Ma on ti je ko onaj Vidic iz Sloge ali mladjijurisicduska je napisao/la: ↑02 feb 2026, 21:46On ti je klasična devetka koja je hajmo reci izumrlarimljanin90 je napisao/la: ↑02 feb 2026, 21:29Kakav je sa presingom i igranjem nogama?GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑02 feb 2026, 21:26
Može se očekivati dobra skok igra, ove sezone je zabio 2 gola, i jedan i drugi je zabio glavom.
Dobra kretnja, dobra završnica, zna igrati leđima okrenut od gola..
Mislim da može poslužiti, pogotovo ako bude u formi kao u OFKi, tamo je odličan bio.
191 visok
Fizički jak igrac
Glavna kvaliteta snaga
Top bi legao u nasu ligu jer se igra fizički fudbal stoperi su jablani
Stil igre ne znam da ti ga uporedim sa nekim svjetskim napadačem ko Lukaku, samo verzija za siromašne naravno
Može zabit 15 golova može bit flop, izabrao je pogrešan klub za transfer i onda ova posudba u propali klub uglavnom mu se dosta bolja karijera predviđala ali nije kasno
Sto se tiče tog presinga Cvitanovic teži kontrolisanom fudbalu nema previše iskakanja iz formacije tako da presing nije nešto sto je potrebno bas toliko. Vise je potreban neko da zadrži loptu odloži , da zna zabit iz centaršuta , da se zna sam izborit za prostor
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
-
Komercijala19
- Kontakt:
Sarajevo ce biti,sve drugo ce proci
Bravo. To sam upravo napisao. Mladja verzija Vidicarimljanin90 je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:01Renan je sporiji nekako za 40% nego kakav je bio. Sjecam se protiv aktobea kako je prevagu napravio kada je usao na kosevu. Pressing i smirivanje lopte bilo vrhunsko. Od tad nije isti nazalostGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑02 feb 2026, 21:57Iskreno, za početak, ne znam ni u kakvom je fizičkom stanju, pa je teško uopšte prosuditi šta bi mogli od njega očekivati kad tek dođe. Ali uzmi u obzir da su mu to slabije strane, ma da ja ni ne očekujem da pravi prevagu u tom segmentu. Naprimjer Renan može ispuniti očekivanja u pressingu, sa loptom u nogama, ali mu je završnica češće loša, nego dobra.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Došao je autom. Tu je.
Bas tako. Tipican primjer su ti Adem, Cimi i Rile. Dosli za da odrade ugovor bez puno srkleta za solidnu lovu.hz033 je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:02Neki ovde izgleda ne shvataju da valja igraca placati. Nemozes dovesti igracinu a placati ga grisinijem. Dolazak iz bilo koje lige u nasu PL ti je "sa konja na magarca". Ako i pristane moras ga kvalitetno platiti i motivirati da igra. Ljudi svatite da igraci nece u BiH!!!! Dakle, mozes dovesti iskusnog igraca al da ga platis dobro ili klinca koji je u razvoju koji ce zapeti da se pokaze da sto prije nabere u neku jacu ligu, trece nema!
To su Mamici presjekli pa me cudi i ovo sa Menalom. Vjerovatno je posudba ili sitni otkup jer nam na to poziviji fali brzi igrac sa nekim iskustvom.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Pa Menalo je bukvalno brzi igrac s iskustvomBajroni je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:47Bas tako. Tipican primjer su ti Adem, Cimi i Rile. Dosli za da odrade ugovor bez puno srkleta za solidnu lovu.hz033 je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:02Neki ovde izgleda ne shvataju da valja igraca placati. Nemozes dovesti igracinu a placati ga grisinijem. Dolazak iz bilo koje lige u nasu PL ti je "sa konja na magarca". Ako i pristane moras ga kvalitetno platiti i motivirati da igra. Ljudi svatite da igraci nece u BiH!!!! Dakle, mozes dovesti iskusnog igraca al da ga platis dobro ili klinca koji je u razvoju koji ce zapeti da se pokaze da sto prije nabere u neku jacu ligu, trece nema!
To su Mamici presjekli pa me cudi i ovo sa Menalom. Vjerovatno je posudba ili sitni otkup jer nam na to poziviji fali brzi igrac sa nekim iskustvom.
Svratio prvo u Capljinujurisicduska je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:45Došao je autom. Tu je.
-
Komercijala19
- Kontakt:
jurisicduska je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:45Došao je autom. Tu je.
Sarajevo ce biti,sve drugo ce proci
Pa kazem. Zato su ga i doveli jer boljeg na trzistu trenutno nema. Za nase prilike naravnojurisicduska je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:49Pa Menalo je bukvalno brzi igrac s iskustvomBajroni je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:47Bas tako. Tipican primjer su ti Adem, Cimi i Rile. Dosli za da odrade ugovor bez puno srkleta za solidnu lovu.hz033 je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:02Neki ovde izgleda ne shvataju da valja igraca placati. Nemozes dovesti igracinu a placati ga grisinijem. Dolazak iz bilo koje lige u nasu PL ti je "sa konja na magarca". Ako i pristane moras ga kvalitetno platiti i motivirati da igra. Ljudi svatite da igraci nece u BiH!!!! Dakle, mozes dovesti iskusnog igraca al da ga platis dobro ili klinca koji je u razvoju koji ce zapeti da se pokaze da sto prije nabere u neku jacu ligu, trece nema!
Bajroni je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:54Pa kazem. Zato su ga i doveli jer boljeg na trzistu trenutno nema. Za nase prilike naravnojurisicduska je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:49Pa Menalo je bukvalno brzi igrac s iskustvomBajroni je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:47
Bas tako. Tipican primjer su ti Adem, Cimi i Rile. Dosli za da odrade ugovor bez puno srkleta za solidnu lovu.
Da, to je ono sto i ja mislim. Treba ti par iakusnih igraca i par kvalitetnih klinaca. Ostalo popunis ovim sto imas. To je neki omjer za nasu ligu. Menalo je skroz Ok igrac za nase lige i u platnom rangu koji mozemo gurati. Nerealno je ocekivati bilo sta drugo tipa neka zanosna pojacanja koja prvo nece u BiH a drugo, ne mozes ga placati.
P.S. Daj bar jos jednog spica, to je ono sto smo sad pravo tanki!
U novi boj ...
Svi traze spica. U nasoj ligi osim Juricica i Bilbije i nemas nikoga. Pa cak ni u okruzenju: Beljo, Livaja, Prevljakhz033 je napisao/la: ↑02 feb 2026, 23:49
Da, to je ono sto i ja mislim. Treba ti par iakusnih igraca i par kvalitetnih klinaca. Ostalo popunis ovim sto imas. To je neki omjer za nasu ligu. Menalo je skroz Ok igrac za nase lige i u platnom rangu koji mozemo gurati. Nerealno je ocekivati bilo sta drugo tipa neka zanosna pojacanja koja prvo nece u BiH a drugo, ne mozes ga placati.
P.S. Daj bar jos jednog spica, to je ono sto smo sad pravo tanki!
Evo ne moras vjerovati mojim izvorima mozes ukucati Aldin Turkes salary i vidjeti da je imao mjesecno 55k$ bruto u Winterthuru i da smo mi platili obestecenje za njega da ga dovedemo (ako se dobro sjecam, a ako ne manje vazno) i de ti meni samo pojasni kako da covjek koji je bio standardan tu predje kod nas za manje para (i to po tvojoj prici bar za 50%-60%) i da igra u Bijeljini, Prijedoru i sl?bvsic je napisao/la: ↑02 feb 2026, 11:59Turkes nema pola od te cifre koju si naveoKyle88 je napisao/la: ↑02 feb 2026, 11:50Mi imamo para dovoljno da kupimo i placamo dobrog napadaca, tipa Turkes ima 15-20k € mjesecno kod nas a Fruk je imao 10k € u Rijeci dok nije potpisao novi ugovor, znaci samo treba naci…
Helem, od Menala i nemam neka ocekivanja bit ce bolji u utakmicama protiv jacih, Kyeremeh sa bh. pasosem i malo boljom završnicom
Nesto mi ne stima ovdje…
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Prvo trebas se informisati, Fruk je bio igrac ekipe iz Serije A posudjen u Rijeku i oni mu mozda jesu dali 10k a ostatak talijani, poslije ga je Miskovic otkupio od Fiorentine mislim za milionsku cifru i dao mu opciju kao i vecini tamo igraca da od sljedece njegove prodaje ima igrac procenat koji je ogroman.Kyle88 je napisao/la: ↑03 feb 2026, 00:47Evo ne moras vjerovati mojim izvorima mozes ukucati Aldin Turkes salary i vidjeti da je imao mjesecno 55k$ bruto u Winterthuru i da smo mi platili obestecenje za njega da ga dovedemo (ako se dobro sjecam, a ako ne manje vazno) i de ti meni samo pojasni kako da covjek koji je bio standardan tu predje kod nas za manje para (i to po tvojoj prici bar za 50%-60%) i da igra u Bijeljini, Prijedoru i sl?bvsic je napisao/la: ↑02 feb 2026, 11:59Turkes nema pola od te cifre koju si naveoKyle88 je napisao/la: ↑02 feb 2026, 11:50
Mi imamo para dovoljno da kupimo i placamo dobrog napadaca, tipa Turkes ima 15-20k € mjesecno kod nas a Fruk je imao 10k € u Rijeci dok nije potpisao novi ugovor, znaci samo treba naci…
Helem, od Menala i nemam neka ocekivanja bit ce bolji u utakmicama protiv jacih, Kyeremeh sa bh. pasosem i malo boljom završnicom
Nesto mi ne stima ovdje…
Tek sad vidjeh na Tiktoku, Stojcev u podcastu kod Sanela, zaplakao na pomen Džene. Bas teška scena.
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Hoce li Menalo moci biti u kadru u petak ako sutra potpise ?
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
-
jurisicduska
- Kontakt:
Rijeka platila 4 miliona eura obestecenje za Fruka.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑03 feb 2026, 00:56Prvo trebas se informisati, Fruk je bio igrac ekipe iz Serije A posudjen u Rijeku i oni mu mozda jesu dali 10k a ostatak talijani, poslije ga je Miskovic otkupio od Fiorentine mislim za milionsku cifru i dao mu opciju kao i vecini tamo igraca da od sljedece njegove prodaje ima igrac procenat koji je ogroman.Kyle88 je napisao/la: ↑03 feb 2026, 00:47Evo ne moras vjerovati mojim izvorima mozes ukucati Aldin Turkes salary i vidjeti da je imao mjesecno 55k$ bruto u Winterthuru i da smo mi platili obestecenje za njega da ga dovedemo (ako se dobro sjecam, a ako ne manje vazno) i de ti meni samo pojasni kako da covjek koji je bio standardan tu predje kod nas za manje para (i to po tvojoj prici bar za 50%-60%) i da igra u Bijeljini, Prijedoru i sl?
Nesto mi ne stima ovdje…
Plata 200 k eura godišnje novim ugovorom a starim je bila 100 k eura godišnje. I na to ima procente od svog transfera sto nije mali iznos sigurno 20%.
Dakle Rijeka je do sad u njeg uložila jedno 10 miliona maraka (5 M eura) , ok prodat će ga za 20 miliona maraka (10 M eura), rečenica “Fruk je imao 10k € u Rijeci dok nije potpisao novi ugovor, znaci samo treba naci” ne stoji jer je u Fruka uloženo ko u nas kadar čitav.
-
kraljlavova
- Kontakt:
Danas je preselio na bolji svijet veliki navijač FK Sarajevo. Haris Šaran
-
propoklopac
- Kontakt:
-
VolimoSarajevo
- Kontakt:
Adem ovo utakmica sto je odigro pokazo je gdje je on gdje je guliasvili.rimljanin90 je napisao/la: ↑02 feb 2026, 17:44Kakve veze karijera ima od toga ko je bio bolji proslu polusezonu?VolimoSarajevo je napisao/la: ↑02 feb 2026, 17:241.Nisu ista pozicija
2. Smijesno je porediti njih dvojicu
3.Guli nece imat karijeru ni slicnu Ademu,da sam sebi stima klubove.