Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
Wilshere10
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
To je tacno. Ja samo kazem da se nista nije promijenilo. Imali su 6 radnih koliko imaju i sada uglavnom. Ako su im smanjili na 5, onda okej, ima smisla. 
Kod ogromne vecine nije 6*8.5, nego tipa 6*6.5, ili 5*7 i 1*5 sto je opet po zakonu. Ne znam kako je po divljinama, u vecim mjestima je ovako.Slatinash_7 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 10:33I opet 6*8.5 = 51 radni sat..ti ljudi su toliko ugroženi da to nije normalno, a ogroman ako ne i najveći dio privrede nam se temelji na trgovini, nije normalno da se njima ni na jedan način ne može pomoći
Subvencija za litar kravljeg mlijeka u FBiH je 0,42 KM, gledajući Program podrške Federalnog ministarstva poljoprivrede za 2026.
Deset godina ranije, taj poticaj je iznosio 0,3 KM. Hoće li iko odgovarati za ovaj javašluk.
Malo su poentirali na subvencijama za kozje mlijeko od 0,7 KM. Ali i to je moralo biti barem 10 feningi veće.
Jedina solidna stvar jest minimalna potrebna površina zemljišta za uzgoj nekih vrsta krompira, gdje klijent ostvaruje pravo na podršku i koja iznosi 0,2 ha.
Znači malim proizvođačima dovoljna su dva duluma zemlje, da im se pokrije barem dio troškova.
Deset godina ranije, taj poticaj je iznosio 0,3 KM. Hoće li iko odgovarati za ovaj javašluk.
Malo su poentirali na subvencijama za kozje mlijeko od 0,7 KM. Ali i to je moralo biti barem 10 feningi veće.
Jedina solidna stvar jest minimalna potrebna površina zemljišta za uzgoj nekih vrsta krompira, gdje klijent ostvaruje pravo na podršku i koja iznosi 0,2 ha.
Znači malim proizvođačima dovoljna su dva duluma zemlje, da im se pokrije barem dio troškova.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ne moze im zapasti.Slatinash_7 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 10:33nije normalno da se njima ni na jedan način ne može pomoći
Vlada kad dijeli jednokratnu pomoc po milju maraka, dijeli ovima sa budžeta.
Ovi obični radnici sto uglavnom pune budzet, dobiju kitu u čelo...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
samoposmatram
- Kontakt:
- AshburtonG
- Kontakt:
Mojoj majci npr. ne godi ova promjena bas toliko. Oni su nedeljom zatvarali u dva i onda si svake druge sedmice imao nedelju do dva i jedan dan u sedmici slobodno, dok sad imas samo nedelju.Finn je napisao/la: ↑05 feb 2026, 10:55Kod ogromne vecine nije 6*8.5, nego tipa 6*6.5, ili 5*7 i 1*5 sto je opet po zakonu. Ne znam kako je po divljinama, u vecim mjestima je ovako.Slatinash_7 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 10:33I opet 6*8.5 = 51 radni sat..ti ljudi su toliko ugroženi da to nije normalno, a ogroman ako ne i najveći dio privrede nam se temelji na trgovini, nije normalno da se njima ni na jedan način ne može pomoći
Za ove koji su imali normalne smjene tokom nedelje, svakako da je dobra opcija sto se tice planiranja slobodnog vremena.
U Njemackoj je puno radno vrijeme 163h, rasporedjeno na 5 radnih dana.
predstavnik sindikata izjavio da ocekije da 60-70% poslodavaca isplati ovu vladinu neoporezivu naknadu do 300KM, nesto mi to preoptimisticno. Ako nece dovesti do kakve vece inflacije, drago bi mi bilo da ljudi to dobiju. Ocita je razlika izmedju 1000 i 1300KMkraljttbvb je napisao/la: ↑05 feb 2026, 13:35Ne moze im zapasti.Slatinash_7 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 10:33nije normalno da se njima ni na jedan način ne može pomoći
Vlada kad dijeli jednokratnu pomoc po milju maraka, dijeli ovima sa budžeta.
Ovi obični radnici sto uglavnom pune budzet, dobiju kitu u čelo...
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Jel gledo ko milijunaša? Gimnazijalac dosao do predzadnjeg pitanja. Naredne sedmice nastavak
- SantiCazorla08
- Kontakt:
- Centre forward
- Kontakt:
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kod malog muda do poda
Umjesto da odustane i uzme lovu, frajer rizikuje sa onim pitanjem iz geografije
Umjesto da odustane i uzme lovu, frajer rizikuje sa onim pitanjem iz geografije
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Mogu li ikako editovati pdf scan fajl ?
® GONGASHI POWERHOUSE ®
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Možeš probati i na sejda.com, ima dosta opcija da se pdf edituje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Meni nece
Nasao sam par programa koji mogu editovati obicni pdf ali pdf scan nece.
Uploadujem fajl i izbaciUnofficialpage je napisao/la: ↑06 feb 2026, 10:13Možeš probati i na sejda.com, ima dosta opcija da se pdf edituje.
Editing scanned documents is not supported. Changing existing text within scanned documents is not supported. However, you can still use other features such as adding new text, images, and annotations.
Scan dokument je, u biti trebam promjeniti jednu recenicu y skeniranom dokumentu ali nema teorije u pm.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Je li ziv Alem?Nova akcija ICE-a: Uhapšeno još dvoje državljana BiH u SAD-u
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- BosniaBoston
- Kontakt:
Zanima me kojom mentalnom gimnastikom će opravdati ovo
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.