FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
40
12%
Drugi
31
10%
Treći
95
30%
Četvrti
71
22%
Peti
26
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
22
7%

Ukupno glasova: 321

TrofejiSuTu
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la TrofejiSuTu » 01 feb 2026, 13:15

Herson je napisao/la:
01 feb 2026, 13:06
TrofejiSuTu je napisao/la:
01 feb 2026, 13:00
Herson je napisao/la:
01 feb 2026, 12:46

Ti u ovu ligu ne možeš dovesti upgrade za Gulija. Takvi igrači koštaju ko zna koliko novca. Možeš samo pokušati nadoknaditi njegov odlazak, a Menalo je i više nego korektna zamjena za njega. Ali, čim ti za Banića kažeš da je dobar golman za rotaciju, nema se o čemu dalje raspravljati. Prebaci se na EPL, Manchester City ima vrhunske golmane.
Izvini sto sam te uvrijedio svojim licnim stavom i misljenjem o golmanu. Ma,Banic je vrh,slazem se,ali samo u usporedbi ko je njemu zamjena.

I izvini sto si me pocastio komentarom da nemam pojma o fudbalu jer smatram da ovaj klub i uz ambicije kakve ima naprosto ne moze biti na jednom golmanu.

Nek’ si ti strucnjak i hvala Bogu sto ti vidis ono sto ja ne vidim,nemamo onda razloga za brigu.
Blago nama.
Koliko ti vidis,ili ja ne vidim,pokazat ce nam vrijeme u nadolasku.

Odoh ja igrati PES,a ti nastavi sa strucnim komentarisanjem i gledanjem.

Zivio!
Ne radi se ovdje o znanju i neznanju nego o nerealnim i megalomanskim očekivanjima koja nemaju veze sa stvarnošću i stanjem na terenu. Čuj, sad odjednom i Banić postao golman za rotaciju. Guli dobar, ali nedovoljno dobar, pa i za njega treba upgrade. Pa, ko su onda ti igrači koji su dobri za nas i naš nivo fudbala? Da ponudimo Rijeci 15 miliona eura za Fruka i 5 miliona za Livakovića? Je li to uredu za ovaj klub i te ambicije?
Opet ti po meni sa svojim “realizmom”?
Znaci ako sam spomenuo da ne mozes biti na yebenom jednom golmanu i da se moze naci bolji od ovog trenutnog i za ove pare,momentalno sam aludirao na Livakovica?
Pa gdje nadju Zrinjski,Borac,ili ko vec golmane i za koje pare? Koliko kostaju ti golamani,koliko Banic??
Jesu li to Livakovici?

Druze,Banic je tu kao prvi golman iz samo jednog razloga koji se mogao procitati u prvom postu.

Hipoteticki,da nije kod nas,zaista mislis da bi se Mamic odlucio za njega i za novac koji prima??

Skart mozda jeste rijesen ovu zimu,uz par ostataka i poluskart sigurno jos nije,i sto je normalno,ne mozes sve zavrsiti za mjesec i po u sred zime.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 01 feb 2026, 13:18

I da vise ne pametujemo. Vidi budala da ovu sezonu nemamo posebnih ambicija.

Sve sto se radi,radi se na uspostavljanju dugorocnijeg sistema i za naredne sezone.
Sto je svakako pozitivno.

Ali ne mogu kora na rende kad se tice prelaznog roka i sminkanja istog.

bb1
Kontakt:

Post Postao/la bb1 » 01 feb 2026, 13:22

Meni rok taman, ovakav neka svaki bude.
Ili planski, ciljano, tamo gdje je deficit dovedi nekoga tipa Gojkovića, Ristovskog, Menala, koji su, šta god ko pričao i mislio, za nas i našu ligu kapitalci ili gurni nekog od ove djece.
Normalno, sve zavisi od okolnosti, situacije, stanja, ali po meni ovo treba biti neki opći princip kojem se teži.
Nemoj da dovodimo samo da bi se dovodilo i onda se nakupi tona igrača, 95% njih ode kroz 6-12 mjeseci.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 01 feb 2026, 13:34

@Herson
Menalo je po vokaciji krilo i tu je najkorisniji. Igrao je ponekad silom prilika i u sredini napada, ali logicno je da je tu slabiji, jer to nije njegov prirodan prostor. Ako već imas Adema i Elezija u veznom redu, nema potrebe za improvizovanim poludpicem jer kreativnost treba dolaziti iz sredine.

U sistemu s tri stopera kljucnu ulogu u napadu imaju bekovi koji trebaju davati sirinu. Problem je sto to kod nas nikad nije bilo tako, pa smo krpili sistem gurajuci Keru i Gulijasvilija u sredinu. Time se ne rijesava problem funkcionalnosti sistema, jer se gube uloge napadaca.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 01 feb 2026, 13:37

Oerde je napisao/la:
01 feb 2026, 13:11
Ne znam za vas, ja sam oduvijek prizeljkivao neki prelazni rok i generalno neki period u klubu sa minimalnim rotacijama u igrackom kadru (zbog toga zrinjski godinama osvaja), i evo to se konačno desilo, realno smo izgubili jednog igrača iz prvih 11, važnog ali i dalje je to samo jedan igrač. Nevjerovatna je negativa među našim navijačima prema svemu i svačemu u našem klubu. Guli koji je eto sad otišao, je najednom 30% tima, a prije 4-5 mjeseci sjećam se priča a da hoće otić, ovo ono, čak sam i ja to pisao nekad sjećam se nije lik htio pasa dat nikom. Onaj Nalic kad se bio nekad spominjao, prvo je “bio bi top prica reprezentativac”, pa onda kad je neko rekao da je kao u kontaktu je “osrednji igrac koji nije nikakav upgrade” i nakon potpisa za zrinjski je “nesto sto nam treba i nacin kako se radi”. Evo 20 stranica unazad Menalo je bio jedini igrac koji bi mogao zamijeniti Gulija, da ga je nekako dovest, al ne mozemo mi, sad kad se pise da je blizu, on je osrednji igrac. U neku ruku tu mi je odgovor na ono kako prije nas i kad odu svi igraju dobro, a kod nas ne ide. Ima malo, sekunda jedna i toga, ali mislim da je vise to da oni igraju isto, tu i tamo, al kad vidis bilbiju u zrinjskom vidis samo golove koje da i asistencije, a ovdje mu vidis samo penal u Obarskoj, tako nekako.
Kako bolan neće biti negativa među našim navijačima? U periodu od 2014-2021 si osvojio tri titule i tri kupa, a u periodu od 2021. pa do danas si osvojio jedan kup i to prošle sezone. Da ne spominjem da si sve to vrijeme imao najskuplju ekipu i najbolje uslove u državi.

Ne kontam, je li trebamo biti sretni jer nas nema ni na mapi?
Morate shvatiti da raja nema više strpljenja i da ta priča "E vi'ćeš od sljedeće sezone" ne pije više vode kod velike većine.

Acta non verba :thumbup:

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 01 feb 2026, 13:39

Igraca rang Guli mi ne mozemo dovesti.Gulija smo doveli,razvili i napravili ovo od njega i nije ocekivati 1/1 zamjenu ali ne moze mi niko vrijedjati inteligenciju od uprave do forumasa i predstavljati vracanje Turkesa adekvatnom zamjenom.

Menalo je vec odlican igrac koji bi imao sjajan rekord u reprezentaciji da nije bio bezveze zapostavljen kod svakog selektora.Ako bude na vrhuncu svojih mogucnosti bit ce golova.Price da nije prevaga ogromna dok nam rivali dovode igrace iz 3hnl i iz Prijedora je smijesna.Hvala Mamicu sto je pogurao ovo.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Bajroni
Kontakt:

Post Postao/la Bajroni » 01 feb 2026, 13:43

Aduka87 je napisao/la:
01 feb 2026, 12:00
Nikad bolji prelazni rok, rijesio si se skarta, doveo par mladih igraca, ciljana pojcanja a ne kamion igraca na koje ste navikli svake godine, zbog toga vam je los i smijesan prelazni rok.
Tacno :salut:

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 01 feb 2026, 13:45

Ne tako davno, htjeli smo kontinuitet ko Zrinjski, htjeli smo se rijesiti skarta, htjeli smo ne dovoditi kamion igraca, htjeli smo akademce koji nisu nista losiji od turda, paskaleva, butica...
I sad opet ne valja !

P.S. Slazem se da nam je jos jedan napadac trebao, uz Menala koji je eto kao zavrsen.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 01 feb 2026, 13:52

NazorUso je napisao/la:
01 feb 2026, 13:45
Ne tako davno, htjeli smo kontinuitet ko Zrinjski, htjeli smo se rijesiti skarta, htjeli smo ne dovoditi kamion igraca, htjeli smo akademce koji nisu nista losiji od turda, paskaleva, butica...
I sad opet ne valja !

P.S. Slazem se da nam je jos jedan napadac trebao, uz Menala koji je eto kao zavrsen.
Mozda proigraju renan i turkes. Zabio je renan zrinjskom mozda nastavi tako

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 01 feb 2026, 13:57

Mozda ja zguuzim Monicu Belluci po stare dane :thumbup:

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 01 feb 2026, 14:02

NoProfit je napisao/la:
01 feb 2026, 13:37
Oerde je napisao/la:
Ne znam za vas, ja sam oduvijek prizeljkivao neki prelazni rok i generalno neki period u klubu sa minimalnim rotacijama u igrackom kadru (zbog toga zrinjski godinama osvaja), i evo to se konačno desilo, realno smo izgubili jednog igrača iz prvih 11, važnog ali i dalje je to samo jedan igrač. Nevjerovatna je negativa među našim navijačima prema svemu i svačemu u našem klubu. Guli koji je eto sad otišao, je najednom 30% tima, a prije 4-5 mjeseci sjećam se priča a da hoće otić, ovo ono, čak sam i ja to pisao nekad sjećam se nije lik htio pasa dat nikom. Onaj Nalic kad se bio nekad spominjao, prvo je “bio bi top prica reprezentativac”, pa onda kad je neko rekao da je kao u kontaktu je “osrednji igrac koji nije nikakav upgrade” i nakon potpisa za zrinjski je “nesto sto nam treba i nacin kako se radi”. Evo 20 stranica unazad Menalo je bio jedini igrac koji bi mogao zamijeniti Gulija, da ga je nekako dovest, al ne mozemo mi, sad kad se pise da je blizu, on je osrednji igrac. U neku ruku tu mi je odgovor na ono kako prije nas i kad odu svi igraju dobro, a kod nas ne ide. Ima malo, sekunda jedna i toga, ali mislim da je vise to da oni igraju isto, tu i tamo, al kad vidis bilbiju u zrinjskom vidis samo golove koje da i asistencije, a ovdje mu vidis samo penal u Obarskoj, tako nekako.
Kako bolan neće biti negativa među našim navijačima? U periodu od 2014-2021 si osvojio tri titule i tri kupa, a u periodu od 2021. pa do danas si osvojio jedan kup i to prošle sezone. Da ne spominjem da si sve to vrijeme imao najskuplju ekipu i najbolje uslove u državi.

Morate shvatiti da raja nema više strpljenja i da ta priča "E vi'ćeš od sljedeće sezone" ne pije više vode kod velike većine.

Moras ti shvatit da raja nikad nije imala strpljenja, i da su se zbog toga pop odnosa našeg gazde prema klubu i navijačima mijenjali treneri i ekipe svakih par mjeseci. Sijaset njih nije ni dobio prilike za ista, ili uslove itd. Nemam ja nista protiv da se J**+ nekom kad zajebe tokom utakmice, il da kad Menalo pruzi partije ko Julardzija kazemo da je bezveze, lik je samo blizu nije cak ni potpisao. Trofeji ne pricaju nista, jel se bilbiji **** sve odreda nakon titule i Atromitosa. Jel se poslije duple krune sve zamijenilo iz te ekipe?
Svejedno, ima pravo svak na sve samo mi je zanimljiv fenomen kako sve kod nas ne valja kod drugih super.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 01 feb 2026, 14:05

Menalo na klupi Rijeke za današnju utakmicu protiv Osijeka

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 01 feb 2026, 14:07

Jos 6 dana aBd :bih:
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 01 feb 2026, 14:23

visokohz je napisao/la:
01 feb 2026, 14:05

Treba gledat tekmu jel se oprasta ili ostaje tamo
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 01 feb 2026, 14:31

TrofejiSuTu je napisao/la:
01 feb 2026, 13:57
Mozda ja zguuzim Monicu Belluci po stare dane :thumbup:
Nikad ne znas. Samo se trudi mozda se i ostvari

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 01 feb 2026, 14:32

visokohz je napisao/la:
01 feb 2026, 14:05
Obicno kad je transfer pred realizacijom, igrac bude izostavljen iz rostera, zbog rizika od eventualne povrede. Nadam se, da ce ipak sve biti ok.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 01 feb 2026, 14:43

NoProfit je napisao/la:
01 feb 2026, 13:37
Oerde je napisao/la:

Jel pod najbolje uslove spadaju i sudijske lakrdije?

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 01 feb 2026, 14:45

Menalo bi bio dobro pojacanje, gdje god je igrao dobar je bio.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 01 feb 2026, 14:48

Menalo na klupi Rijeke danas protiv Osijeka tako da od njegovog dolaska nema nista

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 01 feb 2026, 14:50

Da je to dogvorena stvar on bi vec bio na putu za Sarajevo, a ne na klupi.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: BordoAhbab, HZbec, ristagrad, Rule_hz, SHZ82 i 33 gosta.