FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Trebalo je puno bolje pristupiti ovom prelaznom roku, ne dovesti zamjenu za Gulija je neozbiljno. Pogotovo jer nam se otvara prilika za dva trofeja, a i u prvenstvu se ne treba zezati, pogotovo ako se stvari u kupu ne budu odvijale kako treba, mogli bi ne daj Bože ostati bez Evrope. Ako zbog nedostatka širine u rosteru i razvijanja djece, ostanemo bez kupa, to ce biti katastrofa tektonskih razmjera, trebaju onda svi naglavačke letiti iz kluba, od Šoje do Mirvića.
- MaroonWhite1946
- Kontakt:
Ako docekaju tih 5 sansi.. u sto cisto sumnjam, jutros tek u 80. minuti drugi sut u okvir gola i to mali Dreca, obojica su za klupe i na ljeto noga.SHZ82 je napisao/la: ↑31 jan 2026, 19:33zato na pripremama treba odigrati 2-3 utakmice sa nekim amaterima i trpat ih po 7-8 golova da napadaci osjete kako je dati gol i mozda jednu il dvije sa nekim jacim da se dueli vjezbaju.
Ovo sa Oliveirom i Turkesom ce biti stresno za postizanje golova ako im bude tebalo 5 cistih sansi po utakmici za gol.
...sve drugo ce proci! 🇱🇻
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Zar nije do 6.2 za nasu ligu?Elem sto se tice Menala sutra u 14h cemo vidjeti sve.Ako ne bude u kombinaciji potpisuje ako bude opet smo nesto syebali i to je to od ovog prokletog roka...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
E ako je to od ovog roka tesko Boga mi da hajrujemo nešto...NajvecaRadosti je napisao/la: ↑31 jan 2026, 22:22Zar nije do 6.2 za nasu ligu?Elem sto se tice Menala sutra u 14h cemo vidjeti sve.Ako ne bude u kombinaciji potpisuje ako bude opet smo nesto syebali i to je to od ovog prokletog roka...
“Zimski registracioni period za igrače profesionalce će trajati od 07.01.2026. do 06.02.2026. godine, a za igrače amatere svih nivoa takmičenja u periodu od 09.02.2026. do 13.03.2026. godine” – kazali su iz N/FSBiH.
Sto se tice ulazaka Princa, Corluke, Mamica, kurrca palca...te odlazaka Mirvica, Ayle, Poture i ostalih, uvjerio sam se DA NIKO NISTA NE ZNA !!!
Sve suplje s kafe, od havera, od direktora marketinga, od trenera u akademiji...
Malo je degutantno postalo !!!
I ja bi bio presretan da veceras Mirvic ode, mozda i ode nekad, ali NIKO NEMA PROVJERENU INFORMACIJU !!!!!!!
Sve suplje s kafe, od havera, od direktora marketinga, od trenera u akademiji...
Malo je degutantno postalo !!!
I ja bi bio presretan da veceras Mirvic ode, mozda i ode nekad, ali NIKO NEMA PROVJERENU INFORMACIJU !!!!!!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
To i jeste problem. Ne možeš od mladog igrača očekivati da ti nosi igru u prvim minutama seniorskog fudbala sa svojih 17 godina, nije realno jbt. Ali da mogu konkurisati za prvi tim to da, bez ikakve dileme. I Mehmedović i Telalović i Gelson su spremni za seniorski fudbal. Menalo bi bio direktna zamjena za Gulija, ako dođe naravno.belosevic23 je napisao/la: ↑31 jan 2026, 21:19Imao si Gulija koji je nosio nasih 70% napada, Mlinaric koji je imao znacajan doprinos iako je mogao puno bolje da su mu se pogodila pozicija. To su dva bitna ofanzivna igraca, nemas im zamjene. Ukoliko se povrijedi ne daj Boze Ljajic ili Elezi ti nemas koga stavit. Ako mislis da igru mogu nositi ovaj mali Mehmedovic ili Telalovic grdno se varas. Jesu zalog za buducnost al nama trebaju ozbiljni igraci za ozbiljne rezultate. Began i Rile se sprdaju na beku, Mujkic neprepoznatljiv, Kupresak tu i tamo. Nemas Kyeremeha da trci. Banic nas povadi svaku tekmu i et.Herson je napisao/la: ↑31 jan 2026, 21:10Kako smo ih onda sve uspijeli pobijediti prije nekoliko sedmica kad su toliko bolji? Nismo ih samo pobijedili, nego i izdominirali na terenu, i jedne i druge i treće.belosevic23 je napisao/la: ↑31 jan 2026, 19:34Bgm tanko je ovo, rosteri Zrinjskog i Borca su puno bolji, cak smo sad tu u rangu sa fkž. Nemaju igraci samopouzdanja kad ne uspiju nikog dobit, Radnik nas ceka isto se pojacali sa par dobrih igraca. Nek nam je Bog na pomoci ovu polusezonu.
Nešto se ne poklapa u toj priči, de ti to još jednom provjeri.
Menalo. Renan
Mehmedović
Kuprešak Cimirot. Ignatkov. Hujber
Maroodza. Gojković. Bralić
Sastav bez Elezija, Ljajića, Kyeremeha, a nije baš realno da ti svi budu odustni u istom periodu.
Ristovski je RCB, Gojković i Bralić su kao i velika većina tima jadno odigrali ove pripreme, pa ko bude u nekoj formi nek igra. Dao bih Braliću prednost prvu tekmu jer je zadnji dio polusezone odigrao odlično.Herson je napisao/la: ↑31 jan 2026, 23:28To i jeste problem. Ne možeš od mladog igrača očekivati da ti nosi igru u prvim minutama seniorskog fudbala sa svojih 17 godina, nije realno jbt. Ali da mogu konkurisati za prvi tim to da, bez ikakve dileme. I Mehmedović i Telalović i Gelson su spremni za seniorski fudbal. Menalo bi bio direktna zamjena za Gulija, ako dođe naravno.belosevic23 je napisao/la: ↑31 jan 2026, 21:19Imao si Gulija koji je nosio nasih 70% napada, Mlinaric koji je imao znacajan doprinos iako je mogao puno bolje da su mu se pogodila pozicija. To su dva bitna ofanzivna igraca, nemas im zamjene. Ukoliko se povrijedi ne daj Boze Ljajic ili Elezi ti nemas koga stavit. Ako mislis da igru mogu nositi ovaj mali Mehmedovic ili Telalovic grdno se varas. Jesu zalog za buducnost al nama trebaju ozbiljni igraci za ozbiljne rezultate. Began i Rile se sprdaju na beku, Mujkic neprepoznatljiv, Kupresak tu i tamo. Nemas Kyeremeha da trci. Banic nas povadi svaku tekmu i et.
Menalo. Renan
Mehmedović
Sastav bez Elezija, Ljajića, Kyeremeha, a nije baš realno da ti svi budu odustni u istom periodu.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Hajde sto nema golova I kreacije to mi je negdje i jasno . Al odbranbeni igraci i to ovi od kojih se najviše očekuje su uzasno igrali ove pripremne utakmice. Ne zna se koje vise ispadao i sporiji bio Ristovski,Bralic,Gojkovic,Mujkic,Beganovic .
Gojković mora biti okosnica odbrane, za klasu je kvalitetniji od ostalih. Ostali se mogu rotirati ovisno o formi, predstavama i potrebama ekipe. Na Ristovskog sam zaboravio. Ako uzmemo u obzir karijeru, pedigre kapitena Dinama, Ristovski je daleko najmanje opravdao očekivanja. Bralić je kraj polusezone odigrao na vrhunskom nivou. Kvalitetno igra nogom i stabiliniji je nazad. Ali, obzirom na zahtjeve formacije desni štoper bi trebao biti mobilniji i pokretljiviji, pa prednost mora dobiti Ristovski.mnon46 je napisao/la: ↑31 jan 2026, 23:33Ristovski je RCB, Gojković i Bralić su kao i velika većina tima jadno odigrali ove pripreme, pa ko bude u nekoj formi nek igra. Dao bih Braliću prednost prvu tekmu jer je zadnji dio polusezone odigrao odlično.Herson je napisao/la: ↑31 jan 2026, 23:28To i jeste problem. Ne možeš od mladog igrača očekivati da ti nosi igru u prvim minutama seniorskog fudbala sa svojih 17 godina, nije realno jbt. Ali da mogu konkurisati za prvi tim to da, bez ikakve dileme. I Mehmedović i Telalović i Gelson su spremni za seniorski fudbal. Menalo bi bio direktna zamjena za Gulija, ako dođe naravno.belosevic23 je napisao/la: ↑31 jan 2026, 21:19
Imao si Gulija koji je nosio nasih 70% napada, Mlinaric koji je imao znacajan doprinos iako je mogao puno bolje da su mu se pogodila pozicija. To su dva bitna ofanzivna igraca, nemas im zamjene. Ukoliko se povrijedi ne daj Boze Ljajic ili Elezi ti nemas koga stavit. Ako mislis da igru mogu nositi ovaj mali Mehmedovic ili Telalovic grdno se varas. Jesu zalog za buducnost al nama trebaju ozbiljni igraci za ozbiljne rezultate. Began i Rile se sprdaju na beku, Mujkic neprepoznatljiv, Kupresak tu i tamo. Nemas Kyeremeha da trci. Banic nas povadi svaku tekmu i et.
Menalo. Renan
Mehmedović
Bogami ovo ne lici ni nasta potrosile se pare na put odigrale utakmice bez zara i borbe,pripreme potpuna fula bice zestoko za evropu.
Imaju najvise para, imaju najbolje uslove i odavno sam se prestao nervirati upravo zbog tih stvari. Jedino sto se nadam je da dozivim da cemo i mi nekad zaigrati jedno od UEFA takmicenja, da mogu i ja nekome ispricati nesta kao sto su starije generacije nama pricali kad smo bili djeca.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
cek sad nam je guli najbolji igrac, a do jucer je bilo da je beskorisan, treba ga klupirat ili na tribinebelosevic23 je napisao/la: ↑31 jan 2026, 20:16Ne znam samo na čemu temeljiš optimizam, prodaš najboljeg igrača i kapitena, Mlinarić ide najbolji strijelac sa Kyeremehom koji je povrijeđen, dovedes juniora iz druge lige i treba bit optimista. Nek ti se povrijedi Ljajić koji je bio rovit kad je došo od tvoje igre nema ništa. Sad izgleda ne smiješ ni reč svoje mišljenje jer tobože odmah se neko uvrijedi kako smijem to pomislitplisek je napisao/la: ↑31 jan 2026, 19:55Joj strucnjaka nasih sto analiziraju svaki korak i najavljuju ko i svake zime nikakvo proljece… I onda cemo zavalit tricu u petak i svaki ovaj strucnjak ce pisati kako je Mamic znao da je dovoljno Renana i Turkesa ostavitNema gore baze strucnjaka nego kod nas…
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
Jasno mi je sve. Loše izgledamo na pripremama, prvi put nemamo neku bombu od roka pa vam dosadno, tromi smo, veći dio mečeva igrali preko qurca, al kad kažete da ćemo u ofanzivnom dijelu propasti jer nismo doveli zamjene i kvalitetom i kvantitetom, tu već prestajem čitati. Ko ne prati Sarajevo pomislio bi da smo ekipa s najviše datih golova u ligi, da imamo prvog strijelca i ostala sranja. Morate shvatiti da smo mi ekipa koja je, izuzev derbija kad se neko čudo desilo, na 9 ligaških utakmica koje je Cvitanović vodio dali 10 golova. Jedva gol po utakmici, al onda dođe neko i pametuje kako ćemo propasti jer nismo doveli zamjenu za Gulija, jer Mlinarić (ne)ide, jer je Butić otišao... Morate shvatiti da u tom pogledu ne može gore i da prestanete biti dosadni o propadanju bez strašnih ofanzivaca koji su napustili klub.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Da li nekomod naših igrača ima žute kartone (tri) pa neće biti u kombinaciji za Radnik.
Guliashvili
i Renan kod Radnika Ghorzi
- DoktorXabaras
- Kontakt:
N1 piše da je Menalo skoro pa naš igrač i kakve veze to ima da li će nastupiti za Rijeku danas ili ne, na stotitine igrača igralo vikendom za jedan klub a već sljedeći za drugi. Jbt kakva su to pravila i teorije.
Evo sad prije par dana, Kulenović za Dinamo igrao u Četvrtak a u subotu potpisao za drugi klub. Mislim ono, izvući najgore iz svake situacije...tu nam nema ravnih.
Evo sad prije par dana, Kulenović za Dinamo igrao u Četvrtak a u subotu potpisao za drugi klub. Mislim ono, izvući najgore iz svake situacije...tu nam nema ravnih.
Juričić = 16 golova i 3 asistencijeZutti je napisao/la: ↑01 feb 2026, 09:52Jasno mi je sve. Loše izgledamo na pripremama, prvi put nemamo neku bombu od roka pa vam dosadno, tromi smo, veći dio mečeva igrali preko qurca, al kad kažete da ćemo u ofanzivnom dijelu propasti jer nismo doveli zamjene i kvalitetom i kvantitetom, tu već prestajem čitati. Ko ne prati Sarajevo pomislio bi da smo ekipa s najviše datih golova u ligi, da imamo prvog strijelca i ostala sranja. Morate shvatiti da smo mi ekipa koja je, izuzev derbija kad se neko čudo desilo, na 9 ligaških utakmica koje je Cvitanović vodio dali 10 golova. Jedva gol po utakmici, al onda dođe neko i pametuje kako ćemo propasti jer nismo doveli zamjenu za Gulija, jer Mlinarić (ne)ide, jer je Butić otišao... Morate shvatiti da u tom pogledu ne može gore i da prestanete biti dosadni o propadanju bez strašnih ofanzivaca koji su napustili klub.
Guliashvili + Kyeremeh + Butić + Mlinarić = 11 golova i 13 asistencija
Ovo stvarno izgleda loše, jbt.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Neka Menalo dodje nemam nista protiv ali nije to nikakva pljačka. I u rijeci igra ne igra. Nikakva transfer bomba ne moze biti igrac iz rijeke. Da je Fruk pa ok to bi bila bomba ali menalo samo korektan igrac na svojoj poziciji i tjt. Nikakva bomba dakle ni svršavanje.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], BordoAhbab, laznokrilo, NazorUso, Pantelija, plisek, Puas i 16 gostiju.

.png)