Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

anonymousHD
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la anonymousHD » 30 apr 2011, 01:22

RKO je napisao/la: 80% update nevalja :lol: :lol: :lol:
Znas li ti sta je update uopce?Cemu sluzi Windows update?Ako vec hoces da znas Google je najveci spijun a zasto?Zato da ti uvale reklame.
Pa de mi ti reci šta je update? Ja sam isto rekao da je update glupost, izgleda nisam jedini. ;)

@Bilal,
Tek sad pročita ovaj tvoj gore post gdje navodiš da ti je slika crna. Eh da ti objasnim zašto ti je crn. Prvo ako ti je win 7 sa neta skinuta, onda ti je pirat, nije original. Pošto je tebi update uvek uključen, stalno skida neka sr.anja, čovek koji se zove Bill Gates, koji je sve ovo izmislio, lagano vidi da ti je win7 pirat, da ti nije legalno, on ti fino sje.be računar i zato imaš stalno crnu sliku, jer ti nedozvoljava da koristiš njegovu win 7 jer nisi kupio original CD. I svaki put kad ti se update pokrene, on to vidi. Zato ja preporučujem svima koji nemaju original CD da ugase automatski update, i da fino odu na stranicu microsofta i sami skinu update, ako im toliko treba.
Onda gledajte dalje, ako stalno skidate update, stalno neke dodatke skidate, vaš računar će se pretrpati, i sam će se uništiti, a vi nećete ni skontati zašto. Mislit' ćete da je neki virus, a ustvari su to vaši lepi update.

Dosta pametujem, imate bruku foruma u vezi update, pa čitajte. Ako imate pirat win7 ugasite update. Ne treba vam.

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 30 apr 2011, 01:40

Windows update ti sluzi za "da se izrazim lajickim jezikom jer vidim da nisi bas upucen toliko u IT":
ispravljanje sigurnosnih propusta
unaprjedjenje sistema(brzi rad,smanjenje BSOD,ispravljanje raznoraznih gresaka)
podrska nekom novom hardwareu(ne driveri ;) )
ispravke raznoraznih crashova....

Ima mali milion stvari ali neces razumjeti(kernel,shell,instrukcije)....
Uglavnom bolje je sa nego bez Windows updata,kod mene je win legalan tako da je update ukljucen non stop,a ako ti je fejk samo pazi sta skidas(citaj).

PS:koji OS imas?

čovek koji se zove Bill Gates, koji je sve ovo izmislio, lagano vidi da ti je win7 pirat, da ti nije legalno, on ti fino sje.be računar i zato imaš stalno crnu sliku, jer ti nedozvoljava da koristiš njegovu win 7 jer nisi kupio original CD. I svaki put kad ti se update pokrene, on to vidi. Zato ja preporučujem svima koji nemaju original CD da ugase automatski update, i da fino odu na stranicu microsofta i sami skinu update, ako im toliko treba.
Onda gledajte dalje, ako stalno skidate update, stalno neke dodatke skidate, vaš računar će se pretrpati, i sam će se uništiti, a vi nećete ni skontati zašto. Mislit' ćete da je neki virus, a ustvari su to vaši lepi update.
Ne mogu da vjerujem :lol: :lol: :lol: :lol:
RIP SALE VILENJAK

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 30 apr 2011, 02:05

RKO je napisao/la:Windows update ti sluzi za "da se izrazim lajickim jezikom jer vidim da nisi bas upucen toliko u IT":

Uglavnom bolje je sa nego bez Windows updata,kod mene je win legalan tako da je update ukljucen non stop,a ako ti je fejk samo pazi sta skidas(citaj).

Vidi, znam ja to sve, sve te shvatam. Ali shvati da imaš isto i posljedice stalnog skidanja update, prvo računar ti se gomila glupostima, registry se isto natrpava, i odmah ti računar uspori, znatno.
Ti ovdje govoriš brži rad, kako može brže raditi ako ti na jedan program skineš 300 update-a? Pa ne ispare se ovi ostalih, već ostanu u registry i računar ti radi sporije! Zar ne?
Sad ćeš ti meni sigurno reči ima programa za čiščenje registry-a i tako tih sra.nja, ali svaki ima virus. Rijetko gdje ćeš nači program da je bez virusa, a da je đaba.
Ovi svi što imaju pirat, njima će pri automatskom update 100% uletiti WGA harač i onda su naje.bali. Jednostavno Bill Gates ne da se koristi pirat. Zato automatski update treba isključiti ako nije original win7.

Ti kupio CD? Koliko si para platio? Ili si dobio uz računar?

Pa meni je windows 7 ultimate edition. ;)

Vidim ti se smiješ za ono Bill Gates, ali stvarno je to tako. Win 7 ti update WGA harača, koji ti je kao virus, koji štiti da bi se kršila autorska prava. Onaj, ako misliš da ovo izmišljam, otvori google i čitaj šta ljudi pišu za update.

Ti i ja se možemo do sutra raspravljati, ja ču reći da je nepotrebno, dok ćeš ti reći da jest i tako stalno. Nema više svrhe.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 30 apr 2011, 02:18

anonymousHD je napisao/la:
RKO je napisao/la: 80% update nevalja :lol: :lol: :lol:
Znas li ti sta je update uopce?Cemu sluzi Windows update?Ako vec hoces da znas Google je najveci spijun a zasto?Zato da ti uvale reklame.
Pa de mi ti reci šta je update? Ja sam isto rekao da je update glupost, izgleda nisam jedini. ;)

@Bilal,
Tek sad pročita ovaj tvoj gore post gdje navodiš da ti je slika crna. Eh da ti objasnim zašto ti je crn. Prvo ako ti je win 7 sa neta skinuta, onda ti je pirat, nije original. Pošto je tebi update uvek uključen, stalno skida neka sr.anja, čovek koji se zove Bill Gates, koji je sve ovo izmislio, lagano vidi da ti je win7 pirat, da ti nije legalno, on ti fino sje.be računar i zato imaš stalno crnu sliku, jer ti nedozvoljava da koristiš njegovu win 7 jer nisi kupio original CD. I svaki put kad ti se update pokrene, on to vidi. Zato ja preporučujem svima koji nemaju original CD da ugase automatski update, i da fino odu na stranicu microsofta i sami skinu update, ako im toliko treba.

Dosta pametujem, imate bruku foruma u vezi update, pa čitajte. Ako imate pirat win7 ugasite update. Ne treba vam.
Slusaj jarane. Ja sam ovaj moj problem mogao rijesiti na vrlo lagan nacin. Da pobrisem update i rijesena stvar. Ali sam ipak odlucio da rijesim problem kako treba, jer ipak je update bitna stvar. Znam o cemu govorim, jer studiram informatiku. Moj problem je bio u tome sto mi je komp star i koristi stari AGP port za graficku, koji win7 ocigledno ne podrzava u potpunosti. Ipak ja sam rijesio taj problem, bez da brisem update. I ovo gore sto si napisao mogu ti reci da su sve gluposti. Koristim piratski windows, ali je krekovan i nema problema sa njim. Za njih je isti kao i licencirani. ;)
Ako imas noviji komp onda nema nikakvih problema da dozvolis da ti skida update, jer sve novije drivere podrzava win7.

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 30 apr 2011, 02:19

anonymousHD je napisao/la:
RKO je napisao/la:Windows update ti sluzi za "da se izrazim lajickim jezikom jer vidim da nisi bas upucen toliko u IT":

Vidi, znam ja to sve, sve te shvatam. Ali shvati da imaš isto i posljedice stalnog skidanja update, prvo računar ti se gomila glupostima, registry se isto natrpava, i odmah ti računar uspori, znatno.
Ti ovdje govoriš brži rad, kako može brže raditi ako ti na jedan program skineš 300 update-a? Pa ne ispare se ovi ostalih, već ostanu u registry i računar ti radi sporije! Zar ne?
Sad ćeš ti meni sigurno reči ima programa za čiščenje registry-a i tako tih sra.nja, ali svaki ima virus. Rijetko gdje ćeš nači program da je bez virusa, a da je đaba.
Ovi svi što imaju pirat, njima će pri automatskom update 100% uletiti WGA harač i onda su naje.bali. Jednostavno Bill Gates ne da se koristi pirat. Zato automatski update treba isključiti ako nije original win7.

Ti kupio CD? Koliko si para platio? Ili si dobio uz računar?

Pa meni je windows 7 ultimate edition. ;)
Za clean registrya imas CCleaner npr. ne natrpava se i neusporava ;) Ovde nije rijec o programu nego o windowsu kao OS ;)
nije vise Bill Gates na celu MS,update ha skino sa MS stranice ili kroz windows updater isto ti ga dodje.
Npr. windows XP bez service packa 3 ti je kanta a sta je service pack nego skup updata ;)
Iskljuciti automatski download i instal ali ostaviti da te obavjesti o updatima,pa onda vidis sta je i instaliras.
Inace na laptopu imam win7 Home premium dosao na njemu a na stolnom racunaru imam Win7 profesional(dobio-inace se bavim malo vise informatikom pa...) i Ubuntu 11.04 u dual bootu
RIP SALE VILENJAK

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 30 apr 2011, 02:36

RKO je napisao/la:Za clean registrya imas CCleaner npr. ne natrpava se i neusporava ;) Ovde nije rijec o programu nego o windowsu kao OS ;)
nije vise Bill Gates na celu MS,update ha skino sa MS stranice ili kroz windows updater isto ti ga dodje.
Npr. windows XP bez service packa 3 ti je kanta a sta je service pack nego skup updata ;)
Iskljuciti automatski download i instal ali ostaviti da te obavjesti o updatima,pa onda vidis sta je i instaliras.
Inace na laptopu imam win7 Home premium dosao na njemu a na stolnom racunaru imam Win7 profesional(dobio-inace se bavim malo vise informatikom pa...) i Ubuntu 11.04 u dual bootu
Ma na taj sam program i mislio da ćeš mi napisati. Uglavnom ni on ne očisti sve. Možeš to lagano provjeriti, skineš sebi još jedan program koji radi na istom principu i uporediš ih. Ja sam skino još neki program, sad stvarno ne mogu se sjetiti imena. Da vidim baš je li dobar ccleaner i imao sam šta da vidim. Prvo sam ono pokrenuo ccleaner, obrisao sve i onda pokrenuo ovaj drugi, da bi mi on još našao problema koje ccleaner nije našao. Pa sam nakon par dana obrnuto, prvo taj program pokrenuo, obriso sve, da bi mi posle ccleaner još našao problema. Nikad ne možeš obrisati sve. Ma svaki program ima svoje mane. Je.bi ih! :D
Pa nema veze je li on na čelu ili ne. Gledaj, tebi je lahko, jer imaš original win7, dok mi nemamo i kad god da uradiš update, oni će skontati i ubacit' će ti WGA harač, koji ti neće dopustiti da koristiš u potpunosti win7, kao što je bila situacija kod @Bilal-a. Zato je za nas bolje ugasiti update, jer samo šteti računaru.
A možeš ti, da je meni original. Ja uz laptop dobio MS office, koji će mi klinac to. xD

Vallter
Kontakt:

Post Postao/la Vallter » 30 apr 2011, 02:40

@anonymousHD
Nije update dodavanje neceg novog (naravno moze biti), vec ispravka starog... npr ako imas fajl u kojem se nalazi greska on popravi tu gresku u tom fajlu, ne dodaje novi... u registry-u se vecinom samo prepravi verzija programa tako da nema nagomilavanja (i dodavanja novih)... nekad programer zamjeni samo raspored ucitavanja funkcija i program ce brze raditi...

Imam piratsku verziju i update radi odlicno... :mrgreen:

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 30 apr 2011, 03:35

trebam pomoc

riknula mi graficka

cime da je razbijem?
Thomas Müller - Fußballgott

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 30 apr 2011, 03:36

don_burza je napisao/la:trebam pomoc

riknula mi graficka

cime da je razbijem?
Cekicem naravno :lol: :lol:

Ozbiljno,koja je sta se desava?
RIP SALE VILENJAK

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 30 apr 2011, 03:47

RKO je napisao/la:
don_burza je napisao/la:trebam pomoc

riknula mi graficka

cime da je razbijem?
Cekicem naravno :lol: :lol:

Ozbiljno,koja je sta se desava?
ma bez zajebanicije

igro neku igru i PC poce rikat ko krunjac

i ja ga ugasim onako grubo na dugme

i nij evise htio da se upali

e sad sam izvadio graficku i sad radi al **** cu igrati vise

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 30 apr 2011, 03:51

Kako radi bez graficke???Koja ti je ploca jel imas integirku...?Koja je graficka uopce? To sto se cuje je ventilator sa hladnjaka graficke
RIP SALE VILENJAK

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 30 apr 2011, 03:54

RKO je napisao/la:Kako radi bez graficke???Koja ti je ploca jel imas integirku...?Koja je graficka uopce? To sto se cuje je ventilator sa hladnjaka graficke

ma necuje se ziv

skonto sam da je cooler otiso

evo **** sad ide ima integrisana gk a ova je smece sto sam imo ati radeon 4550

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 30 apr 2011, 03:56

don_burza je napisao/la:
RKO je napisao/la:Kako radi bez graficke???Koja ti je ploca jel imas integirku...?Koja je graficka uopce? To sto se cuje je ventilator sa hladnjaka graficke

ma necuje se ziv

skonto sam da je cooler otiso

evo **** sad ide ima integrisana gk a ova je smece sto sam imo ati radeon 4550
Jbg. probaj skinut hladnjak pa ocistit ventilator i podmazat ga....mozda samo ne hvata dobro pa probaj kad upalis PC pokrenut ventilator prstom
RIP SALE VILENJAK

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 30 apr 2011, 03:58

ma hocu boli me

odo sutra uzet kakvu grafu i to je to

ionako je ova bila smece

hvala u svakom slucaju ;)

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 30 apr 2011, 04:05

Ne znam kakava ti je konfiguracija i koiliko para imas al probaj uzet 4870 nije puno skupa a dere i dalje ;) samo sto joj treba dobra napojna i neki solidan procesor intelov dualac na bar 2.8 a je nebi gusio

Sto jest jest ta 4550 nije ni za k***** :?
RIP SALE VILENJAK

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 30 apr 2011, 04:07

ma evo sad kontam mozda i ne kupim

odo uzeti od druga bilo kakvu da mogu prziti WOW

ionako sam planiro renoviranje PC-a na ljeto tako da se sad ne zalijecem na nesto posebno

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 03 maj 2011, 18:12

Instalirao sam windows 7,i sve mi radi perfektno,osim zvucnika..
Prikljuceni su u racunar,medjutim on ih neprikazuje.. :?
pls help.. :cry:

revoX.
Kontakt:

Post Postao/la revoX. » 03 maj 2011, 18:14

alacious je napisao/la:Instalirao sam windows 7,i sve mi radi perfektno,osim zvucnika..
instaliraj drivere za zvucnu kartu to ti je cd-u od maticne sto ti je doslo uz komp. ako nemas skines driver sa neta ;)
HZ87

kirba
Kontakt:

Post Postao/la kirba » 03 maj 2011, 18:15

alacious je napisao/la:Instalirao sam windows 7,i sve mi radi perfektno,osim zvucnika..
driver ti treba

skini ovaj program on ti sam uradi update drivera (odaberi samo za zvucnu)

Kod: Označi sve

http://www.filesonic.com/file/556745221/DriverUpdate.v2.2.4118.505.Portable.rar

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 03 maj 2011, 18:16

Hvla vam,probat cu pa va javim jel' uspjelo.. :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 9 gostiju.