FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Dobro je ovo, ne trebaju pojačanja. 
Nama zimska pauza dodje ko samar a ne ko odmor oni kad odu u ovu antaliju majkemi ko drogirani da su dole.
-
strahmeipomisliti
- Kontakt:
Ovi ostali talenti blizu nisu ovom malisi
Kako smo pripremne igrali sa Zekićem, ne mogu se sjetiti ali cini mi se isto tanko..?
Salu na stranu, svaku utakmicu treba pokusati pobjediti i one i sluze da se vidi na čemu smo.
Hajde danas je bila super jaka ekipa za nase standarde, koja je ispred Dinamo Kijeva i Šahtara, i da amo u udarnom sastavu igrali upitno je da li bi bolje prošli. Ali ove predhodne utakmice su tanke bile. Mada obično kad ovako lose pripremne odigramo, krene dobro u prvenstvu. Vidjecemo.
Evidentno je da fale 2 prava pojacanja. Al bas pojacanja.
Salu na stranu, svaku utakmicu treba pokusati pobjediti i one i sluze da se vidi na čemu smo.
Hajde danas je bila super jaka ekipa za nase standarde, koja je ispred Dinamo Kijeva i Šahtara, i da amo u udarnom sastavu igrali upitno je da li bi bolje prošli. Ali ove predhodne utakmice su tanke bile. Mada obično kad ovako lose pripremne odigramo, krene dobro u prvenstvu. Vidjecemo.
Evidentno je da fale 2 prava pojacanja. Al bas pojacanja.
Iskreno loše...igra bez igre sl hajde pripreme su pa nadati se da ćemo proigrati u prvenstvu na hajr

Na pauzu smo otišli sa dva u21 igrača u rosteru, Ignatkov i Mujkić. Bili smo na granici da upadnemo u problem sa zaštićenim godištem.
Sa priprema se vraćaju sa minimalno 5 u21 igrača koji će konkurisati za prvi tim. Dugoročno je riješen problem sa zaštićenim godištem.
Ovo su možda najkorisnije i najbolje pripreme u zadnjih desetak godina.
Sa priprema se vraćaju sa minimalno 5 u21 igrača koji će konkurisati za prvi tim. Dugoročno je riješen problem sa zaštićenim godištem.
Ovo su možda najkorisnije i najbolje pripreme u zadnjih desetak godina.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Cim dodju u sarajevo dati im famos da osjete slast pobjede pred prvenstvo.
Rezultati na pripremama su najnebitnija stvar ikad, jel stvarno mislite da ce Ljajic Cimirot Ristovski davati vise od 20 posto na pripremama i to se odma na citavu ekipu prenese , oni imaju zacementirano mjesto u 11 i nemaju se oni kome dokazivati vise jer su u godinama vec i vec imaju karijeru i bitno im je samo da se ne povrijede , pripreme sluze da se udje u ritam utakmica i da se fizicki bude spremno , kada podje liga ovo ce sve biti drugacije jer ce svi davati puno vise , raduje zelja i talenat ove djece kad udju u igru , nema potrebe za komentarisanjem previse ovih rezultata sve ce nam se reci prvu protiv Radnika .
Jeli ovo Mirvah ostaje???Prešjdnik nam u Antaliji
Ma opusteno, bit ce ovo dobro ako Bog da, imamo fin Zalog za Buducnost i nadam se da ce se sa njima pametno raditi, mislim da je cimirot ispao iz tima da ce telalovic i sergrj biti nosioci sredine uz adema. Ostqlo smo top popunjeni, nadam se da ce ozvaniciti Luku Menala i dovedt napadaca i to je to
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Doso da se poselami
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Koje amatere?? Ova ekipa je prva u ukrajini, liga koja je daleko od nase. Liga od koje je prvak nase drzave dobio fasungu. Jel vi znate uopste da je ova ekipa prva u ukrajini???
Ma dobro ovi su prvi u ukrajinskom prvenstvu yebat ga kako god ne mogu biti losi.
Al problem je taj sto se nisu dovela pojacanja na deficitne pozicije. Odlaskom Gulija mi cemo igracki uci slabiji u nastavak sezone sto je zalostno.
Al problem je taj sto se nisu dovela pojacanja na deficitne pozicije. Odlaskom Gulija mi cemo igracki uci slabiji u nastavak sezone sto je zalostno.
Mora se naći neko umjesto Gulija ko će praviti nered u protivničkoj ekipi sa konstantnim kretanjima, sa i bez lopte u nogama, ovako smo previše sterilni i lahko predvidivi.
Po meni on nije za ovog WB u formaciji 3-5-2 jer 1-1 on ne moze nista uraditi. Ne zna driblati a ni centarsut mu njje kakav. Po izgubljenoj lopti se sooro vraca. On je bolji na lijevom stoperu gdje ima vise prostora ili klasicni bek u formaciji 4-2-3-1bordobijeli je napisao/la: ↑31 jan 2026, 09:49Ma Mujkic je igrac za rotacije i ništa više od toga moze beka i stopera popuniti .
Ti bi malo o igracima, malo o stadionu a bome i o financijama. Strucbjsk za sve. Odvadi maloPitar6785 je napisao/la: ↑31 jan 2026, 07:34On ce bit BENJAMIN tatar firgos samo brza varijanta.nokee je napisao/la: ↑31 jan 2026, 06:49Nije meni Menalo neki igrac za svršavanja, ako cemo iskreno. Jel pojacanje, trebao bi biti, dok teren ne pokaže ne vjerujem nista. Ali, nekako vise je igrač bljeska, nije kontinuiteta.
Da ne operemo sad s tim kako pitarima nista ne valja, nisam to napisao nego da bi trebao biti pojačanje i da vjerujem Mamicu da ce dati ruke Menalo ali da je nikad bolje pojačanje, nije.. Po meni!
Jako je dobro da moze igrati i lijevo i desno krilo, nije jos u nekim godinama može odigrati jako dobro kod nas.
U Rijeci je uglavnom ulazio ili ako je počinjao, bio je mjenjan. Ne moze se reci da je igrao neku glavnu ulogu, vise negdje izmedju klupe i prvog tima.. Vidjecemo..
Btw; crtal iko ista u bl, imal tog glavnog projekta..
I imal kakva mogucnost da se vidi dali je mirvic uplatio 300 k km za onaj dug pio mio od 2,1 m km..
Uzeto je na 6 rata
Tacnobordobijeli je napisao/la: ↑31 jan 2026, 09:49Ma Mujkic je igrac za rotacije i ništa više od toga moze beka i stopera popuniti .
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Ko nije gledao nek vrati snimak pred pocetak drugog poluvremena i sasluša komentatora...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Opet se gubimo kad igramo sa 3 stopera, jednostavno je problem iskontrolisati bilo sta u sredini sa dva igraca. Cimirot i Telalovic danas nisu mogli, a i generalno ko god bude igrao u ovakvoj postavi nece moci. Mora tu biti neka pomoc treceg igraca, prelagano nas ljudi rasire. Jednostavno ovo je tranzicijska postava i Turkes nema sta da radi tu, mogao bi da zna prebaciti loptu i rasiriti, ali ovaj neosjecaj s loptom je tesko postici, kako covjek nabi loptu na stranu, nevidjeno. Mora se igrati 532 a ne 541, dole npr Ignatkov, Cimirot i Elezi koji moze igrat box-to-box, a ipred Ljajic i Oliveira ili ako dodje Menalo. Jednostavno ne znamo igrati sa krilima u ovoj postavi i to je to.
Ako zelimo vise kontrole a ne tranziciju onda se moramo vratiti na 2 stopera i 4231. Samo je pitanje ko od stopera da igra, Gojkovic i Bralic ili? I ko od bekova sjedi na klupi, Mujkic-Kupresak, Beganovic-Ristovski-Hujber? Imam osjecaj da igramo s tri stopera samo da bi svi od njih nasli mjesto pa da moze Ristovski igrat, ili lijevo i Mujkic i Kupresak. Jednostavno nakaradno sklepan igracki kadar zbog kojeg treneri ispastaju. A napadu bi nam vise ofgovaralo da igramo npr:
Ignatkov/Cimirot Elezi/Telalovic/Draca
Kyeremeh Ljajic Menalo/Mehmedovic
Oliveira/Turkes
Jednostavno krila ispastaju ako igramo s 3 dole, jer se bekovima mora dati prostor. Izbor je do trenera, a izgleda da preferira da izgledamo defanzivnije jer kao izgledamo stabilnije, ali ove pripreme su pokazale da smo ranjivi. Opet primamo previse, samo se mozemo nadati da cemo vratiti formu s kraja jesenjeg dijela.
Ako zelimo vise kontrole a ne tranziciju onda se moramo vratiti na 2 stopera i 4231. Samo je pitanje ko od stopera da igra, Gojkovic i Bralic ili? I ko od bekova sjedi na klupi, Mujkic-Kupresak, Beganovic-Ristovski-Hujber? Imam osjecaj da igramo s tri stopera samo da bi svi od njih nasli mjesto pa da moze Ristovski igrat, ili lijevo i Mujkic i Kupresak. Jednostavno nakaradno sklepan igracki kadar zbog kojeg treneri ispastaju. A napadu bi nam vise ofgovaralo da igramo npr:
Ignatkov/Cimirot Elezi/Telalovic/Draca
Kyeremeh Ljajic Menalo/Mehmedovic
Oliveira/Turkes
Jednostavno krila ispastaju ako igramo s 3 dole, jer se bekovima mora dati prostor. Izbor je do trenera, a izgleda da preferira da izgledamo defanzivnije jer kao izgledamo stabilnije, ali ove pripreme su pokazale da smo ranjivi. Opet primamo previse, samo se mozemo nadati da cemo vratiti formu s kraja jesenjeg dijela.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 56 gostiju.