PES 6 liga chat
Moderator/ica: Padovan
- -Barcelona-
- Kontakt:
- majestic24
- Kontakt:
Re: PES 6 liga chat
hocu ja,de pravi-Barcelona- je napisao/la:Hoce li neko igrati
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- -Barcelona-
- Kontakt:
eu3majestic24 je napisao/la:hocu ja,de pravi-Barcelona- je napisao/la:Hoce li neko igrati
ss.ba
1234
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!
1. Uvjeti za igranje PES 6 ss.ba lige!
2. Opcije za igranje utakmica!
3. Termini odigravanja utakmica!
4. Postavljanje rezultata utakmica!
5. Kazne za ne odigravanje utakmica i uslovi za kažnjavanje!
6. Pravila za nove igrače!
7. Sistem odigravanja 1/16 i dalje, kao i odredjivanje bolje pozicije na tabeli!
8. Fairplay!
9. Nepoštivanje osnovnih pravila!
10. Savez ima pravo na dodatne izmjene i dopune pravila!
1. Uvjeti za igranje PES 6 ss.ba lige
1.1 Svaki igrač mora imati deemaz patch 6.0 ( Deemaz patch je jedini dozvoljen za online igru)!
1.2 Svaki igrac ce dobiti po 1 klub (nakon zrijeba koji ce se obaviti) i nema pravo mjenjati tim do kraja sezone.
2. Opcije za igranje utakmica:
time: 10min
Pauses: 9
time: normal
condition: normal
injuries: yes
extra time: no
penalties: no
No of players to change: 3
Weather: sloboda izbora
Season: sloboda izbora
3. Termini odigravanja kola:
1.ponedjeljak i utorak - prvo kolo
2.srijeda, četvrtak i petak- drugo kolo,
3.subota i nedjelja- treće kolo itd.
3.1 Igraci sami dogovaraju vrijeme utakmice ! Utakmice se moraju odigrati do sljedeceg kola!
3.2 Kola se mogu odigrati prije ili kasnije samo kada savez to odluči, svako igranje utakmica u vrijeme kada za to nije vrijeme (na svoju ruku), bit će sankcionisano.
4. Postavljanje rezultata utakmica
4.1 Pobjednik je obavezan da postavi screenshotove na kraju utakmice ( strijelci i rezultat)! Ukoliko se desi da pobjednik napiše poraženom da uslika, a ovaj drugi to ne uradi kazna ide pobjedniku, jer je on dužan postaviti ss.
4.2 Kod neriješenog rezultata oba igrača moraju imati ss, jer u slučaju da se desi da oba zaborave uslikati, i jedan i drugi će biti kaznjeni!
5. Kazne za neodigravanja utakmica u previđenom roku i pravila i procedura u slučaju prekida utakmice.
5.1 Ako se desi prekid utakmice ( pukne server, jednom takmičaru pukne net, nestane struje...) Igra se nova utakmica od trenutka kada je igra prekinuta. Takmičari se ponovo sastaju, kreće utakmica, takmičari čekaju da sat dođe do trenutka kada je igra prekinuta i tek tada kreću sa igrom. Rezultat koji je ostvaren prije prekida uvijek ostaje, bez obzira na razlog prekida utakmice. ( Ako se vise puta desi da isti igrač prekida utakmice, savez ima pravo kazniti igrača), a kazne su:
-Izbacivanje iz lige
-Oduzimanje bodova
5.2 Ako jedan od igraca ne odigra utakmicu gubi sa 3:0 !
5.3 Ako ni jedan od igrača ne postavi ss na službenu temu grupe do sljedećeg kola utakmica se registruje rezultatom 0:0, a bodovi ne idu nikom.
5.4 Ako se jedan igrac ne javi do određenog termina, drugi igrac je duzan postaviti na oficijelnu temu, da mu se igrac nije javio, te da je on dobio utakmicu sa 3-0
5.5 Ko ne odigra 3 utakmice u zadnjih 6 kola automatski ce biti izbačen !
6. Pravila za nove igrače
6.1 Novi igrači se trebaju prijaviti na temu za prijave u PES 6 ss.ba ligi: http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... 6&start=40 , i nakon toga trebaju čekati da dodju na red, prednost imaju oni igrači koji su se prvi prijavili. Kada određeni klub postane slobodan, savez kontaktira novog igrača koji je prvi na listi čekanja i nudi mu da igra, ukoliko se igrač ne javi za 24 sata, savez ima pravo ponuditi klub slijedećem igraču na čekanju, i tako sve dok ne nađe novog igrača. U slučaju da ima više slobodni klubova vlasnik će se dobiti draftom).
6.2 Novi igrač mora biti najavljen prije početka kola kako bi mogao nastupiti u tom kolu (npr. Ukoliko igrač preuzme klub u ponedjeljak, može nastupati u kolu koje se igra od utorka 00:00 do petka 00:00 i tako redom.)
6.3 Novi igrač koji se naknadno priključi ligi dobija klub koji je trenutno slobodan (ukoliko ima više slobodnih klubova savez će pomoću drafta odrediti novog vlasnika). Novom igraču će biti prepolovljeni bodovi, osim u slučaju ako ima 0 ili 1 bod, u tom slučaju ostaje sa istim brojem bodova. Ukoliko se desi da klub ima neparan broj bodova, onda se uzima onaj veći dio (npr. ako je imao 15, onda se uzima 8 bodova).
7. Sistem odigravanja 1/16 i dalje, kao i odredjivanje bolje pozicije na tabeli.
7.1 Poziciju na tabeli određuju bodovi, ukoliko igrači budu imali isti broj bodova onda se gleda slijedeće:
1. Međusobni omjer.
2. Manji broj dobiveni utakmica službenim rezultatom.
3. Gol-razlika.
4. Broj postignutih golova.
Ukoliko i nakon toga budu isti, odigrat će jednu utakmica po kup pravilima, kako bi se odredilo mjesto na tabeli.
7.2 Sistem takmičenja nakon grupne faze ss.ba lige:
Sistem za 1/8 finala :
1. 1A-8B (1)
2. 2A-7B (2)
3. 3A-6B (3)
4. 4A-5B (4)
5. 1B-8A (5)
6. 2B-7A (6)
7. 3B-6A (7)
8. 4B-5A (8)
Sistem za 1/4 finala:
1. 1–4 (A)
2. 2–3 (B)
3. 5–8 (C)
4. 6–7 (D)
Sistem za 1/2 finale:
1. A-D (a)
2. C-B (b)
Sistem za finale:
1. a-b
8. Fairplay
8.1 Fairplay se naravno podrazumijeva, i on je najbitniji faktor u cijeloj priči. Pobjede i poraze ne doživljavajte suviše lično, ovo je samo jedna slatka zabava . Posebno akcentiramo poraze, gdje se traži da pokažete svoju veličinu i dostojanstveno čestitate protivniku, bez obzira kakve odvratne golove ste primili, i u kojoj minuti. Istresite gorčinu slobodno u izveštajima (bez nipodaštavanja i bilo kakvog vrijeđanja), ali prije svega čestitajte pobjedniku. Napominjemo da će bilo koji vid vrijeđanja nekog takmičara od strane drugog biti najstrožije kažnjeno automatskim izbacivanjem iz lige, i zabranom učestvovanja u nekoliko slijedećih sezona. Igrači koji ovo shvataju drugačije od zabave nisu dobrodošli, i brzo će biti izbačeni iz ovog takmičenja.
8.2 Strogo je zabranjeno davanje namjernih autogolova, kao i predaja meča. Kazna za to je momentalno izbacivanje iz lige, sa mogućnošću zabrane učestvovanja u nekoliko slijedećih sezona.
9. Nepoštivanje osnovnih pravila
9.1 Bespotrebno pisanje na oficijalnoj temi.
9.2 Za ne postavljanje ss-ova ( u jednom slučaju pobjednik, a u drugom oba igrača, ako se radi o neriješenom rezultatu).
9.3 Ukoliko igrač postavi slike veće od predviđenih (640x480).
Za svaki od ovih prekršaja se dobije minusa, a tri minusa znače jedno kolo kazne ne igranja, odnosno utakmica se u tom kolu registruje rezultatom 3:0 za protivnika!
10. Savez ima pravo na dodatne izmjene i dopune pravila!
U vezi ovog pravila 10, morali smo ovo uraditi, jer još ima igrača koji piše ne potrebno na oficijalnim temama, za sve one koji to rade profesionalno neće biti problema.

I još jedna napomena ukoliko imate neke prijedloge slobodno predložite pa ćemo vidjeti da ih ubacimo

Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 29 apr 2011, 21:59, ukupno mijenjano 2 puta.
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- Goalgetter
- Kontakt:
De malo prokomentarisite pravila, jeste se umirili otkad je pauza
btw .. Hocel neko prijateljsku ?

..sto se mene tice,sve OK,sve korektno !Goalgetter je napisao/la:De malo prokomentarisite pravila, jeste se umirili otkad je pauza![]()

..haj mogli smo koju

..pravi sobu

-
- Kontakt:
Hajmo Nedime brate praviGoalgetter je napisao/la:De malo prokomentarisite pravila, jeste se umirili otkad je pauza![]()

- Goalgetter
- Kontakt:
Hajde Aladine, muhovic ili neko drugi 
Eu2
SportSport.ba
pass: pes6

Eu2
SportSport.ba
pass: pes6
Kako je teško pronaći mehanizam da se igra bez cut-a, ja sam prvu polusezonu sve utakmice odradio bez cuta. Ali u drugoj polusezoni sam odlučio da ću ga po potrebi korisiti, nisam igrač koji to preferira, ali znači ako zabijem gol iz takve situacije neću zabijati sam sebi gol, kako je bio slučaj do sad.
Ovo je sa ciljem da se prekine svađa u vezi cut-a, znači donesena je odluka da se primjenjuje ono što je lakše. Ja i Goalgetter smo razmišljali da se cut ukine, ali opcija je da se snima svaka utakmica da bi se dokazao cut. A druga stvar je da se vjeruje na riječ, ali tu bi bilo svako malo svađa, tako da smo odlučili da se nema ravo buniti na cut, pa ko hoće neka igra ko neće šta ja tu mogu.Također bi zamolio i ostale kada prime gol na cut, da se ne žale, jer je dozvoljena igra na cut, znači oni koji misli da ima mehanizam da se cut ukine, neka idu igrati tamo gdje se igra bez njega. (i ona priča da se samo ovdje igra bez cut-a, je čista laž). Znači više se neće tolerisati rasprave u vezi cut-a, prihvatili ste pravila lige i tako se ponašajte.
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Vi se ponsate ko da je taj cut nesto svemirsko. Ko da moras prije PES-a ukljuciti AIMBOT ko na kanteru i da igras. Pa nije to ljudi nikakav cit, igra je takva napravljena i ako imas priliku zasto je ne iskoristiti.
Ne znam sa cim bi to poredio, samo bih poceo vrijedjati nekoga
Znaci igrajte i iskoristite sve sanse koje vam igra pruza.
Mene interesuje do kad traje pauza?
Ne znam sa cim bi to poredio, samo bih poceo vrijedjati nekoga

Znaci igrajte i iskoristite sve sanse koje vam igra pruza.
Mene interesuje do kad traje pauza?
Glory Glory Man United!
- Unica_Liverpool_
- Kontakt:
Ne vjerujem ni da bih ga mogao igrati sad, odvikao se skroz.....
- Goalgetter
- Kontakt:
@Anderson8 Bilo je mnogo svadji i diskusija zbog Cut-a, stoga smo napisali da se niko ne treba sada zaliti ako neko upotrebljava cut protiv njega
.
Sljedece kolo pocinje u ponedjeljak.

Sljedece kolo pocinje u ponedjeljak.
- -Barcelona-
- Kontakt:
hocel' ko jednu-dvije da se stresa s posla rijesim xD
- Stipe_djhasko
- Kontakt:
hocu ja..daj podatke o sobiFunjai je napisao/la:hocel' ko jednu-dvije da se stresa s posla rijesim xD
E još sam ovo zaboravio napisati, svi igrači koji se prijave na temu za prijave http://www.sportsport.ba/forum/viewtopi ... 6&start=40 (novi igrači) idu na listu čekanja, a klub se dodjeljuje prvom na listi, ako on odbije drugom i tako redom. Ukoliko je više klubova i igrača, onda se draftom određuju vlasnici.
Evo liste igrača na čekanju:
1. amarxxx
2. rundovix
3.
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Hoćel neko jednu ??
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !
A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥
Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!
Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!
- Barca u srcu
- Kontakt:
Hajde uđi:robovi88 je napisao/la:Hoćel neko jednu ??
Eu2
soba:ss.ba
pass:ss.ba
Lista igrača na čekanju:
1. amarxxx
2. rundovix
3. NK/RK Krivaja
Vidim nema nikakvi prijedloga i sugestija na pravila, tako da ona od ovog trenutka počinju biti važeća za dalji tok lige. Obavezno pričitajte pravila, kako ne bi kasnije došlo do nesporazuma!
1. amarxxx
2. rundovix
3. NK/RK Krivaja
Vidim nema nikakvi prijedloga i sugestija na pravila, tako da ona od ovog trenutka počinju biti važeća za dalji tok lige. Obavezno pričitajte pravila, kako ne bi kasnije došlo do nesporazuma!
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Hoćel neko jednu ?
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.