FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
40
13%
Drugi
31
10%
Treći
94
29%
Četvrti
71
22%
Peti
26
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
22
7%

Ukupno glasova: 320

MSOZ101
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MSOZ101 » 01 feb 2026, 12:00

Cilj ove sezone je promocija Dizdarević, Telalovića, Ignatkova, Hadžimehmedovića i Cerića, očigledno će svakom biti pružena prilika za dokazivanje. Oni će ove sezone kupovati svoj status naredne sezone i to je jedina istina. Na osnovu njihovog stanja na terenu planirat će se ljetni prelazni rok.

UltraNorth
Kontakt:

Post Postao/la UltraNorth » 01 feb 2026, 12:05

Menalo bi bio ogromno pojacanje za svaki klub u nasoj ligi. Gdje god je igrao dobar je bio. Ne znam kakva vi pojacanja ocekujete ? Cuj on nije nikakva bomba i pljacka. Svasta.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 01 feb 2026, 12:15

MSOZ101 je napisao/la:
01 feb 2026, 12:00
Cilj ove sezone je promocija Dizdarević, Telalovića, Ignatkova, Hadžimehmedovića i Cerića, očigledno će svakom biti pružena prilika za dokazivanje. Oni će ove sezone kupovati svoj status naredne sezone i to je jedina istina. Na osnovu njihovog stanja na terenu planirat će se ljetni prelazni rok.
Ima l' jedna sezona da nam je cilj titula?

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 feb 2026, 12:16

E cuj Menalo nije neko pojacanje, pa sta je sa vama ?? Sta ovekujte da dovedemo nekoga iz lige petice u nasu ligu?

BordoAhbab
Kontakt:

Post Postao/la BordoAhbab » 01 feb 2026, 12:18

Menalo je pojacanje i to je sigurna stvar, relativno standardan u Rijeci koja je sampion HNL-a, a ta liga je nekoliko svjetlosnih godina ispred nas. S druge strane, nama stvarno treba napadac, ne znam sta se desava sa Renanom ali izgleda da ga je uhvatio klasicni brazilski sindrom kada igrac dodje u Evropu, nista novo za njihov mentalitet. Turkes, ocajne pripreme, sta drugo reci...

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 01 feb 2026, 12:28

Ma ne znam, mi igramo formaciju gdje ako vezni red i bekovi nisu dominantni spicevi ne postoje.
Turkes je mogao imati 3-4 asistencije na pripremama da su Mlinaric Mehmedovic Began imali malo srece. Skoro stopostotne sanse im je namjestio. Kleli bi se u njeg i hvalili ga da su zabili
Nadati se da Renan nastavlja formu, zabio konama i laznim, 2 bitna gola bas

Dok opet se nadam da ovaj Gruzijac sto se spominjao dolazi

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 01 feb 2026, 12:30

Naravno da je smijesan kad se nas tice,i ostalih,mada me samo i iskljucivo zanima FKS.
Medjutim nije da ne treba obratiti paznju i na konkurenciju.

Shodno tome to nuzno ne znaci da je i los,treba samo malo vise obratiti paznju na kontekst napisanog.

Kada bi se ovdje sad postavio plan kretanja SS i svega sto se imalo namjeru uraditi ovu zimu kad se tice dovodjenja mozda bi se uspjelo shvatiti sta smo imali namjeru uraditi.

Ne moze se smatrati uspjehom vracanje Turkesa i ostavljanje Renana kao glavne udarne igle u vrhu napada.

Ne mozes smatrati uspjehom ako si zamijenio Gulia Menalom. Iako je naglasak na tome da Menalo nije los igrac,ali nije ni upgrade.

Ne mozes smatrati uspjehom da igraca prodas,napusti ili ne ode na pripreme,pa se vrati,pa odigra koju minutu jer kao racunas na njega,pa onda opet napusti pripreme i ti sad opet nemas igraca,ili ce se ponovo vratiti i konkurisati za nastavak sezone!?!?

Ne mozes smatrati uspjesnim prelaznim rokom uvodjenjem nekoliko golobradih mladica u prvi tim i nastojati ih integrisati u tim i ocekivati aman zaman rezultate i njihove magije.
Podrzati dugorocno svakako i gledati kao dobar potez,ali se ne moze podvesti pod uspjesan prelazni rok.

Ne mozes visiti na jednom prvom golmanu koji je dobar za rotaciju,dok drugi tek treba da skonta da je golman.

Ocito je da nece biti dovodjenja kamionskog tipa i otkaza ugovora,sto je svakako dobar potez.

Ocito je i da se radi po sistemu koji ima smisla i svoju svrsishodnost.

Ocito je da treba podrzati ovaj razvojni pravac i oslanjati se sto vise na vlastite snage uz ciljana ali kvalitetna pojacanja ali u nikakvim glomaznim okvirima.

Sve stoji i podrzavam.

Ali ne mogu price o uspjesnom prelaznom roku,i kao sve se desilo kako je i planirano,jer nije!

Ako je referenca uspjesnog prelaznog roka to sto smo se rijesili skarta,e onda smo tek nayebali.
Zadnja izmjena: TrofejiSuTu, dana/u 01 feb 2026, 12:34, ukupno mijenjano 1 put.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 01 feb 2026, 12:32

Kakav je prelazni rok, ocijenit će kraj sezone (broj trofeja, pozicija na tabeli).
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 01 feb 2026, 12:34

Uz nekog dobrog špica koji može isporučiti 8-10 golova za polusezonu ova ekipa bi bila bolja 50%.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 01 feb 2026, 12:36

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
01 feb 2026, 11:59
Jel neko gledao Rijeku( Menala )ove sezone? Po statistici solidna polusezona Menala, zato me i čudi da ga se riješavaju, ne vidim razlog osim da Luka nema želje da bude rotacija.
Pogledaj Miškovićev intervju sa Valentinom i bit će ti sve jasno zašto ide.

riki46
Kontakt:

Post Postao/la riki46 » 01 feb 2026, 12:37

bvsic je napisao/la:
01 feb 2026, 12:28
Ma ne znam, mi igramo formaciju gdje ako vezni red i bekovi nisu dominantni spicevi ne postoje.
Turkes je mogao imati 3-4 asistencije na pripremama da su Mlinaric Mehmedovic Began imali malo srece. Skoro stopostotne sanse im je namjestio. Kleli bi se u njeg i hvalili ga da su zabili

Koji Gruzijac?
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...

Herson

Post Postao/la Herson » 01 feb 2026, 12:46

TrofejiSuTu je napisao/la:
01 feb 2026, 12:30
Naravno da je smijesan kad se nas tice,i ostalih,mada me samo i iskljucivo zanima FKS.

Shodno tome to nuzno ne znaci da je i los,treba samo malo vise obratiti paznju na kontekst napisanog.

Kada bi se ovdje sad postavio plan kretanja SS i svega sto se imalo namjeru uraditi ovu zimu kad se tice dovodjenja mozda bi se uspjelo shvatiti sta smo imali namjeru uraditi.

Ne moze se smatrati uspjehom vracanje Turkesa i ostavljanje Renana kao glavne udarne igle u vrhu napada.

Ne mozes smatrati uspjehom ako si zamijenio Gulia Menalom. Iako je naglasak na tome da Menalo nije los igrac,ali nije ni upgrade.

Ne mozes smatrati uspjehom da igraca prodas,napusti ili ne ode na pripreme,pa se vrati,pa odigra koju minutu jer kao racunas na njega,pa onda opet napusti pripreme i ti sad opet nemas igraca,ili ce se ponovo vratiti i konkurisati za nastavak sezone!?!?

Ne mozes smatrati uspjesnim prelaznim rokom uvodjenjem nekoliko golobradih mladica u prvi tim i nastojati ih integrisati u tim i ocekivati aman zaman rezultate i njihove magije.
Podrzati dugorocno svakako i gledati kao dobar potez,ali se ne moze podvesti pod uspjesan prelazni rok.

Ne mozes visiti na jednom prvom golmanu koji je dobar za rotaciju,dok drugi tek treba da skonta da je golman.

Ocito je da nece biti dovodjenja kamionskog tipa i otkaza ugovora,sto je svakako dobar potez.

Ocito je da treba podrzati ovaj razvojni pravac i oslanjati se sto vise na vlastite snage uz ciljana ali kvalitetna pojacanja ali u nikakvim glomaznim okvirima.

Sve stoji i podrzavam.

Ali ne mogu price o uspjesnom prelaznom roku,i kao sve se desilo kako je i planirano,jer nije!

Ako je referenca uspjesnog prelaznog roka to sto smo se rijesili skarta,e onda smo tek nayebali.
Ti u ovu ligu ne možeš dovesti upgrade za Gulija. Takvi igrači koštaju ko zna koliko novca. Možeš samo pokušati nadoknaditi njegov odlazak, a Menalo je i više nego korektna zamjena za njega. Ali, čim ti za Banića kažeš da je dobar golman za rotaciju, nema se o čemu dalje raspravljati. Prebaci se na EPL, Manchester City ima vrhunske golmane.

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 01 feb 2026, 12:54

riki46 je napisao/la:
01 feb 2026, 12:37
bvsic je napisao/la:
01 feb 2026, 12:28

Koji Gruzijac?
Giorgi Kvilitaia, taj se spominjao po forumima.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 01 feb 2026, 12:54

Kakav nam je prelazni rok bio, Menalo je top igrač i definitivno pojačanje. U čitavom ovom sivilu, napokon nešto pozitivno. Naravno, ako potpiše.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 01 feb 2026, 12:56

Hoces li jos neko osim Menala?
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 01 feb 2026, 12:57

Menalo je pojacanje. Naravno razina ispod Gulasa ali moze dati noge. Ocekujem da se neko od omladinaca isprsi i pokaze talent.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 01 feb 2026, 13:00

Herson je napisao/la:
01 feb 2026, 12:46

Sve stoji i podrzavam.

Ti u ovu ligu ne možeš dovesti upgrade za Gulija. Takvi igrači koštaju ko zna koliko novca. Možeš samo pokušati nadoknaditi njegov odlazak, a Menalo je i više nego korektna zamjena za njega. Ali, čim ti za Banića kažeš da je dobar golman za rotaciju, nema se o čemu dalje raspravljati. Prebaci se na EPL, Manchester City ima vrhunske golmane.
Izvini sto sam te uvrijedio svojim licnim stavom i misljenjem o golmanu. Ma,Banic je vrh,slazem se,ali samo u usporedbi ko je njemu zamjena.

I izvini sto si me pocastio komentarom da nemam pojma o fudbalu jer smatram da ovaj klub i uz ambicije kakve ima naprosto ne moze biti na jednom golmanu.

Nek’ si ti strucnjak i hvala Bogu sto ti vidis ono sto ja ne vidim,nemamo onda razloga za brigu.
Blago nama.
Koliko ti vidis,ili ja ne vidim,pokazat ce nam vrijeme u nadolasku.

Odoh ja igrati PES,a ti nastavi sa strucnim komentarisanjem i gledanjem.

Zivio!
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Herson

Post Postao/la Herson » 01 feb 2026, 13:06

01 feb 2026, 13:00
Herson je napisao/la:
01 feb 2026, 12:46

Sve stoji i podrzavam.

Izvini sto sam te uvrijedio svojim licnim stavom i misljenjem o golmanu. Ma,Banic je vrh,slazem se,ali samo u usporedbi ko je njemu zamjena.

I izvini sto si me pocastio komentarom da nemam pojma o fudbalu jer smatram da ovaj klub i uz ambicije kakve ima naprosto ne moze biti na jednom golmanu.

Nek’ si ti strucnjak i hvala Bogu sto ti vidis ono sto ja ne vidim,nemamo onda razloga za brigu.
Blago nama.
Koliko ti vidis,ili ja ne vidim,pokazat ce nam vrijeme u nadolasku.

Odoh ja igrati PES,a ti nastavi sa strucnim komentarisanjem i gledanjem.

Zivio!
Ne radi se ovdje o znanju i neznanju nego o nerealnim i megalomanskim očekivanjima koja nemaju veze sa stvarnošću i stanjem na terenu. Čuj, sad odjednom i Banić postao golman za rotaciju. Guli dobar, ali nedovoljno dobar, pa i za njega treba upgrade. Pa, ko su onda ti igrači koji su dobri za nas i naš nivo fudbala? Da ponudimo Rijeci 15 miliona eura za Fruka i 5 miliona za Livakovića? Je li to uredu za ovaj klub i te ambicije?

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 01 feb 2026, 13:11

Ne znam za vas, ja sam oduvijek prizeljkivao neki prelazni rok i generalno neki period u klubu sa minimalnim rotacijama u igrackom kadru (zbog toga zrinjski godinama osvaja), i evo to se konačno desilo, realno smo izgubili jednog igrača iz prvih 11, važnog ali i dalje je to samo jedan igrač. Nevjerovatna je negativa među našim navijačima prema svemu i svačemu u našem klubu. Guli koji je eto sad otišao, je najednom 30% tima, a prije 4-5 mjeseci sjećam se priča a da hoće otić, ovo ono, čak sam i ja to pisao nekad sjećam se nije lik htio pasa dat nikom. Onaj Nalic kad se bio nekad spominjao, prvo je “bio bi top prica reprezentativac”, pa onda kad je neko rekao da je kao u kontaktu je “osrednji igrac koji nije nikakav upgrade” i nakon potpisa za zrinjski je “nesto sto nam treba i nacin kako se radi”. Evo 20 stranica unazad Menalo je bio jedini igrac koji bi mogao zamijeniti Gulija, da ga je nekako dovest, al ne mozemo mi, sad kad se pise da je blizu, on je osrednji igrac. U neku ruku tu mi je odgovor na ono kako prije nas i kad odu svi igraju dobro, a kod nas ne ide. Ima malo, sekunda jedna i toga, ali mislim da je vise to da oni igraju isto, tu i tamo, al kad vidis bilbiju u zrinjskom vidis samo golove koje da i asistencije, a ovdje mu vidis samo penal u Obarskoj, tako nekako.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 01 feb 2026, 13:13

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
01 feb 2026, 11:59
Jel neko gledao Rijeku( Menala )ove sezone? Po statistici solidna polusezona Menala, zato me i čudi da ga se riješavaju, ne vidim razlog osim da Luka nema želje da bude rotacija.
Doveli su Morchiladzea i Legba ovaj prelazni rok. Plus što su od ranije već bili popunjeni pozicijama krila, a i Sanchez se više okreće klasičnoj 433 ili 442 sistemu, pa je i Vidovića pomjerio na krilo, a nisu prodali ni Fruka. Napravila se gužva i sada se moraju riješiti, Sanchez je odabrao Jankovića, a klub Menala jer imaju jeftinije opcije koji će pokrpiti sa klupe.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, napoleon72, Rule_hz, SilaMoc1946, skoJaa, UtdBiH21 i 59 gostiju.