Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
To mi je glupo. A prenose 1.maj i to oba dana ccc
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
- muhamedhulk
- Kontakt:
pa sve praznike ne treba prenositi. obiljezis kad padaju i to je to.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- Marsal
- Kontakt:
Meni je drago što se ne prenosi jer radim 1. Marta. I sad umjesto da dobijem ja crvenu dnevnicu dobit će je onaj što radi 2. Marta. Niđe veze.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Jbt na sta smo spali vidite koliko neradnih dana imaju države u regionu a koliko mi pa napišite nesto, a tek da ne pricam da je ovo vec bilo u planu da se prenosi al im planove poremetila novonastala situacija, al et nema politike na ovom chatu.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Navikli lezihljebovici da imaju sto vise slobodnih dana.muhamedhulk je napisao/la: ↑18 feb 2026, 17:29pa sve praznike ne treba prenositi. obiljezis kad padaju i to je to.
Kod nas u opstini jedno vrijeme imali slobodan dan i za hidzretsku novu godinu
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ja radim svakako, tako da mi je beskuratz.
Don't hate what you don't understand.
ja sam iz privatnog sektora i svaki dan mi je bitan kad odmaram, boli me jel nekom ne odgovara ili ne, jedan dan mi dobro dodje da se resetujem u mozgu
ako ti u dva tri mjesece drzava ne moze dat jedan dan nek sve ide u qrc
ako ti u dva tri mjesece drzava ne moze dat jedan dan nek sve ide u qrc
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Hvala Bogu i treba ako mogu guzonje svaki dan na ne rade nista treba i običan svijet imati sto vise neradnih dana, naravno nekog ce zapasti taj dan dežurstvo al drugi put nece.kraljttbvb je napisao/la: ↑18 feb 2026, 17:47Navikli lezihljebovici da imaju sto vise slobodnih dana.muhamedhulk je napisao/la: ↑18 feb 2026, 17:29pa sve praznike ne treba prenositi. obiljezis kad padaju i to je to.
Kod nas u opstini jedno vrijeme imali slobodan dan i za hidzretsku novu godinu![]()
- Wilshere10
- Kontakt:
Drzava sa najmanje praznika. I ono sto se moze napraviti da bude praznik, glume debili toboze neke radnike i eto oni su odlucili da se to ne prenosi jer "treba raditi". Mrs u pm. 
Sad vidjeh ovog delegata sto je autom krenuo kroz policijsku blokadu zbog protestne setnje. Pun auto droge, sa zabarnom upravljanja vozilom u krilo policiji. Mora se covjek potruditi da ispadne onako glup.
U novi boj...
Dok se ovo ne riješi, BiH će biti zajednica statusa divljih plemena.U sedam institucija kulture u BiH su: Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH, Zemaljski muzej BiH, Historijski muzej BiH, Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, Biblioteka za slijepa i slabovidna lica BiH, Umjetnička galerija BiH i Kinoteka BiH.
Sve se suočavaju s problemima u radu.
Vlasti u BiH godinama nisu preuzele osnivačka prava i obavezu da ih budžetski finansiraju.
Opstajale su, uglavnom, prijavljujući se na javne pozive institucija na raznim nivoima vlasti.
Recimo Glasnik Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, najstariji je naučni časopis u BiH. Prvi broj izašao je 1. januara 1889. godine.
Pored svoje naučne i obrazovne vrijednost, Glasnik Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine ima još jednu vrlo značajnu ulogu. Već od prvog broja, krenuo je u svijet kroz razmjenu publikacija s drugim muzejima i srodnim institucijama širom svijeta. Danas se razmjena publikacija vrši sa 400 institucija širom svijeta, te sa 45 u Bosni i Hercegovini.
Tužno, da ne može tužnije.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- feniksptica
- Kontakt:
Toliko su napravili neke glupe poteze sa nedjeljom i raznim povecanjima bez pokrica da im je jedan praznik tokom radnih dana previse.
Toliko o budzetu nase BiH
Toliko o budzetu nase BiH
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Kaj je ovo frende za Boga miloga
Ti si dobar. Meni u ugovoru pise da je dupla ako se radi na praznik a u praksi qrcina.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
- feniksptica
- Kontakt:
Japanci imaju samo 2 praznika
Pa i tada rade
Pa i tada rade
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ove nase boli qrc za praznikom, oni se bore da jos jedan dan ne rade. Mislim na politicare. Eto njima je bas stalo do obiljezavanja dana nezavisnosti.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- ArtemisFowl
- Kontakt:
-
HeavyBassBlues
- Kontakt:
Po zakonu se prenose samo međunarodni praznici, u uzem smislu - drzavni. Dakle, praznici na nivou RBiH. Praznici na nivou FBiH u koje spada 1.Mart, pripadaju u tzv. "Federalne" praznike i oni se slave na kalendarski dan. U slucaju da, konkretno, 1.Mart padne u nedjelju, ne prenosi se na slijedeci radni dan. Osobama koje rade na ovaj dan, poslodavac je po vazecem zakonu duzan isplatiti uvecanu naknadu koja ih sljeduje za rad nedjeljom i praznikom.
Izuzetno od ovoga, Vlada Federacije ili organi lokalne samouprave mogu, posebnim aktom, proglasiti "prebacivanje" neradnog dana i takva odluka se donosi na posebnoj sjednici.
Sukladno zakonu o radu i vjerskim praznicima, te porodicnim i tradicijskim potrebama, religijski praznik je moguce prebaciti na slijedeci neradni dan (uskrs/vaskrs je uvijek nedjeljom), s tim da uzivaocima tih praznika nije moguce koristiti naknadna dva dana u godini na koja Zakonom imaju pravo, jer se smatra da pomjeranjem tog dana iscrpljuju to i takvo pravo.
Kao i sve kod nas, nije problem u pravu, zakonu, praznicima i sl., nego u zloupotrebama istih.
Izuzetno od ovoga, Vlada Federacije ili organi lokalne samouprave mogu, posebnim aktom, proglasiti "prebacivanje" neradnog dana i takva odluka se donosi na posebnoj sjednici.
Sukladno zakonu o radu i vjerskim praznicima, te porodicnim i tradicijskim potrebama, religijski praznik je moguce prebaciti na slijedeci neradni dan (uskrs/vaskrs je uvijek nedjeljom), s tim da uzivaocima tih praznika nije moguce koristiti naknadna dva dana u godini na koja Zakonom imaju pravo, jer se smatra da pomjeranjem tog dana iscrpljuju to i takvo pravo.
Kao i sve kod nas, nije problem u pravu, zakonu, praznicima i sl., nego u zloupotrebama istih.
- Wilshere10
- Kontakt:
U poređenju sa ostalim normalnim drzavama, mizeran je broj praznika koje mi imamo. Jašu na toj prici "neradnici samo zele praznike" evo vec dvije decenije. I taj, kao i mnogi drugi mitovi, je razbijen.ArtemisFowl je napisao/la: ↑19 feb 2026, 09:45Ljudi lupetaju, mi uopće nemamo puno praznika. Sve razvijenije zemlje nas šišaju debelo u tom segmentu + imaju više godišnjeg odmora.