FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
71
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
61
16%
4. Borbu za opstanak
68
18%

Ukupno glasova: 374

NoDi80
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NoDi80 » 18 feb 2026, 20:08

Meni je osmanovic bio ok protiv posusja nista gore nego ostali
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 18 feb 2026, 20:12

Da smo mi neka ekipa koja nema imperativ nečega, i da svake godine ne ganjamo evropu od Osmanovica bi se moglo dobro profitirati. On nema utakmica, samopouzdanje mu je lose, pravi neke početničke greske a mi nemamo prostora za to. Mora igrati neko ko je u takmičarskoj formi kako god.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 feb 2026, 20:28

NoDi80 je napisao/la:
18 feb 2026, 20:08
Meni je osmanovic bio ok protiv posusja nista gore nego ostali
Najgori na terenu. U prijemu lopte grijesi, stvaraju sansu, kod svake lopte rizican.
Fk Željezničar.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 18 feb 2026, 20:50

Joj tacno mi dodje muka, kad vidim da se mi 'prepiremo' ko je 'bolji'.. Osmanovic,Seedorf ili Sukilovic.. ili Nastic na stoperu
Odinaka ili Troupe.. Jaganjac, Krpic ili Rakic.. Jaganjac,Rakic ili Sabic za u21.
Kamo srece, da nijedan od njih nije ni blizu ekipe..
Sta god od gore pomenutih izaberes, zayebat ces. Nema tu nikakve dileme ni rasprave.
Jedino sto smo slozni je da Pejic,Hodzic i Prokop trebaju igrati u vezi.. neko bi stavio i Milosevica, ali hajde tu su male razlike u misljenju.

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 18 feb 2026, 20:59

avalPacidoroP je napisao/la:
18 feb 2026, 20:50
Joj tacno mi dodje muka, kad vidim da se mi 'prepiremo' ko je 'bolji'.. Osmanovic,Seedorf ili Sukilovic.. ili Nastic na stoperu
Odinaka ili Troupe.. Jaganjac, Krpic ili Rakic.. Jaganjac,Rakic ili Sabic za u21.
Kamo srece, da nijedan od njih nije ni blizu ekipe..
Sta god od gore pomenutih izaberes, zayebat ces. Nema tu nikakve dileme ni rasprave.
Jedino sto smo slozni je da Pejic,Hodzic i Prokop trebaju igrati u vezi.. neko bi stavio i Milosevica, ali hajde tu su male razlike u misljenju.

Nastic je tek dosao buraz ,za ovo ostalo se sve slazem

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 18 feb 2026, 21:48

Mi se samo možemo nadati da je Bićo pravi lider i da to ustroji nazad da valja. Ništa drugo.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Ramirez
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez » 18 feb 2026, 21:58

Nama realno treba jos jedan ljevak stoper, da bi zaokruzili defanzivu svu.Mislim da trenutno Nastic ipak moze stopera odigrati uz kvalitetne bekove, i zadnje vezne kakvi su Pejic i Hodzic.To je kljuc uspjeha vjerujem defanziva.Pejic je poprilicno jak u skoku i na lopti.
Zna li neko da li je istina da su radovi na jugu opet stali radi neke cijevi za koju nisu znali da postoji?

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 18 feb 2026, 22:09

Galchev mi djeluje kao bugarska verzija Alića. Brz je, okretan, ubacuje, šuta, trči u oba smjera, koristi obe noge, centaršutevi su mu većinom s efeom pa su teški golmanu za uhvatiti, iskreno se nadam da ce proraditi kod nas i da će nam valjati i naravno da ćemo na njemu zaraditi.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 18 feb 2026, 22:37

Posto rezultatski nemamo se cemu nadati, za utjehu mi preostaje da će neko Vehaboviću zavaliti šamarčinu.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 18 feb 2026, 23:13

avalPacidoroP je napisao/la:
18 feb 2026, 22:37
Posto rezultatski nemamo se cemu nadati, za utjehu mi preostaje da će neko Vehaboviću zavaliti šamarčinu.
Da mi makar imamo ekipu sa mudima da jace u duele ulaze ja bi bio zadovoljniji, nikad necu prezalit posle ine utakmice u mostaru da ljudi dodju i polome te na sred Grbavice, a ovi nasi ko neke ckepi
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 19 feb 2026, 00:27

MisterBlue je napisao/la:
18 feb 2026, 22:09
Galchev mi djeluje kao bugarska verzija Alića. Brz je, okretan, ubacuje, šuta, trči u oba smjera, koristi obe noge, centaršutevi su mu većinom s efeom pa su teški golmanu za uhvatiti, iskreno se nadam da ce proraditi kod nas i da će nam valjati i naravno da ćemo na njemu zaraditi.
I sve ovo sto si napisao Alic ima ? 🤣🤣
Alic je nama vau,samo iz razloga sto svi ostali bekovi katastrofalni,a inace prosjecan bek.
Pa evo recimo Pidro iz Veleza je puno bolji bek od njega.

KrajinaTm87
Kontakt:

Post Postao/la KrajinaTm87 » 19 feb 2026, 00:39

Zasto bjezite svi od Hodzica na stoperu ? Ako se ne varam znao je stopera igrati u Hataysporu
Alic-hodzic- Bico-Galchev
Vezni: Pejic-Prokop-Dragovic

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 feb 2026, 00:41

Uz Siroki Zeljeznicar je jedini klub koji u ova dva kola nije imao u21 igraca koji je odigrao obje utakmice do kraja
Da ne idem duboko u statistiku, jer bi se jos vise razocarali

Nadam se na ljeto da cemo dovesti neke mlade igrace repke poput mladjeg Muharemovica (20) koji igra lijevog stopera
Volio bih Dzanovica (18) da dovedemo :rol:
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

antibot
Kontakt:

Post Postao/la antibot » 19 feb 2026, 01:00

Ejnur je napisao/la:
19 feb 2026, 00:27
MisterBlue je napisao/la:
18 feb 2026, 22:09
I sve ovo sto si napisao Alic ima ? 🤣🤣
Alic je nama vau,samo iz razloga sto svi ostali bekovi katastrofalni,a inace prosjecan bek.
Pa evo recimo Pidro iz Veleza je puno bolji bek od njega.
Hahah odjavi se sam liku

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 19 feb 2026, 01:04

Nešto minimalno što se očekuje od utakmice u subotu je da malo igramo i fudbala. Ne tražim puno. Samo nešto da je na oko lijepo da pogledaš. Nemam problem da budemo poraženi ali skupite muda i igrajte. Ako su bolja ekipa od nas na terenu i trebaju da nas dobiju ali ne skidaj gaće na Bradini. Želim da se namuče da nas dobiju a ne da nas raskuju kao paletu. Mene niko neće kupiti tako što će doći i maknuti nekoliko igrača. To je ok i to je trebalo da se uradi ali puno ranije i radi toga ja neću da padam na tu priču. Isto tako ne želim unaprijed alibije kako je došlo puno igrača i da su kratak period tu i kako moraju da se uigraju. Sa neba da su pali i da nisu nijedan trening zajedno počeli moraju da odigraju neku akciju i da nešto odigraju makar sami da odluče kako će da igraju a ne još sa instrukcijama. Ako od toga ne bude ništa onda je suludo da tonemo dalje.

Emindoks20
Kontakt:

Post Postao/la Emindoks20 » 19 feb 2026, 02:20

Uvijek nas muce ti igraci koji imaju dogovore privatne sa trenerima i koliko god lose odigrali nece ih izbaciti niti uopste reci ikad da su lose odigrali. Adzem je ocigledno imao talove s Pejicem, Erikom i Rakicem. Koliko god utakmica lose odigrali oni su pocinjali, sto je i rezultiralo najvise njegovom odlasku, jer time radis protiv sebe. Sa Slavisom isti slucaj s Nasticem. On je sigurno svjestan da on nije igrac za nase lige i da je imao kvalitetnijeg igraca vec, ali gura zbog privatnih dogovora i radi protiv sebe kao Adzem. Covjek jednostavno nije za beka, tip ko Truppe samo Trupe je cvrsci bio defanzivno. Svaka kontra bi nas kostala jer nema brzine i snage da isprati. Evo kad ga vec gura nek isproba na stoperu, a ako ne bude ni to islo stvarno mislim da mora biti veci covjek i klupirati ga, Adzema smo otjerali da ne bi gledali guranja na silu. Djeluje mi da na Osmanovica nesto ne racuna, a vjerovatno ni na Seedorfa. Dok desni bek po cv bar djeluje dobar. Nije veteranska generacija za promjenu. Volio bih da njega sad stavi da ga vidimo, kao Hodzica, Bicakcica i Pejica. Te pozicije su svakako tanke tako da tesko da je iko od njih losije odigra. Veliki problem je to u21, tacno ne znam koga staviti kad niti jedan ne pokazuje zelju uopste da postigne nesto. Mufta je zreo za klupe, Abdulahovicu malo dati priliku, visok je i mislim da bi bio trenutno bolja opcija. A i klub mora nastaviti prodavati igrace na ljeto, ne samo holandjanima papire dati. Iz ove sezone sam ocekivao prodaju Madzida, Alica i Cvetanovski. Nek njih 2 isforsiraju do ljeta i sigurno da mogu biti zanimljvi mnogim klubovima. Ako njih ne isforsiraju mi ovo ljeto smo bez prodaje totalno, pricat cemo opet jos godinu dana o Jaberu. Nadam se da je trner shvatio da ne treba izmisljati, jednostavnija igra bi puno vise donijela. Nauciti ih da se brze igra a ne kojekakve nove taktike promasene, ravnati po BiH ligi a ne Slovenskoj. I djeluje mi da ne konta ni on da je Erik van forme, ali nadam se da ce promijeniti to sad kako su novi registrovani.

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 19 feb 2026, 04:12

I nadam se da ce trener u buduće igrace kazniti preko plate ne preko ne igranja utakmica!!!! Odinaka nam je trebao protiv Rudara kao i Husković!!!

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 19 feb 2026, 06:10

muharemovicdzelo je napisao/la:
19 feb 2026, 01:04
Nešto minimalno što se očekuje od utakmice u subotu je da malo igramo i fudbala. Ne tražim puno. Samo nešto da je na oko lijepo da pogledaš. Nemam problem da budemo poraženi ali skupite muda i igrajte. Ako su bolja ekipa od nas na terenu i trebaju da nas dobiju ali ne skidaj gaće na Bradini. Želim da se namuče da nas dobiju a ne da nas raskuju kao paletu. Mene niko neće kupiti tako što će doći i maknuti nekoliko igrača. To je ok i to je trebalo da se uradi ali puno ranije i radi toga ja neću da padam na tu priču. Isto tako ne želim unaprijed alibije kako je došlo puno igrača i da su kratak period tu i kako moraju da se uigraju. Sa neba da su pali i da nisu nijedan trening zajedno počeli moraju da odigraju neku akciju i da nešto odigraju makar sami da odluče kako će da igraju a ne još sa instrukcijama. Ako od toga ne bude ništa onda je suludo da tonemo dalje.
Vec par puta Slavisa pokusava traziti alibi sa pricom "otislo je par igraca koji su tu bili standardni pa nije lahko nadoknaditi to odma".
Prvo svi ti igraci da su valjali nama se ne bi desila ova katastrofalna zavrsnica jesenjeg dijela gdje smo odigrali 8 utakmica bez pobjede.
Druga stvar od svih ovih igraca jedino su Karamarko i Lagumdzija bili u pocetnih 11.
Ne znam stvarno jel se on zajebava ili misli da je tesko nadoknaditi Pejica,Obradova,Boljevica,Kolica,Sutkovica i opcenito cijeli tim koji je imao niz od 8 utakmica bez pobjede.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 19 feb 2026, 06:20

Sarajevskigigant1921 je napisao/la:
19 feb 2026, 04:12
I nadam se da ce trener u buduće igrace kazniti preko plate ne preko ne igranja utakmica!!!! Odinaka nam je trebao protiv Rudara kao i Husković!!!
Sta je taj huskovic mogao uradit pa odma kaznjen
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

eldin1987
Kontakt:

Post Postao/la eldin1987 » 19 feb 2026, 06:26

Vidjet ćemo to ciscenje igraca u subotu, samo da ne ostane sve na rijecima. Moraju svi dokazati zajedno da nisu skupina amatera vec da znaju igrati fudbal za koji su solidno, i dobro plaćeni. Prepišite od Rudara.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], GavranBeli, LoveFootball1987 i 41 gost.