Forum

Kako koristiti portal SportSport.ba i sve njegove dijelove?
chily-rz
Kontakt:

Re: Forum

Post Postao/la chily-rz » 21 jan 2026, 08:52

admin je napisao/la:
21 jan 2026, 07:19
Dobro, i koji su problemi na temi Arsenala?

Ne kontas ti da moj posao nije da ko robot pratim pravila i banujem svakog ko ih prekrsi… posao je da omogucim sto vise kvalitetnih diskusija za sto vise forumasa. Slijepim banovanjem svakog ko napise nesto ruzno to se ne postize.

Dalje, tu ulazim u nove diskusije tipa: da li je ‘smor, seronja, budala…’ uvreda ili isticanje cinjenicnog stanja? Da li je izjava da Sarajevo ili Zenica u decembru smrdi uvreda ili isticanje cinjenicnog stanja? Je li ‘ustasa’ ili UZPovac uvreda za nekog ko promice tu politiku na forumu? Da li je provokacija ako ismijavas navijace Celika sto igraju federalku? Isl isl… tu nema kraja, nije nikad crno-bijelo.

Svi mislite da ste pametni, bolje bi radili od moderatora, a svaki moderator je to postao na nacin da je predlozen kao super rjesenje, svako se nekom svidja, drugom ne svidja. Tebi bi mozda odgovaralo da na Arsenali nekog iskljucim, tog nekog I njegovoj raji to ne bi odgovaralo.
Znači nije problem što imaš moderatore koji nisu aktivni? Arsenal je naveden samo kao primjer da se ne vodiš tim da se moderatori biraju kako odgovara najvećoj većini korisnika te teme. Na temi Arsenala nemaš moderatora koji je " topnik", niko od nas nije birao navijače Bajerna ili Manchestera kao moderatore. Znači tebi je primarno ispuniti Želje navijačima Sarajeva i Željezničara na ovom forumu jer su najbrojniji, ostalo je ako se ima vremena.

Kako meni može odgovarati Otelo kao moderator na temi Engleske Premijer lige ako ne želi prijaviti svog kolegu koji navija za isti klub i uz to je i sam bio moderator kad mi želi rak kostiju, tešku i sporu smrt. Ja želim da vjerujem da samo nije vidio. Isto važi i za Rio Ferdy-a ali on je manje aktiva. Ti mi želiš reći da to ili psovanje nekom majke ili prijetnja nisu dovoljni da tebi moderator prijavi post?

Znači ne govorim o tome hoće li me neko nazvati budalom ili mi reci da sam glup, prijavio sam jedan post u pet godina, nije neka standardna pojava. Ne kažem ni za sebe sa sam neki svetac, volim zaebanciju i sam, poštujem kreativnost u " spuštanju" nekom, tu smo da se malo i provociramo u duhu sportskog rivalstva ali negdje mora postojati granica.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 jan 2026, 09:18

Nije nikakav problem sto imam moderatora koji nije aktivan, mnogo veci problem je ako imam moderatora koji je aktivan a pravi stetu.

Moderatori nisu sebi svrha. Vec sam ti rekao, nije mi cilj da imam moderatore ili da banujem bilo koga, ruzim i sprovodim pravila. To je sredstvo, a ne cilj. Imao sam moderatora na podforumu Celika, pa je pomogao da se tema ugasi… sta ce mi takav moderator, sve I ako ce sva pravila foruma savrseno provoditi?

Cilj su diskusije koje temu glatko, ima ih sto vise i sto vise ucesnika.

Sta je problem na temi Arsenal koji treba neki aktivni moderator da rijesi? Sta treba da se uradi, pa da bude vise diskusija I vise ucesnika u tim diskusijama?

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 21 jan 2026, 09:20

admin je napisao/la:
20 jan 2026, 15:26
edvaE2 je napisao/la:
20 jan 2026, 13:30
Nije ideja, nego pravilo. Kada se piše pravilnik, pa čak i neki trivijalan kao ovaj za forum, piše se uvažavajući pravna načela, naročito kad u istom postoje kaznene odredbe, a jedno od tih načela je da se takve zabrane "redaju" po njihovoj snazi (da je neki bitan dokument, napisao bih "pravnoj snazi" ali ovoj je ipak forum). Tako bi trebalo biti, a to što ti ne znaš ili to ne primjenjuješ tako je drugi par cipela. I kad smo već kod pravilnika, i kad svakako učim druge kako da rade svoj posao; jedan dobronamjeran savjet, kada mijenjate pravilnik trebali bi napisati koja je verzija izmjene, na koji datum, i koje su izmjene. Ako bi se sutra našli pred nekim sudom ili ovlaštenim organom, može vam to trebati jer će teret dokazivanja svakako biti na vama.

Na pdf-u Sarajeva sam ukazao na činjenice da stadion nije adekvatan u sigurnosno-tehničkom smislu, pisalo se čak o tome da je statički neadekvatan. Sve je istina. Šta je tu trolanje? Ako sam im povrijedio osjećaje iznošenjem činjenica, onda je to njihov problem. Ni jednu ružnu riječ, a kamo li uvredu nisam napisao. Niti bih, nije mi to nivo.

Nadalje, nisam napisao da me policajac kazni kada me zaustavi. Izvrćeš mi riječi i to nije primjereno, ipak se od admina očekuje neki nivo. U 95% slučajeva me ne kazni jer ne postoji prekršaj. Ako prekršaj postoji, onda i napiše prekršajni nalog. Sad bih i ja mogao recimo tebe pitati da li im ubaciš 20, 30, 50Km u saobraćajnu pa te "upozore"?

Ovo što pišeš da ispadam smiješan, rekao sam da zakon ne postoji. Zakonom će RAK biti nadležno tijelo. Edukuj se malo gospodine, to je tvoja oblast sa kojom bi trebao biti upoznat više od mene. Upravo ti ispadaš smiješan.

Rak nije nadlezan za portale i bilo kakve online sadrzaje. Sta ce biti, to niko ne zna. Vjerovatno komentare po forumima ili sadrzaj tekstova na portalima nikad nece kontrolisati Rak.

Pises kako ce mi sud analizirati pravila foruma i hoces da te neko ozbiljno shvati. Zvucis kao prva generacija sa zavrsenom višom školom u svom selu, pa ono bacas filozofiju, a u stvari - smijesno.

Policija me zaustavi i kad je neki sitan prekrsaj budem fin, pa mi kazu ‘hajde sad, al pazi slijedeci put…’ - desilo mi se milion puta do sad.

I kad smo kod saobracaja i pravilnika, zamisli, u zakonu o bezbjednosti saobracaja, prekrsaji nisu poredani od najtezih ka sitnijim… jedan od prvih na spisku je da je zabranjeno nanošenje blata na cestu. Mislim da bi o tome trebao porazgovarati sa nadleznim kad te naredni put kazne zbog nekog prekrsaja. Red je da im pojasnis kako se pisu pravilnici i da se malo postrozi kontrola cistoce guma na cestama.

E da krenem da im objasnjavam kako to sto ja vozim 250 kmh u zakonu pise nakon pravila koje zabranjuje nanošenje blasts na cestu, a Evo upravo prodje batnjav auto a oni ga ne kaznjavaju… trebaju prvo njega, pa onda mene kazniti… e isla bi maksimalna globa garant, pregledavala bi se oprema, brojale sijalice, gledao rok trajanja zavoja u prvoj pomoci. I jos bi kuci pricali zenama na kakvu su budala naisli.
Fini, prefini admine, ti koji si najbolji u državi i šire, već 2. put ideš lično.

Mi u našem selu, naročito mi iz prve generacije više škole, takve kao što si ti kvalifikujemo kao arogantne, egoistične i narcisoidne. Druže moj admin si na fakin forumu :urnebes: spusti se ba malo, nisi doktor specijalista. Presmiješno, ne vjerujem :rol: . A možda si i jako mlad, ne znam. Djeluje mi tako, a ako je tako, onda mogu razumjeti.

Eh pa da ti ja sa višom školom objasnim neke stvari, iako znam da ih ti nećeš prihvatiti, ali neka ostane zapisano. Uzmeš lijepo ZOBS, pa vidiš da se na početku navodi šta se zakonom propisuje, tj. koja mu je svrha (član 1.), odmah u nastavku se u širokom smislu propisuje ko će sprovoditi Zakon i daju se nadležnosti u najširem obliku (član 2.), te se dalje propisuje na koga se odnosi Zakon (član 3.). Misliš da je to slučajno tako poredano?

Eh dalje, dođemo do člana 26., kad zabranjeno nanositi blato na cestu. Ahaaa, vidi, vidi tamo neka bezveze odredba u članu 26. Koga briga za blato. A šta ćemo kada kamioni rade pored puta, isprljaju napr. magistralu, kiša pada, ti naletiš sa svojim autom, izgubiš kontrolu nad vozilom i napraviš udes. Fini moj prepametni, prepošteni admine, kazna za to blato je od 500KM do 5.000KM. Samo 2 sankcije su veće (2.000 do 10.000 i 1.000 do 8.000). A vidi tamo, u članu 4. propisana najstrožija kazna. A svašta. Elem, ako voziš 250km/h, pametni moj admine, kazna ti je od 400 do 1.000KM, znači manja kazna. Ali da bi ovo znao, onda moraš otići malo dalje od člana 26. Evo ti i ovdje jedan savjet, pošto kažeš da pametujem i policajcima, policajac ti može izreći samo minimalnu kaznu (u ovom slučaju 400KM), a samo sud može izreći veću. Zapamti ovo, može ti trebati u životu ;) Rekao bih ti ovdje i jednu caku oko policije koja ti također može koristiti, odnosno kako možeš legalno smanjiti kazne (ne mislim na 50% i 8 dana), ali pošto na mene gledaš s visoka, ne bi se sa višom školom dodatno nametao :urnebes: . Glupo mi je da ti dalje objašnjavam ove stvari. Shvati ako hoćeš, ako nećeš ne moraš, meni ni iz džepa ni u džep. ZOBS je jedan kompleksan zakon kojeg ti ne možeš, ali i ne trebaš razumjeti. Nije ti struka. Porediti ZOBS, i ova pravna načela koja sam ti ja napisao sa pravilnikom foruma, mislim ma daaaaj. Budi bar malo ozbiljan. To načelo se provodi u situacijama kada je to moguće, ne uvijek. Zakon ima jedan koncept kako se piše i postoje veći i manji prioriteti primjene određenih pravila u pisanju zakona. Pa je najveća sankcija propisana za napr član 4, član 6, član 10, a nije za član 3, član 7 itd. Ali nije važno, odoh predaleko.

Što se tiče ovog oko elektronskih medija. Po 3. put ti ponavljam da RAK nije nadležan, ali će biti. I to će biti relativno brzo. RAK će vam dati i dozvolu/odobrenje za rad, morat ćete dostaviti informaciju ko je vlasnik portala, registrovati adresu, kontakt informacije itd. (impresum) što istina, sportsport.ba već ima, ali ne piše ko je vlasnik. Eh sada vidi situaciju, širi se nacionalizam i fašizam na forumu, prijetnje itd. sportsport je vlasnik foruma i odgovoran je za njegov sadržaj. Uzme jedna XY osoba, odabere 5 korisnika, a kako ti najbolji admine u državi i šire radiš, to nije teško naći, te prijavi 100-200-500 poruka RAK-u. Narodski, eno tamo se širi nacionalizam, fašizam il šta već nebitno, reagujte. Misliš da je državi mrsko uzeti par hiljada od sportsport? Vi se naravno žalite na odluku RAK-a pa idete na sud. Šta će ti na sudu biti argument? Mi to pustimo na nekim temama, na nekim ne, pa tako dok ne pretjeraju; mi imamo pravila koja to zabranjuju, pokušavamo kazniti ali smo preopterećeni itd.

Ne bih zaista dalje, opet pretjerah. Prefini i prepošteni admine, ti najpametniji čovječe, od mene veliki pozdravi. Uživaju u radu.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 21 jan 2026, 09:33

admin je napisao/la:
21 jan 2026, 09:18
Nije nikakav problem sto imam moderatora koji nije aktivan, mnogo veci problem je ako imam moderatora koji je aktivan a pravi stetu.

Moderatori nisu sebi svrha. Vec sam ti rekao, nije mi cilj da imam moderatore ili da banujem bilo koga, ruzim i sprovodim pravila. To je sredstvo, a ne cilj.

Sta je problem na temi Arsenal koji treba neki aktivni moderator da rijesi?
Koji je aktivan moderator u opšte ? Odakle ja da znam Jel ribery ili Geronimo aktivan kad ljudi nit pišu nit su nekad pisali na temi Arsenala.

Moj konkrentno problem je što su mi pojedini forumaši u više navrata na temi Engleska Premijer liga poželili tešku i dugu bolest, spominjali familiju, nije ni to samo po sebi problem nego to što nikad niko nije ni reagovao, ni jedan od moderatora na toj temi ako ima takvih da su aktivni ne samo da tebi nije prijavio post nego nije skrenuo ni pažnju da se takve stvari ne bi trebale pisati na temi gdje se raspravlja o Engleskom fudbalu. Nisam ni jedini kojem je to se desilo da budem pošten. Evo, budi i ti pošten pa reci kad ti je zadnji put neko od moderatora prijavio neki post na navedenoj temi?

S druge strane dobio sam ban zbog pravila kojeg si naknadno uveo u pravilnik prije dva dana, nije bilo tolerancije, moderatori ekspresno reagovali, ti haman još brže.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 jan 2026, 09:51

chily-rz je napisao/la:
21 jan 2026, 09:33
admin je napisao/la:
21 jan 2026, 09:18

Moderatori nisu sebi svrha. Vec sam ti rekao, nije mi cilj da imam moderatore ili da banujem bilo koga, ruzim i sprovodim pravila. To je sredstvo, a ne cilj.

Sta je problem na temi Arsenal koji treba neki aktivni moderator da rijesi?
Koji je aktivan moderator u opšte ? Odakle ja da znam Jel ribery ili Geronimo aktivan kad ljudi nit pišu nit su nekad pisali na temi Arsenala.

Moj konkrentno problem je što su mi pojedini forumaši u više navrata na temi Engleska Premijer liga poželili tešku i dugu bolest, spominjali familiju, nije ni to samo po sebi problem nego to što nikad niko nije ni reagovao, ni jedan od moderatora na toj temi ako ima takvih da su aktivni ne samo da tebi nije prijavio post nego nije skrenuo ni pažnju da se takve stvari ne bi trebale pisati na temi gdje se raspravlja o Engleskom fudbalu. Nisam ni jedini kojem je to se desilo da budem pošten. Evo, budi i ti pošten pa reci kad ti je zadnji put neko od moderatora prijavio neki post na navedenoj temi?

S druge strane dobio sam ban zbog pravila kojeg si naknadno uveo u pravilnik prije dva dana, nije bilo tolerancije, moderatori ekspresno reagovali, ti haman još brže.
Opet ti kazem da se bavis sredstvima, umjesto ciljem. Sta tebe briga za moderatora, koji je aktivan, koji pise, ko cita, ko je banovan (ako nisi ti)? U 15 godina i 10.000 postova koje si ostavio jedan lik ti je pozelio dugu bolest I teski smrt… I Jel se ponavlja to stalno? Znaci, problem je rijesen, a pojavio to se jednom u 15 godina. Otkud ti znas na koji nacin je to rijeseno da se ne ponavlja? Radije bi citao moje upise na temi Arsenala o finom ponasanju umjesto komentara o utakmici?

Evo ti si banovan bio, ko osim tebe za to zna? I ko bi trebao znati? Ljude na temi Sarajeva interesuje da citaju o svom klubu, ti, ja, to sto si banovan, sve sto si napisao, hiljade nekih odgovora, rasprave o tome jesil u pravu… to ih ne zanima, necu nikom javljati sta sam uradio. Bitno je da njihova diskusija tece neometano.

Isto kao sto je bitno da se na temi Arsenala pise o Arsenalu a ne o tvojoj bolesti. I Zato te pitam, koji je trenutno problem na temi Arsenala pa da ga rijesimo?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 jan 2026, 10:00

edvaE2 je napisao/la:
21 jan 2026, 09:20
admin je napisao/la:
20 jan 2026, 15:26
edvaE2 je napisao/la:
20 jan 2026, 13:30
Nije ideja, nego pravilo. Kada se piše pravilnik, pa čak i neki trivijalan kao ovaj za forum, piše se uvažavajući pravna načela, naročito kad u istom postoje kaznene odredbe, a jedno od tih načela je da se takve zabrane "redaju" po njihovoj snazi (da je neki bitan dokument, napisao bih "pravnoj snazi" ali ovoj je ipak forum). Tako bi trebalo biti, a to što ti ne znaš ili to ne primjenjuješ tako je drugi par cipela. I kad smo već kod pravilnika, i kad svakako učim druge kako da rade svoj posao; jedan dobronamjeran savjet, kada mijenjate pravilnik trebali bi napisati koja je verzija izmjene, na koji datum, i koje su izmjene. Ako bi se sutra našli pred nekim sudom ili ovlaštenim organom, može vam to trebati jer će teret dokazivanja svakako biti na vama.

Na pdf-u Sarajeva sam ukazao na činjenice da stadion nije adekvatan u sigurnosno-tehničkom smislu, pisalo se čak o tome da je statički neadekvatan. Sve je istina. Šta je tu trolanje? Ako sam im povrijedio osjećaje iznošenjem činjenica, onda je to njihov problem. Ni jednu ružnu riječ, a kamo li uvredu nisam napisao. Niti bih, nije mi to nivo.

Nadalje, nisam napisao da me policajac kazni kada me zaustavi. Izvrćeš mi riječi i to nije primjereno, ipak se od admina očekuje neki nivo. U 95% slučajeva me ne kazni jer ne postoji prekršaj. Ako prekršaj postoji, onda i napiše prekršajni nalog. Sad bih i ja mogao recimo tebe pitati da li im ubaciš 20, 30, 50Km u saobraćajnu pa te "upozore"?

Ovo što pišeš da ispadam smiješan, rekao sam da zakon ne postoji. Zakonom će RAK biti nadležno tijelo. Edukuj se malo gospodine, to je tvoja oblast sa kojom bi trebao biti upoznat više od mene. Upravo ti ispadaš smiješan.

Rak nije nadlezan za portale i bilo kakve online sadrzaje. Sta ce biti, to niko ne zna. Vjerovatno komentare po forumima ili sadrzaj tekstova na portalima nikad nece kontrolisati Rak.

Pises kako ce mi sud analizirati pravila foruma i hoces da te neko ozbiljno shvati. Zvucis kao prva generacija sa zavrsenom višom školom u svom selu, pa ono bacas filozofiju, a u stvari - smijesno.

Policija me zaustavi i kad je neki sitan prekrsaj budem fin, pa mi kazu ‘hajde sad, al pazi slijedeci put…’ - desilo mi se milion puta do sad.

I kad smo kod saobracaja i pravilnika, zamisli, u zakonu o bezbjednosti saobracaja, prekrsaji nisu poredani od najtezih ka sitnijim… jedan od prvih na spisku je da je zabranjeno nanošenje blata na cestu. Mislim da bi o tome trebao porazgovarati sa nadleznim kad te naredni put kazne zbog nekog prekrsaja. Red je da im pojasnis kako se pisu pravilnici i da se malo postrozi kontrola cistoce guma na cestama.

E da krenem da im objasnjavam kako to sto ja vozim 250 kmh u zakonu pise nakon pravila koje zabranjuje nanošenje blasts na cestu, a Evo upravo prodje batnjav auto a oni ga ne kaznjavaju… trebaju prvo njega, pa onda mene kazniti… e isla bi maksimalna globa garant, pregledavala bi se oprema, brojale sijalice, gledao rok trajanja zavoja u prvoj pomoci. I jos bi kuci pricali zenama na kakvu su budala naisli.
Fini, prefini admine, ti koji si najbolji u državi i šire, već 2. put ideš lično.

Mi u našem selu, naročito mi iz prve generacije više škole, takve kao što si ti kvalifikujemo kao arogantne, egoistične i narcisoidne. Druže moj admin si na fakin forumu :urnebes: spusti se ba malo, nisi doktor specijalista. Presmiješno, ne vjerujem :rol: . A možda si i jako mlad, ne znam. Djeluje mi tako, a ako je tako, onda mogu razumjeti.

Eh pa da ti ja sa višom školom objasnim neke stvari, iako znam da ih ti nećeš prihvatiti, ali neka ostane zapisano. Uzmeš lijepo ZOBS, pa vidiš da se na početku navodi šta se zakonom propisuje, tj. koja mu je svrha (član 1.), odmah u nastavku se u širokom smislu propisuje ko će sprovoditi Zakon i daju se nadležnosti u najširem obliku (član 2.), te se dalje propisuje na koga se odnosi Zakon (član 3.). Misliš da je to slučajno tako poredano?

Eh dalje, dođemo do člana 26., kad zabranjeno nanositi blato na cestu. Ahaaa, vidi, vidi tamo neka bezveze odredba u članu 26. Koga briga za blato. A šta ćemo kada kamioni rade pored puta, isprljaju napr. magistralu, kiša pada, ti naletiš sa svojim autom, izgubiš kontrolu nad vozilom i napraviš udes. Fini moj prepametni, prepošteni admine, kazna za to blato je od 500KM do 5.000KM. Samo 2 sankcije su veće (2.000 do 10.000 i 1.000 do 8.000). A vidi tamo, u članu 4. propisana najstrožija kazna. A svašta. Elem, ako voziš 250km/h, pametni moj admine, kazna ti je od 400 do 1.000KM, znači manja kazna. Ali da bi ovo znao, onda moraš otići malo dalje od člana 26. Evo ti i ovdje jedan savjet, pošto kažeš da pametujem i policajcima, policajac ti može izreći samo minimalnu kaznu (u ovom slučaju 400KM), a samo sud može izreći veću. Zapamti ovo, može ti trebati u životu ;) Rekao bih ti ovdje i jednu caku oko policije koja ti također može koristiti, odnosno kako možeš legalno smanjiti kazne (ne mislim na 50% i 8 dana), ali pošto na mene gledaš s visoka, ne bi se sa višom školom dodatno nametao :urnebes: . Glupo mi je da ti dalje objašnjavam ove stvari. Shvati ako hoćeš, ako nećeš ne moraš, meni ni iz džepa ni u džep. ZOBS je jedan kompleksan zakon kojeg ti ne možeš, ali i ne trebaš razumjeti. Nije ti struka. Porediti ZOBS, i ova pravna načela koja sam ti ja napisao sa pravilnikom foruma, mislim ma daaaaj. Budi bar malo ozbiljan. To načelo se provodi u situacijama kada je to moguće, ne uvijek. Zakon ima jedan koncept kako se piše i postoje veći i manji prioriteti primjene određenih pravila u pisanju zakona. Pa je najveća sankcija propisana za napr član 4, član 6, član 10, a nije za član 3, član 7 itd. Ali nije važno, odoh predaleko.

Što se tiče ovog oko elektronskih medija. Po 3. put ti ponavljam da RAK nije nadležan, ali će biti. I to će biti relativno brzo. RAK će vam dati i dozvolu/odobrenje za rad, morat ćete dostaviti informaciju ko je vlasnik portala, registrovati adresu, kontakt informacije itd. (impresum) što istina, sportsport.ba već ima, ali ne piše ko je vlasnik. Eh sada vidi situaciju, širi se nacionalizam i fašizam na forumu, prijetnje itd. sportsport je vlasnik foruma i odgovoran je za njegov sadržaj. Uzme jedna XY osoba, odabere 5 korisnika, a kako ti najbolji admine u državi i šire radiš, to nije teško naći, te prijavi 100-200-500 poruka RAK-u. Narodski, eno tamo se širi nacionalizam, fašizam il šta već nebitno, reagujte. Misliš da je državi mrsko uzeti par hiljada od sportsport? Vi se naravno žalite na odluku RAK-a pa idete na sud. Šta će ti na sudu biti argument? Mi to pustimo na nekim temama, na nekim ne, pa tako dok ne pretjeraju; mi imamo pravila koja to zabranjuju, pokušavamo kazniti ali smo preopterećeni itd.

Ne bih zaista dalje, opet pretjerah. Prefini i prepošteni admine, ti najpametniji čovječe, od mene veliki pozdravi. Uživaju u radu.
Naravno da piše ko je vlasnik portala I to na svakoj stranici na dnu. Vlasnik je Sportsport d.o.o.

Jedva cekam da se to tako uredi, Evo vec 30 godina se nadam da ce zabraniti fasizam, al samo gore. Ne bih bio optimista da ce usloro, ali te ohrabrujem da prijavljujes. Pocni od nas, pa dalje.

I Naravno da policija moze odrediti vecu I manju kaznu, to sto ti to ne kontas je samo dokaz da ti nedostaje malo osjecaja da mislis izvan okvira. Zaustavi te za to sto npr pricas na telefon, a ti budes bezobrazan i pametujes mu o clanovima zakona, o tome kako ces prijaviti tijelu koje ce ‘uskoro biti nadlezno’… e onda primjeti da nemas ni pojas, pa idemo pogledati zimski opremu, pa ako si dobro nezobrazan vidi i da su ti gume blatnjave, a snijeg ti na krovu… puko ti malo far… za cas od male kazne postane velika i samo policajac o njoj odlucuje, ne treba sud.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 21 jan 2026, 10:05

Mislim da me ne čitaš u opšte, napisao sam u više navrata da se desilo i nije samo meni. Znam zato što je pisao reguralno nakon toga što dalje implicira da nije banovan, nekad su moderatori citirali postove zbog kojih je neko banovan da bi ostali imali primjer da vide šta je to tačno za ban a šta nije jer ni to nigdje nije definisano, duže sam ovdje od tebe pa znam.

Znači ja po pravilniku koji je postojao na ovom forumu sam dobio ban zbog pravila koje nije postojalo u pismenoj formi u tom trenutku, eto koliko si ozbiljan u svom poslu.

Naravno da nije moje da se brinem o moderatorima sve dok ne primjetim da ne rade svoj posao, poželjeti nekom smrt i tešku bolest je za ban bez obzira Jel prvi ili drugi put. Pitaj vlasnike portala dal bi njima bilo ok da im neko spominje familiju ovdje ili želi tešku smrt kad si mi već rekao da imaš njihove upute kako da tumačiš pravilnik.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 jan 2026, 10:08

chily-rz je napisao/la:
21 jan 2026, 10:05
Mislim da me ne čitaš u opšte, napisao sam u više navrata da se desilo i nije samo meni. Znam zato što je pisao reguralno nakon toga što dalje implicira da nije banovan, nekad su moderatori citirali postove zbog kojih je neko banovan da bi ostali imali primjer da vide šta je to tačno za ban a šta nije jer ni to nigdje nije definisano, duže sam ovdje od tebe pa znam.

Znači ja po pravilniku koji je postojao na ovom forumu sam dobio ban zbog pravila koje nije postojalo u pismenoj formi u tom trenutku, eto koliko si ozbiljan u svom poslu.

Naravno da nije moje da se brinem o moderatorima sve dok ne primjetim da ne rade svoj posao, poželjeti nekom smrt i tešku bolest je za ban bez obzira Jel prvi ili drugi put. Pitaj vlasnike portala dal bi njima bilo ok da im neko spominje familiju ovdje ili želi tešku smrt kad si mi već rekao da imaš njihove upute kako da tumačiš pravilnik.
Kad se zadnji put desilo? Jel uvijek to radi isti korisnik ili vise njih? I nemoj molim te da sad zastupas druge kojim se desilo, gore si napisao da te drugi ne zanimaju, da gledas sebe, pa daj da se toga drzimo. Da se ne vracamo na sve ono sto nisi prijavio kad se desavalo drugima.

Nikako ne kontas. Nisi ti dobio ban da te kaznim, vec da prestanes pisati na temi Sarajevo. Da je moglo bez bana, vise bih volio da te nisam banovao.

Isto kao sto sam morao malo udaljiti Filipa jer spamira temu I nece da prestane na drugi nacin.

Pisalo se nekad zaista svaki put kad se nesto uradi i neko banuje… pa je vodio beskrajnim raspravama o banu I onda je to unistavalo teme. Zadnjih desetak godina se to najcese ne radi i to je mnogo bolje. Zamisli da sa svakim koga banujem na sedmicu imam ovakav razgovor kao s tobom. Horror.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 21 jan 2026, 10:15

admin je napisao/la:
21 jan 2026, 10:08
chily-rz je napisao/la:
21 jan 2026, 10:05

Kad se zadnji put desilo? Jel uvijek to radi isti korisnik ili vise njih?

Nikako ne kontas. Nisi ti dobio ban da te kaznim, vec da prestanes pisati na temi Sarajevo. Da je moglo bez bana, vise bih volio da te nisam banovao.
Ti si meni kroz ovu diskusiju pokazao i dokazao da imaš vremena i ja poštujem to što si otvoren za komunikaciju.

Da skratimo i da ti dam konačan prijedlog, dopusti da korisnici teme Arsenal izaberu sebi moderatora na toj temi i da istom s obzirom na smo jedni od najzastupljeniji na temi Engleske Premijer lige daš da bude moderator i na toj temi. Vjerujem da je pošteno.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 jan 2026, 10:20

Ako ima problema na forumu Arsenala, nije nikakav problem da ih rjesavamo.

Mozemo ubaciti I moderatore, a tim da sada imamo malo drugaciji koncept jer smo imali mnogo zloupotreba (eto i vi se zalite na neke).

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 21 jan 2026, 10:35

admin je napisao/la:
21 jan 2026, 10:20
Ako ima problema na forumu Arsenala, nije nikakav problem da ih rjesavamo.

Mozemo ubaciti I moderatore, a tim da sada imamo malo drugaciji koncept jer smo imali mnogo zloupotreba (I to i vi se zalite na neke).
Nema problema na forumu Arsenala, sve ok, pišu ljudi i koji su navijači drugih klubova ali niko nema ništa protiv ako to nije s namjerom da se provocira "domaćin".

Dugo si na forumu, mogao si i sam do sad procijeniti ko bi mogao biti profil za moderatora, ne mora to biti ni topnik al nek bude neko ko će biti aktivan i ima vremena odvojiti petnaest minuta dnevno i pročitati desetak napisanih stranica. Tu prije svega mislim na temu Engleske Premijer lige jer je tamo uvijek napeto, neka samo pazi da se rasprava ne dovodi na neki lični nivo.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 jan 2026, 11:36

Don’t fix it if it ain’t broken.

Ne treba dirati nista ako je sve OK, samo mozemo narušiti harmoniju. Ja mislim da na ino sportu ne mozemo (ne moramo / ne trebamo) primjenjivati ista pravila kao na domacem, ljudi su manje ostrasceni, viši je nivo tolerancije, ako nista ne tuku se u RL.

Za dio foruma gdje je EPL opsta tema mozemo ubaciti od svakog po jednog u konzilij, pa ce se paziti, ako smatrate da ovi trenutni nisu dobri. eto, taj isti moze i klubski podforum nadzirati da ne bude nekih problema.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 21 jan 2026, 14:04

Sve ok, ljudi yebu mrtve jedni drugima :rol:
Look on my works, ye Mighty, and despair!
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare
The lone and level sands stretch far away.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 jan 2026, 14:12

Ja zabranim psovke i jos stavim cenzuru rijeci na psovke, ali ti pametniji pa umjesto da pises kulturno, namjerno psujes sa ipsilonom.

Da te banujem? Protiv pravila je, jos znas za pravilo i namjerno radis kontra?

Ili je to tvoje OK, jer ti nisi psovao nekom nego samo pises psovke koje drugi koriste? Neko podpravilo koje ne pise, ali se podrazumjeva?

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 21 jan 2026, 14:52

Evo ni sam ne mogu da vjerujem kako sam prost. Izvinjavam se adminu, kao i forumskim nekrofilima, na neviđenom prostakluku koji sam ispoljio onako u afektu. Potrudit ću se da ubuduće poštujem nametnute cenzure, baš kao što to rade i ovi što J*** jedni drugima mrtve iz hobija
Look on my works, ye Mighty, and despair!
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare
The lone and level sands stretch far away.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 jan 2026, 07:31

Nema potrebe da ovdje prijavljujete koga mislite da treba banovati, ovo nije ta tema i nece ni postati.

Mnogo korisnije bi bilo da vidimo na podforum EPL na koga bismo se mogli osloniti da pomogne.

(Ne racunajte da neko dobija opciju da banuje okolo ili brise ljudima postove)

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 jan 2026, 21:56

Gore sam upozorio I nista ne pomaze…

Nikog koga ovdje napisete necu banovati jer ne zelim imati temu na kojoj se pise koga treba da se banuje.

Molim vas da sa takvim prijedlozima ne spamirate temu, da ne raspravljate dalje o takvim stvarima jer cete samo uzrokovati sebi ban.

Ovo sam na ovoj temi napisao vec 100 puta, ali Da ne bude ‘gdje pise da se ne smije’, Evo ljubazno molim I upozoravam da cu uporne rasprave na ovoj temi o tome koga treba banovati zbog pisanja na nekoj drugoj temi zaustavljati iskljucenjem.

Takodjer, I sve dalje rasprave da li je to ispravno ili nije cu takodjer zaustaviti iskljucenjem s foruma.

Ova tema ne sluzi za to.

Hvala na razumjevanju.

Ziram
Kontakt:

Post Postao/la Ziram » 22 jan 2026, 22:49

koje su sanse da mi se unbana prvi profil koji sam imao ovdje

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 23 jan 2026, 01:33

Ziram je napisao/la:
22 jan 2026, 22:49
30% da ce ti unban prvi profil a 100% da neće.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Ziram
Kontakt:

Post Postao/la Ziram » 23 jan 2026, 21:52

Derdiyok je napisao/la:
23 jan 2026, 01:33
Ziram je napisao/la:
22 jan 2026, 22:49
30% da ce ti unban prvi profil a 100% da neće.
tebe se sjecam

Odgovori

Natrag na “Help”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.