jedinim konkurentom :kafa:
Čuj sad cilj top 4 a zašto onda tvoji pišu kako bi sigurno osvojili da Marotta nije kupio sudije koji Milana zaustavljaju u "pohodu na titulu"? :mrgreen:
milanist je napisao/la:
Bode je rasipao i jače od nas, nije Bode Galatasaray pa da bude sramota izgubit od njih :mrgreen:. Al riješit čemo mi njih u uzvratu me brigam to, iako kako vi kažete vjerovatno bi bilo bolje ispast od njih fino ovako u grupnoj fazi gdje nas niko ne vidi nego ispast od City-ja u knock-outu gdje nas svi vide i osramotit se :mrgreen:
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 19 feb 2026, 17:42

Biscione je napisao/la:
19 feb 2026, 17:14
milanist je napisao/la:
Čuj sad cilj top 4 a zašto onda tvoji pišu kako bi sigurno osvojili da Marotta nije kupio sudije koji Milana zaustavljaju u "pohodu na titulu"? :mrgreen:
milanist je napisao/la:
Bode je rasipao i jače od nas, nije Bode Galatasaray pa da bude sramota izgubit od njih :mrgreen:. Al riješit čemo mi njih u uzvratu me brigam to, iako kako vi kažete vjerovatno bi bilo bolje ispast od njih fino ovako u grupnoj fazi gdje nas niko ne vidi nego ispast od City-ja u knock-outu gdje nas svi vide i osramotit se :mrgreen:
Pa nije mali Inter Grande Juve da dobije Bodo u Norveškoj na umjetnoj travi na -6 stepeni :kafa:
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 19 feb 2026, 17:59

Biscione je napisao/la:
19 feb 2026, 17:14
milanist je napisao/la:
milanist je napisao/la:
Od pocetka je cilj top 4, to sto nekad dobro ide pa navijaci ocekuju i vise to je baska.

Sto se tice Bodea i Galate, turci su institucija za ove skandinavce 🤣 veca sramota izgubiti od njih je recimo samo neko finale kad bi se recimo izgbubilo nekih 5-0 ili slican rezultat 😁

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 19 feb 2026, 18:52

19 feb 2026, 17:10
Denno je napisao/la:
19 feb 2026, 16:55
Ako budemo imali dobar dan, ne pise im se dobro...izgore oni brzo..5 komada ocekujem...i to bez Vlahovica... :kafa:
Nama je jako vazno do poluvremena zabiti barem dva...poslije ce sve doci na svoje..
Top 6 je malo hendikepiran, ali ima Koop, u golgeterskoj je formi :mrgreen: ...samo, on ce vjerovatno na beka..

Ako pobjedimo, 5ekta ce plakati...ako izgubimo, 5ekta ce likovati, uz ponekog milanistu, mene citirati i zay****ati... :rol:
Ko zna, mozda budemo jedini koji prodju dalje..
Pa dobro nije gotovo dok ne bude gotovo, mozete i vi npr rani gol dati, crveni isprovocirati, ali meni ne djeluje da ovaj Juventus moze dobiti Galatu 4 razlike.

Spalletti je uveo Cabala bas da izbjegne igraca manje a ovaj dva zuta u 15min :bow:
embrace the chaos

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 19 feb 2026, 20:44

milanist je napisao/la:
19 feb 2026, 17:59
Od pocetka je cilj top 4, to sto nekad dobro ide pa navijaci ocekuju i vise to je baska.
I kod nas isto, ovdje su svi pisali Chivu otkaz do Decembra najdalje. Realno i mi i vi smo overachieveri u Seriji A ove sezone, s tim što mi i igramo i imamo rezultate a vi samo imate rezultate iznad svih očekivanja, tzv. slon na drvetu :mrgreen:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 19 feb 2026, 21:06

Biscione je napisao/la:
19 feb 2026, 20:44
milanist je napisao/la:
I kod nas isto, ovdje su svi pisali Chivu otkaz do Decembra najdalje. Realno i mi i vi smo overachieveri u Seriji A ove sezone, s tim što mi i igramo i imamo rezultate a vi samo imate rezultate iznad svih očekivanja, tzv. slon na drvetu :mrgreen:
Pa dobro, od vas se i ocekivalo da napadnete skudeto, jer ste realno prvi favorit, drugi je bio Napoli.
Nije Chivu nista specijalno. Jednostavno Inter je top momcad u Italiji vec par sezona i imaju rutinu igranja ovih "manjih" utakmica, u kojima realno i Milan i Napoli i Juve znaju se muciti. Da Chivu nije taj wow profil, pokazuju i derbiji ili derbi utakmice ove sezone, kao i LP. Misljenja sam, mada ne mora biti tacno, da je Inzaghi bio na klupi sinoc, da ne bi izgubili ali otom potom.

Sto se tice Milana i igre, ne znam sta neki ocekuju. Kao da od juce prate rad i djelo Allegrija. Ovo je upravo on, njegov potpis, gdje se prvenstveno gleda koliko bodova ces uzeti, a kakvom igrom i kojim nacinom nije bitno. Sjecas se izjava ako hocete zabavu idite u cirkus jer je sa Maxom necete vidjeti. Mozda jedino onda kad popizdi kraj aut linije, pa bude komicno :mrgreen:

Eto ti Spaletiia i juvea, kazu prodisali su i igraju leprsavo, navijaci zadovoljni, a to sto nisi ni u top 4, ili sto te Galata nabije sa 5 komada, na to zazmiri.....

Pa ti vidi sad sta je bolje. Igrati ruzno i imati neki rezultat, ili igrati lijepo a ne ostvariti ciljeve. ...

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 19 feb 2026, 23:49

Ja bi da igramo lijepo i sve pobjeđujemo :)
Il Club più titolato al mondo!

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 20 feb 2026, 00:45

milanist je napisao/la:
19 feb 2026, 21:06
Biscione je napisao/la:
19 feb 2026, 20:44
milanist je napisao/la:
Pa dobro, od vas se i ocekivalo da napadnete skudeto, jer ste realno prvi favorit, drugi je bio Napoli.
Nije Chivu nista specijalno. Jednostavno Inter je top momcad u Italiji vec par sezona i imaju rutinu igranja ovih "manjih" utakmica, u kojima realno i Milan i Napoli i Juve znaju se muciti. Da Chivu nije taj wow profil, pokazuju i derbiji ili derbi utakmice ove sezone, kao i LP. Misljenja sam, mada ne mora biti tacno, da je Inzaghi bio na klupi sinoc, da ne bi izgubili ali otom potom.

Sto se tice Milana i igre, ne znam sta neki ocekuju. Kao da od juce prate rad i djelo Allegrija. Ovo je upravo on, njegov potpis, gdje se prvenstveno gleda koliko bodova ces uzeti, a kakvom igrom i kojim nacinom nije bitno. Sjecas se izjava ako hocete zabavu idite u cirkus jer je sa Maxom necete vidjeti. Mozda jedino onda kad popizdi kraj aut linije, pa bude komicno :mrgreen:

Eto ti Spaletiia i juvea, kazu prodisali su i igraju leprsavo, navijaci zadovoljni, a to sto nisi ni u top 4, ili sto te Galata nabije sa 5 komada, na to zazmiri.....

Pa ti vidi sad sta je bolje. Igrati ruzno i imati neki rezultat, ili igrati lijepo a ne ostvariti ciljeve. ...
Pa nije bas realno ocekivati instant rezultate...Spalu se moze tek ocjenjivati slijedece godine nakon ljetnih priprema, eventualnog dovodjenja nekih igraca, itd.
Tesko je promjeniti mentalitet odbrana, koji je tu bio godinama(fino se ustalio :crazy: ) do napad, kreativnost, presing, itd...nekada ti i nije zao izgubiti kada igras fudbala, desava se, lopta okrugla..Puno je lakse igrati samo odbranu, i cekati nesto na individualnost, pogotovo kada imas dobre igrace..
Za mene je Spala napravio veliki pomak...ali i njemu treba dovesti igrace koje on zeli, da ih uklopi u tim..kao i svakom treneru..
Kod Maxa smo znali biti prebijeni na nasem stadionu od Salernitane, Empolija, itd..znalo se desiti da posteno ne sutnemo prema golu..Motta i Tudor u pet deka sa Maxom..
Chivu je recimo dobio gotov tim, Inter igra isto zadnjih nekoliko godina, isti stil vise manje...njemu je posao puno laksi..

Juventusu prvenstveno treba barem dva klasa vezna igraca...da nam kojim slucajem dodje Tonali i jedan priblizno dobar kao on...bio bi to jako dobar tim...odbrana/sredina/napad, sve bi bilo puuuuno bolje..
Treba i prodati neke bezkicmenjake...

PS. Ramazan je...necemo se tuci... :mrgreen:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 feb 2026, 11:52

Di Canio: Mi u Italiji mislimo da smo fenomenalni, a onda nam PSV da šest komada

PAOLO Di Canio oštro je kritizirao stanje u talijanskom nogometu nakon što su klubovi iz Serie A upisali tri poraza u tri utakmice Lige prvaka, a posebno ga je razljutila usporedba Donyella Malena s legendarnim Gianlucom Viallijem. Bivša zvijezda West Hama i Lazija nije štedjela riječi u srijedu navečer nakon poraza Juventusa, Atalante i Intera u prvim utakmicama nokaut-faze Lige prvaka, piše Football Italia.

Žestoke kritike
"Premier ligu da i ne spominjemo, oni su na drugoj razini. Mi u Italiji imamo percepciju da smo fenomenalni. A onda odemo u goste PSV-u i primimo šest golova", rekao je Di Canio za Sky Sport Italia.

"Ove sezone mnogi su mislili da će Napoli tko zna dokle dogurati u Ligi prvaka, a onda su primili šest golova od momčadi poput PSV-a, koja je protiv njih uzela tri boda, a u preostalih sedam utakmica još pet. Inter je u finalu Lige prvaka od PSG-a primio pet golova, a moglo je biti i deset."

Udar na Talijane
Di Canio se osvrnuo i na izjavu trenera Rome Gian Piera Gasperinija, koji je rekao da vidi "sličnosti" između Viallija i Malena. "On (Malen) ima 27 godina i nitko nikada nije obraćao pozornost na njega. U Aston Villi bio je zamjena Rodgersu i Watkinsu, koji su bolji od njega", istaknuo je Di Canio.

"Dođe ovdje, zabije pet golova u pet utakmica i mi u to uvlačimo Viallija? Moj veliki brate, šaljem ti poljubac u nebo, žao mi je što su te uopće spomenuli."

"Čujem da je teško igrati u Pisi. Kako je to moguće? Pisa je zabila dva gola u 12 domaćih utakmica. Da u Pisi igrate zavezanih očiju, izvukli biste 0:0", nastavio je Di Canio. "Postoji ta priča da bi talijanski igrači mogli igrati za Manchester City. Koji to? Talijanske igrače nitko u Europi ne dovodi već 15 godina, što znači da ih se ne smatra dovoljno dobrima za tu razinu."
1974---1975---1976---2001---2013---2020

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 20 feb 2026, 13:43

20 feb 2026, 00:45

Pa nije bas realno ocekivati instant rezultate...Spalu se moze tek ocjenjivati slijedece godine nakon ljetnih priprema, eventualnog dovodjenja nekih igraca, itd.
Tesko je promjeniti mentalitet odbrana, koji je tu bio godinama(fino se ustalio :crazy: ) do napad, kreativnost, presing, itd...nekada ti i nije zao izgubiti kada igras fudbala, desava se, lopta okrugla..Puno je lakse igrati samo odbranu, i cekati nesto na individualnost, pogotovo kada imas dobre igrace..
Za mene je Spala napravio veliki pomak...ali i njemu treba dovesti igrace koje on zeli, da ih uklopi u tim..kao i svakom treneru..
Kod Maxa smo znali biti prebijeni na nasem stadionu od Salernitane, Empolija, itd..znalo se desiti da posteno ne sutnemo prema golu..Motta i Tudor u pet deka sa Maxom..
Chivu je recimo dobio gotov tim, Inter igra isto zadnjih nekoliko godina, isti stil vise manje...njemu je posao puno laksi..

Juventusu prvenstveno treba barem dva klasa vezna igraca...da nam kojim slucajem dodje Tonali i jedan priblizno dobar kao on...bio bi to jako dobar tim...odbrana/sredina/napad, sve bi bilo puuuuno bolje..
Treba i prodati neke bezkicmenjake...

PS. Ramazan je...necemo se tuci... :mrgreen:
Problem veliki timova i jeste to sto se odmah ocekuje neki upjeh, nema tu puno vremena za 'gubljenje'. To mozes u manjim sredinama, gdje se cijene neke druge stvari, jer titule realno tu niko i ne ocekuje. Da je recimo Cesc uzeo Juve kojim slucajem pa zavrsio na 8 mjestu, dobio bi nogu, makar da su igrali lijepo kao barca birvaktile. Tako isto i Spaleti, od njeg se ocekuje odmah nemi rezultat, za sad je to top 4, sto realno i moze ostvariti.

Treba vama i vise od samo dva klasna vezna. Da se ne lazemo, da ne mislis da blatim samo po juveu. Treba i Milanu svasta nesta.
Ali otkud sad da je Tonali klasa, ja znam jednog iz tvog tabora koji je govorio da je Sandro pranje para, da nema taj neki "faktor" i da po njemu taj faktor vise imaju Mireti i Fagioli. Doduse taj je i Rafi predvidjao da ce zavrsiti u Bragi za sezonu dvije, mislio da je Rafa brazilac cak. Donarumu isto smatra losim. Trenutno mu je top neki zgaravica, sipac 🤣 vazda se palio na lose igrace 😃

Ps. Necemo dok je ramazana eto, odmori malo 🤣

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.