NazorUso je napisao/la: ↑27 jan 2026, 13:59
mercurial je napisao/la: ↑27 jan 2026, 13:33
NazorUso je napisao/la: ↑27 jan 2026, 12:29
U GFC nece, bar dok je ova struktura ljudi.
Iskreno ne znam gdje ce on i Davor.
Ja imam pouzdanu info da su Faruka zvali iz Gfc nakon sto je potpisao za Diamant, ali se ugovor nije mogao ponistiti.
Pare sto dobiju u Linzu nece dobiti nigdje, jos nisi obavezan biti u Austriji. Davor ce veteranski vjerovatno htjeti produziti ugovor, za dobre pare ne treba se puno nategnuti, ali mislim da se to nece desiti. Ovu sezonu je razocarao sviju svojim nastupima (osim prva 3-4 kola).
Za to para su mogli dovesti Fiderseka u Linz koji je razvalio ligu u Grazu, a i na evropskom prvenstvu igrac utakmice za Sloveniju.
Obrnuto

Cim je raskinuo sa Bubom, preko fizija repke i GFC se javio treneru GFCa. To je bilo u petak. Trener je rekao da ga treba ali konacnu odluku donosi direktor Muftic. Tada su Brkanic i Muftic dogovorili sastanak za ponedjeljak, da se dogovore i da sw vrati u GFC. Iako Muftic nije bio odusevljen, htio je ispostovati odluku trenera.
Odjednom, u subotu objava, dogovorio sa Diamantom.
Zbog toga je Muftic bio izrazito ljut jer ga je vec drugi put izradio ! Naravno i trener jer je inicirao povratak a on ih izradio.
Vjerujem ti, ne znam ko si, ali vidim da imas prave info iz prve ruke.
Ali znam da je Faruk pitao kasnije moze li ponistiti ugovor, jer mu je prvobitni cilj bio da bude u Sarajevu. Medjutim to naravno nije bilo moguce i on je to razumio.
Moram istaci da je Faruk bio izrazito korektan i odradio svoj posao posteno za razliku od nekih drugih. Svasta ima i medju igracima, najbolje da im dajes novac da ni ne igraju.
Ali on ako pozeli ostati uvijek je dobrodosao, ali tesko da ce se to desiti.